.Προστάτες της συγκάλυψης;

Δυστυχώς η εκκρεμότητα παραμένει. Και η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά στους συγκεκριμένους εκλεγμένους παράγοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που επιμένουν να βλέπουν το θέμα με καθαρά κομματική λογική και να μεταβάλλονται ουσιαστικά σε προστάτες ανθρώπων οι οποίοι έχουν εξαπατήσει συνειδητά το ελληνικό Δημόσιο. 

Διότι τελικά περί αυτού πρόκειται. Η διαδικασία του διενεργούμενου ελέγχου δεν έχει καμία σχέση με αξιολογήσεις ή οτιδήποτε άλλο. Αφορά αποκλειστικά και μόνο την τήρηση της νομιμότητας.

Υποτίθεται ότι αποτελεί κοινή θέση όλων των κομμάτων η απαίτηση για διαφάνεια, αξιοκρατία και νομιμότητα στη στελέχωση του δημόσιου τομέα. Η πράξη, όμως, άλλα αποδεικνύει. Διότι οι αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί και οι πρακτικές που ακολουθούνται κατατείνουν αδιαμφισβήτητα στη συγκάλυψη παρανομιών που εν ψυχρώ σχεδιάσθηκαν και εκτελέσθηκαν, προκειμένου ο δράστης να αποκομίσει παράνομο όφελος.

Ο ορισμός της απάτης. Που διαπράττεται μάλιστα σε βάρος του Δημοσίου με τη χρησιμοποίηση πλαστών πτυχίων ή άλλων πιστοποιητικών και συνοδεύεται και από το επιβαρυντικό στοιχείο ότι με αυτόν τον τρόπο εκείνος που τη διέπραξε στέρησε τη θέση που κατέλαβε από άλλον στον οποίο δικαιωματικά ανήκε.

Και τώρα εκείνο που επιχειρείται δεν είναι απλώς και μόνο ο εντοπισμός και η απομάκρυνση όσων παρανόμησαν, έτσι ώστε, στο πλαίσιο των γενικότερων εκκαθαρίσεων που έχουν δρομολογηθεί, να κλείσει με υποδειγματικό και μη επιδεχόμενο αμφισβητήσεις τρόπο και αυτή η πληγή.

Υπάρχει και μια άλλη διάσταση σε αυτήν την υπόθεση, η οποία αφορά το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Τόσο εκείνους που κυβέρνησαν και αυτονόητα ευθύνονται για όσα εν γνώσει ή υπό την ανοχή τους διαπράχθηκαν, όσο κι εκείνους οι οποίοι, αν και αντιπολιτευόμενοι, επωφελήθηκαν, στον βαθμό που είχαν τη δυνατότητα, και ήδη επωμίζονται την ευθύνη της συγκάλυψης και της ατιμωρησίας των διαπιστωμένα ενόχων.

Σε τελική ανάλυση εκείνο που διακυβεύεται στη 
συγκεκριμένη υπόθεση είναι το κύρος του πολιτικού κόσμου. Αν επιτέλους αναγνωρίζει και είναι πρόθυμος να αναγνωρίσει και να διορθώσει τα λάθη και τις αδυναμίες του ή αν εμμένει σε πρακτικές και νοοτροπίες τις οποίες όλοι καταδικάζουν, όταν δεν είναι σε θέση να εφαρμόσουν, αλλά σπεύδουν να εκμεταλλευθούν όταν τους δοθεί η δυνατότητα.

ΕΘΝΟΣ ΓΝΩΜΗ

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.