.Βόμβα Κακλαμάνη: Ζούμε εποχές '89 - Η ΕΡΤ έκλεισε για να πάρουν τα ιδιωτικά κανάλια άδεια παρόχου δικτύου

Να βγάλει την ΕΡΤ εκτός διαδικασίας για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου ήθελε η κυβέρνηση, σύμφωνα με καταγγελία του Απόστολου Κακλαμάνη.

«Η ΕΡΤ δεν έκλεισε για τη ''διαφθορά', για το ''πολύ προσωπικό''. Δεν έκλεισε γιατί ''ήθελαν οι τροϊκανοί δυο χιλιάδες κεφάλια''», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και συνέχισε: 

«Είναι φοβερό αυτό, να ακούμε ότι θα έρθουν σε λίγες μέρες και εμείς πρέπει να έχουμε ''κομμένα τόσα κεφάλια''. Αυτά είναι εξοργιστικά. Η ΕΡΤ προφανώς έχει κλείσει για να μην μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου.

Η διαβούλευση για την ψηφιακή τηλεόραση και τους παρόχους δικτύου έκλεισε 19 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. Η προκήρυξη της σχετικής δημοπρασίας θα γίνει στις 30 Ιουνίου με νεκρή την ΕΡΤ. 

Για την ΕΡΤ ο νόμος προβλέπει από το 2007 ότι δικαιούται τη μία από τις δύο προβλεπόμενες άδειες παρόχου δικτύου. Αυτό που έγινε οδηγεί σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Ο,τι έγινε το '89 με την αναλογική τηλεόραση, δεν πρέπει να γίνει τώρα με την ψηφιακή τηλεόραση».

Ο κ. Κακλαμάνης αρκετές φορές κατά το παρελθόν έχει μιλήσει επικριτικά για τον τρόπο αδειοδότησης και λειτουργίας των ιδιωτικών καναλιών, ωστόσο η σημερινή του καταγγελία προκαλεί αίσθηση. 

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής ενστερνίστηκε μια άποψη που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο, κανείς ως σήμερα δεν την είχε εκφράσει δημόσια. Πόσω μάλλον μέσα στη Βουλή.


Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας πάντως, διαβεβαίωσε τον κ. Κακλαμάνη πως κανένας διαγωνισμός δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί αν δεν ανοίξει πρώτα η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση προκειμένου να συμμετάσχει κι εκείνη στη διαδικασία.

.Οι υπουργοί που πρέπει να λειτουργήσουν ως καμικάζι

Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης καλούνται να λειτουργήσουν ως καμικάζι και να λύσουν το γόρδιο δεσμό σε θέματα, που έχουν απασχολήσει την κοινωνία και την...τρόικα. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί ως νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αντιμέτωπος με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα για απολύσεις και διαθεσιμότητες.

Για τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, ένα από τα σημαντικότερα ανοιχτά μέτωπα παραμένει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με επικεφαλής πλέον τον Αδωνι Γεωργιάδη, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα πρέπει να βρει μεταξύ άλλων τρόπους για να καλύψει την μαύρη τρύπα του ΕΟΠΥΥ, ενώ χρονίζουν ακόμη οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων.

Όσο για αρμόδιο υφυπουργό για το θέμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, Παντελή Καψή, το ζητούμενο είναι η ομαλή μετάβαση στον νέο φορέα και μάλιστα με ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα.

.ΠΑΣΟΚ: Ο μεγαλύτερος εχθρός της Χρυσής Αυγής είναι η αλήθεια

«Η Χρυσή Αυγή δήθεν υπερασπίζεται τα δικαιώματα των Ελλήνων. Με μεθόδους παρακράτους δημιουργεί επεισόδια μόνο και μόνο για να διαδώσει τις ρατσιστικές ιδέες και πρακτικές της», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την «έφοδο» μελών της Χρυσής Αυγής, στον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών.

«Οι νεοναζί δεν υπερασπίζονται το νόμο. Θέλουν να φτιάξουν το δικό τους ναζιστικό κράτος. Η Χρυσή Αυγή επενδύει στην καλλιέργεια του μίσους. Η άθλια προπαγάνδα της χρησιμοποιεί το ψέμα ως εργαλείο», υπογραμμίζει το ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, «σήμερα εισέβαλλαν στα γραφεία του Οργανισμού Λαϊκών Αγορών για να διαμαρτυρηθούν για την δήθεν διακριτική μεταχείριση υπέρ των μεταναστών στις λαϊκές αγορές. Ισχυρίζονται ότι επιβάλλονται πρόστιμα μόνο σε Έλληνες».

Αναφέρει, επίσης, στην ανακοίνωση πως «όλοι όσοι ασχολούνται με τις λαϊκές αγορές γνωρίζουν πολύ καλά ότι άδειες για τις Λαϊκές Αγορές δικαιούνται από τους μετανάστες μόνο όσοι έχουν άδεια επί μακρόν διαμένοντος, οι οποίοι αριθμητικά είναι ελάχιστοι. Οι Οργανισμοί Λαϊκών Αγορών σε κάθε περίπτωση τηρούν τις νόμιμες διαδικασίες και επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες».

«Ο μεγαλύτερος εχθρός της Χρυσής Αυγής και της προπαγάνδας της είναι η αλήθεια. Μην τους πιστεύετε!», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

.Αδ. Γεωργιάδης: Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση θα έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια

Η μεγαλύτερη αποτυχία των τελευταίων ετών είναι ότι χρειαστήκαμε την τρόικα, για να κάνουμε πράγματα απολύτως αυτονόητα που έπρεπε να έχουμε κάνει πολύ πιο πριν, όπως η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο νέος υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, σε σύντομο χαιρετισμό του στην ημερίδα «Η Υγεία στην ψηφιακή εποχή. Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Προκλήσεις και Προοπτικές».

«Λοιπόν, την κάναμε, προχωρά. Με τα νέα θεραπευτικά πρωτόκολλα και με όλες τις συνταγογραφικές μεθόδους που θα χρησιμοποιήσουμε και που μπαίνουν σε εφαρμογή, θα μπορούμε να έχουμε με ασφάλεια μια πιο σωστή διαχείριση αυτού του δημοσίου πλούτου, προσπάθεια στην οποία πρέπει όλοι να συνδράμουμε, γιατί είναι το κοινό μας συμφέρον, όχι γιατί μας το επιβάλλει κάποιος», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

.Ο Σόιμπλε απορρίπτει το ενδεχόμενο να γίνει περαιτέρω "κούρεμα" του ελληνικού χρέους

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέρριψε σήμερα την πιθανότητα οι κάτοχοι του ελληνικού χρέους να αναγκαστούν να αποδεχθούν πρόσθετες απώλειες στα χαρτοφυλάκιά τους, λέγοντας πως οι κίνδυνοι που συνδέονται με το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας είναι διαχειρίσιμοι.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου για το γερμανικό προϋπολογισμό του 2014, ο Σόιμπλε δήλωσε πως οι εικασίες για ένα περαιτέρω "κούρεμα" του ελληνικού χρέους βασίζονται σε παρεξήγηση των προθέσεων αυτών που λαμβάνουν τις πολιτικές αποφάσεις.

.Γερμανοί και Γάλλοι Σοσιαλιστές ζητούν αλλαγή του μείγματος της πολιτικής υπέρ της ανάπτυξης

Το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα (PS) και το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) ζητούν "μια αλλαγή πολιτικής απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση" εκτιμώντας ότι η προτεραιότητα πρέπει να είναι μια "κοινή πολιτική για την ανάπτυξη" και τον αγώνα εναντίον της ανεργίας των νέων, σε κοινή δήλωσή τους που δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα στο Παρίσι.

"Το γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα και το γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα δεσμεύονται από κοινού για μια αλλαγή της πολιτικής απέναντι στην ευρωπαϊκή κρίση", υπογραμμίζεται στη δήλωση, στην οποία εκφράζεται απογοήτευση για πολλές πλευρές της πολιτικής που εφαρμόζεται από τους "συντηρητικούς και τους φιλελεύθερους στην Ευρώπη".

"Παρόλο που η δημοσιονομική σοβαρότητα και σταθερότητα διατηρούν τη σημασία τους, μια κοινή πολιτική για την ανάπτυξη κι ένα φιλόδοξο σύμφωνο εναντίον της ανεργίας των νέων πρέπει να γίνουν προτεραιότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής μέσα στις επόμενες εβδομάδες και τους επόμενους μήνες", προστίθεται στο έγγραφο, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα στο τέλος μιας συνομιλίας ανάμεσα στον πρώτο γραμματέα του PS, τον Αρλέμ Ντεζίρ, και τον πρόεδρο του γερμανικού SPD Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Αυτή η κοινή δήλωση δημοσιοποιείται επίσης την παραμονή της έναρξης, αύριο Πέμπτη στις Βρυξέλλες, της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής όπου η Γαλλία πρόκειται ακριβώς να ταχθεί υπέρ της λήψης μέτρων για την απασχόληση των νέων στην ήπειρο, καθώς και υπέρ μιας πολιτικής επενδύσεων σε ευρωπαϊκή κλίμακα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.