.Δεξίωση για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ

 «Είναι προς το συμφέρον των Ηνωμένων Πολιτειών να βγει η Ελλάδα από την κρίση πιο δυνατή» δήλωσε ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα Ντέιβιντ Πιρς, κατά την ομιλία του στη διάρκεια της δεξίωσης για την Ημέρα Ανεξαρτησίας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, που πραγματοποιήθηκε απόψε στον κήπο της πρεσβευτικής οικίας.

Παρουσία, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, του προέδρου της Βουλής Ευάγγελου Μεϊμαράκη, υπουργών, της ηγεσίας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, βουλευτών και εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου, 

ο κ. Πιρς, εξέφρασε τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα και τόνισε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να ενδυναμωθούν οι ήδη ισχυρές, όπως τις χαρακτήρισε, σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας.

.Μ. Ρέντσι: Αν η Ευρώπη τραβούσε μια φωτογραφία selfie το πρόσωπό της θα ήταν κουρασμένο

 Αρκετές αναφορές στην Ελλάδα περιείχε η ομιλία σχετικά με το εξάμηνο της ιταλικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση την οποία έκανε σήμερα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι.

«Σήμερα ολοκληρώθηκε η ελληνική προεδρία και η σκυτάλη πέρασε από την Ελλάδα στην Ιταλία. Μας έρχεται στο νου λοιπόν μια σημαντική σχέση και κληρονομιά: από τον Περικλή στον Κικέρωνα, από την ελληνική στη ρωμαϊκή αγορά, από τον αρχαίο ναό στην εκκλησία, από τον Παρθενώνα στο Κολοσσαίο. 

Σήμερα όμως δεν τα αναστοχαζόμαστε όλα αυτά - επικεντρωνόμαστε στα σπρεντ, στη χρηματοοικονομική κρίση, στις δυσκολίες. Αυτά είναι τραύματα που επουλώνονται πολύ δύσκολα και τα οποία ασφαλώς δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε» ανέφερε ο Ρέντσι.

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας υπογράμμισε ότι «αν η Ευρώπη τραβούσε σήμερα μια φωτογραφία selfie το πρόσωπό της θα ήταν κουρασμένο, με έκφραση βαριεστημένη, παραίτησης. . .».

.Σ. Βούλτεψη: «"Βελουχιώτης" θέλησε να ντυθεί σήμερα ο κ. Τσίπρας, αλλά του βγήκε σε ...Φωτόπουλο!»

«"Βελουχιώτης" θέλησε να ντυθεί σήμερα ο κ. Τσίπρας, αλλά του βγήκε σε ...Φωτόπουλο!» δήλωσε η Σοφία Βούλτεψη απαντώντας σε όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Αμύνταιο σχετικά με το θέμα της ΔΕΗ.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο κ. Τσίπρας μετά την ήττα του στις "επιτροπές πόλης", όπου παρέδωσε στον βασικό του εσωκομματικό αμφισβητία, αποφάσισε να βγει στο βουνό και από το Αμύνταιο επανέλαβε το "λεφτά υπάρχουν" διακηρύσσοντας επί λέξει ότι "οι μισθοί και οι συντάξεις μπορούν να αποκατασταθούν εύκολα".

«Μιλάμε για την επιτομή του "λεφτά υπάρχουν" που στην περίπτωση της ΔΕΗ συνοψίζεται στην εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ακριβή επανάληψη συγκεκριμένης φράσης που η κ. Κατσέλη είχε το 2009 χρησιμοποιήσει για τον ΟΤΕ» σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

.Υπέρ της υποψηφιότητας Ζ. Γιούνκερ, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, Φιλελεύθεροι και Πράσινοι

Υπέρ της εκλογής του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στη θέση του προέδρου της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής τάχθηκαν με δηλώσεις τους οι επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών, των Σοσιαλδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πρασίνων, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την αξιολόγηση των αποφάσεων που έλαβε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 26-27 Ιουνίου, οι νέοι επικεφαλής των μεγαλύτερων πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, χαρακτήρισαν ως την πλέον σημαντική την πρόταση για τον διορισμό του Γιούνκερ της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Αναφανδόν υπέρ της έγκρισης του διορισμού του Γιούνκερ από το Ευρωκοινοβούλιο στη θέση του προέδρου της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής τάχθηκε και ο επικεφαλής των Φιλελευθέρων Γκι Φέρχοφστατ.

.Απεργίες στη ΔΕΗ - Ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης αφήνει η κυβέρνηση

Κατατίθεται σήμερα το απόγευμα το νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ η οποία ξεκινά από το βράδυ απεργιακές κινητοποιήσεις καθώς και ο Διαχειριστής του Δικτύου Διανομής καταρτίζουν προγράμματα κυλιόμενων περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανά περιοχή, προκειμένου πιθανή απώλεια ισχύος από τις μονάδες του Βορρά να μην προκαλέσει κατάρρευση του συστήματος ηλεκτροδότησης της χώρας. 

Πληροφορίες από τη ΓΕΝΟΠ αναφέρουν ότι θα γίνει προσπάθεια να τεθούν εκτός λειτουργίας το σύνολο των μονάδων του Βορρά (Πτολεμαίδα, Αγ. Δημήτριος, Φλώρινα), κάτι που θα προκαλέσει άμεσα σοβαρά προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας. 

Στην προσπάθεια αυτή κατά τις ίδιες πληροφορίες οι συνδικαλιστές επιζητούν τη συνεργασία τοπικών φορέων και της αυτοδιοίκησης που επίσης έχουν ταχθεί κατά της «μικρής ΔΕΗ».

Εν τω μεταξύ, ανοικτό ενδεχόμενο για επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ εάν κατεβάσουν τους διακόπτες εν μέσω θέρους και τουριστικής περιόδου, άφησε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ.

«Σε στρατηγικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν μπορεί ο συνδικαλισμός να παρεμβαίνει... Δεν είναι δική τους η ΔΕΗ και το ρεύμα, δεν έχουν δικαίωμα να κατεβάζουν διακόπτες, αποτελεί σαμποτάζ κατά του κράτους (σ.σ. το μπλακ άουτ)... Είκοσι εκατομμύρια τουρίστες να έρθουν και να μην έχουν κλιματισμό; Δεν θα κυβερνήσουν οι συνδικαλιστές, δεν θα γίνει όμηρος η χώρα. 

Η κυβέρνηση θα πάρει όλα τα μέτρα για να μη συμβεί αυτό» διαμήνυσε η κ. Βούλτεψη.

Διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις στο νομοσχέδιο. Πρόσθεσε ότι τα χρήματα από την ιδιωτικοποίηση μέρους της ΔΕΗ θα χρησιμοποιηθούν από την επιχείρηση για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της στη Ν.Α. Ευρώπη.

.Μια Ακρόπολη από Lego δωρίζουν οι Αυστραλοί στην Ελλάδα

«Το Βρετανικό Μουσείο μπορεί να αρνείται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά εμείς θα δωρίσουμε στο νέο μουσείο της Ακρόπολης μια ολόκληρη Ακρόπολη», λέει αστειευόμενος ο Μάϊκολ Τέρνερ, έφορος του Μουσείου Νίκολσον του πανεπιστημίου του Σίδνεϊ.  

Τι εννοεί; Ήδη ο Lego Οιδίποδας, ο Lego Λόρδος Έλγιν και ο Lego Sigmund Freud είναι καθ' οδόν προς την Ελλάδα, μέρος ενός εξαιρετικού δώρου του Μουσείου Νίκολσον του Σίδνεϊ στο Μουσείο της Ακρόπολης στην Αθήνα.  Οι φιγούρες αυτές αποτελούν ένα μικρό μέρος της Ακρόπολης που χτίστηκε αποκλειστικά από Lego από τον Ryan McNaught, το μοναδικό Lego-πιστοποιημένο επαγγελματία τεχνίτη στο νότιο ημισφαίριο.

 -Περιέχει περισσότερα από 120.000 «Lego τούβλα» και χρειάστηκαν περίπου 300 ώρες για να χτιστεί. 
-Το μοντέλο είναι όσο το δυνατόν πιστό στην αυθεντική Ακρόπολη με τον Παρθενώνα, το Ναό της Αθηνάς Νίκης, το μικρότερο ναό του Ερεχθείου και τα Προπύλαια. 

-Περιλαμβάνει ακόμα ξεκαρδιστικά σύγχρονα και αρχαία στιγμιότυπα φτιαγμένα με Lego. Για παράδειγμα, στο μικρό Ωδείο, ο Θησέας διασχίζει το δρόμο του μέσα από ένα λαβύρινθο για να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο. Στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, ο Elton John δίνει μια συναυλία για σύγχρονους τουρίστες. Ο Λόρδος Έλγιν και το πλήρωμά του «την κάνουν» με τα μάρμαρα του Παρθενώνα, ενώ ο Φρόιντ, ο οποίος επισκέφθηκε την Ακρόπολη το 1904, την θαυμάζει.

Η φτιαγμένη με Lego Ακρόπολη έχει προσελκύσει περισσότερους από 100.000 επισκέπτες στο Μουσείο Nicholson του Σίδνεϊ.  Το μοντέλο αναμένεται να φτάσει στο Μουσείο της Ακρόπολης αυτή την εβδομάδα. 

.Σαμαράς για ΔΕΗ

Παρέμβαση Σαμαρά από το Στρασβούργο, για την έκρυθμη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη ΔΕΗ. «Δεν πρόκειται να επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο, το οποίο περνάει και μεσα από τις αποκρατικοποίησεις», τόνισε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι το κράτος που έπαιζε τον επενδυτή και κατέστρεφε την οικονομία έχει πια πεθάνει, ενώ ανέφερε ως παράδειγμα την αποκρατικοποίηση του ΟΤΕ.
Αναφερόμενος στην κρίση, ο κ. Σαμαράς, επεσήμανε ότι καταφέραμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στο μικρότερο χρονικό διάστημα, βγήκαμε πολύ νωρίτερα στις διεθνείς αγορές και βάλαμε τέλος σε μία περίοδο εξαετούς ύφεσης»
Από το Αμύνταιο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για εθνικό έγκλημα που πρέπει να αποτραπεί.
Μάλιστα - όπως είπε - αναλαμβάνει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και γι αυτό το λόγο θα έχει επικοινωνία με τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην Χρυσής Αυγής.
Σφοδρές αντιδράσεις και από τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Την ίδια ώρα, οι εργαζόμενοι ξεκινούν από τα μεσάνυχτα τις κυλιόμενες απεργίες, την ώρα που η Κυβέρνηση βάζει στο τραπέζι και το μέτρο της επιστράτευσης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.