.Ασθμαίνοντας στη μεγάλη κούρσα

Αξίζει κανείς να μπει στα «παπούτσια» των γειτόνων μας που ήταν κάποτε κομμάτι του Ανατολικού Μπλοκ και να αντιληφθεί πώς μας βλέπουν. Τους προκαλούμε εύλογες απορίες. Εκείνοι είναι διψασμένοι για δουλειές και επενδύσεις. Δεν θεωρούν το κέρδος κάτι κακό, αντιθέτως.

 Βλέπουν τη Δύση, την Ευρώπη, τις ΗΠΑ σαν τους φυσικούς συμμάχους τους. Εκεί θέλουν να ανήκουν και βεβαίως έχουν τη φιλοδοξία να συμμετέχουν σε όλα τα κλειστά διεθνή κλαμπ, στα οποία εμείς έχουμε ρόλο από τη δεκαετία του 1950 και μετά. Κουνάνε το κεφάλι τους με απορία όταν εμείς διώχνουμε με κάθε δυνατό τρόπο το επιχειρε... περισσότερα »

.Ο χρόνος έχει τελειώσει

Η χώρα για να σταθεί όρθια και να προχωρήσει χρειάζεται μεγάλες ξένες επενδύσεις. Τα νούμερα δεν βγαίνουν αλλιώς. Αυτό το ξέρουν άπαντες. Υποθέτω και ο πρωθυπουργός. 

Αν, όμως, δεν κάνει κάτι για να τις προσελκύσει σύντομα το παιχνίδι θα χαθεί. Τα λόγια δεν φτάνουν ούτε πείθεται κανείς από τις διαβεβαιώσεις του τύπου «αν θέλετε το τάδε project, θα το κανονίσουμε». 

Οι επενδυτές θέλουν ένα κανονικό κράτος, χωρίς φορολογικές, δικαστικές, γραφειοκρατικές, πολιτικές εκπλήξεις. Προς το παρόν, έχουμε φτιάξει ένα πολύ κακό brand, της απόλυτα μη κανονικής, απρόβλεπτης χώρας. Ας πούμε, όμως,...περισσότερα »

.Η «επιστροφή στο Κέντρο» και τα λάθη του κ. Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει μια εντελώς διαφορετική δυσκολία συγκριτικά με εκείνες που συνάντησαν οι δύο πολιτικοί άνδρες που προηγήθηκαν στη μακρά οδό των μνημονίων. Αναμετράται ο ίδιος, στη διάρκεια των αμέσως επόμενων μηνών, με τις επιπτώσεις των εντελώς δικών του αποφάσεων. 

Στο επιτελείο των βολονταριστών που υποστηρίζει, σε θέματα τακτικής και ψυχολογίας, τον πρωθυπουργό επικρατεί μια εξαιρετικά απλουστευτική ερμηνεία. Υπολογίζουν ότι οι δυσκολίες της παρούσας πλειοψηφίας θα κρατήσουν το πολύ μέχρι τα τέλη της άνοιξης. Από εκεί και πέρα τα πράγματα θα είναι ευκολότερα. Πρώτος, ο αντ... περισσότερα »

.«Ο Τσίπρας τώρα εμφανίζεται ως πολιτικός μάγκας»

Τι λέει ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το φλερτ του Αλέξη Τσίπρα με τον Κώστα Καραμανλή, τις σχέσεις με τη Φώφη Γεννηματά και την ανάγκη ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου των προοδευτικών δυνάμεων 

Για τις οβιδιακού χαρακτήρα μεταμορφώσεις του Αλέξη Τσίπρα, τα σενάρια προσέγγισης του Πρωθυπουργού με τον Κώστα Καραμανλή, την επιβεβλημένη ανασυγκρότηση του ευρύτερου χώρου των «προοδευτικών δυνάμεων»,

 αλλά και τις σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου, μιλά στην Εφημερίδα των Συντακτών ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος. Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί σκληρές εκφρ... περισσότερα »

.Σύμφωνο συμβίωσης με τον Αλέξη;

Το ‘χω ξαναγράψει. Εκτός από την ακροδεξιά, την κεντροδεξιά και την σκέτη δεξιά, υπάρχει κι η χαζοδεξιά. 

Η ενοχική, δειλή κι αδέξια. Όποιος καμώνεται τον νεοδημοκράτη κι εκστασιάζεται από τις ροκαμπίλι φαβορίτες του Αλέξη και τρέμει σύγκορμος από έκσταση, στην ιδέα να γίνει τυφεκιοφόρος του εχθρού, δεν έχει παρά να αυτομολήσει. 

Να πάει να ιδρύσει μια νέα συνιστώσα στην Κουμουνδούρου και να γλείφει τις σόλες του καταληψία σαν δαρμένο κουτάβι, που το μαζέψανε από την Εθνική Οδό. Ο ξαφνικός αυτός έρως στελεχών προς τον Τσίπρα, που σε λίγους μήνες ξεχαρβάλωσε τα σύνορα, την οικονομία, ... περισσότερα »

.ΣΥΡΙΖΑ: Η ταφόπλακα της μεταπολίτευσης

Μόλις τρεις μήνες ζωής έχει αυτή η ελληνική Βουλή. Η κυβέρνηση του λαοπρόβλητου Αλέξη Τσίπρα αλλά και η αντιπολίτευση του Βαγγέλα, της Φώφης, του Σταύρου κ.λπ., όλο το πολιτικό σύστημα είναι σαν βρέφος που υποτίθεται ότι δίνει ελπίδα για κάτι καλύτερο.

 Ότι ο κόσμος βλέπει στα μάτια του το μέλλον. Λογικά έτσι θα έπρεπε να είναι μόλις τρεις μήνες από τις εκλογές. Κι όμως, δείτε τις δημοσκοπήσεις, μιλήστε με τον κόσμο, καθίστε και ακούστε τις συζητήσεις τους στα γιορτινά τραπέζια αυτών των ημερών. Υπάρχει έστω κι ένας που πιστεύει ότι το 2016 θα είναι καλύτερο; Έστω ένας Συριζαίος, ο ... περισσότερα »

.Πολιτική θύελλα για τις γυναίκες στο χακί - Ολοι εναντίον Π. Καμμένου

Τα σχέδια του Πάνου Καμμένου για υποχρεωτική στράτευση των γυναικών που διεκδικούν θέση στην Αστυνομία, Πυροσβεστική και Λιμενικό καθώς και προαιρετική στράτευση για όλες τις υπόλοιπες γυναίκες, προκαλούν πολιτική θύελλα. 

Μάλιστα, το σχέδιό του υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ για ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων φέρεται να προβλέπει τη δημιουργία και στρατιωτικών λυκείων. 

*Αντίδραση Παπαδημούλη* «Η χώρα χρειάζεται ανάπτυξη και όχι άλλη στρατιωτικοποίηση. Η πρόταση να “ντυθούν στο χακί” γυναίκες και μαθητές δεν είναι κυβερνητική πολιτική», ανέφερε με ανάρτησή του στο twitter ο ευρ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.