.Κυβερνητική πηγή: «Δούρειος Ίππος η στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών»

 Σκληρή απάντηση στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αφορμή τον χαρακτηρισμό «Δούρειος Ίππος» στην ελληνική επιστολή, «που πολλοί έχουν αναγνωρίσει ως αμοιβαία επωφελή λύση», έδωσε η ελληνική κυβέρνηση που τονίζει ότι η στάση του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών είναι αυτή που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Δούρειος Ίππος».

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι η γερμανική στάση σε καμία περίπτωση δεν ευνοεί μια πραγματική συζήτηση μεταξύ εταίρων.

.Κ. Καραγκούνης: Η κυβέρνηση ζήτησε επέκταση της «Κύριας Σύμβασης» που περιλαμβάνει και το μνημόνιο

Την ελπίδα στο αυριανό Eurogroup να τερματιστεί η σύγχυση και η αβεβαιότητα και να υπάρξει συμφωνία, εκφράζει ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.

Σε δήλωσή του σχετικά με τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, ο κ. Καραγκούνης κατηγορεί την κυβέρνηση πως παίζει με τις λέξεις, καθώς τελικά διάλεξε τη διατύπωση που χρησιμοποιούσε και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Όπως χαρακτηριστικά λέει, η κυβέρνηση ζήτησε την επέκταση της «Κύριας Σύμβασης» που ρητά περιλαμβάνει και το μνημόνιο. 

Ο κ. Καραγκούνης επισημαίνει, όμως, πως «στη διαπραγμάτευση επί της ουσίας, η σύγχυση και η αβεβαιότητα παραμένουν στο ακέραιο και πως αυτή βλάπτει και τη διαπραγματευτική μας θέση και την οικονομία».

.WSJ: Το αίτημα της Ελλάδας θα αποτελέσει τη βάση γεφύρωσης των διαφορών της με την Ευρωζώνη

Η Ελλάδα και οι πιστωτές της από την Ευρωζώνη θα πρέπει να εργασθούν για να γεφυρώσουν τις διαφορές τους όσον αφορά τους όρους της παράτασης του προγράμματος στήριξης, δήλωσαν αξιωματούχοι της Ευρωζώνης μετά την υποβολή του σχετικού αιτήματος από την Αθήνα, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συγκάλεσε για αύριο το συμβούλιο Eurogroup στις Βρυξέλλες, ενώ αξιωματούχοι ήλπιζαν ότι το θέμα θα αντιμετωπιζόταν με μία τηλεδιάσκεψη, υποδηλώνει ότι οι διαφορές μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της παραμένουν σημαντικές, σημειώνει ωστόσο το δημοσίευμα.

Το ελληνικό αίτημα προτείνει να «προχωρήσουμε από κοινού σε μία επιτυχή ολοκλήρωση της παρούσας συμφωνίας», δήλωσε αξιωματούχος της Ευρωζώνης που το έχει δει, προσθέτοντας ότι «δεν είναι πολύ κακό για αρχή». 

Ωστόσο, το αίτημα αφήνει «ακόμη κάποια απόσταση» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της, δήλωσε άλλος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Η Γερμανία και οι άλλες πιο σκληρές χώρες - μέλη της Ευρωζώνης θα θέλουν πιθανόν, σημειώνει το δημοσίευμα, περισσότερες λεπτομέρειες από τη νέα ελληνική κυβέρνηση, προτού συμφωνήσουν για την παράταση του προγράμματος. 

Για παράδειγμα, η επιστολή δεν αναφέρει ποιος θα είναι ο στόχος της Ελλάδας όσον αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2015, δήλωσε αξιωματούχος.

.«Το ελληνικό αίτημα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Β. Σόιμπλε

«Η επιστολή από την Αθήνα δεν αποτελεί ουσιαστική πρόταση λύσης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Γέγκερ, ενώ σημείωσε ότι στην πραγματικότητα στοχεύει σε μία χρηματοδότηση-γέφυρα, χωρίς να εκπληρώνει τις απαιτήσεις του προγράμματος.

«Το έγγραφο δεν ανταποκρίνεται στα κριτήρια, τα οποία συμφωνήθηκαν στο Eurogroup την Δευτέρα» ανέφερε.

.Εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης και όχι του μνημονίου, ζητά η κυβέρνηση

Εξάμηνη επέκταση της δανειακής σύμβασης, ζητά η ελληνική κυβέρνηση, με αίτημα που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ενώ κυβερνητικές πηγές σημειώνουν ότι ταυτόχρονα, τίθεται θέμα της αποκατάστασης του κοινωνικού κόστους που προκάλεσε η κρίση.

 Επίσης, η κυβέρνηση αναφέρει ότι πιστή στις δεσμεύσεις της δεν ζήτησε παράταση του μνημονίου, ότι στόχος είναι η συμφωνία - γέφυρα και ότι δεσμεύεται για δημοσιονομική ισορροπία. Ειδικότερα κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν τα ακόλουθα: 1. Η νέα ελληνική κυβέρνηση, δια μέσου του Υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Βαρουφάκη, κα...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.