.«Αθετείται η αποδέσμευση της κινητικότητας από τις απολύσεις»

«Η εμμονή της τρόικας ήταν πάντα να συνδεθεί η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων με απολύσεις. Έτσι όμως η κινητικότητα από μέσο ορθολογικής κατανομής του προσωπικού γίνεται μέσο απορρύθμισης. Η κυβέρνηση αποδεχόμενη αυτή τη λογική στην ουσία υπονομεύει τη διοικητική μεταρρύθμιση. 

Η αποδέσμευση της κινητικότητας από τις απολύσεις, που είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Μάιο, στην ουσία τώρα αθετείται με τρόπο κυνικό» αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την κινητικότητα στο Δημόσιο.

«Στο όνομα της αντιμετώπισης υπαρκτών παθογενειών, ο δημόσιος τομέας οδηγείται σε παράλυση και ακυρώνεται εξ αποτελέσματος κάθε σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια» καταλήγει η ανακοίνωση.

.Δύο νεκροί και 182 τραυματίες από τη συντριβή του Boeing

Κανένα στοιχείο δεν υπάρχει που να υποδεικνύει ότι η συντριβή του νοτιοκορεάτικου αεροσκάφους Boeing 777 της εταιρείας Asiana Airlines, στο διεθνές αεροδρόμιο του Σαν Φρανσίσκο, ήταν μια τρομοκρατική ενέργεια, ανέφερε ο πράκτορας της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας (FBI), Ντέιβιντ Τζόνσον.

Στο μεταξύ ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των επιβατών που ταξίδευαν με το αεροσκάφος. Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, 182 νοσηλεύονται στο νοσοκομείο και 123 είναι καλά στην υγεία τους.

Στο αεροπλάνο που πετούσε από τη Σεούλ προς το Σαν Φρανσίσκο επέβαιναν 307 άτομα, εκ των οποίων 291 ήταν επιβάτες και 16 μέλη του πληρώματος

.Μείωση χρέους και πάγωμα τόκων ζητά ο Αλέξης Τσίπρας

Την πεποίθηση ότι, όταν γίνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αλλάξει μόνο η χώρα αλλά συνολικά η Ευρώπη, εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διαμηνύει στους εταίρους ότι δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες εκτός εάν τον υποχρεώσουν με την στάση τους και σημειώνει: «Για εμάς προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες του λαού μας και όχι οι απαιτήσεις της διεθνούς τοκογλυφίας».

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι δεν θα αποδεχθεί να παραμείνει η χώρα βυθισμένη στην κρίση και να μετατραπεί σε αποικία χρέους. Στο πλαίσιο αυτό προτείνει μέσα από επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και πάγωμα των τόκων για τουλάχιστον μια τετραετία. 

Από το πάγωμα, όπως αναφέρει, προκύπτουν 25 δισεκ. ευρώ, που μπορούν να πέσουν στην ανάπτυξη και να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση.

Αναγνωρίζει ότι δεν μπορούν να αλλάξουν όλα στη χώρα και την οικονομία άμεσα αλλά υπογραμμίζει πως στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση, από τα πρώτα μέτρα θα είναι η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων και του κατώτατου μισθού καθώς και της νομοθεσίας που προστατεύει τις εργασιακές σχέσεις.

Χαρακτηρίζει την κυβέρνηση ετοιμόρροπη και υποστηρίζει πως ο κ. Σαμαράς θα έχει σύντομα το τέλος του Γ. Παπανδρέου ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως οδηγεί την Κοινοβουλευτική Δεξιά δεκαετίες πίσω, πιο κοντά στον μετεμφυλιακό της εαυτό.

Για την ΕΡΤ λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε διαφώνησε ότι έχει ανάγκη εξυγίανσης, και σημείωσε χρειάζεται ένας φορέας πρωτοπόρος και βιώσιμος και όχι ένα κυβερνητικό παραμάγαζο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.