.Αυτοεξευτελισμός: μια διέξοδος για την απελπισία

Η δίωξη που επιχειρείται εναντίον του Γερμανού ιστορικού Χ. Ρίχτερ είναι μια υπόθεση της οποίας η γελοιότητα υπερβαίνει τα συνήθη όρια, ακόμη και για αυτή τη λεβεντογέννα Κρήτη. 

Ισως αυτό μάλιστα να εξηγεί γιατί η ενημέρωση που διατίθεται για την εξέλιξη της υπόθεσης χαρακτηρίζεται από ένα ύφος σεμνοτυφίας, που ενδεχομένως να είναι στην πραγματικότητα αμφιθυμία.

 Κατ’ αρχάς, διαβάζεις από δω και από κει τι κατέθεσε ο τάδε και ο δείνα, διαβάζεις πόσο προσβλητικές είναι οι θέσεις που περιέχει το βιβλίο του Γερμανού καθηγητή για τη Μάχη της Κρήτης, αλλά όσο και αν ψάξεις, δεν βλέπεις... περισσότερα »

.Ενας κόσμος που βλέπουμε και δεν βλέπουμε

Μόνη της η φωτογραφία δεν λέει πολλά: ο κορμός ενός πεύκου (γέρνει λίγο) και μια σκάλα που οδηγεί προς τα πάνω. Περνάμε τέτοια δένδρα, ανεβαίνουμε παρόμοιες σκάλες σε κάθε μικρό πάρκο ή πλατεία. Ενα χαρτάκι κάτω από τη φωτογραφία, όμως, λέει: 

Εδώ καθόταν ένας άστεγος για δύο μήνες· πέθανε από ασιτία, όχι από την εξάρτηση. Φωτογράφος μια γυναίκα, άστεγη κι αυτή, εξαρτημένη, ανώνυμη. Με την παρουσία της, με την πράξη της φωτογράφισης, μνημονεύει το άφαντο, εμφανίζει μια απουσία που δεν απασχόλησε κανέναν, θυμάται αυτόν που άλλοι δεν πρόσεξαν, που τον απέφυγαν. Αλλη φωτογραφία: γυνα... περισσότερα »

.Υπουργοί... τσαμπουκάδες

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στην κυβέρνηση με υπουργούς που απειλούν δημοσιογράφους και παρεμβαίνουν με προκλητικό τρόπο επειδή δεν τους αρέσει η ενημέρωση, δείχνει ένα και μόνο πράγμα. τι αρχίσει να καταρρέει το σύστημα που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ με παρατρεχάμενους του Μαξίμου και συμμετέχοντες σε μυστικές συσκέψεις στα υπόγεια, αν όχι με τον ίδιο τον πρωθυπουργό σίγουρα με κάποιους πολύ στενούς συνεργάτες που παίζουν βρόμικο παιχνίδι. 

Πρώτα εκνευρίστηκε ο πρωθυπουργός κι έκανε μαθήματα στην... διαπλοκή από την αγαπημένη του ΕΡΤ. Μετά η Γεροβασίλη από την Άρτα κούνησε το δάκτ... περισσότερα »

.Από το νέο έτος η δαπάνη για το ενοίκιο θα πρέπει υποχρεωτικά να πραγματοποιείται μέσω τράπεζας

Επιχείρηση σαρωτικών διασταυρώσεων όλων των εισοδημάτων ξεκίνησε το υπουργείο Οικονομικών, ενώ από τη νέα χρονιά σφίγγει ο κλοιός για ενοίκια, επισκέψεις στους γιατρούς και δίδακτρα. Στο «στόχαστρο» των ελεγκτικών υπηρεσιών έχουν μπει όλες οι καταθέσεις στις τράπεζες και όλες οι συναλλαγές θα περνούν μέσω τραπεζών για να γίνεται έλεγχος. 

Από το επόμενο έτος ο κλοιός θα σφίξει ακόμη περισσότερο για όλους τους φορολογούμενους. Οι που δηλώνουν οι φορολογούμενοι στη φορολογική τους δήλωση θα γίνουν υποχρεωτικές και στο στόχαστρο θα μπουν τα αδήλωτα ενοίκια. Σε πολλές περιπτώσεις άλλο ε... περισσότερα »

.Κατάργηση της 15ετιας για την καταβολή σύνταξης ζητούν οι δανειστές

Το ασφαλιστικό βρέθηκε στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων με τους δανειστές, με την κυβέρνηση να διαβεβαιώνει ότι δεν θα γίνουν περικοπές στις κύριες συντάξεις, ενώ το κουαρτέτο δεν ανοίγει για την ώρα τα χαρτιά του. 

Ωστόσο οι δανειστές επανέφεραν χθες ξαφνικά το θέμα της αύξησης της 15ετίας που απαιτείται κατ’ ελάχιστον για την καταβολή σύνταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες ξεκίνησαν σειρά ερωτήσεων για το θέμα και είπαν ότι η 15ετία είναι μικρό διάστημα και αποτελεί αντικίνητρο για την ασφάλιση. Ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος παρουσίασε το σχετικό σχέδιο της κυβέρνησης που περιλ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.