.H διαπλοκή χτυπάει κόκκινο στα ΜΜΕ

Ένα πολύ σκοτεινό και βρόμικο σκηνικό παίζεται γύρω από τα χρεοκοπημένα μέσα ενημέρωσης και την προσπάθεια της κυβέρνησης να τα ελέγξει πλήρως προσφέροντάς τα στον εκλεκτό της Ιβάν Σαββίδη, ίσως δε και σε άλλους «αφανείς» επιχειρηματίες που θα μπουν στη διαδικασία.
Χθες αποκαλύπταμε ότι υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης να προωθήσει διάταξη που θα απαγορεύει το «κούρεμα» δανείων Μέσων Ενημέρωσης και πολιτικών κομμάτων. Έτσι θα μπορούσε να αντικρούσει τις κατηγορίες της ΝΔ ότι κάνει διαπλοκή και ότι χαρίζει δάνεια σε μιντιάρχες. Με τον τρόπο αυτό βεβαίως, δηλαδή χωρίς «κούρεμα» δανείων και αναδιάρθρωση ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να καταστούν βιώσιμες, οδηγούμαστε στη λύση της πτώχευσης, εν λειτουργία ή κλειστές.

 Όπως στην περίπτωση του ΔΟΛ όπου μπήκε εκκαθαριστής και στις 31 Μαΐου θα πουληθούν τα ιμάτιά του, έτσι και στην περίπτωση του Πήγασου αναμένεται να συμβεί το ίδιο. Δηλαδή να μη γίνει κανένα deal με τον Σαββίδη, να χρεοκοπήσει η εταιρεία και στη συνέχεια να έρθει ο επιχειρηματίας και να την αγοράσει μπιρ παρά, ελέγχοντας και το Mega και τις εφημερίδες. Αν ισχύει δε και ότι ο Σαββίδης θα «χτυπήσει» και τον ΔΟΛ κι ενδεχομένως να τον πάρει, τότε θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένας μιντιακός όμιλος, ο μεγαλύτερος της χώρας, υπό τον πλήρη έλεγχο του «Ρώσου» και βεβαίως με τους δημοσιογράφους να προσκυνάνε μέρα – νύχτα τον πολυχρονεμένο Αλέξη.

Και στην περίπτωση του Πήγασου και του Μπόμπολα, έχουμε μια καραμπινάτη δόλια πτώχευση για την οποία κάποιος θα πρέπει να πληρώσει, αν ήμασταν σε κάποιο σοβαρό κράτος, γιατί δεν είμαστε. Σε κανονικά κράτη θα πήγαινε φυλακή ο μεγαλομέτοχος, θα του έπαιρναν σπίτια και αυτοκίνητα, προσωπικά κι όχι της εταιρείας και θα του άνοιγαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να πληρωθεί μέρος των δανείων στις τράπεζες αλλά και οι μισθοί και οι αποζημιώσεις των εργαζόμενων. Πολιτικούς είδαμε στη φυλακή. Εκδότες και καναλάρχες θα δούμε ποτέ;
Μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση ενδεχομένως να βρει αντιστάσεις από το εξωτερικό στο σχέδιό της να μπλοκάρει «κουρέματα» δανείων σε ΜΜΕ και κόμματα. Στις σκέψεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι και η προώθηση, μέχρι τις 16 του μήνα, μιας ρύθμισης – ασπίδα για τα στελέχη τραπεζών και Δημοσίου. Η νομική ασυλία δηλαδή όσων υπογράφουν «κουρέματα», αλλά με την γνωστή Συριζαϊϊκη κουτοπονηριά ώστε να ελέγχει τα πάντα και τους πάντες. 
Συγκεκριμένα για τις περιπτώσεις των κομματικών και μιντιακών δανείων, τον έλεγχο της όλης διαδικασίας να τον έχει το υπουργείο Οικονομικών. Δηλαδή να αποφασίζει η τράπεζα με τους μπαταχτσήδες επιχειρηματίες των μέσων ενημέρωσης το «κούρεμα» και η υπόθεση να μην πηγαίνει στη Δικαιοσύνη για επικύρωση αλλά στον υπουργό Οικονομικών ο οποίος θα έχει τον πρώτο λόγο. 
Θα ζητά και τη γνώμη της ΤτΕ που όμως θα είναι μη δεσμευτική. Έτσι, π.χ. αν γίνει κούρεμα 100 εκατ. ευρώ στα χρέη του Μπόμπολα για να πάρει το μαγαζί ο Σαββίδης τζάμπα, θα αποφασίζει ο Τσακαλώτος αν όλα έγιναν νόμιμα. Η κυβέρνηση δηλαδή θα το παίξει τροχονόμος της διαπλοκής καθώς έχει το μαχαίρι έχει και το καρπούζι και κάνει ό,τι γουστάρει.
Και το τονίζουμε: Δεν είναι μόνο ο Ψυχάρης ή ο Μπόμπολας που ενδιαφέρονται. Προβλήματα με δάνεια έχει και ο Χατζηνικολάου, και ο Κοντομηνάς, και ο Θέμος με το Πρώτο Θέμα και πολλοί άλλοι που θα διεκδικήσουν «κουρέματα» μ’ αυτή τη διαδικασία ή θα πτωχεύσουν τις εταιρείες τους, αφήνοντας στο δρόμο και απλήρωτους τους εργαζόμενους και χωρίς οι ίδιοι να έχουν επιπτώσεις.
Το παιχνίδι είναι χοντρό κι ενδιαφέρει ιδιαίτερα την κυβέρνηση αλλά και τη ΝΔ. Χαρακτηριστικό αυτό που γίνεται στον ΔΟΛ και στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ των στελεχών των Νέων και του Βήματος. Τα Νέα είναι φουλ αντιπολίτευση και καταγγέλλεται ότι στελέχη της έχουν δεχθεί επίθεση και απειλές από κορυφαίους υπουργούς ενώ το Βήμα βγήκε την Κυριακή με συνέντευξη του Αμερικανού πρέσβη που ουσιαστικά έλεγε ότι οι ΗΠΑ ευλογούν τον Τσίπρα. Η πρεσβεία έσπευσε να διαψεύσει τον τίτλο λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όμως, έμεινε η αίσθηση ότι οι Αμερικανοί στηρίζουν τον Τσίπρα. Μιλάμε για πολύ βρόμικο παιχνίδι και πολλά χτυπήματα κάτω και πάνω από τη μέση.

Θα δούμε το επόμενο διάστημα τεράστιες ανακατατάξεις στα μέσα ενημέρωσης και η διαπλοκή θα χτυπήσει κόκκινο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.