.Αυστηρότερες ποινές για τα ληξιπρόθεσμα χρέη

Αυστηρότερο γίνεται από την 1η Ιανουαρίου 2014 το ποινολόγιο της εφορίας για όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Για οφειλές που βεβαιώνονται από το νέο έτος καταργούνται οι μηνιαίες προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής 2,5% και τη θέση τους παίρνει η επιβολή μηνιαίων τόκων και προστίμων.
  
   Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για την παράταση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών που κατατέθηκε στη Βουλή. Σ' αυτό προβλέπεται ότι οφειλή που είναι ληξιπρόθεσμη για διάστημα 2 μηνών θα επιβαρύνεται με υψηλό πρόστιμο 10%. 

Επιπλέον θα επιβάλλονται και τόκοι που θα καθοριστούν με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Εσόδων Χάρη Θεοχάρη. Για ληξιπρόθεσμες οφειλές ενός έτους το πρόστιμο θα αυξάνεται στο 20% και δύο ετών στο 30%.
    
   Επίσης σύμφωνα με το νομοσχέδιο ο οφειλέτης από το ποσό που καταβάλλει για την αποπληρωμή του χρέους του πρώτα ξεπληρώνει τα έξοδα είσπραξης και στη συνέχεια τους τόκους και το πρόστιμο και στο τέλος το αρχικό ποσό της οφειλής.

.Συνέχισε το αήττητο σερί του ο Ολυμπιακός

Αήττητος ολοκλήρωσε ο Ολυμπιακός τις υποχρεώσεις του στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας, μετά το άνετο πέρασμα του από την Πολωνία με 91-80 επί της Ζιέλονα Γκόρα, στην 10η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. 

Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» θα συνεχίσουν στον 5ο όμιλο της φάσης των «16», όπου μπορεί να προκύψει ελληνικός εμφύλιος, αν ο Παναθηναϊκός καταλάβει τη 2η ή 4η θέση του 4ου ομίλου. 

.Μ. Σουλτς: «Ανησυχητική» η συμφωνία για την τραπεζική ένωση

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς δήλωσε σήμερα ότι θα υπάρξουν «διαβουλεύσεις διά μακρών» για τον συμβιβασμό στον οποίο κατέληξαν χθες Τετάρτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την τραπεζική ένωση, τον οποίο χαρακτήρισε «ανησυχητικό» και «πολύ μακριά» από τις προσδοκίες των ευρωβουλευτών.

Ο μηχανισμός διευθέτησης των τραπεζικών κρίσεων που συμφωνήθηκε χθες το βράδυ από τους υπουργούς Οικονομικών των 28 χωρών μελών της ΕΕ κινείται προς μια «ανησυχητική κατεύθυνση», εκτίμησε ο Σουλτς σύμφωνα με το κείμενο της ομιλίας του που εκφώνησε στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Συνόδου που πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η συμφωνία είναι «πολύ μακριά» από αυτό που επιθυμεί το Ευρωκοινοβούλιο, είχε δηλώσει νωρίτερα ο Σουλτς στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρέπει να αναμένονται «διαπραγματεύσεις διά μακρών» μεταξύ των βουλευτών, των χωρών μελών και της Ευρωπαϊκής Επιτροπή προτού οριστικοποιηθεί το σχέδιο.

.Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη κυκλώματος με πλαστά ασφαλιστήρια ΙΧ

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ευρεία αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τη συνδρομή εισαγγελικών λειτουργών, με στόχο τον εντοπισμό και τη σύλληψη μελών εγκληματικής ομάδας, που σύμφωνα με την αστυνομία διέπραττε απάτες με ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δώδεκα μέλη της ομάδας.

Τα μέλη της, είχαν συστήσει «μαϊμού» ασφαλιστική εταιρεία, η οποία - υποτίθεται- ήταν υποκατάστημα βουλγαρικής ασφαλιστικής εταιρείας. 
Σε συνεργασία με ασφαλιστικά γραφεία, πράκτορες και διαμεσολαβητές, αναλάμβαναν την έκδοση πλαστών ασφαλιστηρίων αστικής ευθύνης οχημάτων.

.Σύνοδος Κορυφής για τραπεζική ένωση, ένεργεια, μετανάστευση

Η εμβάθυνση της οικονομικής και νομισματικής ένωσης, η πολιτική άμυνας και ασφάλειας της ΕΕ, η μετανάστευση, η ενέργεια και η διεύρυνση της ΕΕ είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα και αύριο τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των Βρυξελλών.

Εν τω μεταξύ χιλιάδες διαδηλωτές που διαμαρτύρονται από το πρωί για τις πολιτικές λιτότητας, προσπαθώντας να προσεγγίσουν το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Οι εργασίες της πρώτης ημέρας της Συνόδου Κορυφής ξεκινούν με το θέμα της πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, παρουσία του ΓΓ του ΝΑΤΟ, Άντερς Φο Ράσμουσεν. 

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, στην καθιερωμένη προ των Συνόδων Κορυφής επιστολή του προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, η συζήτηση θα επικεντρωθεί γύρω από τη διατήρηση και ανάπτυξη των δυνατοτήτων της ΕΕ για την άμυνα και την ασφάλεια και τη συνεργασία των κρατών-μελών προς αυτό το σκοπό. 

Πρόκειται για ένα «ευαίσθητο» θέμα, σύμφωνα με αναλυτές, καθώς οι ηγέτες θα εξετάσουν την ελάχιστη «αμοιβαιοποίηση» αμυντικών μέσων.

Η δεύτερη ημέρα της Συνόδου Κορυφής ξεκινάει με τη συζήτηση για την πορεία εφαρμογής του Συμφώνου Ανάπτυξης και Απασχόλησης. 

Παρών στη συζήτηση θα είναι και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), Βέρνερ Χόγερ, ο οποίος θα ενημερώσει τους «28» για την επίδραση που είχε η αύξηση κεφαλαίου της ΕΤΕπ στη χρηματοδότηση της οικονομία

.Προνοιακά επιδόματα σε 768 θανόντες εντόπισαν οι έλεγχοι του υπουργείου Εργασίας

Προνοιακά επιδόματα εξακολουθούσαν να καταβάλλονται σε ανθρώπους που είχαν αποβιώσει, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διασταυρώσεων στις οποίες προχώρησε το υπουργείο Εργασίας. Συγκεκριμένα, μέσω διασταυρώσεων των αποτελεσμάτων του συστήματος «ΗΛΙΟΣ» με τα στοιχεία του «ΑΡΙΑΔΝΗ» και τους ΑΜΚΑ προέκυψε η καταβολή επιδομάτων σε 768 θανόντες.

Ήδη, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, τα σχετικά στοιχεία έχουν αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες για έλεγχο και άμεση αναστολή των καταβολών. 

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων των δικαιούχων προέκυψε για 10.500 επιδόματα εσφαλμένη καταχώρηση στοιχείων ταυτοποίησης και ΑΜΚΑ. Για τις περιπτώσεις αυτές, επίσης, θα γίνει αναστολή των καταβολών μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι και διορθώσεις με τους σωστούς αριθμούς ΑΜΚΑ.

.«Δώρο» 126 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα συνεπάγεται η έξοδος του Δουβλίνου από το μνημόνιο

«Μπόνους» 126 εκατ. ευρώ, για τη μείωση του δημοσίου χρέους, συνεπάγεται για την Ελλάδα η έξοδος της Ιρλανδίας από το καθεστώς μνημονίου.

Σύμφωνα με την ιρλανδική εφημερίδα «Irish Examiner» και δημοσίευμά της που φέρει τον τίτλο «Ελληνικό δώρο», στο πλαίσιο έγκρισης του μεσοπρόθεσμου σχεδίου οικονομικής στρατηγικής της Ιρλανδίας, η κυβέρνηση της χώρας συμφώνησε στην πληρωμή 126 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, μέσα στα επόμενα χρόνια ως μέρος παλαιότερης συμφωνίας, με στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους.

Καθώς τώρα η Ιρλανδία έχει επίσημα εξέλθει του προγράμματος διάσωσης και είναι και πάλι ένα κανονικό μέλος της Ευρωζώνης, οφείλει να συμμορφωθεί με τη συμφωνία διάσωσης της Ελλάδας, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

.Eκατομμύρια δολάρια σε κουτιά υποδημάτων με αποδέκτες υπουργούς, στην Τουρκία

Το... κουτί της Πανδώρας στην υπόθεση διαφθοράς στην Τουρκία είναι τα κουτιά υποδημάτων που περιείχαν εκατομμύρια δολάρια και διατέθηκαν σε υπουργούς και στο διοικητή της κρατικής τράπεζας Χάλκμπανκ, σύμφωνα με τα στοιχεία της εισαγγελίας που διέρρευσαν σήμερα, ενώ η κυβέρνηση χαρακτηρίζει «βρώμικο σχέδιο» την εισαγγελική έρευνα και «συμμορία» όσους μετέχουν στην όλη επιχείρηση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός χτες το βράδυ χαρακτήρισε «βρώμικο σχέδιο» την επιχείρηση. Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν (DHA) μετέδωσε σήμερα την πληροφορία ότι χτες το βράδυ η εισαγγελία έστειλε στο υπουργείο Δικαιοσύνης αίτηση για την άρση της ασυλίας τεσσάρων υπουργών, 
δηλαδή των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. 

Σήμερα ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί στο προεδρικό μέγαρο με τον πρόεδρο της χώρας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.