.Σοβαρή... οπισθοχώρηση!

Η κυβέρνηση με τροπολογία αφαιρεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις αυτοδιοικητικές εκλογές από ομογενείς και μετανάστες που ζουν και εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας. Καταργεί τον λεγόμενο «νόμο Ραγκούση», που αποτέλεσε ένα σοβαρό δημοκρατικό αντιρατσιστικό βήμα, σε μια προσπάθεια υιοθέτησης μιας ευρωπαϊκής κουλτούρας (ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες) αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος. 

Είναι μία σοβαρή οπισθοχώρηση, σε μια «ακροδεξιά ατζέντα» που γίνεται από την κυβέρνηση, με «επιχείρημα» τη σχετική απόφαση του ΣτΕ. Ετσι διαιωνίζεται μια κατάσταση που διαμορφώνει νόμιμα διαβιούντες πολίτες στην Ελλάδα σε πολίτες «δεύτερης κατηγορίας»!

Οι ανεξέλεγκτες «μεταναστευτικές ροές» είναι ένα μεγάλο ευρωπαϊκό πρόβλημα που θέλει σύνθετες και σοβαρές πολιτικές αντιμετώπισης, ευρωπαϊκές και εθνικές. Μέρος αυτών των πολιτικών είναι και η ένταξη στο πολιτικό σύστημα μιας χώρας όσων νόμιμα ζουν και εργάζονται στη χώρα. Στενές εθνοκεντρικές αντιλήψεις ή λογικές με βάση το «δίκαιο του αίματος» θεωρούνται στο ευρωπαϊκό δίκαιο ξεπερασμένες. 

Ως εκ τούτου, στη σχετική απόφαση του ΣτΕ ασκήθηκε έγκυρη και εκτενής νομική κριτική. Και βέβαια θα μπορούσε, αν υπήρχε η σχετική πολιτική βούληση, να αντιμετωπισθεί με νέο νόμο, με κάποιες προσθετικές προϋποθέσεις προς την ίδια κατεύθυνση, δηλ. της παραχώρησης στους νόμιμους μετανάστες του σχετικού δικαιώματος.

Είναι προφανές ότι όλοι οι μετανάστες δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται πολιτικά με τον ίδιο τρόπο, με δεδομένη όμως πάντα την ανθρωπιστική συμπεριφορά έναντι όλων. Αλλο παράνομοι και άλλο νόμιμοι με μακρά παραμονή στη χώρα. Γιατί δηλαδή ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο Ελληνας (που τον δέχθηκε τιμητικά στο Μέγαρο Μαξίμου ο Σαμαράς), ο πατέρας, η μάνα του και τα αδέλφια του, που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, δεν μπορούν να ψηφίζουν για δήμαρχο στην περιοχή που ζούνε και εργάζονται νόμιμα;

Φοβούμαι ότι η κυβέρνηση αντιφάσκει. Ανοίγει «πόρτες» στον ρατσισμό, αντί να τις κλείνει. Εκτός εάν νομίζει ότι... εξουδετερώνει την Ακροδεξιά, υιοθετώντας τη «μεταναστευτική ατζέντα της»!


.Συμφωνία για τον τουρισμό με τη Σαουδική Αραβία

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, η Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε το σχέδιο δράσης για την ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου στη χώρα μας και τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που γίνονται στον τουριστικό κλάδο και την ελληνική οικονομία.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εκσυγχρονισμό των τουριστικών υποδομών και την παροχή τουριστικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.
Παράλληλα παρουσίασε τις δυνατότητες και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο διάστημα η κυβέρνηση ανέλαβε πολλές νομοθετικές πρωτοβουλίες που διευκολύνουν την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.
Επίσης συζητήθηκε η ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τουριστικό τομέα. Ειδικότερα η συνεργασία στον τομέα της παροχής τεχνογνωσίας, εκπαίδευσης και οργάνωσης εκδηλώσεων για την προβολή του Ελληνικού και Αραβικού πολιτισμού.
Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σε Αθήνα και Ριάντ κοινή πολιτιστική έκθεση.

Από την πλευρά του ο πρίγκιπας της Σαουδικής Αραβίας παρουσίασε τα επιτεύγματα της χώρας του στον πολιτιστικό τομέα (μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι) αλλά και τα σύγχρονα έργα υποδομής που διαθέτει σήμερα η Σαουδική Αραβία.

.Μέλη της οργάνωσης DHKP-C οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν

 Κλιμάκιο του επιχειρησιακού τμήματος της ένοπλης οργάνωσης DHKP-C, (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο), που δρα στην Τουρκία και είναι πίσω από σοβαρά χτυπήματα στη χώρα, χαρακτηρίζονται από στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, οι τέσσερις Τούρκοι υπήκοοι κουρδικής καταγωγής, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε γιάφκα με οπλισμό, στην οδό Γεναδίου στου Γκύζη.

Στο διαμέρισμα 2ου ορόφου, όπου έμεναν οι τέσσερις Κούρδοι, όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Ένα καλάσνικοφ με τρεις γεμιστήρες, τρία πιστόλια, ένας σιγαστήρας, δύο υποπολυβόλα, (ένα SCORPION και ένα MINI UZI 9MM PARA), 6,35 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, σε μασούρια και συσκευασίες, δύο χειροβομβίδες F1 και μεγάλος αριθμός σφαιρών διαφόρων διαμετρημάτων.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρεις ηλεκτρονικοί υπολογιστές, χάρτες της Αθήνας, της Αλεξανδρούπολης και της Τουρκίας, μπερεδάκια με το έμβλημα της DHKP-C και φωτογραφικό υλικό της οργάνωσης

.«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι εντυπωσιακό»

«Το πρωτογενές πλεόνασμα θα είναι εντυπωσιακό, χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού και μας δίνει ένα μεγάλο επιχείρημα να οριστικοποιήσουμε την έξοδο από την κρίση και το Μνημόνιο», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ο Ευ. Βενιζέλος υπογράμμισε τη σημασία που έχει το τρέχον εξάμηνο για την Ελλάδα, λέγοντας ότι όλα θα γίνουν με σειρά: «Είναι το εξάμηνο του πλεονάσματος, της επιβεβαίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, της οριστικής εξόδου από την κρίση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι η χώρα πρέπει να αγωνιστεί ενωμένη για τους στόχους αυτούς. 

Συνεχίζοντας ο Ευ. Βενιζέλος εξαπέλυσε πυρά κατά των ποικίλων δυνάμεων της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι επενδύουν στην κακή έκβαση των διαπραγματεύσεων. «Είναι κρίμα να επενδύει κανείς στην ταλαιπωρία του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

.Ο Κ. Καραμανλής επιμένει στην απόλυτη… αφωνία από τότε που παρέδωσε την εξουσία

Σταθερή προσήλωση στη γραμμή του (πολιτικού και εκδρομικού) αναχωρητισμού που χάραξε μετά την παράδοση της πρωθυπουργίας του επιδεικνύει ο Κώστας Καραμανλής. Από τον Οκτώβριο του 2009, όταν παρέδωσε στο διάδοχό του Γ. Παπανδρέου τα ηνία της χώρας και την απασφαλισμένη βόμβα της οικονομικής κρίσης, παραμένει βυθισμένος στη σιωπή του, την οποία δεν σπάει ακόμα και όταν άλλοι μιλούν για λογαριασμό του, χωρίς, πάντως αυτό να του στερεί τη διάθεση να απολαμβάνει μικρές ή μεγαλύτερες οικογενειακές αποδράσεις ανά την ελληνική επικράτεια. Σύμφωνα με το *«Πρώτο Θέμα»*, παρότι διατηρεί την ... περισσότερα »

.Με νέο μαθηματικό τύπο η λύση για το εφάπαξ

Με νέο «μαθηματικό» τύπο θα υπολογίζεται, πλέον, το εφάπαξ σε όλα τα ταμεία πρόνοιας, με τις αλλαγές να αγγίζουν κατά κύριο λόγο τους δημοσίους υπαλλήλους. Εξαιρούνται από τις αλλαγές όσοι πρόλαβαν να καταθέσουν τα χαρτιά τους έως τις 31 Αυγούστου 2013, των οποίων το εφάπαξ θα υπολογιστεί με το παλαιό σύστημα και χωρίς νέα μείωση. 
Όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης μιλώντας στο Mega, αυτή η κατηγορία ασφαλισμένων θα πάρει το εφάπαξ μέσα στο 2014. Το νέο σύστημα, που παρουσιάζει το Έθνος της Κυριακής, προβλέπει τη δημιουργία «ατομικών μερίδων» για όλους τους ασφαλισμ... περισσότερα »

.Αχμέτ Νταβούτογλου: «Τελευταία ευκαιρία για την Κύπρο»

 Για «τελευταία ευκαιρία για την Κύπρο» κάνει λόγο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και εκφράζει αισιοδοξία για την κατάληξη των συνομιλιών, που θα αρχίσουν στην Κύπρο.  Μιλώντας σε πρόγραμμα της τουρκικής τηλεόρασης TRT ο κ. Νταβούτογλου εξέφρασε αισιοδοξία για τις συνομιλίες που θα ξεκινήσουν, στο πλαίσιο του ανακοινωθέντος που συμφωνήθηκε ανάμεσα δυο πλευρές.
Σημείωσε ωστόσο ότι στην περίπτωση αποτυχίας των συνομιλιών, δεν θα απομείνει άλλη εναλλακτική λύση παρά η δημιουργία δύο κρατών. «Αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία για την επανένωση» τόνισε.

.Με πολιτικούς αρχηγούς συναντώνται οι αγρότες

 Με το βλέμμα στραμμένο στην Αθήνα, όπου αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων θα έχει συνάντηση στη Βουλή με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων, είναι οι αγρότες, οι οποίοι για σήμερα έχουν επιλέξει την «οδό» των ήπιων κινητοποιήσεων.   Μάλιστα, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Γιάννης Βάγκος, μέλος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, δεν αποκλείεται να επιδιωχθεί και συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των επαφών στην Αθήνα, αγρότες της Πέλλας έχουν προβεί σε συμβολική κατάληψη της εφορίας στην Έδεσσα, ενώ στις Σέρρες οι συνάδελφοί τους πραγματοποιούν διαμαρτυρία έξω από το κτίριο της πρώην Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας στο κέντρο της πόλης. 

Ησυχία επικρατεί σε Καβάλα και Δράμα, όπως και στην Ημαθία, όπου αγρότες από το μπλόκο της Κουλούρας πρόκειται αύριο να κατέβουν στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσουν τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπρόεδρος της Αυθόρμητης Κίνησης Αγροτών, Κώστας Λιολιόπουλος, μέλος της «Πρωτοβουλίας».  Συνολικά 38 είναι τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη τη χώρα.

.Ανακαλύφθηκε το αρχαιότερο άστρο στο σύμπαν

Αυστραλοί αστρονόμοι ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα άστρο πραγματικό «μαθουσάλα», που εκτιμάται ότι έχει ηλικία περίπου 13,6 δισεκατομμυρίων ετών και θεωρείται το αρχαιότερο που έχει ποτέ βρεθεί στο σύμπαν. Η ανακάλυψη θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τη «βρεφική» φάση του σύμπαντος, λίγο μετά την «Μεγάλη Έκρηξη» (Μπιγκ Μπανγκ) της δημιουργίας του.

Οι ερευνητές της Σχολής Αστρονομίας και Αστροφυσικής του Αυστραλιανού Εθνικού Πανεπιστημίου στην Κανμπέρα, με επικεφαλής τον Στέφαν Κέλερ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Nature», σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, ανακοίνωσαν ότι το εν λόγω άστρο βρίσκεται στο δικό μας γαλαξία, σε απόσταση μόλις 6.000 ετών φωτός από τη Γη. Με δεδομένο ότι το σύμπαν εκτιμάται πως έχει ηλικία περίπου 13,8 δισ. ετών, ο νέος κάτοχος του ρεκόρ «γηρατειών» δημιουργήθηκε μόλις 200 εκατ. χρόνια μετά το «Μπιγκ Μπανγκ».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.