.«Η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη από την κρίση»

Τη βεβαιότητα πως η χώρα βγαίνει από την κρίση εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς κάνοντας την αποτίμηση των πεπραγμένων της Ελληνικής Προεδρίας. Στην ομιλία του στην 51η Διάσκεψη Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Κοινοβουλίων κρατών-μελών της ΕΕ ο Πρωθυπουργός τόνισε πως « η Ελλάδα βγαίνει ισχυρότερη από την κρίση της, και αυτό αποδεικνύει τη δύναμη και την ωριμότητα του Ελληνικού λαού». 

Θέτοντας ως προτεραιότητα την μείωση της ανεργίας, ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού: «Πιστέψτε με ότι σε μια χώρα σαν τη δική μας, όπου η ανεργία σκαρφάλωσε τον περασμένο Σεπτ...περισσότερα »

.Προκήρυξη 600 θέσεων διοικητικών στα ΑΕΙ

Άμεση προκήρυξη 600 θέσεων για την κάλυψη των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ αποφάσισαν, στην έκτακτη συνάντηση που είχαν χθες στο Μαξίμου Σαμαράς - Βενιζέλος, μετά τη διάσταση απόψεων του υπουργού Παιδείας, Ανδρέα Λοβέρδου και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα. 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους, όσο θα διαρκεί η προθεσμία της αξιολόγησης των υπαλλήλων που έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα υποβάλλουν αιτήσεις για κάλυψη προκηρυγμένων θέσεων, δεν απολύεται κανείς σύμφωνα με τη νομοθεσία.
Τα οργανογράμματα που έχουν υποβάλει τα ΑΕΙ αξιολογούνται από ανεξάρτητο αξιολογητή μέσω της τεχνικής βοήθειας του ΕΣΠΑ. Αν από την αξιολόγηση προκύψουν και νέες θέσεις διοικητικών υπαλλήλων ΑΕΙ, αυτές θα καλυφθούν με συμπληρωματική προκήρυξη.
Συνάντηση για το θέμα θα έχουν σήμερα ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να αλλάζει τη στάση του, στο θέμα των απολύσεων 

Την ίδια ώρα, με κινητοποιήσεις διαρκείας απειλούν οι διοικητικοί υπάλληλοι των πανεπιστημίων, ακόμη και μέσα στην εξεταστική περίοδο το εαρινού εξαμήνου, εάν τελικά οδηγηθούν σε απόλυση οι συνάδελφοι τους, που τελούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 
Απόφαση για συμβολικό κλείσιμο του Κεντρικού Κτηρίου του Πανεπιστημίου Αθηνών και στάση εργασίας 8 - 10 το πρωί, έχει λάβει ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ.
Γενική συνέλευση πραγματοποιούν στις 11:00 οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να εξετάσουν τη στάση που θα τηρήσουν έπειτα από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο παραμένει και σήμερα κλειστό μετά την απόφαση που έλαβαν οι διοικητικοί υπάλληλοι του ιδρύματος την περασμένη Πέμπτη.

.Εν αναμονή απαντήσεων για τις παρακολουθήσεις


Απαντήσεις από το Βερολίνο αναμένει η Αθήνα μετά από δημοσίευμα των Νέων ότι η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών, παρακολουθούσε ηλεκτρονικά μηνύματα στην Ελλάδα, καθώς και σε άλλες 195 χώρες και τοποθεσίες για λόγους «διεθνούς τρομοκρατίας». 

«Δεν πρέπει να δούμε το θέμα μόνο διπλωματικά, αλλά και νομικά, πρέπει να εξεταστεί κατά πόσο η γερμανική υπηρεσία κινήθηκε στο πλαίσιο του γερμανικού, αλλά και του ελληνικού δικαίου», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη ο συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, Βασίλης Σωτηρόπουλος.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.