.Παρίσι: Να «συμβιβάσει» η Ελλάδα την αλλαγή με τους κανόνες της ευρωζώνης

Η Ελλάδα και οι Ευρωπαίοι εταίροι της θα πρέπει να συμβιβάσουν «τις προσδοκίες για αλλαγή» με «τους κανόνες» της ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα από τη Στοκχόλμη ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Αρλέμ Ντεζίρ. 

«Δεν πιστεύω ότι η κατάσταση θα πρέπει να παρουσιάζεται με όρους διαπραγμάτευσης μεταξύ πλευρών που είναι αντίθετες, που έχουν διαφορετικούς στόχους», δήλωσε ο Ντεζίρ μετά τη συνάντησή του με την Σουηδή υπουργό Εξωτερικών Μάργκοτ Βάλστρεμ. 

«Πρέπει αντίθετα να καταστεί εφικτό να συνδυαστεί η προσδοκία για αλλαγή που εκφράστηκε στην Ελλάδα και η συμμετοχή σε ένα κοινό νόμισμα με ... περισσότερα »

.Σταθάκης: Γιατί είναι εφικτή η συμφωνία με τους εταίρους -Οι 4 λόγοι

Τους τέσσερις λόγους για τους οποίους είναι εφικτή η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της εξηγεί σε άρθρο- παρέμβασή του ο υπουργός Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, στην ιστοσελίδα www.capital.gr με τίτλο: «H συμφωνία με τους εταίρους είναι εφικτή». 

* Το άρθρο έχει ως εξής:* «Οι εταίροι μας ενδιαφέρονται για την αποπληρωμή του χρέους. Με τη μνημονιακή πολιτική η αποπληρωμή του χρέους γίνεται ανέφικτη λόγω του στραγγαλισμού της πραγματικής οικονομίας. Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να αντιστραφεί αυτή η λογική και η αποπληρωμή του χρέ...περισσότερα »

.Il Giornale: Οι «νταήδες» του Τσίπρα στην Ευρώπη – Σόου στα συντρίμμια

Η ιταλική εφημερίδα Il Giornale σε ένα σκληρό κείμενο εκφράζει φόβους για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα. Σε κείμενο με τον τίτλο «Οι “νταήδες” του Τσίπρα στην Ευρώπη – Σόου στα συντρίμμια» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό και τον Γιάννη Βαρουφάκη το «νέο ζευγάρι των golden boys που κάθονται πάνω σε ένα ηφαίστειο». 

Ο αρθρογράφος, Φραντσέσκο Ντε Πάλο, επισημαίνει τους κινδύνους που ελοχεύουν οι ενέργειες του Αλέξη Τσίπρα σημειώνοντας πως αυτές θα μπορούσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τριγμούς στην Ευρωζώνη. Το κείμενο που δημοσιεύεται στην, συμφερόντων Μπερλουσκόνι,... περισσότερα »

.Δεν συμφωνεί με την κατάργηση της τρόικας το Βερολίνο

«Δεν υπάρχει λόγος να παρεκκλίνουμε από αυτό τον δοκιμασμένο μηχανισμό», δήλωσε η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Κριστιάνε Βιρτς, αναφερόμενη στην τρόικα, η δε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάνε Κοτέ επισήμανε ότι «η συνεργασία μιας χώρας της Ευρωζώνης, η οποία χρειάζεται βοήθεια, με την τρόικα, είναι ρυθμισμένη νομικά και δεν μπορεί να αλλάξει μονομερώς».

Η κ. Βιρτς πρόσθεσε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν έχει υπόψη της σκέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περί παρέκκλισης από τον μηχανισμό της τρόικας, η δε κ. Κοτέ δήλωσε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας δεν είναι, όπως και σε άλλες χώρες του ευρώ, προσανατολισμένο μόνο σε μέτρα λιτότητας, αλλά και στην προώθηση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Σημαντικό συστατικό για αυτό, σύμφωνα με την ίδια, είναι τα βιώσιμα δημοσιονομικά. Οι νομικές συμφωνίες με την Ελλάδα δεν άλλαξαν λόγω των εκλογών, τόνισε.

Αναφερόμενη δε σε ενδεχόμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, η κ. Βιρτς δήλωσε ότι είναι ευπρόσδεκτος στη Γερμανία. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι, σε ό,τι αφορά την ουσία, δεν θα μιλήσουμε και σκληρά, διευκρίνισε.

.Συνομιλίες Τσίπρα - Αναστασιάδη στη Λευκωσία

Το πρώτο ταξίδι του εκτός Ελλάδος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, πραγματοποιεί στην Κύπρο σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο επισκέψεών του σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το θέμα της ελληνικής οικονομίας. Ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης τον υποδέχθηκε στο προεδρικό μέγαρο όπου οι δύο άνδρες έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση. Θα ακολουθήσουν συνομιλίες μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθεί το Κυπριακό, η κατάσταση της οικονομίας στις δύο χώρες και άλλα θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος. 

Αργότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα καταθέσει στεφάνι στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας και στα Φυλακισμένα Μνήματα.

Ακολούθως θα μεταβεί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή όπου θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο. Το απόγευμα, θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. 

Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Στη συνέχεια θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής.

.«Σε καλό κλίμα η συνάντηση Βαρουφάκη-Όσμπορν» λένε οι Βρετανοί

«Η συνάντηση του Βρετανού υπουργού Οικονομικών με τον Έλληνα ομόλογό του διεξήχθη σε πολύ καλό και εποικοδομητικό κλίμα», ανέφερε πηγή του βρετανικού υπουργείου Οικονομικών στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών των δύο ανδρών. 

Ο Γιάννης Βαρουφάκης βρέθηκε στο Λονδίνο στο πλαίσιο των επαφών της ελληνικής κυβέρνησης, με σκοπό να ενημερώσει ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας. 

Η συνάντηση Όσμπορν-Βαρουφάκη διήρκεσε 45 λεπτά και, όπως ήταν αναμενόμενο, έντονο ήταν το ενδιαφέρον των βρ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.