.Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία

 Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, του Γάλλου ομολόγου του Φρανσουά Ολάντ και της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ με αντικείμενο το ειρηνευτικό σχέδιο για την Ουκρανία, ξεκίνησαν απόψε στη Μόσχα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Ένας εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι συζητήσεις μεταξύ των τριών ηγετών γίνονται χωρίς την παρουσία των αντιπροσωπειών των χωρών τους.

Χθες, ο Γάλλος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος παρουσίασαν το σχέδιό τους στον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

.Το Ποτάμι: Δυσάρεστη έκπληξη, η ομιλία της νέας προέδρου της Βουλής

Πολύ αρνητικό πρώτο δείγμα γραφής, χαρακτηρίζει το Ποτάμι, με δήλωση του εκπροσώπου του, Δημήτρη Τσιόδρα την ομιλία της προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

«Δυσάρεστη έκπληξη προκαλεί η στάση της νέας προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία στην ομιλία της αμέσως μετά την εκλογή της, δεν μίλησε ως πρόεδρος της Βουλής που τίμησαν με την ψήφο τους 235 βουλευτές- ανάμεσά τους και οι βουλευτές του Κινήματός μας- αλλά μίλησε ως μέλος κομματικής συνιστώσας» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ποταμιού.

.Τζο Μπάιντεν: Ανυπομονώ να ακούσω τις ελληνικές προτάσεις

«Ελπίζω και αγωνιώ να ακούσω για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την ελληνική κυβέρνηση και τους Ευρωπαίους εταίρους της για να προχωρήσουν τις μεταρρυθμίσεις και να δρομολογήσουν ένα σχέδιο για τη σταθεροποίηση της ανάκαμψης».

Στη δήλωση αυτή προέβη ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων που έγιναν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ.

Ο κ. Μπάιντεν βρίσκεται για επαφές στις Βρυξέλλες, όπου συναντήθηκε ήδη με τον κ. Τούσκ, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, αργότερα δε σήμερα θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

.Γ. Βαρουφάκης: Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος, το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο

«Το Μνημόνιο είναι η συνεχιζόμενη ύφεση και ένα χρέος, το οποίο είναι δυσβάσταχτο και μη βιώσιμο» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, προσερχόμενος στο υπουργείο Οικονομικών, όπου αυτήν την ώρα συναντάται με τον υφυπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Νταλίπ Σάιν και την επικεφαλής του Γραφείου Ευρώπης και Ευρασίας του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, Λία Μπούζις.

Ερωτηθείς «πώς θα αρθούν οι πιέσεις», ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε: «Μέσα από τον ορθό λόγο που δημιούργησε η Ευρώπη».

.Κάλεσμα - διαμαρτυρία υπέρ της Ελλάδας, με επιστολή 300 διανοουμένων από όλον τον κόσμο

Υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, 300 διανοούμενοι από όλες τις χώρες του κόσμου, συνυπογράφουν επιστολή που δημοσιεύει ο γνωστός ιστότοπος «Μεντιαπάρτ» (Mediapart), του οποίου ιδρυτής είναι ο πρώην διευθυντής της «Μοντ» Εντι Πλενέλ.

 Με την επιστολή καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ «να σεβασθούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις διαπραγματεύσεις με τη νέα ελληνική κυβέρνηση για την επίλυση του θέματος του χρέους». Με υπέρτιτλο στον πρόλογο της ιστοσελίδας: «Και ζήτω η Ελλάδα...Είμαστε όλοι μαζί με την Ελ... περισσότερα »

.Β. Σόιμπλε: Δεν γεφυρώσαμε τις διαφορές μας

«Δεν μπορέσαμε να γεφυρώσουμε τις διαφορές μας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για την χθεσινή του συνάντηση με τον 'Ελληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη και απέρριψε την ιδέα ενός προγράμματος που θα χρησιμεύσει ως γέφυρα. 

Τόνισε δε ότι δεν τον απασχολεί πώς θα ονομάζεται ο μηχανισμός ελέγχου του προγράμματος, αλλά διευκρίνισε ότι μόνο με τους τρεις θεσμούς (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) μπορεί να γίνει η διαπραγμάτευση και προειδοποίησε για τον κίνδυνο να καταστραφούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί, αν ακυρωθούν οι μεταρρυθμίσεις. «Όλος Ο ΕΜΣ και ο EF... περισσότερα »

.«Νέα συμφωνία που θα τη βαφτίσουμε αλλιώς...»

«Όταν ο κ. Βαρουφάκης- και εμείς θεωρούμε ότι είναι σοβαρός ο κ. Βαρουφάκης- μπορεί να είναι τηλεοπτικός, μπορεί να εξυμνεί τον κ. Σόιμπλε -ο πνευματικός ηγέτης της ευρωζώνης τον είπε- έχει μετρήσει ότι στο 100% του μνημονίου το 65% ή το 67%, είναι μέτρα που πρέπει να πάρουμε και αυτά τα μέτρα έχουν κόστος, ποιος θα πληρώσει το κόστος; 

Θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός, όπως πλήρωσε και τα προηγούμενα» επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1», εκτιμώντας ότι «είμαστε μπροστά σε μια νέα συμφωνία - γέφυρα, μπροστά σε μια άλλη συμφωνία - πρόγρ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.