.Βαρουφάκης στο BBC: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες

Για αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά και σύνδεση της αποπληρωμής των οφειλών της Ελλάδα με την ανάπτυξη μίλησε μία ημέρα μετά τις εκλογές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βαρουφάκης στο BBC. «Στην ευρωζώνη θα παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα ελαχιστοποιεί αυτή την ελληνική πανωλεθρία.

 Πρόκειται να θέσουμε τρία ή τέσσερα πράγματα στο τραπέζι: πραγματικές μεταρρυθμίσεις και τη δημιουργία ενός λογικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση του χρέους... Θέλουμε να συνδέσουμε την αποπληρωμή μας με την ανάπτυξή μας» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Βαρουφάκης το βρετανικό δίκτυο BBC. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θ... περισσότερα »

.Επανέρχεται το όνομα Αβραμόπουλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Αμέσως μετά τη συγκρότηση του νέου Κοινοβουλευτικού σώματος το πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης θα είναι η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, και, όπως ήταν αναμενόμενο, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, και οι συνεργάτες του «τρέχουν» για να κλειδώσει το όνομα όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 Η ονοματολογία, άλλωστε, είχε ξεκινήσει αρκετό καιρό πριν από τις βουλευτικές εκλογές και ένα από τα ονόματα που είχαν ακουστεί ήταν εκείνο του Δημήτρη Αβραμόπουλου, το οποίο, παρά τις αρχικές διαψεύσεις φαίνεται πως επανέρχεται στο προσκήνιο. *Η πρόθεση για Πρόεδρο από την Κεντροδεξιά και το τηλεφώνημα ... περισσότερα »

.Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε από τον ΠτΔ ο Αλ. Τσίπρας

Την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έδωσε πριν από λίγο στον Αλέξη Τσίπρα ο Κάρολος Παπούλιας. Ο κ. Τσίπρας, αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, του είπε: 

«Σας ενημερώνω ότι μετά τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών συναντήθηκα με τον κ. Καμμένο, ο οποίος δήλωσε ότι θα στηρίξει τη νέα κυβέρνηση. Υπάρχει λοιπόν η δεδηλωμένη, που απαιτεί το Σύνταγμα και ελπίζω ότι η υπάρχουσα πλειοψηφία των 162 βουλευτών μπορεί να γίνει μεγαλύτερη». 

Ο κ. Παπούλιας απάντησε: «Δεν έχω να κάνω τίποτα περισσότερο, παρά να σας αναθέσω την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα σας ... περισσότερα »

.Πέθανε ο Ντέμης Ρούσος

Την τελευταία του πνοή άφησε το βράδυ του Σαββάτου, ο γνωστός τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος, στο νοσοκομείο Υγεία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου ο διεθνούς φήμης καλλιτέχνης, απεβίωσε έπειτα από μακρόχρονη νοσηλεία. 

Ο Ντέμης Ρούσσος, ο θρύλος της μουσικής σε Ελλάδα και εξωτερικό, γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου του 1946 στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Τη μουσική του καριέρα, ξεκινά μόλις στα 17, με τη συμμετοχή του στο συγκρότημα «The Idols», ενώ για το ευρύτερο κοινό, γίνεται γνωστός το 1968 με το συγκρότημα«Aphrodite's Child», ξεκινώντας από τα φωνητικά και αργότερα ως μπασίσ...περισσότερα »

.Γ. Ντάισελμπλουμ: Μετά την αξιολόγηση το θέμα βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους

Το Eurogroup είναι έτοιμο να δουλέψει από κοινού με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, στη βάση των κοινών κανόνων και συμφωνιών και να την υποστηρίξει, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο πρόεδρός του, Ολλανδός υπουργός Οικονομικών Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ερωτηθείς, κατά την προσέλευσή του στο Συμβούλιο των Υπουργών, για το θέμα του ελληνικού δημόσιου χρέους, είπε: «Έχουμε κάνει πολλά για να το ελαφρύνουμε» επισημαίνοντας: «Θα επιστρέψουμε στο θέμα της βιωσιμότητας, μετά το τέλος της πέμπτης αξιολόγησης».

.Έτοιμο να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση στην Αθήνα, το Βερολίνο

Έτοιμη να συνεργαστεί με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, όταν θα σχηματιστεί, δηλώνει η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, δια του εκπροσώπου της Στέφεν Ζάιμπερτ. Περιμένει, ωστόσο, ότι η νέα κυβέρνηση θα σεβαστεί τις ήδη συναφθείσες συμφωνίες.

«Είναι σημαντικό για μάς τα μέτρα της νέας κυβέρνησης να στοχεύουν στη συνέχιση της οικονομικής ανάκαμψης της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις πρέπει να τηρηθούν», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και επανέλαβε ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης εξακολουθεί να είναι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

.«Έτοιμοι» Γιούνκερ-Μοσκοβισί να ακούσουν τα ελληνικά αιτήματα

Την ετοιμότητά τους να ακούσουν και να συζητήσουν τα αιτήματα της νέας ελληνικής κυβέρνησης, εξέφρασαν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επίτροπος Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, προσερχόμενοι στο Eurogroup σήμερα στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι υπενθύμισαν την ανάγκη τήρησης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα. 

Ο Ζ. Κ. Γιούνκερ αφού τόνισε ότι η Επιτροπή συνεργάζεται με οποιαδήποτε δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, υπενθύμισε ότι υπάρχουν κανόνες, οι οποίοι συμφωνήθηκαν από κοινού με τις ελληνικές Αρχές. «Θ... περισσότερα »

.Αλλαγή φρουράς στο Μαξίμου

Συνοδευόμενος από τον Πάνο Σκουρλέτη και τον Νίκο Παππά, ο νέος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πέρασε λίγο μετά τις 16:30 το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του. 

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεν ήταν παρών για να υποδεχτεί το νέο πρωθυπουργό, ως είθισται. Η τελετή παράδοσης - παραλαβής έγινε σε επίπεδο διευθυντών.

Προηγήθηκε η ορκωμοσία του, με πολιτικό όρκο, νωρίτερα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και η πρώτη του συμβολική επίσκεψη ως πρωθυπουργός στο σκοπευτήριο της Καισαριανής. 

.«Η ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά αλλαγή υπέρ του λαού»

Η ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, αναφέρει ότι «η κυβερνητική εναλλαγή και η ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΣΥΡΙΖΑ δεν συνιστά πολιτική αλλαγή υπέρ του λαού», 

προσθέτοντας ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα συνεχίσει τις αντιλαϊκές δεσμεύσεις της χώρας στην ΕΕ και τους δανειστές και φυσικά αυτό θα είναι ανάσα στο αστικό πολιτικό σύστημα, που επιδιώκει την πιο βαθιά ενσωμάτωση του λαού μέσα από την ανασύνθεση του αστικού κομματικού συστήματος, σε μια κρίσιμη στιγμή για το λαό και το κίνημά του». «Ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδεχθεί ότι την επόμε...περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.