.Συνεχίζεται η ένταση μεταξύ Πεκίνου - Ιαπωνίας


Το Πεκίνο διαμαρτυρήθηκε έντονα σήμερα στην Ιαπωνία μετά την «αποβίβαση» εθνικιστών Ιαπώνων σε ένα αρχιπέλαγος που διεκδικείται και από τις δύο χώρες, όπως μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο Νέα Κίνα.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας επανέλαβε ότι η Ιαπωνία πρέπει να σταματήσει κάθε ενέργεια που βλάπτει την εδαφική της ακεραιότητα. 

Νωρίτερα οργανώθηκαν διαδηλώσεις σε διάφορες κινεζικές πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον κατάπλου του ιαπωνικού στολίσκου σε ένα από τα νησάκια του αρχιπελάγους Σενκάκου (Ντιαογού στα κινεζικά).

. «Δεν πρέπει το ευρώ να διασπάσει την Ευρώπη»


Το ευρώ δεν θα πρέπει να αποτελέσει έναν «διασπαστικό παράγοντα» για την Ευρώπη ούτε όμως να έχει, ως επίπτωση, ο ευρωπαϊκός Βορράς να μαλώσει με τον ευρωπαϊκό Νότο, προειδοποίησε σήμερα από το Ρίμινι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

«Για την Ιταλία, για την Ευρώπη, η μεγαλύτερη τραγωδία θα είναι να δούμε το ευρώ να γίνεται εξαιτίας της ανικανότητάς μας ένας διασπαστικός παράγοντας, που θα αφυπνίσει τις προκαταλήψεις που ο Βορράς, έχει για τον Νότο, και αντιστρόφως» επισήμανε στην ομιλία αυτήν ο κ. Μόντι.

«'Ομως ο κίνδυνος αυτός ελλοχεύει... Το ευρώ κρίνω ότι βρίσκεται στην κορυφή της οικοδόμησης της (ενωμένης) Ευρώπης», επισήμανε ο ίδιος αξιωματούχος.

.Στο δόκανο του ΣΔΟΕ 1.727 μεγαλοκαταθέτες


Ένα CD, το οποίο περιέχει τα ονόματα 1.727 Ελλήνων, οι οποίοι πριν από την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου έστειλαν σε ξένες τράπεζες αδήλωτα χρήματα ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, βρήκε στο γραφείο του ο νέος επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη θέση αυτή μόλις λίγα 24ωρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όλα ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες, λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες του Μαΐου, όταν οι φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας και επιστροφή της χώρας στη δραχμή είχαν φουντώσει με αποτέλεσμα χιλιάδες καταθέτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους είτε σε θυρίδες, είτε σε τράπεζες του εξωτερικού. 

Μετά από τη φυγή τόσων χρημάτων, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε τη λίστα με τα ονόματα που έβγαλαν από την Ελλάδα ποσά άνω των 300.000 ευρώ και στη συνέχεια έδωσε τη λίστα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να ελεγχθούν οι φορολογικές τους δηλώσεις. 

Από τις διασταυρώσεις όμως προέκυψαν 1.727 υποθέσεις, στις οποίες αδήλωτα ποσά 500.000 έφυγαν για το εξωτερικό και τώρα οι... ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις.

.ΠΑΣΟΚ: Ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής είναι αταλάντευτος


Δεν υπάρχει καμία κοινωνική ευαισθησία ούτε καμία προοδευτική θεωρία που να μετατρέπει τη φοροδιαφυγή σε αντίσταση, αναφέρει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του σχετικά με το χθεσινό στην Ύδρα. Ο αγώνας κατά της φοροδιαφυγής είναι αταλάντευτος σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας, προσθέτει.
Στην ανακοίνωσή του επεσήμανε ακόμα ότι η υπόθεση της Ύδρας εξέθεσε διεθνώς τη χώρα και επέτρεψε να αναπαράγονται αρνητικά και άδικα στερεότυπα κατά της Ελλάδας και των Ελλήνων. 
«Στερεότυπα τα οποία αποκρύπτουν όσα πολύ σημαντικά έχει πετύχει έως τώρα η Ελλάδα στην εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής και στις διαρθωτικές αλλαγές».

.Νάνα Μούσχουρη στον Σόιμπλε: "Και ποιος δεν έχει κάνει λάθη;"


Είμαστε μια περήφανη χώρα. Και ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει πολλά προβλήματα.... Εάν δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε, τότε δεν μπορούμε να ελπίζουμε Την κατανόηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τα προβλήματα της Ελλάδας ζήτησε η διεθνούς φήμης καλλιτέχνις, Νάνα Μούσχουρη, κατά την επίσκεψή της, το Σάββατο, στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τη Bild, η κα Μούσχουρη συνομίλησε για την Ευρώπη και την Ελλάδα και όχι για μουσική με τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε. «Είμαστε μια περήφανη χώρα. Και ποιος δεν έχει κάνει λάθη; Η Ελλάδα έχει ήδη ξεπεράσει πολλά προβλήματα.... 

Εάν δεν μπορούμε να ονειρευόμαστε, τότε δεν μπορούμε να ελπίζουμε» τόνισε η διεθνούς φήμης καλλιτέχνις. Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ απάντησε διπλωματικά πως «δεν πρέπει να σταματήσουμε να ονειρευόμαστε, αλλά, στο μεταξύ, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

Η συνάντηση της κας Μούσχουρη με τον Γερμανό ΥΠΟΙΚ έγινε στο πλαίσιο της «Ημέρας των Ανοιχτών Θυρών» στο Βερολίνο, όπου χιλιάδες πολίτες έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις δημόσιες υπηρεσίες και τα υπουργεία της χώρας τους.

.ΔΗΜΑΡ: Ελέγχους για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Συντηρητικά χαρακτηρίζει η ΔΗΜΑΡ τα πολιτικά κόμματα που δικαιολογούν την άρνηση ελέγχου και την παρεμπόδιση των εντεταλμένων οργάνων της Πολιτείας για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Όπως σημειώνει, κάθε παρεμπόδιση της προσπάθειας ελέγχου αποτελεί πράξη που στερεί έσοδα από το κράτος πρέπει να καταδικάζεται και με κάθε τρόπο να αποτραπεί.

Η πάταξη της φοροδιαφυγής πρέπει να γίνεται συστηματικά με πολλαπλούς ελέγχους και παντού από την οικονομική αστυνομία και το ΣΔΟΕ προσθέτει

.Πύρινος εφιάλτης στη Χίο


Χιλιάδες στρέμματα καμμένης γης στην κεντρική και νότια Χίο, μετρά το νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, από τη μεγάλη δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στην περιοχή του Αγίου Μάρκου στις Καρυές περί τις 2 τα ξημερώματα του Σαββάτου και πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, λόγω και των θυελλωδών ανέμων, έντασης έως και 8 μποφόρ, που έπνεαν και συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή.

 Η φωτιά, που μαίνεται μέχρι αυτή την ώρα, κατέκαψε έναν σημαντικό πλουτοπαραγωγικό πόρο του νησιού και της Ελλάδας γενικότερα, καθώς αποτεφρώθηκαν χιλιάδες μαστιχόδεντρα.

 Στις 7 το απόγευμα σήμερα, τα κύρια μέτωπα της φωτιάς ήταν στην περιοχή Αυγώνυμα, στο Λιθί, στην Ελάτα, στην περιοχή Κοντυλόπος, στα Αρμόλια και στον Αη Γιώργη Συκούση, 

ενώ εκατοντάδες πυροσβέστες, στρατιώτες και εθελοντές κυριολεκτικά, με κάθε δυνατή από αέρος βοήθεια, δίνουν αγώνα για την αντιμετώπιση της πύρινης λαίλαπας που κάνει στάχτη, για δεύτερη μέρα, μαστιχόδενδρα και πεύκα.

.Αυτοπυρπολήθηκε άνεργος Ιταλός


Ένας 54χρονος Ιταλός υπέκυψε σήμερα σε νοσοκομείο της Ρώμης αφού είχε αποπειραθεί να αυτοπυρποληθεί πριν μία εβδομάδα έξω από το ιταλικό κοινοβούλιο εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε, όπως μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης της χώρας επικαλούμενα αστυνομικές πηγές. 

Ο Άντζελο ντι Κάρλο είχε υποστεί εγκαύματα δεύτερου και τρίτου βαθμού στο 85% του σώματός του αφού αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί στις 11 Αυγούστου μπροστά από το ιταλικό κοινοβούλιο. 

Αστυνομικοί που βρίσκονταν στο σημείο κατάφεραν να σβήσουν τις φλόγες και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. 

Ο ντι Κάρλο αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα καθώς είχε χάσει τη δουλειά του, ενώ επί χρόνια προσπαθούσε να ανταπεξέλθει κάνοντας προσωρινές δουλειές χωρίς ασφάλιση, όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. 

Ο θάνατος του 54χρονου είναι ο τελευταίος μιας σειράς αυτοκτονιών που έχουν σημειωθεί στην Ιταλία τους τελευταίους μήνες και οι οποίες οφείλονται στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλοί Ιταλοί. 

.Συνάντηση Αβραμόπουλου-Βεστερβέλε στο Βερολίνο


Με τον Γερμανό ομόλογό του Γκίντο Βεστερβέλε συναντάται αύριο στο Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος  πραγματοποιεί επίσκεψη εργασίας στην γερμανική πρωτεύουσα ενόψει και της επίσκεψης, την Παρασκευή, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

      Ο κ. Αβραμόπουλος παραθέτει απόψε δείπνο, στην κατοικία του Έλληνα Πρέσβη στο Βερολίνο Δημήτρη Ράλλη, προς τιμήν του πρώην Αντικαγκελάριου και υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

.Στον εισαγγελέα ο 29χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία στην Πάρο


Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών μεταφέρθηκε πριν από λίγο, υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ο 29χρονος που φέρεται ως εμπλεκόμενος στην υπόθεση της ληστείας μετά φόνου στην Πάρο.
 
Ο 29χρονος εκρατείτο από χθες στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.
 
Το γενετικό του υλικό, σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, τον ταυτοποίησε ως εμπλεκόμενο με την ένοπλη ληστεία στην τράπεζα Alpha Bank και το θανάσιμο τραυματισμό του 53χρονου στην Πάρο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.