.ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ:Την 2η Κυριακή στηρίζω Τίνα Καφατσάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ζωγραφιώτες και Ζωγραφιώτισσες,
Φίλες και φίλοι,

Πριν από 4 μήνες ξεκινήσαμε ένα όμορφο ταξίδι. Μαζί με νέα παιδιά, απλούς ανθρώπους της κοινωνίας του Ζωγράφου, καταξιωμένους επαγγελματίες της πόλης μας, αυτοδημιούργητους τίμιους Ζωγραφιώτες, ενεργούς συμπολίτες μας από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Επιλέξαμε μία κατεύθυνση χωρίς κομματικές εξαρτήσεις, κόντρα στους μηχανισμούς.
Με μοναδικό εφόδιο την ακεραιότητά μας, τον δημόσιο πολιτικό και συγκροτημένο λόγο μας, καταφέραμε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να μας τιμήσουν με την ψήφο τους και να μας αγκαλιάσουν χιλιάδες Ζωγραφιώτες, τους οποίους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου.

Είμαι απολύτως πεπεισμένος πως ανοίξαμε ένα διαφορετικό δρόμο με νέα χαρακτηριστικά, μια πορεία που δεν σταματάει εδώ αλλά θα συνεχίσει να συνεισφέρει με τη δημιουργική παρουσία της.

Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανος που υπήρξα επικεφαλής αυτής της μοναδικής καθαρής αυτοδιοικητικής επιλογής στην πόλη μας.

Επειδή στη διαδρομή μου έχω μάθει πάντοτε να μιλάω ξεκάθαρα, δηλώνω με αίσθημα ευθύνης πως χωρίς όρους, διαπραγματεύσεις και προαπαιτούμενα, η απόφασή μου για τη δεύτερη Κυριακή είναι η στήριξη με όλες τις δυνάμεις μου στο πρόσωπο της Τίνας Καφατσάκη.

Τιμώ στην πράξη τους αυτοδιοικητικούς αγώνες που έχουμε από κοινού δώσει στο παρελθόν για την πόλη και τις γειτονιές μας, ελπίζοντας πως όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει την ανάγκη της αλλαγής σελίδας στην τοπική αυτοδιοίκηση, με μοναδική κινητήρια δύναμη την ίδια την κοινωνία και όχι τις κομματικές γραμμές και αγκυλώσεις. 

Αντώνης Πέττας,
Επικεφαλής της παράταξης
Ζωγράφου, 19.05.2014

.Β. Μιχαλολιάκος: Χρησιμοποίησαν αθέμιτα μέσα - Ι. Μώραλης: Φαντασιώσεις και μυθεύματα

Σε καταγγελίες του δημάρχου Πειραιά, Βασίλη Μιχαλολιάκου, για βία και εκφοβισμό απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής», Γιάννης Μώραλης, με παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. «Όποιος αμφισβητεί τη νομιμότητα της εκλογικής διαδικασίας θα πρέπει να αναφέρει συγκεκριμένα περιστατικά. 

Δεν μπορούμε να ακούμε αυτά που λέγονται και θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας μέσω της νόμιμης οδού» δήλωσε ο Γιάννης Μώραλης, μεταξύ άλλων, απαντώντας στην έκκληση του Βασίλη Μιχαλολιάκου για προστασία του ιδίου και των συνεργατών του ενόψει του β΄ γύρου των δημοτικών εκλογών στον Πειραιά.
  
Δε μπορούμε σε μια εκλογική διαδικασία να ακούμε φαντασιώσεις και μυθεύματα, τόνισε ο κ. Μώραλης. 
Αισιόδοξος για τον δεύτερο γύρο των εκλογών και για την τελική έκβαση της αναμέτρησης, δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος, ενώ άσκησε, εκ νέου, οξεία κριτική σε στελέχη της ΝΔ για τη στάση που τήρησαν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του και τα οποία, όπως ανέφερε, δεν τον στήριξαν.
 

Επίσης, ο κ. Μιχαλολιάκος ζήτησε τη συνδρομή της κυβέρνησης, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα στην ψηφοφορία της επόμενης Κυριακής αλλά και η ασφάλεια του ιδίου και στελεχών του από τους «γνωστούς εύσωμους», όπως είπε. Απηύθυνε, δε, κάλεσμα στους πολίτες που δεν ήρθαν να ψηφίσουν αυτήν την Κυριακή, να δώσουν το «παρών» την επόμενη. 

Ο νυν δήμαρχος Πειραιά ανέφερε ότι εδώ και πολλές εβδομάδες οι δημοτικές εκλογές στον Πειραιά απασχολούν το σύνολο του ελληνικού λαού και εδώ δεν δοκιμάστηκε η αντοχή της δημοτικής αρχής, αλλά η αντοχή της δημοκρατίας. 

Ο κ. Μιχαλολιάκος πρόσθεσε ότι κάποιοι από τους πολιτικούς αντιπάλους τους χρησιμοποίησαν κάθε αθέμιτο μέσο.

.Στα επίπεδα του 2010 η συμμετοχή στις φετινές περιφερειακές και δημοτικές εκλογές

 Στα ίδια επίπεδα με τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του 2010 κινήθηκε η συμμετοχή των ψηφοφόρων και στις σημερινές εκλογές, παρότι είχαν εκφραστεί εκτιμήσεις για μεγαλύτερη αποχή, ενώ πρέπει να σημειωθεί ότι μειώθηκαν τα άκυρα και λευκά.

Ειδικότερα, για τις περιφερειακές εκλογές 2014, με ενσωμάτωση στο 36,8%, ψήφισε το 60,5% έναντι ενός ποσοστού συμμετοχής 60,88% στις προηγούμενες εκλογές, ενώ τα άκυρα - λευκά έλαβαν 7,10% έναντι 9,10% το 2010.

Για τις δημοτικές εκλογές, με ενσωμάτωση στο 30%, ψήφισε το 59,30%, έναντι 61,03% το 2010, ενώ τα άκυρα-λευκά έλαβαν 3,76%, έναντι 5,49% στις προηγούμενες εκλογές.

.Εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων


Με την καθιερωμένη πορεία, μέχρι το τουρκικό προξενείο της Θεσσαλονίκης, κορυφώθηκαν απόψε στη συμπρωτεύουσα οι εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, που διοργανώθηκαν και φέτος από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ), στην πλατεία Αγίας Σοφίας. 

 Στη πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες άτομα, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων και φορέων και μέλη ποντιακών σωματείων, από τη Θεσσαλονίκη και άλλες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι διαδηλωτές αφού κατέληξαν έξω από το κτίριο του προξενείου φώναξαν συνθήματα και θυροκόλλησαν ψήφισμα διαμαρτυρίας. 

 Με το ψήφισμά τους ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση να αναγνωρίσει τη δολοφονία 353.000 Ελλήνων, από την ελληνική κυβέρνηση να εντάξει τη γενοκτονία "στα προς συζήτηση και διευθέτηση εκκρεμή ζητήματα" και από τον πολιτικό και ακαδημαϊκό κόσμο της χώρας να υποστηρίξει το ζήτημα της διεθνοποίησης της γενοκτονίας. 

 Στην Αθήνα, εκδήλωση τιμής και μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού πραγματοποίησαν απόψε μπροστά στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα Ποντιακά σωματεία και Ομοσπονδίες, με αφορμή την συμπλήρωση 95 ετών από την 19η Μαΐου του 1919. 

 Στη συνέχεια, πραγματοποίησαν πορεία προς την τουρκική πρεσβεία αλλά σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από την πρεσβεία, στη συμβολή Ρηγίλλης και Β. Σοφίας, αυτή ανεκόπη από δυνάμεις της αστυνομίας. Η εκδήλωση συνεχίστηκε σε αυτό το σημείο με παραδοσιακούς χορούς και ομιλίες αλλά και την συμμετοχή της νεολαίας των Αρμενίων.

.«Πρώτο κόμμα στην Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ»


«Όλες οι ενδείξεις μάς λένε ότι θα είμαστε πρώτο κόμμα στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να κάνουμε ευρείες συμμαχίες με αριστερές και κοινωνικές δυνάμεις της Ευρώπης, συμμαχίες κατά της βαρβαρότητας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε προεκλογική του ομιλία στο Μιλάνο, έξω από την κεντρική είσοδο του πανεπιστημίου Στατάλε. 

 Απαντώντας σε ερωτήσεις Ιταλών δημοσιογράφων, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι τόσο το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» της ριζοσπαστικής Αριστεράς, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, βασίζονται σε έναν λόγο που απευθύνεται στη νέα γενιά, προσθέτοντας ότι «τα προβλήματα, οι αιτίες τους, οι αντίπαλοι, σε Ελλάδα και Ιταλία, είναι κοινά». 

 Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε «στην περίοδο βαθιάς ύφεσης που περνάμε, να επιτραπεί στις χώρες του Νότου, οι δαπάνες για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης να μην υπολογίζονται στον κρατικό προϋπολογισμό». 

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον που επικρατεί στην Ιταλία, λόγω του αποτελέσματος του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές αυτοδιοικητικές εκλογές, στην Αττική και στον δήμο της Αθήνας. Σήμερα το απόγευμα, ο υποψήφιος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Κομισιόν θα επισκεφθεί το Τορίνο, για ανοικτή ομιλία έξω από το πανεπιστήμιο. 

 Το βράδυ ο κ. Τσίπρας θα είναι ο κύριος ομιλητής της συγκέντρωσης, με την οποία θα κλείσει την προεκλογική περίοδο το ιταλικό ψηφοδέλτιο «Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα» στην κεντρική πλατεία της Μπολόνια.

.Επίσκεψη Γιούνκερ στα έργα του μετρό

Τα έργα της επέκτασης του μετρό προς Πειραιά επισκέφθηκε, σήμερα, ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη, και συγκεκριμένα το φρέαρ εκκίνησης του ΤΒΜ (Μετροπόντικα) στην Αγ. Βαρβάρα και το εργοτάξιο του μετρό στην Πλ. Ελευθερίας, στον Κορυδαλλό. 
Τον κ. Γιούνκερ και το επιτελείο του υποδέχθηκαν στο εργοτάξιο ο γγ Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Χρήστος Τσίτουρας, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα έργα που εκτελεί η εταιρεία και ειδικότερα για την επέκταση του μετρό προς Πειραιά.
Η κατασκευή της επέκτασης αυτής ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2012 και αποτελεί το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό έργο που υλοποιείται σήμερα στην πρωτεύουσα. Πρόκειται για επέκταση 7,6 χλμ. με 6 νέους σταθμούς, σε περιοχές που έχουν ιδιαίτερη ανάγκη τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση από τα μέσα σταθερής τροχιάς. Με την ολοκλήρωση της επέκτασης προς Πειραιά αναμένεται να εξυπηρετούνται ημερησίως περισσότεροι από 130.000 πολίτες. 
Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται σε 730 εκατ. ευρώ, και τη βασική σύμβαση κατασκευής του έχει αναλάβει κοινοπραξία ελληνικών και ευρωπαϊκών εταιρειών. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί στο επιβατικό κοινό το 2017 και η πρόοδός του εξελίσσεται ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή καθυστερήσεις μέχρι σήμερα, ενώ ολοκληρώθηκαν και οι αρχαιολογικές έρευνες στην περιοχή των εργοταξίων.
Με την ολοκλήρωση του έργου, στον σταθμό Πειραιά προβλέπεται να δημιουργηθεί ένα ιδιαίτερα σημαντικό συγκοινωνιακό κέντρο, συνενώνοντας λειτουργικά δυο γραμμές μετρό (γραμμές 1 και 3), το λιμάνι, τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το τραμ, διευκολύνοντας έτσι τις μετεπιβιβάσεις μεταξύ όλων των μέσων μεταφοράς. 
Επιπλέον, η σύνδεση που θα προκύψει μεταξύ του λιμανιού του Πειραιά και του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», μέσω της γραμμής 3 του μετρό, θα προσδώσει ιδιαίτερα αναπτυξιακά οφέλη, τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Αθήνας, όσο και για την εθνική οικονομία γενικότερα.

.Τα τελικά αποτελέσματα σε Περιφέρειες και μεγάλους δήμους της χώρας

Ποιοι κέρδισαν το «εισιτήριο» για τον β’ γύρο Η Ρένα Δούρου στην Αττική, ο Γιώργος Καμίνης στην Αθήνα, ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην Κεντρική Μακεδονία, ο Γιάννης Μπουτάρης στη Θεσσαλονίκη, ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά, ο Κώστας Πελετίδης στην Πάτρα και ο Γιάννης Κουράκης στο Ηράκλειο Κρήτης, έλαβαν τις περισσότερες ψήφους στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και θα διεκδικήσουν εκ νέου Περιφέρειες και Δήμους την ερχόμενη Κυριακή. 

Με καταμετρημένο το σύνολο των ψήφων έλαβαν τα εξής ποσοστά: Περιφέρεια Αττικής Δούρου Ειρήνη 23,80% Σγουρός Γιάννης 22,11% Κεντρικής Μακεδον...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.