.Το χούι του πολιτικού συστήματος

ΤΟ ΧΟΥΙ φεύγει τελευταίο και αυτό αποδεικνύεται διαρκώς τις τελευταίες ημέρες, καθώς το πολιτικό σύστημα, συγκυβέρνηση και αντιπολίτευση, δείχνει εντελώς ανέτοιμο (ίσως και απρόθυμο) να αποδεχτεί τη νέα πραγματικότητα που έχει δημιουργηθεί. Και αναπαράγει τα αποτυχημένα μοντέλα του παρελθόντος, που συνέβαλαν στο να οδηγηθεί η χώρα στο σημείο αυτό. Το πελατειακό σύστημα δείχνει τα δόντια του, από αριστερά και από δεξιά.

Στον δημόσιο τομέα οι μισθοί έχουν συμπιεστεί δραματικά και το αποτέλεσμα δεν είναι άλλο από ένα Δημόσιο ακόμη πιο αναχρονιστικό και αντιπαραγωγικό. Απλώς στοιχίζει λιγότερο. Είναι, όμως, αυτό το Δημόσιο που θα μπορέσει να συμβάλει στην έξοδο της χώρας από την κρίση; Φυσικά και όχι. 

Απλώς κάποιοι καραδοκούν στη γωνία προκειμένου να το γεμίσουν με νέους κακοπληρωμένους υπαλλήλους παραμονές εκλογών. Οπως γινόταν πάντοτε. Απλώς θα γίνει η δουλειά λίγο πιο φτηνά.

Με έκπληξη ανακαλύπτουμε ότι οι οργανισμοί που θα έκλειναν το 2009 είναι ακόμη ανοιχτοί, προσφέροντας μισθούς που πληρώνει μία κοινωνία γονατισμένη. Ανακοινώνονται διορισμοί διευθυντών νοσοκομείων και οργανισμών. Σχεδόν παντού γνώριμα ονόματα .Αποτυχόντων πολιτευτών, κομματικών στελεχών που αναζητούν εναγωνίως μία καλή αργομισθία. 

Οπως γινόταν πάντοτε. Ισως τώρα στοιχίζουν πιο φτηνά, αλλά το αποτέλεσμα δεν θα διαφέρει και πολύ από αυτό που έχουμε δει τα τελευταία τριάντα χρόνια. Σίγουρα όταν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ μιλούν για μεταρρυθμίσεις δεν μπορεί να εννοούν όλα αυτά... 

Αποδεικνύεται, όμως, ότι αυτή τείνει να γίνει εθνική πολιτική. Δείτε την αντιπολίτευση: η θεοποίηση των «κεκτημένων» και το «συμβόλαιο με τον λαό» ότι όλα θα γίνουν όπως πριν είναι ο άλλος τρόπος με τον οποίο το σύστημα προσπαθεί να επιβιώσει.

Οι υποσχέσεις για επαναπρόσληψη όσων απολυθούν, για μισθολογική αποκατάσταση όσων σήμερα υφίστανται μειώσεις. Η δικαιολόγηση της φορολογική ανυπακοής, με το άλλοθι ότι θα βρεθούν τα λεφτά από τους πλούσιους, ο γενικευμένος ανένδοτος εναντίον των πλειστηριασμών, που έχει μετατραπεί σε άσυλο όσων μπαταχτσήδων γεύονται τα θαλασσοδάνεια σε βάρος των πολιτών που κινδυνεύουν να χάσουν το μοναδικό σπίτι τους, δεν είναι μεταρρυθμιστική πολιτική. Πολύ περισσότερο δεν είναι αριστερή πολιτική. 

Η απόλυτη άρνηση σε όλα απλώς διαβρώνει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί τον μετατρέπει ασυνείδητα σε σταυροφόρο διάσωσης και επιβίωσης του «παλιού». Και έτσι το παιχνίδι χάνεται και οι θυσίες κινδυνεύουν να πάνε χαμένες. Και ο μόνος που θα έχει λόγο να χαίρεται θα είναι ο Ν. Μιχαλολιάκος και οι όμοιοί του.

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ > ΝΙΚΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ

.Τι αλλάζει στις συντάξεις: Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να φύγουν μόλις συμπληρώσουν τα 55

Τη δυνατότητα να πάρουν πρόωρη σύνταξη από τα 55 έως τα 60 έχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που συμπλήρωσαν 25ετία μέχρι το τέλος του 2012. Ωστόσο, σε περίπτωση που το δικαίωμα θεμελιώνεται φέτος, η «έξοδος» γίνεται στα 62.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως η απαιτούμενη 25ετία μπορεί να αποτελείται τόσο από τον χρόνο ασφάλισης που έχει διανύσει ο ασφαλισμένος στο Δημόσιο όσο και από εκείνον του ιδιωτικού τομέα που έχει διανυθεί σε φορείς ασφάλισης αρμοδιότητας του υπουργείου Εργασίας (ΙΚΑ, ΟΑΕΕ κ.α.).
Επιπρόσθετα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πλασματικά έτη για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη. 

Οσοι θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011 μπορούν να αναγνωρίσουν τα «νέα» πλασματικά έτη που προβλέπονται από τον νόμο 3865/2010 (τέκνα, σπουδές), ενώ οι υπόλοιποι ασφαλισμένοι μπορούν να αναγνωρίσουν πλασματικά έτη που προβλεπόταν σε παλαιότερους νόμους (στρατός, προσόν διορισμού κ.λπ.).
Πέναλτι

Προσοχή, καθώς όσοι θεμελιώνουν δικαίωμα στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2010, έχουν «πέναλτι» 4.5% για κάθε έτος πρόωρης εξόδου (και μέχρι 22.5% για την πενταετία). Για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2011, η μείωση είναι 6% τον χρόνο και 30% την πενταετία.
Συγκεκριμένα τα όρια ηλικίας για πρόωρη σύνταξη στο Δημόσιο έχουν ως εξής:

Αντρες. Τυχεροί είναι όσοι συμπληρώνουν 25ετία τη διετία 2011-2012, καθώς προβλέπονται μειωμένα όρια συνταξιοδότησης. Ειδικότερα για θεμελίωση το 2011 η «έξοδος» γίνεται στα 56 και το 2012 σε ηλικία 58 ετών.

Οσοι άντρες συμπληρώνουν την 25ετία μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2010, μπορούν να αποχωρήσουν στα 60 με μειωμένη σύνταξη. Οπως ήδη αναφέρθηκε, από φέτος το όριο πάει στα 62 για πρόωρη σύνταξη (καθώς πλήρης σύνταξη δίνεται στα 67).

Γυναίκες. Κερδισμένες είναι οι γυναίκες που θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι το τέλος του 2010, καθώς αποχωρούν με πρόωρη σύνταξη στα 55. Τη διετία 2011- 2012 προβλέπονται μεταβατικές ρυθμίσεις, ενώ από φέτος πρόωρη σύνταξη καταβάλλεται στα 62.


Συγκεκριμένα εφόσον η θεμελίωση γίνεται μέσα στο 2011 το όριο πάει στα 56 (δηλαδή ισχύουν ενιαίες ρυθμίσεις με τους άντρες). Σε περίπτωση που η 25ετία συμπληρώνεται το 2012 το όριο ηλικίας πάει στα 58

.«Φασιστάκια ακούτε;... Τελειώσατε λαμόγια»

Με ιδιαίτερα καυστικό τρόπο αναφέρεται  ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος,  στην επίσημη σελίδα του στο Facebook, σε πληροφορίες περί δικαίωσής του για το σκάφος «Iliatoras of London» στο πόρισμα που έχουν αρχίσει να συντάσσουν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ.

Ο Πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ισχυριζόμενος ότι έχει ήδη δικαιωθεί, ανάφερε σε ανάρτησή του στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης:«Φασιστάκια ακούτε;... Τα χαλκεία της Συγγρού, τα φασιστάκια που μάζεψε ο Σαμαράς για να σκλαβώσει την Ελλάδα στην Μέρκελ, οι γόνοι των διαπλεκόμενων απατεώνων που απομυζούν τον Ελληνικό Λαό και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι των χρηματοδοτούμενων απο το αίμα των Ελλήνων ΜΜΕ για να κάνουν τους εκτοξευτήρες λάσπης ήλθε η ώρα να πληρώσουν. ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ».

.Ο προπονητής της «Ένωσης» για την εικόνα της ομάδας στο ματς με τον Ηλυσιακό

Υπόθεση… σπιρτάδας θεωρεί ο Τραϊανός Δέλλας τη σταθερότητα που πρέπει να αποκτήσει η ΑΕΚ στο παιχνίδι της.

Ο «Κολοσσός» τόνισε ότι η «Ένωση» δεν ήταν καλή στο ματς με τον Ηλυσιακό (1-0), αλλά ξεκαθάρισε πως δεν έχει παράπονο απ’ τους παίκτες του.

Αφού σημείωσε λοιπόν ότι θα πρέπει να βγάζουν ακόμα περισσότερο στο γήπεδο τη δουλειά που όντως κάνουν στις προπονήσεις, χαρακτήρισε αναγκαίο να ξεμπλοκάρουν το μυαλό τους και να παίζουν πιο γρήγορα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Δέλλας


Για την εικόνα της ομάδας: «Κάναμε μία μέτρια εμφάνιση. Είχαμε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και με τις αλλαγές η ομάδα έπαιξε λίγο πιο ελεύθερα. Το ζητούμενο είναι πάντα οι τρεις βαθμοί. Μόνο αυτό κρατάω από το σημερινό παιχνίδι και θέλω να αφήσω την εμφάνιση».

Για τις μεταπτώσεις που παρουσιάζει η ομάδα από παιχνίδι σε παιχνίδι: «Δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να δούμε πως θα γίνουμε πιο σταθεροί στις εμφανίσεις μας. Θα πρέπει να δούμε πώς δεν θα έχουμε διακυμάνσεις στην απόδοσή μας. 

Δεν έχω παράπονο από τους ποδοσφαιριστές μου, προσπαθούν καθημερινά στην προπόνηση. Αυτά που κάνουμε όμως στην προπόνηση θα πρέπει να τα βγάζουμε και στο γήπεδο. Είναι κάτι που θα το δούμε μεταξύ μας, προκειμένου να μην έχουμε τέτοια φαινόμενα».

Για τις δυο αλλαγές (Γροντή-Τσεβά) που έφτιαξαν το γκολ: «Για αυτό βρίσκονται όλοι οι παίκτες στην ομάδα, για να είναι έτοιμοι όποτε τους χρειαστούμε. 

Είναι σίγουρα κάτι πολύ καλό, αλλά θα πρέπει όλοι από εδώ και πέρα να δούμε πως θα παίξουμε πιο γρήγορα και πιο απλά και να ξεμπλοκαριστούμε. Τουλάχιστον στο μυαλό, γιατί σήμερα εκεί φάνηκε πως ήμασταν μπλοκαρισμένοι και όχι στα πόδια»

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.