.ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ...Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων
και για να τιμήσουμε τη μεγάλη προσφορά των ατόμων της τρίτης
ηλικίας στην κοινωνία μας, την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013, ο Δήμος Ζωγράφου και τα
ΚΑΠΗ του Δήμου διοργανώνουν ανοικτή καλλιτεχνική εκδήλωση
που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Τερζάκη.

Η βραδιά θα περιλαμβάνει, εορταστικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις ομάδες χορού & χορωδίας των ΚΑΠΗ και θα ολοκληρωθεί με ένα μουσικό ταξίδι
στα ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ με τους :
ΕΥΑ ΚΑΜΙΝΑΡΗ (τραγούδι)
ΠΕΤΡΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ (πιάνο-τραγούδι)
ΝΙΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΟ (τρομπέτα).
Ώρα έναρξης της εκδήλωσης 6.30 το απόγευμα.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

.Έφοδος» στη Βουλή χωρίς αστυνομικό έλεγχο

Οσοι συνόδευαν τον πρόεδρο της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο, στη Βουλή για να κάνει δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες και οι οποίοι γέμισαν δύο συνοδευτικά αυτοκίνητα και μία δίτροχη μηχανή, εισήλθαν μετά το πέρας των δηλώσεων του κ. Μιχαλολιάκου ανενόχλητοι και εντελώς ανεξέλεγκτοι εντός του μεγάρου. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή» ήταν προφανώς πάνοπλοι...

Το πέρασμά τους από την ειδική θύρα που έχει τοποθετηθεί στις εισόδους του κτιρίου τρέλανε τον κόκκινο συναγερμό που καταδεικνύει πως φέρουν απάνω τους μεταλλικά αντικείμενα. 


Απαντες διέθεταν στη μέση τους μικρά τσαντάκια, ενώ υπήρχε και μία τσάντα που δεν πέρασε από το ειδικό μηχάνημα –το οποίο επίσης έχει τοποθετηθεί για έλεγχο φορητών αντικειμένων– και που λίγο μετά την είσοδο παραδόθηκε στα χέρια του αρχηγού.

Η πολυμελής ομάδα βουλευτών και συνοδών κατευθύνθηκε προς τα γραφεία του κόμματος στον πρώτο όροφο, περνώντας μέσα από τον διάδρομο που οδηγεί στο πρωθυπουργικό γραφείο.

Ανάμεσά τους και βουλευτής της Χ.Α. που ήταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τον κ. Μιχαλολιάκο, ο οποίος προσήλθε στο Κοινοβούλιο με φόρμα γυμναστικής

."Νίκη της διεθνούς κοινότητας" χαρακτήρισε ο Ομπάμα τη συμφωνία για τα χημικά όπλα της Συρίας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε σήμερα "τεράστια νίκη της διεθνούς κοινότητας" τη συμφωνία η οποία επιτεύχθηκε για την έκδοση απόφασης από τον ΟΗΕ που θα προβλέπει την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου του συριακού καθεστώτος.

Η δήλωση αυτή του Αμερικανού προέδρου έγινε στο Οβάλ Γραφείο μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Μανμοάν Σινγκ, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην οποία θα συζητηθεί το θέμα της Συρίας.

"Ας είμαστε ρεαλιστές. Πιστεύω ότι δεν θα είχαμε φτάσει εδώ χωρίς την απειλή για προσφυγή στη βία" εναντίον του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, συνέχισε ο Ομπάμα ο οποίος την τελευταία στιγμή αποφάσισε να δώσει μια ευκαιρία στη ρωσική διπλωματική πρωτοβουλία για να επιλυθεί η κρίση χωρίς μια στρατιωτική επέμβαση σε βάρος της Δαμασκού.

.Εκτός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι το Ακρόπολις για το 2014

Εκτός του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2014 θα βρίσκεται το Ράλι Ακρόπολις, καθώς δεν περιλαμβάνεται στο επίσημο καλαντάρι που δημοσιοποίησε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). Η συνεδρίαση του παγκοσμίου συμβουλίου μηχανοκίνητου αθλητισμού στο Ντουμπρόβνικ επισφράγισε τον αποκλεισμό του ελληνικού αγώνα από το πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, με βασική αιτία τις ασταθείς οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας.

Αυτή είναι η τρίτη φορά που το Ράλι Ακρόπολις μένει εκτός του αγωνιστικού προγράμματος του WRC, καθώς το 1974 δεν διοργανώθηκε λόγω ενεργειακής κρίσης, ενώ το 2010 έμεινε εκτός θεσμού, καθώς η FIA εκείνη την περίοδο «δοκίμαζε» την κυλιόμενη εναλλαγή χωρών στο πρωτάθλημα. 

Η οργανωτική επιτροπή, η οποία προσπάθησε να πείσει τη διεθνή ομοσπονδία για τις δυνατότητές της να διοργανώσει και το 2014 τον ιστορικό αγώνα (που μάλιστα θα συμπλήρωνε του χρόνου 60 χρόνια ζωής), δεσμεύεται στη σχετική ανακοίνωσή της να κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε το Ράλι Ακρόπολις να επανέλθει στο αγωνιστικό πρόγραμμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την κενή θέση του Ακρόπολις θα καταλάβει το Ράλι της Πολωνίας.

.Συνελήφθη ο αστυνομικός που φέρεται να εκπαίδευε Χρυσαυγίτες στη Ρόδο

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ο υπαρχιφύλακας της ΕΛΑΣ που σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής στη Ρόδο.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός συνελήφθη γιατί εκκρεμούσε σε βάρος του δικαστική απόφαση, για μη καταβολή εργοδοτικών εισφορών. 
Οι εργοδοτικές εισφορές αφορούσαν σε επιχείρηση ειδών εστίασης. Επειδή η καταδικαστική απόφαση είχε εκδοθεί στο όνομά του, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, θα κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του και για συμμετοχή σε εταιρεία που απαγορεύεται στον Κανονισμό.

Ο ρόλος του στην εταιρεία θα διερευνηθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, παράλληλα με την υπόθεση που αφορά τις σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή.

.Ροσσίνι, Τσαϊκόφσκι και Βέρντι στην Πύλη 9 του κεντρικού λιμένα

Μετά το μουσικό περίπατο σε δρόμους της Αθήνας για το αφιέρωμα στη Μαρία Κάλλας, που παρακολούθησαν τουλάχιστον 5.000 θεατές και την πρόβα της Μαντάμα Μπαττερφλάι, στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η Λυρική Σκηνή κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά.
Εκεί που αναχωρούν τα πλοία για τις Δυτικές Κυκλάδες, στην Πύλη 9 του Κεντρικού Λιμανιού, η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και τέσσερις διακεκριμένοι μονωδοί παρουσίασαν χθες το απόγευμα μια ανοιχτή δοκιμή για τα τρία πρώτα έργα της νέας καλλιτεχνικής περιόδου, τη Σταχτοπούτα του Ροσσίνι, τον Καρυοθραύστη του Τσαϊκόφσκι και τον Ριγολέττο του Βέρντι. 

Ο μαέστρος Ζαν Κριστόφ Σαρρόν, οι μονωδοί Βασίλης Καβάγιας, Βασιλική Καραγιάννη, Ειρήνη Καράγιαννη και Γιάννης Χριστόπουλος και η Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής άφησαν για λίγο τις κλειστές αίθουσες των προβών της Λυρικής και κατέβηκαν στον Πειραιά δίπλα στη θάλασσα, φιλοδοξώντας να φέρουν την όπερα και το λυρικό τραγούδι πιο κοντά στους πολίτες.

«Ήταν υπέροχα. Νιώθω ότι ο κόσμος πραγματικά απολαμβάνει τέτοια γεγονότα. Είναι κινήσεις της Λυρικής Σκηνής που γίνονται απίστευτα δημοφιλείς. Πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίσει περισσότερο κόσμο, αυτό το είδος και να δείξουμε ότι δεν είναι για λίγους, αλλά είναι ωραίο, εύκολο και μπορούν να το παρακολουθήσουν και οι μη μυημένοι. 

Ήταν η πρώτη φορά που πήρα μέρος σε μια τέτοια ανοιχτή εκδήλωση. Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα εμπειρία να μπορεί κανείς να συγκεντρωθεί και να αποδώσει ενώ τα πλοία περνούσαν. Ήταν μία πρόκληση που πιστεύω ότι άρεσε πολύ στο κοινό» είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο μαέστρος Ζαν Κριστόφ Σαρρόν.

Οι πάνω από 1000 θεατές, πιστοί φίλοι της ΕΛΣ, κάτοικοι της περιοχής αλλά και αρκετοί τουρίστες, γοητευμένοι από το θέαμα, απόλαυσαν γνωστές μουσικές συνθέσεις και άκουσαν τον μαέστρο να δίνει οδηγίες στους μουσικούς και να παρουσιάζει τα έργα, χωρίς η κόρνα του πλοίου που έμπαινε στο λιμάνι, να αποσπά την προσοχή τους, αλλά να ακούγεται ως μια μικρή λυρική παραφωνία.

.Φαγούρα για πρόωρες εκλογές: Τις ζητούν ΣΥΡΙΖΑ και Πάνος Καμμένος.

Από τη σεναριολογία της Πέμπτης όταν μετά μετά τις απειλές που εκτόξευσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος περί ομαδικής παραίτησης βουλευτών της ΧΑ άρχισαν να διαδίδονται τα πρώτα σενάρια περί πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, την Παρασκευή περάσαμε στις προτάσεις περί πρόωρων εκλογών, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Ελληνες να το προτείνουν ευθέως. Εκλογές για Χρυσή Αυγή και Μνημόνιο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ 

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του την Πέμπτη τόνισε πως θέση του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην απειλή Μιχαλολιάκου, στους «τακτικισμούς της Χρυσής ...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.