.Οι πολλές «ντρίμπλες» κάνουν κακό...

Μπορεί* κανείς να συμφωνεί ή να διαφωνεί με την πρόταση δημοψηφίσματος για τη «μικρή ΔΕΗ». Ουδέν πρόβλημα... Μπορεί επίσης κάποιος να είναι υπέρ ή κατά της ιδιωτικοποίησης της «μικρής ΔΕΗ». Πάλι κανένα πρόβλημα, αφού σε αυτά τα ζητήματα υπάρχουν εύλογες ιδεολογικοπολιτικές οπτικές και αντιπαρατιθέμενα συμφέροντα. 

Εξάλλου, η ΔΕΗ δεν υπήρξε και κανένας «αναμάρτητος» δημόσιος φορέας... *Βέβαια*, άλλο θέμα όλα αυτά και άλλο η τήρηση των «κανόνων του παιχνιδιού» στις διαδικασίες αποφάσεων. Αυτή, εντέλει, είναι η περιβόητη «κανονικότητα» που ορθά διεκδικείται από πολλούς ως τρόπος λειτο...περισσότερα »

.Η υπεραλίευση αφανίζει τα ψάρια της Μεσογείου

Οι πληθυσμοί των ψαριών στη Μεσόγειο θάλασσα εμφανίζουν συνεχή και ανησυχητική μείωση κατά τα τελευταία 20 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα ελληνική επιστημονική έρευνα, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι, ενώ σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, ιδίως στον Ατλαντικό, έχει υπάρξει σταθεροποίηση ή ακόμη και αύξηση των αλιευτικών αποθεμάτων κατά την τελευταία δεκαετία, στη Μεσόγειο η κατάσταση επιδεινώνεται διαχρονικά.

Οι ερευνητές του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), με επικεφαλής τον Παρασκευά Βασιλακόπουλο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνούς κύρους περιοδικό βιολογίας «Current Biology», αναλύουν τη (δυσοίωνη) κατάσταση για εννέα είδη ψαριών και εισηγούνται αυστηρότερα μέτρα επιτήρησης της αλιευτικών δραστηριοτήτων στη Μεσόγειο και καλύτερη εφαρμογή των υπαρχόντων κανονισμών.

.«Εμείς έχουμε ένα συνολικό σχέδιο με το οποίο θα προχωρήσουμε»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους εξερχόμενος από τη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε πως «είπαμε για όλα, το γενικό πλαίσιο» και αφού ανέφερε ότι έγινε συζήτηση για την οικονομία, υπογράμμισε ότι «έχουμε ένα πολύ συγκεκριμένο σχέδιο».

Ερωτηθείς σχετικά με την τρόικα και όσα ακούγονται για το θέμα των φοροελαφρύνσεων, καθώς επίσης και για το εάν αυτό τον ανησυχεί, ο κ. Βενιζέλος απάντησε ότι δεν ανησυχεί και επανέλαβε συνολικά ότι «εμείς έχουμε ένα συνολικό σχέδιο με το οποίο θα προχωρήσουμε, όπως το έχουμε πει, όπως το λέμε δημόσια».

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, κατά τη σύσκεψη έγινε συζήτηση στρατηγικού χαρακτήρα για την πορεία της εθνικής οικονομίας, της διαπραγμάτευσης και του ζητήματος του χρέους. 

Σημείωναν παράλληλα ότι η κυβέρνηση είναι σταθερή στη θέση της για «όχι νέο μνημόνιο, όχι νέα μέτρα», καθώς επίσης και ότι μένει σταθερή στις θέσεις της για αποκατάσταση αδικιών, στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις.

.Διατηρεί τη θέση του ο Κασιδιάρης

Στην στενή ηγετική ομάδα, δίπλα στον Νίκο Μιχαλολιάκο, ανήκει ο Ηλίας Κασιδιάρης, σύμφωνα με το 25σελιδο σκεπτικό των ανακριτριών και του Εισαγγελέα που χειριζονται την υπόθεση της Χρυσης Αυγής.
Εν τω μεταξυ όπως αναφέρει σε ηχητικό του μήνυμα από τις φυλακές Κορυδαλλού, ο Ηλίας Κασιδιάρης, θα διατηρήσει τη θέση του εκπροσώπου τύπου της Χρυσής Αυγής. Στο ίδιο μήνυμα χαρακτήρισε την κατηγορία περί εφοδιασμού εγκληματικής οργάνωσης με παράνομα όπλα πρόσχημα για να τον φυλακίσουν.
Εν τω μεταξύ το Συμβούλιο εφετών απέρριψε το αίτημα του επίσης προφυλακισμένου Γιώργου Γερμενή για αποφυλάκιση. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.