.Τρεις ελληνικές ταινίες υποψήφιες

Τρεις ελληνικές ταινίες συμπεριελήφθησαν στην αρχική λίστα ταινιών, που προτείνονται για υποψηφιότητα στα 26α βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου 2013.
Είναι «Η Αιώνια επιστροφή του Αντώνη Παρασκευά» της Ελίνας Ψύκου, «Το Αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» του Έκτορα Λυγίζου και η συμπαραγωγή Κύπρου- Ελλάδας «Οικόπεδο 12» του Κυριάκου Τοφαρίδη.
Στην αρχική πρώτη λίστα συμμετέχουν συνολικά 32 ταινίες από 46 χώρες και οι επιλεγμένες ταινίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ειδών και θεμάτων, από κωμωδίες έως οικογενειακές ιστορίες, πολιτικά και ιστορικά δράματα, θρίλερ, λογοτεχνικές και θεατρικές μεταφορές στη μεγάλη οθόνη.
Τις επόμενες εβδομάδες, τα 2.900 μέλη της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου θα ψηφίσουν για όλες τις κατηγορίες και οι υποψηφιότητες, που θα επιλεγούν, θα ανακοινωθούν στις 9 Νοεμβρίου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Σεβίλλης, στην Ισπανία.
Η παρουσίαση των 26ων Βραβείων Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα γίνει στο Βερολίνο στις 7 Δεκεμβρίου.

.Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Γουδή σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου....Δωρεάν μαθήματα Τένις

Δωρεάν μαθήματα Τένις για ένα χρόνο σε παιδιά ηλικίας από 5 έως & 7 ετών (γεννημένα από το 2006 έως και το 2008) παρέχει και φέτος ο Όμιλος Αντισφαίρισης Γουδή σε συνεργασία με τον Δήμο Ζωγράφου.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει απο τις 16 Σεπτεμβρίου 2013 και θα τελειώσει στις 13 Ιουνίου του 2014.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

.Στις 15 Οκτωβρίου τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

Την Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, ανακοίνωσε το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

«Τα εγκαίνια θα είναι λιτά και απέριττα. Δεν θα έχουν υπερβολές, θα έχουν ποιότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά και ευχαρίστησε για άλλη μία φορά τον πρωθυπουργό για τη βοήθειά του να λύσει τον «γόρδιο δεσμό» της ουσιαστικής χρηματοδότησης για την επανεκκίνηση του θεάτρου.

 «Επιτέλους. Αυτό το στολίδι του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού ανήκει εκ νέου, πλήρως ανακαινισμένο, στον ιδιοκτήτη του, τον Πειραϊκό λαό» πρόσθεσε ο Β. Μιχαλολιάκος. 

Χρέη καλλιτεχνικού διευθυντή στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά έχει αναλάβει ο σκηνοθέτης Τάκης Τζαμαργιάς. Ο Πειραιώτης σκηνοθέτης έχει ήδη καταθέσει πρόταση για το πρόγραμμα της χρονιάς.

.Στις Βρυξέλλες στις 17 Σεπτεμβρίου ο Αντώνης Σαμαράς

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 17 Σεπτεμβρίου ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει αυθημερόν επίσκεψη στις Βρυξέλλες όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόσο, με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι.

Ως είθισται, ο πρωθυπουργός θα συνοδεύεται από τον υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τα θέματα της ελληνικής προεδρίας, Δημήτρη Κούρκουλα και θα έχει διαβούλευση με τα ανώτατα όργανα της ΕΕ ενόψει της ανάληψης της προεδρίας από τη Ελλάδα.

Κατά τις συναντήσεις θα συζητηθούν όλα τα θέματα που αφορούν στην ελληνική προεδρία της ΕΕ.

.Αποπληθωρισμός 1,3% αλλά και αυξήσεις στο «καλάθι της νοικοκυράς»

Σε νέο αρνητικό επίπεδο κινήθηκε και τον Αύγουστο εφέτος ο πληθωρισμός, καθώς μειώθηκε κατά 1,3%, σε ετήσια βάση, από μείωση 0,7% τον Ιούλιο και έναντι αύξησης 1,7% που καταγράφηκε τον Αύγουστο 2012. Ενώ, σε μηνιαία βάση (σύγκριση Αυγούστου με Ιούλιο 2013), ο πληθωρισμός παρουσίασε μείωση 1,6% έναντι μείωσης 1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Πάντως, παρά το νέο αρνητικό πρόσημο του πληθωρισμού, υπήρξαν σημαντικές αυξήσεις σε είδη που συνθέτουν το «καλάθι της νοικοκυράς», αλλά και στο κόστος διαβίωσης των νοικοκυριών. 

Για παράδειγμα, ανατιμήθηκαν κατά 29,2% οι νωπές πατάτες, κατά 5,8% τα νωπά φρούτα και κατά 1,2% τα κρέατα, ενώ αυξήθηκαν κατά 18,7% οι λογαριασμοί της ΔΕΗ και κατά 25,1% οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.