.«Aίμα και δάκρυα και λάθη» βλέπει ο Στουρνάρας

Η Ελλάδα μπορεί να αποφύγει το δημοσιονομικό κενό τη διετία 2015-2016, σε αντίθεση με τις προβλέψεις των εταίρων και δανειστών της και η ύφεση που θα σημειώσει φέτος να είναι μικρότερη του αναμενομένου, αν συνεχιστεί η εξαιρετική απόδοση της τουριστικής της περιόδου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, σε συνέντευξή του προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. 

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε ότι η Ελλάδα οδεύει προς πρωτογενές πλεόνασμα φέτος και σημείωσε ότι ο οικονομικός κίνδυνος έχει περιοριστεί. Αντίθετα, ο υπουργός Οικονομικών εντόπισε το...περισσότερα »

.Ο Σεπτέμβριος στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

Πρωταγωνίστησε με τις μουσικές του εκδηλώσεις αυτό το καλοκαίρι στην πόλη και φιλοξένησε 15 συναυλίες, που παρακολούθησαν χιλιάδες κόσμου. Το ραντεβού με τη μουσική στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών ανανεώνεται για τον Σεπτέμβριο με τρεις ακόμη συναυλίες που κρατούν αμείωτη την καλοκαιρινή διάθεση. 

Ο μήνας ανοίγει με ένα live των Ιμάμ Μπαϊλντί που θα ξεσηκώσουν το κοινό με ένα πρόγραμμα με παλιά ελληνικά τραγούδια παιγμένα «αλλιώς» (6/9), 
συνεχίζεται με τη συναυλία με πρωταγωνιστή την κιθάρα με το μουσικό σύνολο Κίθαρις και τον Ιάκωβο Κολανιάν(7/9) και κλείνει με το σπουδαίο Έλ... περισσότερα »

.Ισπανία: Ο μηχανοδηγός της μοιραίας αμαξοστοιχίας μιλούσε στο τηλέφωνο, ενώ συμβουλευόταν έναν χάρτη

Η αμαξοστοιχία που εκτροχιάσθηκε στις 24 Ιουλίου στο Σαντιάγο ντε Κομποστέλα έτρεχε με 153 χιλιόμετρα ανά ώρα κατά τη στιγμή του δυστυχήματος, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο της Γαλικίας μετά την πρώτη ανάλυση των δεδομένων από τα μαύρα κουτιά του συρμού.

Το δικαστήριο στην ανακοίνωσή του, επισήμανε πως «τα φρένα είχαν ενεργοποιηθεί λίγα δευτερόλεπτα πριν από το δυστύχημα».
  
Από τα δεδομένα που περιέχονται στα μαύρα κουτιά προκύπτει πως ο μηχανοδηγός της ταχείας μιλούσε στο τηλέφωνο με έναν άλλο εργαζόμενο των σιδηροδρόμων τη στιγμή που συνέβη ο εκτροχιασμός και κατά τα φαινόμενα «συμβουλευόταν έναν χάρτη», σύμφωνα με τους ερευνητές.

.Οι ανατροπές που φέρνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο

Η διατήρηση του φόρου αλληλεγγύης έως το 2016, αλλά και το ενδεχόμενο παράτασης της είσπραξης του φόρου ακίνητης περιουσίας, είναι κάποια από τα σημαντικότερα νέα δεδομένα που φέρνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο, το οποίο δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, το νέο Μνημόνιο προβλέπει ότι ο φόρος αλληλεγγύης θα διατηρηθεί ως και το 2016 (με εισφορά 1% ως 4% ανάλογα με το εισόδημα). 

Επισημαίνει, επίσης, πως αν ο ενιαίος φόρος ακινήτων που θα αντικαταστήσει το "χαράτσι" δεν αποδώσει τα αναμενόμενα 2,7 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό, αυτό θα διατηρηθεί και το 2014. 
Σημειώνεται μάλιστα ότι αν μειωθεί ο φόρος μεταβίβασης ακινήτων, όπως σχεδιάζει η κυβέρνηση, τότε θα πρέπει να αποφέρει έσοδα 2,9 δισ. ευρώ.

Όσον αφορά τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο τονίζει ότι έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να υπαχθούν στο σχέδιο κινητικότητας άλλοι 12.500 υπάλληλοι προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος των 25.000 έως το τέλος του 2013. 

Ως τον Δεκέμβριο, δηλαδή, θα πρέπει να μπουν σε κινητικότητα επιπλέον 12.500 δημόσιοι υπάλληλοι. Σε κάθε περίπτωση, η Αθήνα καλείται να παρέχει μηνιαία στοιχεία για τον αριθμό του προσωπικού στο Δημόσιο, τον αριθμό όσων εντάχθηκαν σε κινητικότητα, τις απολύσεις και όσους βρίσκονται σε πειθαρχικό έλεγχο.

Εξάλλου, το Μνημόνιο προβλέπει αλλαγές στη φορολογική διοίκηση με μείωση των ΔΟΥ μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι οποίες θα πρέπει να περιοριστούν σε 120. 
Επιπλέον, ως τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να έχει οριστεί η ομάδα ελεγκτών που θα κάνει εκπαίδευση του προσωπικού στις εφορίες.

Τέλος, στην αξιολόγησή της η τρόικα επισημαίνει ορισμένες υπερβάσεις στον τομέα της υγείας και ειδικότερα από τον ΕΟΠΥΥ. 

Σε αυτό το πλαίσιο το νέο Μνημόνιο ζητά τη λήψη μέτρων για φορείς του δημοσίου που βγαίνουν εκτός προϋπολογισμού. 

Επισημαίνεται ότι για την επίλυση τέτοιου είδους ζητημάτων συμφωνήθηκε με τις ελληνικές Αρχές η λήψη 20 διορθωτικών μέτρων. 

Μεταξύ αυτών των μέτρων, είναι και ο προσδιορισμός οροφής δαπανών στον τομέα της υγείας. Η σχετική νομοθεσία αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τον Οκτώβριο.

.Ένας νεκρός και 35 τραυματίες, ο νεότερος απολογισμός, από τη σύγκρουση τρένων στην Ελβετία

Η μετωπική σύγκρουση δύο τρένων χθες βράδυ στο Γκρανζ πρε Μαρνάν της Ελβετίας, στο καντόνι του Βο, στοίχισε τη ζωή του μηχανοδηγού της μιας αμαξοστοιχίας και τον τραυματισμό 35 ανθρώπων, εκ των οποίων οι πέντε νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, ανακοίνωσε η αστυνομία του Βο.

Το άψυχο σώμα του οδηγού της μιας αμαξοστοιχίας βρέθηκε στο θάλαμο των μηχανοδηγών και οι πυροσβέστες το απεγκλώβισαν στις 1.30 το πρωί τοπική ώρα (02.30 ώρα Ελλάδος), οι οποίοι πρώτα έπρεπε να διαχωρίσουν τις δύο μηχανές των τρένων καθώς η μια είχε σφηνωθεί στην άλλη, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας. Ο εισαγγελέας διέταξε να γίνει νεκροψία.

Όλη τη νύχτα εργάζονταν οι πυροσβέστες για να απελευθερώσουν τη σιδηροδρομική γραμμή με την βοήθεια γερανού ανυψωτικής ικανότητας 200 τόννων, ενώ η γραμμή που έκλεισε μετά το δυστύχημα θα μείνει και σήμερα κλειστή καθώς δεν μπορεί επί του παρόντος στο σημείο αυτό να αποκατασταθεί η κυκλοφορία.

Σύμφωνα με την αστυνομία, συνεχίζεται η έρευνα, την οποία διενεργεί η SESA, η ελβετική επιτροπή ερευνών για τα ατυχήματα και η χωροφυλακή, για να καθοριστούν τα αίτια της σύγκρουσης.

Είκοσι έξι άνθρωποι νοσηλεύονται αλλά δεν κινδυνεύει η ζωή τους. Συνολικά 46 άνθρωποι επέβαιναν στα δύο τρένα τη στιγμή της σύγκρουσης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.