.Αντιδράσεις για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Μετά τις έντονες αντιδράσεις των κομμάτων, περιλαμβανομένου και του ΠΑΣΟΚ, οι γιατροί και οι φαρμακοποιοί προβάλλουν και αυτοί αντιρρήσεις για το εισιτήριο των 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία και το 1 ευρώ στα φαρμακεία για κάθε συνταγή. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι η πλειονότητα των ασθενών, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα 25 ευρώ, εξωθείται «σε «αναγκαστική» αποφυγή της νοσηλείας, «αφού πλέον το αγαθό της υγείας και η δημόσια νοσοκομειακή περίθαλψη κοστίζει απαγορευτικά ακριβά».

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας χαρακτηρίζει «καταστροφικό μέτρο» το εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία. «Τίθεται εμφανώς σε αμφισβήτηση ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Υγείας» αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προειδοποιεί με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Για το 1 ευρώ ανά συνταγή, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος ανέφερε ότι το 1 ευρώ δεν το εισπράττει ο φαρμακοποιός, ούτε πηγαίνει στην τσέπη του, αλλά ουσιαστικά μεταφέρεται στους ασφαλισμένους μέρος της επιβάρυνσης του κράτους. 


Για νέα χαράτσια στην υγεία έκαναν λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, ενώ το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του εκφράζει την αντίθεσή του για το μέτρο αυτό και αναφέρει ότι είχε ζητήσει από τον υπουργό Υγείας «την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου της επιβολής των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία». 

.Ελάχιστη δόση 15 ευρώ και μέχρι 24 μήνες, κατά περίπτωση, η ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Σε 12 έως 24 δόσεις και με ελάχιστη μηνιαία δόση 15 ευρώ θα μπορούν να ρυθμίζονται οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο, από 1ης  Ιανουαρίου, σύμφωνα με απόφαση του γενικού γραμματέα εσόδων, Χάρη Θεοχάρη.

Στην απόφαση προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι οι αιτήσεις για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλονται ηλεκτρονικά όπου αυτό υποστηρίζεται τεχνικά, ενώ η πρώτη δόση καταβάλλεται τρεις μέρες μετά την υποβολή της αίτησης.

.«Τα χαράτσια στα νοσοκομεία και τα φάρμακα δεν αποτελούν αλληλεγγύη»

«Επικίνδυνη για την υγεία του λαού, η πολιτική της κυβέρνησης», είναι ο τίτλος σχολίου του ΚΚΕ, στο οποίο αναφέρεται πως «οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας, ότι με το 25ευρο θα ανακουφιστούν οι ασθενέστεροι, καθώς επίσης και οι συζητήσεις για ισοδύναμα μέτρα, επιβεβαιώνουν κυνικά, ότι και στην υγεία, όπως και σε άλλους τομείς, θα χαρατσώνονται οι φτωχοί στο όνομα του να δοθούν τάχα ορισμένα ψίχουλα στους πάμπτωχους».

«Τα χαράτσια στα νοσοκομεία και στα φάρμακα δεν αποτελούν «αλληλεγγύη» για τους ανασφάλιστους και τους άπορους, αλλά υποκαθιστούν μέρος των μειωμένων κρατικών δαπανών για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προκειμένου να στηριχτούν με επιπλέον χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι» προστίθεται στο σχόλιο.

«Οι δήθεν «ευαισθησίες» για εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ασθενών από το 25ευρώ στόχο έχουν να συγκαλύψουν, ότι τα χαράτσια, οι φόροι, οι μειώσεις μισθών, η ανεργία δεν αποτελούν «εξαίρεση», αλλά «κανόνα» για το σύνολο των λαϊκών οικογενειών. Η χειροτέρευση των παροχών Υγείας αφορά όλους» επισημαίνει το ΚΚΕ καλώντας τον λαό να μην «δεχθεί αυτόν τον εμπαιγμό».

.Προφυλακιστέος ο Παπαχρήστος

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή διαφθοράς Σπύρο Γεωργουλέα ο 78χρονος Δημήτρης Παπαχρήστος, εκπρόσωπος γερμανικής εταιρίας, που κατηγορείται για την υπόθεση προμήθειας αυτοκινούμενων πυροβόλων όπλων από το υπουργείο Άμυνας.

Ο κ. Παπαχρήστος κατονομάστηκε από τον προσωρινά κρατούμενο πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών, Α. Κάντα ως ένα από τα πρόσωπα που «μοίρασε» χρηματικά ποσά για «ωφέλιμες πληρωμές».

Ο κατηγορούμενος εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρίας Wegmann, φέρεται να έδωσε στον κ. Κάντα συνολικό ποσό 750.000 ευρώ ως δώρο για την προμήθεια 24 αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH2000 και λοιπού περιφερειακού υλικού. 

Η σύμβαση υπεγράφη στις 5/7/2001 επί θητείας του Άκη Τσοχατζόπουλου στο ΥΕΘΑ, μεταξύ δημοσίου και της εταιρίας Krauss-Maffei Wegmann έναντι τιμήματος ύψους 195.709.774 εκατ. ευρώ. 

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, εισροές και εκροές συνολικού ύψους 4,6 εκατομμυρίων ευρώ έχουν εντοπιστεί  σε λογαριασμούς του Δημήτρη Παπαχρήστου.

Οι κατηγορίες για την υπόθεση αφορούν ενεργητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου, παθητική δωροδοκία κατά του Δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

.Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Π. Ευσταθίου

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφήνεται ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου κατηγορούμενος στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων με απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, το δικαστικό συμβούλιο που συνεδρίασε σήμερα, κλήθηκε να αποφανθεί για τη διαφωνία ως προς την ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου, εκπροσώπου γερμανικής εταιρείας, που προέκυψε χθες το βράδυ ανάμεσα σε ανακριτή και εισαγγελέα.

Το συμβούλιο Πλημμελειοδικών τάχθηκε υπέρ της άποψης του εισαγγελέα που είχε γνωμοδοτήσει να αφεθεί ελεύθερος ο κατηγορούμενος με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών επιβάλλει στον Π. Ευσταθίου χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση τρεις φορές τον μήνα σε αστυνομικό τμήμα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.