.Το κτήμα Ζωγράφου πέρασε στο λαό της πόλης!



Κώστας Καλλίρης : ο δήμαρχος Ζωγράφου που κάνει πραγματικότητα το όνειρο 40 ετών. Ένα όνειρο όλων των κατοίκων της πόλης του Ζωγράφου. Το κτήμα και η βίλα Ζωγράφου περνούν στα χέρια του λαού


.«Μεγάλης πολιτικής σημασίας ο φόρος επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών»

Καθοριστικό βήμα μεγάλης πολιτικής σημασίας χαρακτήρισε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, με δήλωσή του, την ψήφιση, από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία, την έκθεση της αντιπροέδρου της Άννυς Ποδηματά για την επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.

Το θέμα αυτό το είχε επεξεργαστεί αρμόδια Επιτροπή της Διεθνούς και το είχε θέσει ο κ. Παπανδρέου στα κοινοτικά όργανα, κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής του θητείας και η κ. Ποδηματά το έθεσε στην Ευρωβουλή.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου η προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί προς δύο κατευθύνσεις: «Πρώτον, προς τις ηγεσίες των χωρών της Ευρώπης, ώστε το ταχύτερο δυνατόν να ληφθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο η τελική απόφαση για την άμεση εφαρμογή του μέτρου σε πρώτη φάση στα 11 κράτη - μέλη της ΕΕ, τα οποία το έχουν αποδεχτεί και ελπίζουμε σύντομα από το σύνολο των κρατών - μελών της ΕΕ.

Δεύτερον, προς τις πέραν της ΕΕ ηγεσίες, μεταξύ των οποίων το G20, προκειμένου να υιοθετηθεί η εφαρμογή του μέτρου σε διεθνές επίπεδο».

Και πρόσθεσε ότι «η προσπάθεια αυτή, αποτελεί χρέος όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών δυνάμεων σε ολόκληρο τον κόσμο, για να προασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον και να αποκαταστήσουμε το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Όπως επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου «πρόκειται για μια από τις λίγες αποφάσεις στο πλαίσιο της ΕΕ, που λαμβάνεται κατά τη διάρκεια της κρίσης και έχει κοινωνικό χαρακτήρα, γιατί με την εφαρμογή του μέτρου, θα υπάρξουν αρκετές θετικές επιπτώσεις για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες, καθώς:

Στοχεύει τους κερδοσκόπους, η απληστία των οποίων είχε καταστροφικές συνέπειες για τις οικονομίες και τους πολίτες.

Παρεμβαίνει ρυθμιστικά σε έναν χώρο που ουσιαστικά δεν ελέγχεται επαρκώς και μάλιστα, σε ένα περιβάλλον με κατακερματισμένη διακυβέρνηση παγκοσμίως.

Διαμορφώνει δυνατότητες για την αποκατάσταση ορισμένων αδικιών από τις οποίες ευνοήθηκε ο χρηματοπιστωτικός τομέας την περίοδο της κρίσης, καθώς είναι ο βασικός υπεύθυνος για αυτήν.

Αποσκοπεί στη διασφάλιση εσόδων που θα συνεισφέρουν στην μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων των κρατών - μελών με πιο δίκαιο κοινωνικά τρόπο.

Επιδιώκει την επαναφορά του χρηματοπιστωτικού τομέα στον πραγματικό του ρόλο, την χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας».

Τόνισε επίσης ότι «με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ικανοποιείται και ένα σημαντικό μέρος από τους στόχους που έθεσα και προωθήσαμε μαζί με όλα τα κόμματα - μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, για ρύθμιση και έλεγχο των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και των φορολογικών παραδείσων».

.Στη Βουλή το ν/σ για την ίδρυση της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Κατατέθηκε απόψε στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ίδρυση του νέου φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, η οποία καταργήθηκε με την πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Η νέα ανώνυμη εταιρεία για την νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση φέρει το όνομα ΝΕΡΙΤ ΑΕ «Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία Ίντερνετ και Τηλεόραση) με διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια, είναι δημόσια επιχείρηση που ανήκει στο δημόσιο τομέα και εποπτεύεται από το κράτος.

Η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, είναι ανεξάρτητη από το κράτος, άλλους φορείς δημόσιας εξουσίας, φορείς που ελέγχονται από αυτούς και πολιτικά κόμματα.

.Στον Παναθηναϊκό μέχρι το 2015 ο Δημ. Διαμαντίδης

Έντεκα χρόνια της καριέρας του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού θα γράψει η ιστορία για τον Δημήτρη Διαμαντίδη, μετά την υπογραφή νέου διετούς συμβολαίου με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η διοίκηση του Παναθηναϊκού «έδεσε» τον αρχηγό της μέχρι το 2015.

Ο Διαμαντίδης πρωτοϋπέγραψε στον Παναθηναϊκό το 2004 σε ηλικία 24 ετών και πλέον έχει την ευκαιρία να παραμείνει στους «πράσινους» μέχρι τα 35 του.

Ο διεθνής γκαρντ δήλωσε μετά την επέκταση της συνεργασίας του με τον νταμπλούχο Ελλάδας: «Είμαι χαρούμενος, ευτυχισμένος για την παραμονή μου στην ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι στο μυαλό μου δεν υπήρχε κάτι άλλο, δεν ήθελα να φύγω από εδώ, γιατί αισθάνομαι όμορφα, καλά και σαν στο σπίτι μου στον Παναθηναϊκό. 

Δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις για μένα ούτε για μια στιγμή. Ήθελα να παραμείνω στην ομάδα από την αρχή. Αυτό που όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε τώρα να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε με δουλειά, ώστε να κρατήσουμε τον Παναθηναϊκό στο υψηλότερο επίπεδο».

.«Ο Αιγυπτιακός λαός αξίζει ένα καλύτερο αύριο»

«Οι Αιγύπτιοι σέβονται την ελληνική παρουσία και όλοι οι ομογενείς μας στην Αίγυπτο είναι καλά» δήλωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Θεόδωρος μιλώντας τηλεφωνικά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Αλεξάνδρεια.

«Σήμερα ορκίστηκε προσωρινός πρόεδρος της χώρας ο πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου για ένα εξάμηνο, ώστε να προετοιμάσει τη διενέργεια των εκλογών σε έξι μήνες, να αναθεωρηθεί το σύνταγμα και πάνω από όλα ο λαός της Αιγύπτου να πάει μπροστά. 

Είναι ένας όμορφος λαός, γεμάτος από αγάπη και στο Θεό και την Ελλάδα, είναι ένας λαός στη Μεσόγειο που αξίζει ένα καλύτερο αύριο» σημείωσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας.


-Μακαριώτατε, οι ομογενείς είναι καλά;

-Όλοι μας είμαστε καλά, επικοινωνώ με όλους τους παροίκους, η εκκλησία μας, τα μοναστήρια μας και το Πατριαρχείο μας, είμαστε όλοι καλά δόξα τω Θεώ, γιατί οι Αιγύπτιοι σέβονται την ελληνική παρουσία.


-Είστε αισιόδοξος για το μέλλον της Αιγύπτου μακαριώτατε;

-Είμαι αισιόδοξος γιατί είναι αμαρτία αυτός ο όμορφος λαός να ζει σε τέτοια φτώχεια και καθημερινά να πηγαίνει προς τα κάτω».

Στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μίλησε και ο 
πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Στέφανος Ταμβάκης, ο οποίος δήλωσε ότι «η μεγάλη μπόρα πέρασε και μια νέα σελίδα ξεκινά για την Αίγυπτο, που τόσο την αγαπάμε και μας αγαπάει και εκείνη».

«Δεν έγινε πραξικόπημα, ο λαός κάλεσε τον στρατό να είναι δίπλα του, να τον βοηθήσει ώστε να επιτύχει τους στόχους του. Αυτό έγινε με πολύ προσεκτικά βήματα και ηρεμία. Παρά τις ταραχώδεις στιγμές επικράτησε ηρεμία και το αποτέλεσμα είναι καλό και αισιόδοξο» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΑΕ.

«Οι ομογενείς μας είναι καλά, χαίρουν άκρας υγείας» τονίζει ο κ. Ταμβάκης.

.Π.Καψής: Ίσως είναι «υπόθεση ωρών» να εκπέμψει η δημόσια ραδιοτηλεόραση

Θέμα ωρών μπορεί να είναι, κατά τον αρμόδιο υφυπουργό Παντελή Καψή, η εκπομπή προγράμματος εκ νέου από τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, εφόσον υπάρξει συμφωνία με τους εργαζόμενους.

«Συζητάμε, αλλά ο χρόνος τελειώνει» διεμήνυσε ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Βήμα. Ο κ. Καψής εξέφρασε την άποψη ότι η πλειονότητα των υπαλλήλων θέλει να βρεθεί λύση, αλλά, όπως είπε, υπάρχει πρόβλημα «από τις γνωστές δυσκαμψίες συνδικαλιστικού και πολιτικού χαρακτήρα».

«Θα προσπαθήσω μέχρι τέλους να πετύχω την εξεύρεση λύσης, αλλά υπάρχει η απόφαση του ΣτΕ και δυστυχώς πολύ σύντομα θα πρέπει να βρεθεί άλλη λύση αν δεν μπορέσουμε να τα βρούμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ανφερόμενος στο ύψος των αποζημιώσεων των εργαζομένων ο κ. Καψής δήλωσε ότι είναι δίκαιο να λάβουν αποζημίωση ως απολυμένοι, βάσει του Ενιαίου Μισθολογίου και γι΄ αυτό προωθείται σχετική τροπολογία στη Βουλή.


«Η άτυπη πρόταση του υφυπουργού Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης πρέπει να συγκεκριμενοποιηθεί, προκειμένου να είναι επιδεκτική ανάλυσης και εκτίμησης από τους ενδιαφερομένους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ΠΟΣΠΕΡΤ σε απάντησή της προς τον υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, Παντελή Καψή. 

.Αίγυπτος: Ο Μανσούρ ορκίσθηκε ως πρόεδρος του Συνταγματικού Δικαστηρίου

Ο Aιγύπτιος δικαστής που πρόκειται να ορκιστεί σήμερα ως προσωρινός πρόεδρος της χώρας, έδωσε προηγουμένως τον όρκο του ως επικεφαλής του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Ο Άντλι Μανσούρ, ο οποίος θα αντικαταστήσει στην προεδρία τον Μοχάμεντ Μόρσι, δεν είχε ακόμη ορκιστεί ως επικεφαλής του Ανώτατου Συνταγματικού Δικαστηρίου. Θα διοριστεί στη θέση του αρχηγού του κράτους βάσει ενός σχεδίου μετάβασης που εκπονήθηκε από το στρατό.

.Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τη σύγκρουση πλοίων ανοιχτά της 'Ανδρου

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί από τη σύγκρουση δύο πλοίων ανοιχτά της 'Ανδρου, σήμερα το πρωί. Τα δύο πλοία παραμένουν «κολλημένα» και ακινητοποιημένα. Στην περιοχή αναμένεται ρυμουλκό σκάφος για την παροχή βοήθειας. Στη θαλάσσια περιοχή του ναυτικού ατυχήματος παραμένουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού και δύο παραπλέοντα πλοία.

Επίσης, δεν υπάρχει προς το παρόν κίνδυνος βύθισης του φορτηγού πλοίου CATHERINE με σημαία Μάλτας, στο οποίο μετά απο σύγκρουση με το φορτηγό πλοίο BARU SATU στα ανοιχτά της 'Ανδρου, προκλήθηκε ρήγμα, με αποτέλεσμα να υπάρξει ελεγχόμενη εισροή υδάτων.
Εννέα από τα 23 άτομα του πληρώματος του CATHERINE για λόγους ασφαλείας επιβιβάστηκαν σε πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και μεταφέρθηκαν στην Κάρυστο.

Στο άλλο πλοίο που ονομάζεται BARU SATU με σημαία Παναμά και στο οποίο επιβαίνουν 17 μέλη πλήρωμα, εκ των οποίων ένας Έλληνας, δεν έχει διαπιστωθεί προς το παρόν εισροή υδάτων.
Τα αίτια του ναυτικού ατυχήματος, δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί. Τα πλοία είναι και τα δύο ελληνικών συμφερόντων.

Το φορτηγό πλοίο CATHERINE είχε αποπλεύσει από το λιμάνι Νοβοροσσίσκ της Μαύρης Θάλασσας προς την Ιταλία, φορτωμένο με σίδηρο.Το BARU SATU με σημαία Παναμά που είναι έμφορτο με ζάχαρη και 17 μέλη πλήρωμα, είχε αναχωρήσει από τον Πειραιά με προορισμό τη Βουλγαρία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.