.Το άσυλο της κατοικίας

Πρόσφατη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για τη δυνατότητα εισόδου εφοριακών σε ιδιωτικούς χώρους και διεξαγωγής ερευνών χωρίς παρουσία δικαστικού λειτουργού έφερε στην επικαιρότητα το ζήτημα της συνταγματικής προστασίας του ασύλου της κατοικίας. 

Η γνωμοδότηση όμως αυτή δεν βρίσκει έρεισμα στα σημερινά νομοθετικά δεδομένα. Το άρθρο 9 παρ. 1 του ισχύοντος συντάγματος του 1975 προβλέπει ότι «καμία έρευνα» δεν διεξάγεται σε χώρο ασύλου κατοικίας παρά μόνο με την παρουσία δικαστικού λειτουργού. Το άρθρο 19 παρ. 3 προσθέτει ότι τα ευρήματα που τυχόν θα προκύψουν από τη... περισσότερα »

.Στη Λιβερία, λόγω του ιού Έμπολα, οι στρατιώτες θα «ανοίγουν πυρ» εναντίον οποιουδήποτε προσπαθεί να περάσει λαθραία τα σύνορα από τη Σιέρα Λεόνε

Οι ένοπλες δυνάμεις της Λιβερίας έλαβαν διαταγή να πυροβολούν οποιονδήποτε αποπειράται να περάσει παράνομα τα σύνορα με τη γειτονική Σιέρα Λεόνε, τα οποία έχουν σφραγιστεί για να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού Έμπολα, έγραψε σήμερα η εφημερίδα Daily Observer.

Η Λιβερία ανακοίνωσε ότι κλείνει τα σύνορα με τη Σιέρα Λεόνε πριν από εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να περιορίσει την εξάπλωση του Έμπολα, του ιδιαίτερα μολυσματικού ιού το ξέσπασμα μιας επιδημίας του οποίου φέτος έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1.100 ανθρώπους στη δυτική Αφρική.

.Αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη στην Αρχαία Αμφίπολη

Σύντομα αναμένεται να λυθεί ο γρίφος του ευρήματος της Αρχαίας Αμφίπολης αφού ξεκινούν πάλι σήμερα οι ανασκαφές, με την αρχαιολογική ομάδα να ενισχύεται και να εντείνει τις προσπάθειες της. 

Οι αρχαιολόγοι προχωρούν εκατοστό - εκατοστό, αφαιρώντας τους όγκους χώματος που καλύπτουν τα αρχαιολογικά ευρήματα, ενώ δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ακόμη μέσα υψηλής τεχνολογίας για να διεισδύσουν στο χώρο. 

Στο σημείο των ανασκαφών θα βρίσκεται από νωρίς το πρωί και ο στενός συνεργάτης της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, αρχιτέκτονας, Μιχάλης Λεφαντζής προκειμένου να ενισχύσει την αρχαιολογική ομ...περισσότερα »

.Υπ. Υγείας: Επανέρχεται το πλαφόν στη συνταγογράφηση

Ικανοποιημένοι εμφανίζονται τόσο ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, όσο και το υπ. Υγείας, από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας σχετικά με τη συνταγογράφηση.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αίρεται η αναστολή που είχε επιβληθεί με προσωρινή διαταγή στο πλαφόν και το πλαφόν στη συνταγογράφηση επανέρχεται σε ισχύ, απορριπτομένων των σχετικών αιτημάτων των ιατρικών συλλόγων.

Από την άλλη, ωστόσο, το ΣτΕ έκρινε ότι έπρεπε να ανασταλεί η υπουργική απόφαση κατά το μέρος της που επέβαλε υποχρεωτικό ελάχιστο όριο συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων.

«Με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας το πλαφόν στη δαπάνη συνταγογράφησης φαρμάκων επανέρχεται. Πρόκειται για σημαντική απόφαση, η οποία δείχνει μία "στροφή" στη θέση του ΣτΕ. 

Θα δούμε στην καθαρογραμμένη απόφαση τις σκέψεις του ΣτΕ για το ελάχιστο όριο συνταγογράφησης γενοσήμων», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τη συγκεκριμένη εξέλιξη.

«Τα αιτήματά μας έγιναν εν μέρει αποδεκτά κατά το μέρος που αφορά στον καθορισμό κατωτάτου, ελαχίστου ορίου στη συνταγογράφηση φαρμακευτικών σκευασμάτων εκτός προστασίας, ανά γιατρό», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.