.Στο ίδιο έργο θεατές

Άλλη μία διαπραγμάτευση ξεκινά. Η 3η κατά σειρά επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ αν προσμετρηθεί και το ολέθριο για τη χώρα θρίλερ του 2015 που παρά λίγο να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ και κόστισε δισεκατομμύρια που ακόμη πληρώνουν οι επιχειρήσεις και η κοινωνία. Και για μία ακόμη φορά προβλέπονται... θεατρινισμοί.
 
Για μία ακόμη φορά οι "φήμες" για καθυστέρηση και τα σενάρια για τις "αντοχές" του προϋπολογισμού έχουν ξεκινήσει. Λένε ότι φτάνουν τα χρήματα μέχρι το καλοκαίρι του 2017 χωρίς νέα δόση (πέρα βέβαια από τα 2,8 δισ. ευρώ της 1ης αξιολόγησης που θα επιχειρήσει να πάρει με χρονοκαθυστέρηση η κυβέρνηση την Δευτέρα).
Με ποιο κόστος όμως θα φτάσει η χώρα μέχρι τον Ιούνιο του 2017; Με στάση πληρωμών; Έξω από το QE και με τους κεφαλαιακούς ελέγχους κραταιούς;
Έχουν αναρωτηθεί όσοι σχεδιάζουν την νέα διαπραγμάτευση ότι οι αντοχές τελειώνουν; Όσοι εντός της κυβέρνησης ήδη υψώνουν "φωνές" για δήθεν αντίσταση στα "συμφωνηθέντα" αναλογίζονται πόσο κακό έχει ήδη γίνει, πόσες επιχειρήσεις έχουν κλείσει, πόσος χρόνος και χρήμα έχει χαθεί;
Το μήνυμα από τους δανειστές είναι σαφές: περιθώριο υπάρχει το πολύ μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017 γιατί μετά αρχίζει ο εκλογικός κύκλος στη Γερμανία και στους "δορυφόρους" της και μετά... καλό 2018.
Και το περιθώριο αυτό δεν αφορά μόνο στην αξιολόγηση αλλά στη συνολική λήψη αποφάσεων για το χρέος και τη συμμετοχή ή μη του ΔΝΤ. Δηλαδή, η αξιολόγηση με τις μεταρρυθμίσεις, και τις παρεμβάσεις που ΔΕΝ γίνονται, πρέπει να τελειώσουν πολύ νωρίτερα. Χθες...
 
Για να μην επαναληφθεί όχι μόνο το θρίλερ του 2015 αλλά και η ατέρμονη αξιολόγηση του 2016: τέτοια εποχή περίπου ξεκίνησε πέρυσι και οδήγησε σε εκταμίευση "σπασμένων" δόσεων τον περασμένο Ιούνιο.
Και για όσους λένε ότι η ευθύνη για τις καθυστερήσεις βαραίνει τους δανειστές που δεν "συμφωνούν" μεταξύ τους, η απάντηση είναι ότι εν μέρει, ναι, είναι αλήθεια. Πάντα υπήρχαν αυτές οι διαφορές και πάντα προκαλούσαν καθυστερήσεις.
 
Αλλά όταν η ίδια η κυβέρνηση δεν κάνει αυτό που της αναλογεί ρίχνει λάδι στη φωτιά. Όταν αρέσκεται σε παίγνια εντυπώσεων και σε συνεχές εσωκομματικό "μασάζ" για να κερδίσει χρόνο, οι συνέπειες που αυτή η τακτική προκαλεί είναι καταστροφικές. Και δεν αντιλαμβάνονται στην κυβέρνηση ότι έτσι παίζουν και το παιχνίδι όσων "βολεύονται" από μία μη-συμφωνία.
 
Και πλέον το διακύβευμα δεν είναι μόνο το οικονομικό. Δεν συνδέεται πλέον μόνο με την επιστροφή στην "κανονικότητα", τη διασφάλιση της ανάκαμψης, την επιστροφή των επενδύσεων, την απαλλαγή απο τα capital controls και την "θηλειά" της ρευστότητας. Γίνεται σιγά – σιγά και γεωπολιτικό. Καθώς η θέση της Ελλάδας ως το κράτος που μόνιμα "ζητά" στο οικονομικό ή στο προσφυγικό και δεν κάνει – εγκαίρως – αυτά που της αναλογούν,  είναι αυτή του αδύναμου. Και μπαίνουν πλέουν στο κάδρο και οι "απαιτήσεις" που οφείλει να έχει για το ελληνοτουρκικό ζήτημα που αναζωπυρώνεται. Και εδώ τα πράγματα είναι περισσότερο από επικίνδυνα.
Ας κάνουν λοιπόν επιτέλους αυτό που πρέπει. Χωρίς υπεκφυγές και καραγκιοζιλίκια. Αφού κάθε φορά στο τέλος συμφωνούν και υπογράφουν. Γιατί πρέπει να ζήσουμε ένα ακόμη – τρίτο – θρίλερ;

.«Πογκρόμ» κατά «εχθρικών» ΜΜΕ ξεκινά το Μαξίμου


«Πογκρόμ» κατά εφημερίδων, καναλιών και sites που δεν είναι φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεκινά το Μέγαρο Μαξίμου όπως μαθαίνουμε. Πρόκειται για νέου τύπου διώξεις με εκβιασμούς, απειλές, κόψιμο διαφημιστικών δαπανών, μηνύματα που θυμίζουν… μπραβιλίκια της νύχτας και μια γενικότερη τάση να ξεκαθαρίσει το μιντιακό τοπίο με την επιβολή «βίαιων» τρόπων.

Είναι ενδιαφέρον το παράδειγμα του Mega το οποίο πέραν των όποιων δικών του λαθών που οδήγησαν στο μίσος από τους πολίτες, οι πληροφορίες λένε ότι κυβερνητικά στελέχη απειλούν τράπεζες ή εταιρείες που μπορούν να επηρεάσουν, να μη δίνουν διαφήμιση στο κανάλι το οποίο χωρίς ενημερωτικά προγράμματα καταγράφει αξιοζήλευτα ποσοστά θεαματικότητας.

Άλλες πληροφορίες λένε ότι κατ’ εντολήν Παππά οι τράπεζες δεν αποδεσμεύουν ένα ποσοστό της τάξης των 5 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δεν έχουν στον ήλιο μοίρα εδώ και πέντε μήνες. Η ομάδα Παππά θέλει να κλείσει ντε φάκτο το κανάλι φορτώνοντας στους μετόχους το φταίξιμο, όχι κι ότι αυτοί δεν φταίνε.

Άλλες πληροφορίες του Antinews αναφέρουν ότι έχουν γίνει «ενοχλήσεις» από τα υπόγεια του Μαξίμου σε διαφημιστικές εταιρείες και Media shops προκειμένου να μπλοκάρουν τη διαφημιστική πίτα που μοιράζουν. Απαιτούν να δίνονται εκατομμύρια σε «φιλικά» μέσα και να στραγγαλίζονται οι φωνές αντίστασης στη χούντα του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, με αφορμή τις τηλεοπτικές άδειες επιχειρείται ένα συνολικό μοίρασμα των διαφημιστικών δαπανών με τους ομίλους που γλείφουν τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνουν τα περισσότερα «πνίγοντας» τους υπολοίπους.
 Και σα να μην έφταναν όλα αυτά λένε οι πληροφορίες ότι γίνονται μεγάλης έκτασης υποκλοπές, σε σημείο που οι… αντιφρονούντες να αναγκάζονται είτε να μιλάνε με συνθηματικά είτε να αγοράζουν… πακιστανικά κινητά για να μπορούν να συνεννοηθούν. Τα «βαλιτσάκια» της ΕΥΠ κυκλοφορούν σαν… ταξί στην Αθήνα καταγράφοντας κυρίως στο «αμαρτωλό» τμήμα του κέντρου που πιάνει από Ομόνοια – Σύνταγμα μέχρι Χίλτον και Κολωνάκι. Πιάνει δηλαδή και την Τράπεζα της Ελλάδος και τον μέγα εχθρό Γιάννη Στουρνάρα αλλά και όλους όσοι τολμήσουν να μιλήσουν έστω και γι’ αστείο για την κυβέρνηση.

Όλο αυτό το «καφκικό» σκηνικό με πολύ Γκαίμπελς και πολύ περισσότερο Ρασπούτιν έχει στηθεί από ομάδες που θα μπορούσαν να λέγονται «κρυφά τάγματα ασφαλείας» του Παππά και του Κρέτσου. Συντονίζουν από το υπόγειο του Μαξίμου και από τη Γενική Γραμματεία στην Καλλιθέα και στοχοποιούν συγκεκριμένους «αντιφρονούντες», φυσικά πρόσωπα και εταιρείες Media.

Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται λέει ο λαός. Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καυχιέται ότι έχει στήσει έναν παρακρατικό μηχανισμό που επιχειρεί να ελέγξει τα πάντα. Μπορεί να προσπαθεί με τον Παππά να στήσει νέο τηλεοπτικό τοπίο. Μπορεί να εκβιάζει για τη διαφήμιση και που αυτή θα κατευθυνθεί και μπορεί να βάζει στο στόχαστρο όσους πάνε κόντρα στο σύστημα.
Όμως, να είναι σίγουροι ότι τα συγκεκριμένα μέσα δεν θα πάψουν να μιλάνε, να τολμάνε να κάνουν κριτική και να τσακίζουν την κυβέρνηση… στη νομιμότητα. Όσο παρακράτος κι αν στήσουν να είναι σίγουροι ότι δεν θα μπορέσουν να φιμώσουν την φωνή της Δημοκρατίας. Ας μαζέψουν λοιπόν τους τραμπούκους τους, ας πάρουν πίσω τα βαλιτσάκια τους κι ας κόψουν τις παρεμβάσεις σε τράπεζες και επιχειρήσεις. Δεν τους γλιτώνει τίποτε από την κατάρρευσή τους.

.Οι μάσκες πέφτουν


Είναι τελικά λίγος ο χαρακτηρισμός «μαφία του Μαξίμου». Οι άνθρωποι δεν παίζονται στα βρόμικα παιχνίδια και στους τακτικισμούς και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στο γκουβέρνο μέχρι να τους πετάξει ο λαός έξω ή να φύγουν με ελικόπτερο.
Την ίδια ώρα που το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής λέει ότι το «αφήγημα» της αριστερής ανάπτυξης είναι μύθος και η οικονομία διαλύεται στα χέρια των σαλτιμπάγκων, η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει τον... Παππά.

Κατέθεσε τροπολογία που δεν ακυρώνει το νόμο του υπουργού – καναλάρχη αλλά τον... αναστέλλει. Σαν τα μικρά παιδάκια δηλαδή που τους πήραν τον γλυκό από τα χέρια ή το παιχνίδι κι αυτά κάνουν ζαβολιές ή κάνουν κόλπα γιατί δεν αποδέχονται την ήττα τους.

Γελάνε και οι πέτρες με τις μεθοδεύσεις του Τσίπρα και του Παππά πότε με τον «στρατηγό Άνεμο» που έλεγε ότι θα παραιτηθεί αλλά δεν το έκανε, και πότε με το νόμο που δεν καταργεί αλλά αναστέλλει.

Κι αφού η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει καταλήξει σε μεγάλο ναυάγιο, ακόμη μεγαλύτερο φιάσκο έρχεται από τη... Βενεζουέλα. Και δεν είναι μόνο ότι ο Παππάς (ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές) πήγε να αγοράσει τα άδεια ράφια των σούπερ μάρκετ.

Είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο δικηγόρος των off shore, που βρίσκεται στα Panama Papers είχε σχέσεις με την «ομάδα Τσίπρα» πολύ πριν κι από το 2013. Τι δουλειές έκανε με μια... αριστερή κυβέρνηση ένας νομικός που ασχολείται με το πώς να στήνει υπεράκτιες εταιρείες; Και ποια σχέση μπορεί να έχει με την κρυφή υπεράκτια που αγόρασε μετοχές της Αυγής;

Όμως, η όλη δραστηριότητα του δικηγόρου Αρτεμίου, και κολλητού όπως φαίνεται του Παππά και του Τσίπρα είναι περίεργη.
Όπως είχε αποκαλύψει ο Ελεύθερος Τύπος: «Ο Αρτέμης Αρτεμίου διατηρεί εδώ και χρόνια δικηγορικό γραφείο στη Λευκωσία και ειδικεύεται στη διαχείριση υπεράκτιων εταιριών. Στο επίσημο site του γραφείου του διαβάζουμε για την πολύχρονη εμπειρία του σε ζητήματα τραπεζικής, φορολογικών θεμάτων αλλά και ακίνητης περιουσίας (real estate).

Ο ίδιος φέρεται να διαχειρίζεται offshore εταιρίες, με έδρα τις Σεϋχέλλες, τα British Virgin Islands κ.λπ. Σε πολλές από αυτές τις εταιρίες, αν και τις διαχειρίζεται ο ίδιος, εμφανίζονται ως εκπρόσωποι και άλλα πρόσωπα.

Ο Αρτέμης Αρτεμίου υπήρξε μέλος της Κ.Ε. του κομμουνιστικού κόμματος ΑΚΕΛ στην Κύπρο, ενώ έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου την περίοδο (2010-2016). Το όνομα του Αρτεμίου, όμως, εμφανίζεται και σε πολύ σοβαρές υποθέσεις που σχετίζονται με το ΑΚΕΛ στην Κύπρο και οι οποίες βρίσκονται στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών του νησιού.

Ο Αρτέμης Αρτεμίου και η APLaw στη λίστα των PANAMA PAPERS!»

Έχουμε και λέμε λοιπόν τρία «σκάνδαλα» με πρωταγωνιστή τον Νίκο Παππά, δεξί χέρι του Αλέξη Τσίπρα.

1.Ο Παππάς παρακάμπτει το Συμβούλιο της Επικρατείας και δεν καταργεί αλλά αναστέλλει τον δικό του νόμο.

2.Ο Παππάς πήγε στην αριστερή Γη της Επαγγελίας, την Βενεζουέλα, για να αγοράσει τρόφιμα από τα εκεί σούπερ μάρκετ. Τρέμε Βασιλόπουλε και Σκλαβενίτη δηλαδή. Όμως, φαίνεται ότι με την κίνηση αυτή «δένει» και το σχέδιο Β που είχαν από καιρό επεξεργαστεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή και συμφωνίες για αγορά τροφίμων και πετρελαίου από χώρες του ανύπαρκτου σοσιαλισμού.

3.Ο Παππάς είχε και έχει στενές σχέσεις με έναν δικηγόρο αμφιλεγόμενο που βρίσκεται στις λίστες των Panama Papers αλλά ταυτόχρονα κάνει μπίζνες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί άραγε ελέγχθηκε από τα Panama Papers μόνο ο Παπασταύρου και όχι και ο Αρτεμίου;

Οι μάσκες πέφτουν σιγά – σιγά. Τα λαμόγια αριστερής προελεύσεων και οι μαφιόζικες πρακτικές βγαίνουν στο φως.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.