ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ


.Σεισμός 5,6 Ρίχτερ νοτιοανατολικά της Ύδρας

Αισθητή στην Αττική, αλλά και στην Κρήτη ήταν η σεισμική δόνηση μεγέθους 5,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε απόψε στις 23.08. 

Σύμφωνα με τις νεώτερες μετρήσεις, όπως αυτές καταγράφονται στο ηλεκτρονικό σύστημα του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, το επίκεντρο του σεισμού ήταν 29 χλμ. Νοτιοανατολικά της Ύδρας και 89 χλμ νότια της Αθήνας.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μέχρι της 23.42 δεν είχαν αναφερθεί από την Ύδρα, όπου έγινε και η σχετική επικοινωνία, ζημιές λόγω του σεισμού.

.Ρόιτερς: Η αναβάθμιση από τη Moody's ίσως διευκολύνει την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Το ράλι το οποίο καταγράφουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα ενδέχεται να ενταθεί εάν, όπως προβλέπουν ορισμένοι αναλυτές, ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's Investors Service αναβαθμίσει το κρατικό αξιόχρεο της Ελλάδας, γεγονός που θα συνέβαλε να γίνει πιο ομαλή η σχεδιαζόμενη επάνοδος της χώρας στις αγορές, δύο χρόνια μετά την αναδιάρθρωση του χρέους της, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο Moody's αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση για την επικαιροποίηση του κρατικού αξιόχρεου της Ελλάδας απόψε μετά το κλείσιμο των χρηματαγορών, με τράπεζες όπως η RBS να προβλέπουν την αναβάθμισή του έως και κατά δύο βαθμίδες.

Αν και τα ελληνικά κρατικά ομόλογα δεν θα ανέβουν σε κατηγορία επένδυσης με μια τέτοια αναβάθμιση, εάν επιβεβαιωθεί η εξέλιξη αυτή θα συμβάλλει στα σχέδια της Αθήνας να εκδώσει τίτλους, προχωρώντας σε μια κίνηση που θα αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την αναστροφή της κατάστασης της οικονομίας της. 

Η συζήτηση περί της επανόδου της Ελλάδας στις αγορές συνεχίζεται μία ημέρα αφότου η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα άφησε να εννοηθεί χθες πως μπορεί να αγοράσει κρατικούς τίτλους για να αποτρέψει το ενδεχόμενο αποπληθωρισμού, αναζωογονώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών για τα κρατικά ομόλογα των χωρών της ευρωζώνης.

.Αναρτήθηκε στο Taxisnet το βιβλίο οδηγιών της εφορίας

Το βιβλιαράκι της εφορίας με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Στο πρώτο μέρος του φυλλαδίου, τον πρόλογο του οποίου υπογράφει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, παρέχονται πληροφορίες για τις βασικές υποχρεώσεις που έχουν οι φορολογούμενοι για την υποβολή της δήλωσης, ενώ στο δεύτερο μέρος δίνονται οδηγίες για τη συμπλήρωση της δήλωσης.

Οι φορολογούμενοι όπως επισημαίνεται στον πρόλογο των οδηγιών θα πρέπει κατά τη συμπλήρωση της δήλωσης να προσέξουν τα ακόλουθα:

- Φέτος, για δεύτερη χρονιά, η ηλεκτρονική υποβολή είναι υποχρεωτική για κάθε φυσικό πρόσωπο, που έχει την κατοικία του στην Ελλάδα, έχει συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του και δεν αποτελεί προστατευόμενο μέλος καθώς και για τους κατοίκους εξωτερικού.

 Η μοναδική εξαίρεση είναι οι δηλώσεις που υποβάλλονται από τους κληρονόμους για λογαριασμό αποβιωσάντων.
- Αντίθετα με τα προηγούμενα χρόνια, οι ημερομηνίες υποβολής θα τηρηθούν μέσα στα χρονικά πλαίσια που ορίζει ο νόμος με ημερομηνία έναρξης στις 20 Μαρτίου και λήξης στις 30 Ιουνίου 2014.

- Για πρώτη φορά εισάγεται η καινοτομία της προ-συμπλήρωσης, αφού όλοι όσοι δίνουν βεβαιώσεις σε μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες καθώς και για εμπορικές συναλλαγές, υποχρεώθηκαν σε αποστολή στοιχείων που θα συμπληρώσουν τα εισοδήματα της κάθε δήλωσης

.Τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία αξιολογούν οι 28 ΥΠΕΞ στο Ζάππειο

Τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία και τη Ρωσία αξιολογούν σήμερα οι 28 υπουργοί Εξωτερικών και η ύπατη εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας, βαρόνη Κάθριν Άστον, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών, που συγκαλείται στο Ζάππειο, σε συνδυασμό με τη χάραξη της στρατηγικής της ΕΕ για τους γείτονές της.

Το ζητούμενο είναι η αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή και η επιλογή των τρόπων που η ΕΕ θα δείξει τη συνδρομή της στην Ουκρανία, διατηρώντας τη θέση της έναντι της Ρωσίας.

Η βαρόνη Άστον τόνισε σχετικά πως πρέπει «να σκεφτούμε προσεκτικά τις μελλοντικές μας σχέσεις με τη Ρωσία», που «είναι ένας «κολοσσιαίος γείτονας», ο οποίος όμως πρέπει να συμβάλει στην «εκτόνωση» της κρίσης, και ταυτόχρονα «να εκφράσουμε την υποστήριξή μας στην Ουκρανία». 

«Παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά τις εξελίξεις», σημείωσε και προσέθεσε πως «η περιγραφή ότι κάποια στρατεύματα υποχωρούσαν, δεν έχει ακόμη επαληθευθεί από το ΝΑΤΟ».

«Είναι πραγματικά πάρα πολύ σημαντικό να δείξει η Ρωσία ότι είναι σοβαρή όταν μιλά για εκτόνωση, αποσύροντας στρατεύματά της. Και αυτό είναι κάτι που ελπίζουμε να δούμε. Πάντως τώρα παρακολουθούμε με μεγάλη έννοια» τόνισε.

Για το ίδιο θέμα, ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Φρανς Τίμερμανς παρατήρησε ότι υπάρχουν τρία εργαλεία βοήθειας προς την Ουκρανία: η συμφωνία σύνδεσης της ΕΕ με την Ουκρανία, το πρόγραμμα του ΔΝΤ και οι επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ υπογράμμισε πως «δεν έχουμε δει μια τάση αποκλιμάκωσης εκ μέρους της Ρωσίας» και κάλεσε την ΕΕ «να μην επαναπαύεται, προετοιμάζοντας σκληρότερες κυρώσεις».

«Το γεγονός ότι η Ρωσία παραβίασε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία γειτονικής χώρας, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την Ευρώπη τον 21ο αιώνα» τόνισε ο Βρετανός υπουργός και προσέθεσε πως «πρέπει να μειώσουμε την ενεργειακή εξάρτηση της ΕΕ από τη Ρωσία» και να παραμείνουν σε ισχύ οι κυρώσεις.

.«Παρακράτος με επαφές με τη ΧΑ μέσα στο Μαξίμου»

Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης. «Μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρχε εγκατεστημένο παρακράτος που είχε επαφές με τη Χρυσή Αυγή», τόνισε, μιλώντας στον Σκάι.

Ο κ. Σκουρλέτης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως «κυριολεκτικά κρύβεται», αρνούμενος να εμφανιστεί στη Βουλή, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «αστείες» τις εξηγήσεις που έχουν δώσει οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης. Αναφερόμενος δε συγκεκριμένα στον Αντώνη Σαμαρά, τον χαρακτήρισε «αδίστακτο, κυνικό πολιτικό», βάσει του παρελθόντος του.

«Θέτουμε συνολικά θέμα να φύγει αυτή τη κυβέρνηση», συνέχισε ο κ. Σκουρλέτης καταγγέλλοντας πως ο πρώην γ.γ. της κυβέρνησης «χρησιμοποιούσε τη ΧΑ προκειμένου να εκβιάσει στις κρίσιμες ψηφοφορίες», στοιχείο που ήταν γνωστό στο ΠΑΣΟΚ.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να επιλέξει αν θα ακολουθήσει τη γραμμή των στελεχών του που δηλώνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει συνεργασία της Χαριλάου Τρικούπη με πρόσωπα σαν τον Παναγιώτη Μπαλτάκο, ή με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που τα δέχεται όλα.

.«Κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα»

Τριπλό μήνυμα Βενιζέλου μετά τη νέα έκτακτη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, που έγινε στη σκιά της υπόθεσης Μπαλτάκου. Δήλωσε πως «κανείς δεν μπορεί να υπονομεύσει τη σταθερότητα, την ώρα που η χώρα βγαίνει από την κρίση και το μνημόνιο». 

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, ο κ Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά: «Ελπίζουμε τώρα να γίνεται ακόμα περισσότερο αντιληπτό πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος του προοδευτικού πόλου, δηλαδή του ΠΑΣΟΚ, για την εθνική στρατηγική που ακολουθεί η χώρα», για να συμπληρώσει ότι «με τα κόμματα που συνεργαζόμαστε έχουμε αξιακές διαφορές, αλλ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.