.Προστάτες της συγκάλυψης;

Δυστυχώς η εκκρεμότητα παραμένει. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους συγκεκριμένους εκλεγμένους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επιμένουν να βλέπουν το θέμα με καθαρά κομματική λογική και να μεταβάλλονται ουσιαστικά σε προστάτες ανθρώπων οι οποίοι έχουν εξαπατήσει συνειδητά το ελληνικό Δημόσιο. 

Διότι τελικά περί αυτού πρόκειται. Η διαδικασία του διενεργούμενου ελέγχου δεν έχει καμία σχέση με αξιολογήσεις ή οτιδήποτε άλλο. Αφορά αποκλειστικά και μόνο την τήρηση της νομιμότητας.

Υποτίθεται ότι αποτελεί κοινή θέση όλων των κομμάτων η απαίτηση για διαφάνεια, αξιοκρατία και νομιμότητα στη στελέχωση του δημόσιου τομέα. Η πράξη, όμως, άλλα αποδεικνύει. Διότι οι αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί και οι πρακτικές που ακολουθούνται κατατείνουν αδιαμφισβήτητα στη συγκάλυψη παρανομιών που εν ψυχρώ σχεδιάσθηκαν και εκτελέσθηκαν, προκειμένου ο δράστης να αποκομίσει παράνομο όφελος.

Ο ορισμός της απάτης. Που διαπράττεται μάλιστα σε βάρος του Δημοσίου με τη χρησιμοποίηση πλαστών πτυχίων ή άλλων πιστοποιητικών και συνοδεύεται και από το επιβαρυντικό στοιχείο ότι με αυτόν τον τρόπο εκείνος που τη διέπραξε στέρησε τη θέση που κατέλαβε από άλλον στον οποίο δικαιωματικά ανήκε.

Και τώρα εκείνο που επιχειρείται δεν είναι απλώς και μόνο ο εντοπισμός και η απομάκρυνση όσων παρανόμησαν, έτσι ώστε, στο πλαίσιο των γενικότερων εκκαθαρίσεων που έχουν δρομολογηθεί, να κλείσει με υποδειγματικό και μη επιδεχόμενο αμφισβητήσεις τρόπο και αυτή η πληγή.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση σε αυτήν την υπόθεση, η οποία αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Τόσο εκείνους που κυβέρνησαν και αυτονόητα ευθύνονται για όσα εν γνώσει ή υπό την ανοχή τους διαπράχθηκαν, όσο κι εκείνους οι οποίοι, αν και αντιπολιτευόμενοι, επωφελήθηκαν, στον βαθμό που είχαν τη δυνατότητα, και ήδη επωμίζονται την ευθύνη της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας των διαπιστωμένα ενόχων.

Σε τελική ανάλυση εκείνο που διακυβεύεται στη 
συγκεκριμένη υπόθεση είναι το κύρος του πολιτικού κόσμου. Αν επιτέλους αναγνωρίζει και είναι πρόθυμος να αναγνωρίσει και να διορθώσει τα λάθη και τις αδυναμίες του ή αν εμμένει σε πρακτικές και νοοτροπίες τις οποίες όλοι καταδικάζουν, όταν δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν, αλλά σπεύδουν να εκμεταλλευθούν όταν τους δοθεί η δυνατότητα.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.Νέες θέσεις εργασίας για 21.620 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Θέσεις απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, για 21.620 ανέργους εξασφαλίζουν δύο νέα προγράμματα του υπουργείου Εργασίας, τα οποία θα υλοποιηθούν άμεσα από τον ΟΑΕΔ.
Όπως δήλωσε, αναφερόμενος στα προγράμματα ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, ανήκουν σε μια «νέα γενιά παρεμβάσεων με διαφορετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά σε σχέση με το παρελθόν, ενώ διασφαλίστηκε η συμμετοχή ανέργων από περιφέρειες που αποκλείονταν σε προηγούμενα προγράμματα, όπως η Στερεά Ελλάδα και το Νότιο Αιγαίο».

Στο πλαίσιο του προγράμματος περιλαμβάνεται θεωρητική κατάρτιση 100 ωρών, πρακτική άσκηση των ωφελουμένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας διάρκειας 300 ωρών, και δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
Με τη λήξη του προγράμματος παρέχεται πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος.

Προβλέπεται επίσης, εγγυημένη απασχόληση έπειτα από την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο συνεχών μηνών, με ελάχιστες αποδοχές 25 ημερομίσθια ανά μήνα καθώς και παροχή συστατικής επιστολής σε κάθε εργαζόμενο.

Το δεύτερο πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 27 εκατ. ευρώ, αφορά στην επιχορήγηση επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25- 66 ετών και έχει σκοπό τη δημιουργία νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν όλοι οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν την ημερομηνία της αίτησης για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

Οι άνεργοι που θα ενταχθούν, θα πρέπει να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης και έχουν συμφωνήσει σε ατομικό σχέδιο δράσης.

.Στην κυκλοφορία αύριο το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ

Από αύριο (23 Σεπτεμβρίου) τίθεται σε κυκλοφορία το νέο χαρτονόμισμα των 10 ευρώ της σειράς «Ευρώπη», σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

Το νέο τραπεζογραμμάτιο έχει διάφορα ενισχυμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας καθώς και νέα εμφάνιση. Το ολόγραμμα και το υδατογράφημά του περιέχουν μια προσωπογραφία της Ευρώπης, μίας μορφής της ελληνικής μυθολογίας. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι ο αριθμός με βαθυπράσινο χρώμα. 

Όταν το τραπεζογραμμάτιο παρατηρείται υπό γωνία, στον γυαλιστερό αριθμό δημιουργείται μια αίσθηση κίνησης του φωτός από πάνω προς τα κάτω και αντίστροφα. Επίσης, ο αριθμός αλλάζει χρώμα από βαθύ πράσινο σε βαθύ μπλε. 

Χάρη σε αυτά και άλλα χαρακτηριστικά η γνησιότητα του νέου τραπεζογραμματίου των 10 ευρώ επαληθεύεται πολύ εύκολα με τη μέθοδο των τριών ελέγχων (έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία), αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤ.

.Συνάντηση Μ. Μαγκουάιρ - Αλ. Τσίπρα

Η σωτηρία της χώρας από τα «μνημονιακά δεινά» και η ανάληψη πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση της ειρήνης σε διεθνές επίπεδο, ήταν τα δύο βασικά θέματα που έθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Μορίντ Μαγκουάιρ, κατά την σημερινή συνάντησή τους. 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας επισήμανε τους τεράστιους κινδύνους που απειλούν την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας, προσθέτοντας, ωστόσο, ότι είναι δυνατή η συγκρότηση ενός «παγκόσμιου συνασπισμού της ειρήνης», που μπορεί να αποτρέψει τους κινδύνους, μεταξύ των οποίων και ο κίν... περισσότερα »

.«Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση»

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε ο Ευ. Βενιζέλος μιλώντας σε εκπροσώπους ελληνικών ομογενειακών οργανώσεων στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, ζητώντας παράλληλα τη στήριξή τους στην προσπάθεια για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

 Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, οι επενδύσεις είναι αυτές που θα δώσουν δουλειά και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να ξεπεράσει το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας.

 Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες και ότι «η κρίση μας έκανε πολύ πιο ώριμους». «Δυο ενδογενείς πόρους ανάπτυξης έχουμε: τους ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.