.Δωρεάν Δημιουργική Απασχόληση το καλοκαίρι για παιδιά 6-12 ετών...ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

.Όλα όσα πρέπει να ξέρει ο φορολογούμενος

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα ο Οδηγός για τη συμπλήρωση των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Οικονομικού Έτους 2013.

Μέσω του φυλλαδίου, παρέχονται οδηγίες για τη σωστή συμπλήρωση της ετήσιας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, που θα υποβάλλουν οι φορολογούμενοι κατά το οικονομικό έτος 2013 και θα περιλαμβάνουν τα εισοδήματα που απέκτησαν κατά τη διάρκεια του 2012. 

Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου παρέχονται πληροφορίες για τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή της δήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης.

«Καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια ώστε το βασικό έντυπο αυτής της δήλωσης (έντυπο Ε1) να διατηρήσει τον ίδιο τύπο και περιεχόμενο με εκείνο του προηγούμενου έτους. Έγιναν ορισμένες απαραίτητες αλλαγές και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε θα δυσκολευτείτε στη συμπλήρωση του. 

Η ίδια προσπάθεια καταβλήθηκε και για τα άλλα έντυπα που συνυποβάλλονται με την ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος», αναφέρεται στο εισαγωγικό σημείωμα του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη.

Σύμφωνα με τον Οδηγό, υποχρέωση για την υποβολή φορολογικής δήλωσης έχει κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος. Στη δήλωση αναγράφονται υποχρεωτικά όλα τα εισοδήματα ανεξάρτητα από τον τρόπο φορολόγησης τους, καθώς και τα απαλλασσόμενα από το φόρο. 

Αναγράφεται υποχρεωτικά ο αριθμός παροχής ρεύματος όλων των κατοικιών είτε είναι ιδιοκατοικούμενες είτε είναι μισθωμένες είτε δωρεάν παραχωρούμενες. Από τη Γ.Γ.Π.Σ. θα προστίθεται η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη του φορολογούμενου που ορίζεται σε 3.000 ευρώ προκειμένου για τον άγαμο και σε 5.000 ευρώ για τους συζύγους που υποβάλλουν κοινή δήλωση εφόσον δηλώνεται πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.

Επισημαίνεται ότι ειδικά οι μισθωτοί που δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2012 λόγω οικονομικής αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και αν δεν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση, και στους οποίους χορηγείται βεβαίωση αποδοχών 

στην οποία οι ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές αναγράφονται σε διακεκριμένη σειρά, θα υποβάλλουν δήλωση φόρου εισοδήματος χωρίς να δηλώσουν τις ανείσπρακτες αυτές δεδουλευμένες αποδοχές.

Τέλος, τονίζεται πως οι αποδείξεις δαπανών δεν συνυποβάλλονται αλλά φυλάσσονται από τους φορολογουμένους, ώστε να είναι διαθέσιμες εφόσον ζητηθούν για έλεγχο.

.Αντιδράσεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ για την απόσυρση του αντιρατσιστικού - Αιχμές για έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης

Με φανερή ένταση και πολλές ενστάσεις, που διατυπώθηκαν για πρώτη φορά δημόσια, εξήλθαν από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών οι κύριοι Κουβέλης και Βενιζέλος.

Τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και κ. Κουβέλης έθεσαν ουσιαστικά ως προαπαιτούμενο της κυβερνητικής συνοχής την κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου, διαφωνώντας ανοιχτά με την πρόθεση του Μεγάρου Μαξίμου να στείλει στις ελληνικές καλένδες το όλο θέμα.

Παράλληλα, τόσο ο κ. Κουβέλης όσο και και ο κ. Βενιζέλος, σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, έθεσαν θέμα συντονισμού της κυβέρνησης, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, μάλιστα, να ζητά να ξανασυζητηθεί και να επικαιροποιηθεί το προγραμματικό πλαίσιο των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση. 

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους, ο κ. Βενιζέλος έθεσε θέμα και αξιολόγησης προσώπων, ενώ σε μια αποστροφή των δηλώσεών του μίλησε για κυβερνητική πλειοψηφία η οποία πρέπει να επιβεβαιώνεται.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η αν δεν κατατεθεί προς συζήτηση του αντιρατσιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, τότε το ΠΑΣΟΚ θα φέρει τη δική του πρόταση και θα ζητήσει την ψήφισή της. 

Όπως, χαρακτηριστικά, είπε,  η χώρα έχει υποχρέωση προς τον ΟΗΕ, την Ε.Ε. και το δημοκρατικό αίσθημα να καταθέσει ένα πλήρες νομοθέτημα κατά των φιλοναζιστικών συμπεριφορών, ειδικά όταν υπάρχει ένα μόρφωμα με απροκάλυπτο ναζιστικό χαρακτήρα.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι η κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου είναι μια πράξη ουσιαστικά δημοκρατική, ενώ εξέφρασε την πλήρη αντίθεση, αν όχι την οργή του, για τον προορισμό της νομοπαρασκευαστική επιτροπής της Βουλής, 

η οποία, όπως είπε, δύο ώρες πριν τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δημοσίευσε, απαραδέκτως, τις απόψεις της για τις συνταγματικές διατάξεις. Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή, είπε ο κ. Κουβέλης, ελέγχεται για απαράδεκτη σκοπιμότητα.

Εν μέσω όλου αυτού του κλίματος έντασης, με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ να διαφοροποιούνται για πρώτη φορά ανοιχτά με την όλη κυβερνητική λειτουργία, φαίνεται, σύμφωνα με τις δηλώσεις, ότι συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας των νέων, αλλά και τα θέματα της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνέλθουν και πάλι, ενδεχομένως, μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

.Μεταξύ των 200 καλύτερων Πανεπιστημίων το Α.Π.Θ

Μεταξύ των 200 καλύτερων Πανεπιστημίων της παγκόσμιας κατάταξης, σε 10 από τα 30 θεματικά-επιστημονικά πεδία, συγκαταλέγεται το Α.Π.Θ. για το τρέχον έτος, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Κατάταξης QS. 

Συγκεκριμένα, το Α.Π.Θ., είναι μεταξύ των 200 κορυφαίων, στα εξής επιστημονικά πεδία: Ιστορία,  Επιστήμες της Γης και της Θάλασσας,  Περιβαλλοντικές Επιστήμες, Επιστήμες Επικοινωνίας και ΜΜΕ, στη Νομική, καθώς και στους κλάδους των Μηχανικών (Χημικοί, Πολιτικοί, Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι Μηχανικοί)

.Συνελήφθη 40χρονος, που ασελγούσε σε ανήλικα κορίτσια στην Αθήνα

Ενέδρες έξω από σχολεία σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, έστηνε 40χρονος παιδεραστής, ο οποίος παρακολουθούσε ανήλικα κορίτσια μέχρι τα σπίτια τους και, προσποιούμενος τον αστυνομικό, τα παρέσυρε και προέβαινε σε ασελγείς πράξεις.

Ο 40χρονος, ο οποίος είναι από παλιά γνωστός στην Αστυνομία για παρόμοιες επιθέσεις, συνελήφθη προχθές το απόγευμα στα Πετράλωνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι έστηναν εδώ και καιρό μπλόκα, μετά από καταγγελίες γονέων για σεξουαλικές επιθέσεις στα παιδιά τους.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν λίγη ώρα μετά την τελευταία του επίθεση σε ανήλικη, σε βάρος της οποίας είχε ασελγήσει.

Όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς εντόπιζε ανήλικες μαθήτριες, ηλικίας 8 έως 14 ετών, την ώρα που έφευγαν από το σχολείο τους μετά τη λήξη των μαθημάτων. 

Στη συνέχεια, τις ακολουθούσε, χρησιμοποιώντας μοτοσικλέτες διαφόρων τύπων και φορώντας πάντα προστατευτικό κράνος, μέχρι την είσοδο των πολυκατοικιών στις οποίες διέμεναν. 

Έμπαινε μαζί τους στις πολυκατοικίες και, προσποιούμενος τον αστυνομικό, επιδεικνύοντας κάποια έγγραφα από το πορτοφόλι του, τις παραπλανούσε ότι διενεργεί έρευνα για κλοπή στο σχολείο ή για ναρκωτικά και τις οδηγούσε σε απόμερο κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας, όπου προέβαινε σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους.


Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα έχει διαπιστωθεί ότι, κατά την τελευταία πενταετία, έχει ασελγήσει σε βάρος 21 ανήλικων κοριτσιών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

.Την Ελλάδα επέλεξε η Toyota για να βραβεύσει τους καλύτερους εξουσιοδοτημένους εμπόρους της στην Ευρώπη

Η Toyota Motor Europe (TME) επέλεξε την Ελλάδα για να βραβεύσει τους καλύτερους εξουσιοδοτημένους εμπόρους της στην Ευρώπη.

Περίπου 2.300 Ευρωπαίοι έμποροι αξιολογήθηκαν για τα αποτελέσματά τους στο πλαίσιο διαδικασίας συνεχούς παρακολούθησης των επιδόσεων, όπως προβλέπουν οι προδιαγραφές της εταιρείας. Σαράντα δύο εξουσιοδοτημένοι έμποροι από 32 αγορές κέρδισαν το Ευρωπαϊκό Βραβείο Ικανοποίησης Πελατών, «Ichiban»

Μεταξύ των Ευρωπαίων εξουσιοδοτημένων εμπόρων διακρίθηκε και η ελληνική επιχείρηση «Παπακαλιάτης ΑΕ», η οποία εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής εκδήλωσης στο Ζάππειο Μέγαρο, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, απηύθυνε χαιρετισμό, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας. 

Στη συνάντηση μιας από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, που δραστηριοποιείται και στις πέντε ηπείρους.

 Μιας επιχείρησης που βασίστηκε στο όραμα, την καινοτομία, την αξιοπιστία, την ασφάλεια και την ποιότητα. 
Σε μια διεθνή διοργάνωση που στρέφει τα φώτα της στην Ελλάδα. Που με τον τρόπο αυτό, μας δίνει "ψήφο εμπιστοσύνης" για τις αλλαγές που έχουμε πετύχει και τους περαιτέρω στόχους μας».

.Σε εξέλιξη επιχείρηση σε υποβρύχιο σπήλαιο για ανάσυρση σπηλαιοδύτη

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση ομάδας σπηλαιοδυτών και ανδρών της πρώτης ΕΜΑΚ, προκειμένου να εντοπίσουν και να ανασύρουν έναν 25χρονο σπηλαιοδύτη, από το υποβρύχιο σπήλαιο Πηγής Σίντζι, βάθους 153 μέτρων από την επιφάνεια του εδάφους, περίπου ένα χιλιόμετρο πριν την Κανδήλα στην ορεινή Αρκαδία.
Ειδικότερα, την Κυριακή το απόγευμα μια ομάδα τεσσάρων σπηλαιοδυτών, πήγαν στο υποβρύχιο αυτό σπήλαιο και καταδύθηκαν. 

Προχώρησαν περίπου 400 μέτρα και εκεί ο ένας εξ' αυτών από άγνωστη αιτία δεν κατάφερε να συνεχίσει. Προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον ανασύρουν οι υπόλοιποι τρεις της ομάδας, οι οποίοι αφού δεν τα κατάφεραν βγήκαν έξω και ειδοποίησαν τις Αρχές. 

Στο σημείο βρίσκονται ο περιφερειάρχης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας που συντονίζει την επιχείρηση, γιατρός, αλλά και κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος, για την υποστήριξη των γονιών του άτυχου 25χρονου που έχουν φτάσει έξω από το σπήλαιο.

Σημειώνεται ότι το σπήλαιο Πηγής Σίντζι έχει εξερευνηθεί, το επισκέπτονται σπηλαιοδύτες και χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Βρίσκεται στη λίστα των 30 βαθύτερων εξερευνημένων υποβρύχιων σπηλαίων στον κόσμο.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.