.ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Το ΝΠΔΔ Πολιτισμού & Αθλητισμού, στα πλαίσια της γενικότερης πολιτιστικής προσφοράς στους πολίτες, δίνει καλλιτεχνικές διεξόδους με την λειτουργία 2 τμημάτων ζωγραφικής, 1 θεατρικού εργαστηρίου, 1 τμήμα φωτογραφίας, 3 τμήματα παραδοσιακών χορών, 1 τμήμα ευρωπαϊκών και λάτιν χορών, 1 τμήμα θεατρικού παιχνιδιού. 
Το πρόγραμμα των τμημάτων έχει ως εξής: 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Ν.Π.Δ.Δ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 6-9 ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΤΟΣ ΤΡΙΤΗ 6-9 ΤΡΙΤΟ ΕΤΟΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 6-9 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ... περισσότερα »

.Δεκατριάχρονη έσκαψε και βγήκε από τον τάφο της- Την είχαν θάψει ζωντανή οι βιαστές της

Την απίστευτη φρίκη έζησε ένα 13χρονο κορίτσι στα χέρια δύο ανδρών στο Πακιστάν. Αφού τη βίασαν, την έθαψαν ζωντανή, αλλά εκείνη κατάφερε να σκάψει και να βγει από το τάφο της.

Το κορίτσι δέχθηκε επίθεση ενώ πήγαινε στα μαθήματα Κορανίου, στην πόλη Πουνγιάμπ και οι δύο άνδρες τη βίασαν. Αμέσως μετά την έθαψαν ζωντανή και έφυγαν, πιστεύοντας ότι έχει πεθάνει κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Οταν η 13χρονη ανέκτησε τις αισθήσεις της κατάφερε να σκάψει και να βγει, ζητώντας βοήθεια από έναν περιστατικό, ο οποίος τη μετέφερε στο νοσοκομείο. Ο πατέρας του κοριτσιού κατήγγειλε το περιστατικό, αλλά η αστυνομία αδιαφόρησε μέχρι τη στιγμή που δόθηκε δικαστική εντολή για τη σύλληψη των ανδρών.

Ο βιασμός παιδιών είναι μία μάστιγα που εξαπλώνεται στο Πακιστάν τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με ανθρωπιστικές οργανώσεις, ο αριθμός των παιδιών που έχουν πέσει θύματα τέτοιας επίθεσης ανέβηκε από τα 668 το 2002, σε 2.788 το 2012.

.Νιου Γιορκ Τάιμς: Αναποτελεσματικό το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα

Πολλά από τα μέτρα συλλογής φόρων είναι αναποτελεσματικά, ειδικότερα όσα στοχεύουν στους πλουσίους, σύμφωνα με «ειδήμονες στα φορολογικά», που επικαλείται η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς».

 Εκτενής ανταπόκριση της εφημερίδας από τις Αρχάνες Κρήτης αναφέρεται στη μέχρι στιγμής «αναποτελεσματικότητα», όπως υποστηρίζεται, που χαρακτηρίζει το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα, με αφορμή τις εξελίξεις στην υπόθεση της λεγόμενης λίστας Λαγκάρντ.

 Με αφορμή το συμβάν του περασμένου Αυγούστου στις Αρχάνες, όταν πελάτες ταβέρνας υποχρέωσαν σε φυγή στελέχη του ΣΔΟΕ, που είχαν μεταβεί εκεί για έλεγχο, διατυπώνεται η άποψη ότι παρά τις «πολυδιαφημιζόμενες προσπάθειες» της ελληνικής κυβέρνησης και έναν «εκπληκτικό αριθμό» νέων φορολογικών νόμων (22 κατά την τελευταία διετία), ορισμένοι αμφισβητούν την πρόοδο των ελληνικών Αρχών στον συγκεκριμένο τομέα.

 Σύμφωνα με την ανταπόκριση, μερικοί ειδήμονες στα φορολογικά σημειώνουν ότι πολλά από τα μέτρα συλλογής φόρων είναι αναποτελεσματικά, ειδικότερα όσα στοχεύουν στους πλουσίους, προβάλλοντας ως παράδειγμα τη φορολόγηση των κατόχων σκαφών αναψυχής, που, απλώς ενθαρρύνθηκαν να ελλιμενίζουν τα γιοτ τους αλλού, αδειάζοντας τις ελληνικές μαρίνες. 

Ωστόσο, εξίσου ανησυχητικό, όπως σημειώνουν ορισμένοι εμπειρογνώμονες στην εφημερίδα, είναι και η αυξανόμενη λαϊκή οργή που οδήγησε τους πελάτες της κρητικής ταβέρνας να στραφούν κατά των τεσσάρων εφοριακών. 

.«Ως εδώ και μη παρέκει», είπε ο Δ. Κουτσούμπας σχολιάζοντας το ενδεχόμενο νέων περικοπών στις συντάξεις

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωσή του για το ασφαλιστικό, είπε ότι το μήνυμα του κόμματος είναι «ως εδώ και μη παρέκει, καθώς μέχρι στιγμής άνω του 50% των συνταξιούχων πληρώνονται με συντάξεις μέχρι 500 ευρώ, ενώ πάνω από το 25% βρίσκονται μεταξύ 500 και 700 ευρώ». 

Αναρωτήθηκε μάλιστα ρητορικά «πώς να ζήσει ένας συνταξιούχος, πώς να γιατροπορευτεί, πώς να έχει τα στοιχειώδη, ενώ έδωσε τα πάντα σε όλη του τη ζωή για να μπορεί να έχει αυτή την ασφάλιση και αυτήν τη σύνταξη σήμερα;».

«Ενώ ετοιμάζονται και νέα μέτρα, ταυτόχρονα δεν έχουν μπει σε εφαρμογή τα ήδη ψηφισμένα μέτρα. 

Από το 2014 θα έχουμε σοβαρές περικοπές στα εφάπαξ και στο ΕΚΑΣ σε αυτούς που είναι κάτω των 65 ετών και βεβαίως θα υπάρξουν δραστικές μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις από 1/6/2014», συμπλήρωσε ο κ. Κουτσούμπας.

.Αλ. Τσίπρας: Μια ανάσα πριν από τη μεγάλη νίκη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται «μια ανάσα» από τη μεγάλη νίκη, την οποία κανείς δεν μπορεί να αποτρέψει και μάλιστα αυτό μπορεί να γίνει πολύ σύντομα, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σήμερα στην κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και τη Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι η πορεία του ΣΥΡΙΖΑ προς την εξουσία είναι μη αναστρέψιμη, ο κ. Τσίπρας κάλεσε τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος να συνειδητοποιήσουν τη δύναμή τους, να μην φοβούνται την κυβερνητική προπαγάνδα -για την οποία προέβλεψε ότι θα ενταθεί- και, κυρίως, να μην επηρρεάζονται από «ιστορίες συνωμοσίας», όπως είπε χαρακτηριστικά, που εκπορεύονται από το πρωθυπουργικό επιτελείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι ένας αντίπαλος που πολιτεύεται χωρίς κανόνες, για να καθηλώσει τη χώρα στη ζώνη του λυκόφωτος. 

Ωστόσο, σημείωσε, η κοινωνία είναι σε κίνηση, που καμία συμβατική δημοσκόπηση δεν μπορεί να εκτιμήσει, ούτε και να καταγράψει τις υπόγειες διεργασίες που συντελούνται, την ορμή της κίνησης, καθώς κάθε μέρα η οργή και η αντίσταση φέρουν νέες αλλαγές στους συσχετισμούς. 

Στο πλαίσιο δε αυτό, κάλεσε οπαδούς και στελέχη να μην δίνουν σημασία στις «προπαγανδιστικές ανοησίες του μνημονιακού μπλοκ που αναπαράγονται από τους βαρόνους ΜΜΕ» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι επίκειται η ανακοίνωση νέων μέτρων εις βάρος των αδυνάτων.

Ιδιαίτερα σκληρές αναφορές έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στον πρωθυπουργό, με επίκεντρο τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και τη συνάντησή του με την Α. Μέρκελ: 

Αφού έκανε λόγο για «κωμωδία αντίστασης στην τρόικα», αναφερόμενος στο κλίμα που είχε δημιουργηθεί πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «υποταγή» του κ. Σαμαρά και για «εξευτελιστική συμπεριφορά από την κ. Μέρκελ» προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. 

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι όλα αυτά συνιστούν το στρατηγικό αδιέξοδο της κυβέρνησης, αλλά, όπως τόνισε, αυτό δεν είναι μόνο πρόβλημα της κυβέρνησης, είναι πρόβλημα της χώρας, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα του στρατηγικού αδιεξόδου της κυβέρνησης, αλλά αφορά τη χώρα. 
Η πλήρης απαξίωση του πρωθυπουργού δεν είναι μόνο κατάντια για τον κ. Σαμαρά, αλλά είναι ντροπή για τη χώρα, είπε ο κ Τσίπρας.

.Θ. Πάγκαλος: «Και εμείς παρακολουθούσαμε τον Αμερικανό πρέσβη»

Εγώ θα σας πω και θα σας φανεί παράξενο ότι κάποτε η ΕΥΠ είχε καταφέρει να παρακολουθεί, όχι μόνο τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, αλλά και τον Αμερικανό πρέσβη στην Άγκυρα. Και κάθε φορά που πήγαινα μαζί με τον καφέ μου και το κουλούρι μου, είχα στο γραφείο μου μια στοίβα με χαρτιά που μου έστελναν, όχι όλα, αλλά αυτά που με ενδιέφεραν. Τον καιρό που ήμουν υπουργός (Εξωτερικών)?» δήλωσε ο Θ. Πάγκαλος στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ, κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις ότι η NSA έκανε παρακολουθήσεις και στην Αθήνα.
 Ανέφερε πως η ΕΥΠ είχε τη δυνατότητα και παρακολουθούσε τις πρεσβείες των ΗΠΑ στην Άγκυρα και την Αθήνα και πρόσθεσε: «προφανώς κατασκόπευαν και με τεράστια επιτυχία! 

Προφανώς και υπάρχουν τέσσερα πρόσωπα σε κάθε κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εξωτερικών, ο υπουργός Άμυνας και ο υπεύθυνος για την ΕΥΠ που ενημερώνονταν», όπως είπε, «αυτό έχει γίνει προ 20ετίας και υπάρχει πλήρης παραγραφή, για όλους».

.Spiegel: Και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, στα προγράμματα παρακολούθησης της NSA

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα περιλαμβάνεται σε σχεδιάγραμμα στο οποίο καταγράφονται τα παραρτήματα της ειδικής μονάδας συλλογής πληροφοριών SCS (Special Collection Services) σε αμερικανικές διπλωματικές αποστολές ανά τον κόσμο από το 2010. 

Το σχεδιάγραμμα δημοσιεύεται στο γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel" και περιγράφεται ως «άκρως απόρρητο».
Το Spiegel, στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιέρωματός του στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ, παραπέμπει στην ιστοσελίδα του Βρετανού δημοσιογράφου-ερευνητή Ντάνκαν Κάμπελ, ο οποίος εργάστηκε ως σύμβουλος του περιοδικού για το θέμα. 

Ο κ. Κάμπελ στην ιστοσελίδα του (http://www.duncancampbell.org/content/investigative-journalist-and-forensic-expert) αναφέρει ότι συστήματα παρακολούθησης των αμερικανικών υπηρεσιών, προστατευμένα από τη διπλωματική ασυλία, χρησιμοποιούνται προκειμένου να διεξάγονται μαζικές ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. 


«Ένα βρίσκεται στο Βερολίνο. 
Αλλα είναι τοποθετημένα στις ταράτσες των πρεσβειών των ΗΠΑ σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες από την Στοκχόλμη ως την Αθήνα» σημειώνει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

.Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

'Ανοιξε η ειδική εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, για την υποβολή αιτήσεων από τους φορολογούμενους σχετικά με τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης. Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr , με την επιλογή του σημείου «Υποβολή αίτησης επιδόματος θέρμανσης».

Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, η προκαταβολή του επιδόματος θα καταβάλλεται άμεσα μέσα στις επόμενες ημέρες από την υποβολή της αίτησης, ενώ το επίδομα θα καταβάλλεται στο σύνολό του εντός 20 ημερών. Το επίδομα θέρμανσης ανέρχεται σε 35 λεπτά το λίτρο και κυμαίνεται από 210 έως και 1.050 ευρώ ανάλογα με την περιοχή που κατοικεί ο φορολογούμενος. 

Δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι φέτος άγαμοι με εισόδημα έως 30.000 ευρώ ( από 25.000 ευρώ πέρυσι), έγγαμοι με εισόδημα έως 40.000 ευρώ (από 35.000 ευρώ πέρυσι) με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και μονογονεϊκές οικογένειες με εισόδημα έως 43.000 ευρώ, όταν υπάρχει ένα παιδί και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε επόμενο

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.