.Η νέα κλίμακα φορολογίας – Τι θα ισχύει για μισθωτούς, αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες

Προς συμφωνία βαίνει η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους δανειστές για τη φορολογία με ορισμένα νέα μέτρα να πέφτουν στο τραπέζι.
Φαίνεται ότι συμφωνήθηκε ότι δεν συζητείται ο ανώτατος συντελεστής 40% στα εισοδήματα από ενοίκια ή συντελεστής 60% για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 100.000 ευρώ. Συμφωνήθηκε επίσης, σύμφωνα με τα Νέα ότι οι αγρότες θα φορολογηθούν με την κλίμακα των μισθωτών.
Σήμερα το αφορολόγητο ανέρχεται έως τα 9.500 ευρώ, μέσω έκπτωσης φόρου 2.100 ευρώ την οποία δικαιούνται όσοι έχουν εισόδημα έως 21.000 ευρώ. Από εκεί και πάνω η έκπτωση φόρου μειώνεται κατά 100 ευρώ, για κάθε 1.000 ευρώ πρόσθετου εισοδήματος και το αφορολόγητο σβήνει για όσους έχουν εισόδημα άνω των 42.000 ευρώ.
Οι δανειστές προτείνουν η έκπτωση φόρου να μειωθεί στη χειρότερη περίπτωση στα 1.500 ευρώ, στην καλύτερη στα 1.800 ευρώ, αλλά να είναι σταθερή για όλους τους φορολογούμενους ανεξαρτήτως εισοδήματος.
Με τον τρόπο αυτό το αφορολόγητο διαμορφώνεται στα 7.000-8.000 ευρώ.
Σε ό,τι αφορά την κλίμακα οι δανειστές πρότειναν την εξής κλίμακα γιαμισθωτούς και συνταξιούχους:
-22% για εισοδήματα έως 22.000 ευρώ (σήμερα ο συντελεστής 22% επιβάλλεται έως τις 25.000 ευρώ),
-32% για το κλιμάκιο εισοδήματος από 22.001 έως και 42.000 ευρώ (σήμερα ο συντελεστής 32% επιβάλλεται στο κλιμάκιο 25.000 ευρώ έως και 42.000 ευρώ),
-42% για εισοδήματα από 42.001 έως και 65.000 ευρώ (σήμερα 42% για εισοδήματα άνω των 42.000 ευρώ) και
-50% για εισοδήματα άνω των 65.000 ευρώ.
Για τους αγρότες, οι δανειστές αποδέχθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες την πρόταση της κυβέρνησης να φορολογούνται με την κλίμακα των μισθωτών και συνταξιούχων με το νέο αφορολόγητο. Καταργείται όμως η ξεχωριστή παροχή αφορολογήτου ορίου 12.000 ευρώ για τις αποζημιώσεις. Οι αποζημιώσεις θα αθροίζονται στο συνολικό εισόδημα.

Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες θα φορολογούνται και αυτοί με την κλίμακα των μισθωτών, χωρίς όμως αφορολόγητο.

Επί του παρόντος κυβέρνηση και δανειστές αναζητούν πρόσθετα έσοδα 1% του ΑΕΠ από ψηφισμένα μέτρα, αλλά μη εφαρμοσμένα όπως για παράδειγμα τα μεταχειρισμένα Ι.Χ, όπου εξετάζεται αύξηση της φορολογίας.

.Η τρίτη και... φαρμακερή

Τώρα που έφτασε η ώρα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να πάρει αποφάσεις για να τελειώνουμε, επιτέλους, κάποτε με την περιβόητη αξιολόγηση, τα πράγματα αντί να ξεκαθαρίζουν με δίκαιες λύσεις για το Ασφαλιστικό, τη φορολογία κρυφών εισοδημάτων και τη φοροδιαφυγή, που έπρεπε να έχουν αντιμετωπιστεί, αν όχι εδώ και χρόνια, τουλάχιστον στην αρχή του Μνημονίου, θολώνουν.

Η κυβέρνηση στην ατζέντα της έχει πρώτο μέλημα την αντιμετώπιση του πολιτικού κόστους των μέτρων τα οποία στο παρασκήνιο έχει ήδη υιοθετήσει, τις δήθεν «μάχες» που δίνει στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας, και - ακόμη χειρότερα - θέλει να επιδείξει νίκες και θριάμβους επί προκατασκευασμένων εχθρών.

Αυτή είναι η «συνταγή» - με ολίγη ή περισσότερη διαπλοκή - που της έδωσε τις εκλογικές νίκες του 2015 αλλά και αυτή πλέον έχει ξεπεραστεί γιατί, πρώτον, αποκαλύπτεται καθημερινά ο τακτικισμός και, δεύτερον, γιατί οι ένοικοι της εξουσίας δεν αντιλαμβάνονται ότι οι άνεργοι, οι κακοπληρωμένοι εργαζόμενοι και οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι γνωρίζουν καλύτερα από όλους πως το βιοτικό τους επίπεδο διολισθαίνει ημέρα με την ημέρα.

Ο κ. Τσίπρας δεν κομίζει γλαύκα εις Αθήνας υποστηρίζοντας ότι «
θέλουν να με ρίξουν»,γιατί απλούστατα όλοι γνωρίζουν πως τις κυβερνήσεις τις ρίχνουν οι ψηφοφόροι.

Και κάποια στιγμή η κυβέρνησή του κι αυτός θα πέσουν - όπως και οι προκάτοχοί του - αν δεν αποφασίσει να βγάλει την οικονομία από το τούνελ με δίκαια μέτρα αναλαμβάνοντας το μερίδιο των ευθυνών και του κόστους που του αναλογεί.

Μπορεί να ρωτήσει γι' αυτό τον Κώστα Καραμανλή, τον Γιώργο Παπανδρέου, τον Αντώνη Σαμαρά. Ολοι έπεσαν από τα λάθη και τις ευθύνες τους για την οικονομία.

Ας μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν. Ο κ. Τσίπρας κλώτσησε την πρώτη ευκαιρία. Παρ' όλα αυτά την κρίσιμη στιγμή, τον περασμένο Ιούλιο, όταν οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού, βοηθήθηκε όσο κανένας άλλος. Αν δεν θέλει ή δεν τον συμφέρει να το θυμάται, σίγουρα δεν το έχει ξεχάσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


Ετσι πήρε τη δεύτερη ευκαιρία. Προφανώς αντιλαμβάνεται ότι τρίτη δεν θα υπάρξει..

.Σε κρίσιμη καμπή οι επαφές με το κουαρτέτο - Στο επίκεντρο της διαπραγμάτευσης «κόκκινα» δάνεια και υπερταμείο

Σε κρίσιμη καμπή μπαίνουν οι διαπραγματεύσεις με το κουαρτέτο σήμερα Τρίτη με τα θέματα του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων των κόκκινων δανείων να κυριαρχούν στην ατζέντα. 

Ημέρα «φωτιά» στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων είναι η Τετάρτη καθώς την ίδια μέρα κρίνονται πολλά για τον τρόπο κάλυψης του δημοσιονομικού κενού (που συμπαρασύρει και το φορολογικό) αλλά και για την τελική μορφή που θα λάβει το νέο Ασφαλιστικό.

Το πρόγραμμα των συναντήσεων με τους θεσμούς για την Τετάρτη 16 Μαρτίου διαμορφώνεται ως εξής:
Τα ανοιχτά θέματα
Παράγοντες με γνώση του περιεχομένου των διαπραγματεύσεων τονίζουν μιλώντας στο «Βήμα» ότι τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά είναι πολλά και μεγάλα και ότι ή ταχύτητα της προόδου δεν ανταποκρίνεται για την ώρα στην επιδίωξη για σύντομη ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων.
Με αυτά τα δεδομένα η κυβέρνηση θέλω να καταγραφεί ουσιαστική πρόοδος αυτή την εβδομάδα καθώς υπάρχει κίνδυνος οι διαβουλεύσεις με τους θεσμούς να μην οδηγήσουν σε χειροπιαστά αποτελέσματα και να αναχωρήσει η τρόικα από την Αθήνα το πρωί του Σαββάτου χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα επανόδου.
Οπως μεταδίδουν κυβερνητικές πηγές για τα "κόκκινα δάνεια" υπάρχουν ήδη προχωρημένες διαβουλεύσεις, δεν τίθεται ζήτημα διαφωνίας, απλώς χρειάζεται τεχνική επεξεργασία για τις τελικές ρυθμίσεις.
Ρόλο σ' αυτή την εξέλιξη είχε η προετοιμασία της συζήτησης από την Τράπεζα της Ελλάδος και οι συχνές επαφές των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γιώργου Σταθάκη με το Γιάννη Στουρνάρα  οι οποίοι λειτουργούν ως άτυπη επιτροπή για κλείσει το ζήτημα

Σύγκλιση 

Οπως μεταδίδουν οι ίδιες πηγές ο υπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης υπέβαλε στο κουαρτέτο
 
προτάσεις για τρεις κατηγορίες δανείων που επιθυμούμε να παραμείνουν στις τράπεζες, την αναθεώρηση του νόμου Δένδια και το πρόβλημα των χρεών μεγάλων επιχειρήσεων, που έχουν παράλληλα χρέη σε Δημόσιο και τράπεζες.
Επίσης προτάσεις για το πώς θα βελτιωθεί ο νόμος για τη λειτουργία των εταιρειών διαχείρισης ώστε να γίνει πιο λειτουργικός, οι οποίες θα είναι συμβατές με την πράξη της Τραπέζης της Ελλάδος.

Στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί επίσης το θέμα των τριών κατηγοριών δανείων για τις οποίες η κυβέρνηση επιθυμεί εξαιρέσεις.
 
Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταναλωτικά δάνεια θα συζητηθούν τα όρια προστασίας. Τέλος, στόχος είναι να υπάρξει πλήρης εξαίρεση για τρία χρόνια από την πώληση όλων των κατηγοριών μη εξυπηρετούμενων δανείων που συνδέονται με υποθήκη ή προσημείωση πρώτης κατοικίας.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των συναντήσεων:

10.00 Ενέργεια
12.00 Kαταπολέμηση διαφθοράς
16.00 Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας
16.30 Δικαιοσύνη
18.00 «Κόκκινα» Δάνεια

Πρόοδος σημειώθηκε σε αρκετά σημεία της διαπραγμάτευσης του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των θεσμών την Κυριακή.
 

Αν και παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, τα οποία πρόκειται να συζητηθούν εκ νέου από την Τρίτη, αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου δήλωσε ότι είναι εφικτό να υπάρξει συμφωνία έως τις 25 Μαρτίου.

Η συνάντηση της Κυριακής διήρκεσε περίπου 2,5 ώρες και είχε ως αντικείμενο το δημοσιονομικό και το φορολογικό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και το κουαρτέτο θέτουν τον ίδιο στόχο για την τελική απόδοση από τις αλλαγές στο φορολογικό, ωστόσο υπάρχει διαφωνία ως προς την κατανομή.
Το οικονομικό επιτελείο κατέθεσε την αντιπρόταση για την απαίτηση των δανειστών να μειωθεί το έμμεσο αφορολόγητο όριο από τις 9.545 ευρώ στις 7.000 ευρώ, η οποία εξετάζεται από τα τεχνικά κλιμάκια.
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, «εμείς κοιτάμε να μην μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά εάν μειωθεί κατά 100 - 200 ευρώ θα είναι επιτυχία».
Ταυτόχρονα, ενώ η κυβέρνηση επιζητεί το φορολογικό βάρος να πέσει στα εισοδήματα των 30.000 ευρώ και άνω, οι εκπρόσωποι των θεσμών προτείνουν αυτό να αφορά και στα χαμηλότερα εισοδήματα.
Συμφωνία υπάρχει για κοινή κλίμακα εισοδήματος σε μισθωτούς και ελεύθερους επαγγελματίες, ενώ υπάρχει συμφωνία και για τις αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης, για την οποία θα υπάρχει ξεχωριστή κλίμακα, με ανώτατο συντελεστή 10%.
Σε ό,τι αφορά τα εισοδήματα από ενοίκια, βάσει της συμφωνίας που ψηφίστηκε τον Αύγουστο, προβλέπεται αύξηση στο 15% από 11% έως τις 12.000 ευρώ και στο 35% από 33% για τα άνω των 12.000 ευρώ, ενώ η κυβέρνηση έχει προτείνει και έναν συντελεστή 40% για τα εισοδήματα άνω των 45.000 ευρώ.
Παράλληλα, κατά της ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι θα αποφευχθεί η φορολόγηση των αγροτών με συντελεστές 20% φέτος και 26% το 2017.
Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κενό, Κομισιόν και ΔΝΤ εξακολουθούν να μην συμφωνούν μεταξύ τους, και προκειμένου να προχωρήσει η συζήτηση έχει τεθεί ένας ενδεικτικός κοινός στόχος.
Η κυβέρνηση επιμένει στη θέση για 1% του ΑΕΠ δημοσιονομικό κενό έως το 2018.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν σε εντατικούς ρυθμούς ενώ την Τρίτη θα τεθούν στο επίκεντρο τα κόκκινα δάνεια και το υπερταμείο.

.Συνεχίζεται το αλαλούμ με τους 1.400 πρόσφυγες που πέρασαν στην πΓΔΜ την Δευτέρα

Αθήνα 
Αγνωστο παραμένει τι θα συμβεί με τους περίπου 1.400 πρόσφυγες που κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα και να εισέλθουν σε έδαφος της πΓΔΜ και τελούν υπό κράτηση από τις Αρχές της γειτονικής χώρας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Σκόπια θα ζητήσουν την επαναπροώθησή τους στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με σκοπιανές πηγές το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη επέστρεψαν στην Ελλάδα 800 ατόμα από τα 1.400 που είχαν καταφέρει να περάσουν στο έδαφος της πΓΔΜ, άγνωστο με ποιον τρόπο. Η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει σε συνομιλία που είχε με Το Βήμα ότι δεν έχει εικόνα για το τι έγινε.
 

Το πρωί της Τρίτης το Rueters κάνει λόγο για επιστροφή 600 ατόμων, επικαλούμενο ανώτατο αξιωματούχο της πΓΔΜ, για τους οποίους η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει ακόμη αίτημα επανεισδοχής.

Ερωτηθείς να σχολιάσει το σχετικό δημοσίευμα ο
 Δημήτρης Βίτσας απάντησε ότι ούτε το επιβεβαιώνει, ούτε το διαψεύδει διαψεύδει. «Αυτό που ξέρω είναι ότι κάθε διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μέσω των συνηθισμένων διπλωματικών μέσων» ανέφερε σε δήλωσή του στο Reuters. «Δεν γνωρίζω κάτι περισσότερο για να το διαψεύσω ή να το επιβεβαιώσω» είπε.

«Θα είναι παράνομο να επιστρέψουν οι Σκοπιανοί τους πρόσφυγες με βάση της συνθήκη της Γενεύης»
 τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας .

«Στην περίπτωση που υποβληθεί αίτημα επανεισδοχής, θα το εξετάσουμε» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γ.Κυρίτσης, μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης.

Ο ίδιος απέφυγε να διευκρινίσει εάν η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να δεχθεί πίσω τους πρόσφυγες που πέρασαν χωρίς την άδεια της πΓΔΜ, ή όχι.

Από την πλευρά του
 ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, χαρακτήρισε ανακριβείς και εκτός πραγματικότητας τους ισχυρισμούς των Σκοπιανών που κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση ότι είναι πίσω από το χθεσινό πέρασμα των προσφύγων από άλλα σημεία των συνόρων τους.

«Αυτά είναι ψέματα που λέει η σκοπιανή πλευρά, που θέλει να δείξει όλον τον τελευταίο καιρό ότι εμείς δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας και ότι αυτό είναι το κράτος που υπερασπίζεται την Ευρώπη, για να διεκδικήσει στη συνέχεια μετά την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΝΑΤΟ και όλα τα σχετικά που επιδιώκει. Όμως, δεν είναι έτσι τα πράγματα...» είπε
Σε ό,τι αφορά τους δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και άτομα από ΜΚΟ που συνελήφθησαν από τις Αρχές της πΓΔΜ -μεταξύ των οποίων και 12 Έλληνες- ο κ. Κυρίτσης είπε ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε «σήμερα το πρωί θα τους άφηναν».
Για τα φυλλάδια που ξεσήκωσαν πρόσφυγες και μετανάστες ανέφερε ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει ποιοι είναι αυτοί οι οποίοι τα μοίρασαν, ωστόσο χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ανεύθυνη, πέρα από τις προθέσεις -καλές ή κακές- των εμπνευστών της.
Επισήμανε, δε, ότι η ομάδα των ανθρώπων που έφυγε από την Ειδομένη «θα ήταν μεγαλύτερη αν δεν είχαν ληφθεί κάποια αποτρεπτικά μέτρα από την αστυνομία».
Στόχος της κυβέρνησης, όπως είπε, είναι να ενισχυθεί το κομμάτι της επικοινωνίας με τους πρόσφυγες, προκειμένου να καταλάβουν ότι δεν ωφελεί να παραμένουν στην Ειδομένη και ότι πρέπει να μεταφερθούν σε ασφαλέστερους χώρους.
Στο πλαίσιο αυτό εξήγησε ότι από αύριο, Τετάρτη, ξεκινά μια αραβόφωνη σελίδα του Αθηναϊκού Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ θα υπάρχει και wifi στις δομές φιλοξενίας που θα ανοίγουν στη σελίδα αυτή «προκειμένου να υπάρχει μια αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με αυτούς τους ανθρώπους».
Γίνεται ακόμη προσπάθεια, όπως δήλωσε, με όλο και περισσότερους μεταφραστές και διερμηνείς προκειμένου να πειστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες.
«Το επίπεδο της παραπληροφόρησης και του σπασμένου τηλεφώνου σε ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται τόσο πιεσμένοι από την ταλαιπωρία την οποία έχουν υποστεί λειτουργεί με τρόπο τέτοιο που να είναι παραλυτικός. Αναγκαζόμαστε να κάνουμε ζύμωση στον καθένα ξεχωριστά. Και όπως είναι λογικό δημιουργεί και καθυστερήσεις» σημείωσε ο κ. Κυρίτσης.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, αναμένει «ότι στις επόμενες λίγες μέρες και μετά από τη σύνοδο ο κόσμος αυτός θα καταλάβει» ότι δεν μπορεί να περάσει τα σύνορα και θα πειστεί να μετακινηθεί από την Ειδομένη.
Τι ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της πΓΔΜ

Το υπουργείο Εσωτερικών της πΓΔΜ, στο οποίο υπάγεται η αστυνομία, ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι χθες το απόγευμα, περίπου 1.500 μετανάστες εισήλθαν παράνομα στη χώρα από τη συνοριακή γραμμή με την Ελλάδα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Οι δυνάμεις ασφαλείας της πΓΔΜ απέτρεψαν άλλους περίπου 600 μετανάστες να εισέλθουν στη χώρα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «οι μετανάστες που εισήλθαν παράνομα στο έδαφος της ΠΓΔΜ εστάλησαν πίσω» (σσ στην Ελλάδα).
Διαψεύδουν πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
Δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή η πληροφορία που αποδίδεται στο Υπουργείο Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, για  επαναπροώθηση περίπου 1.500 προσφύγων που κατάφεραν να περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας.
Από τις συγκεκριμένες πηγές έγινε γνωστό ότι, μετά την ομαδική είσοδο στα Σκόπια, των προσφύγων που είναι συγκεντρωμένοι στην Ειδομένη, από άλλο σημείο των συνόρων, στην Ελλάδα επέστρεψαν περίπου 200 πρόσφυγες, οι οποίοι απωθήθηκαν από Σκοπιανούς στρατιώτες και βρίσκονται πλέον στην διάθεσητων ελληνικών αρχών για νέα ταυτοποίηση.
Από τον έλεγχο που έχει κάνει μέχρι στιγμής κλιμάκιο της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, διαπιστώνεται ότι οι 200 πρόσφυγες που δεν κατάφεραν να περάσουν τα σύνορα, είναι από αυτούς που έχουν καταγραφεί στην Ελλάδα και διαθέτουν τα έγγραφα που τους χορηγήθηκαν μετά την αρχική ταυτοποίηση τους.
Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους που πέρασαν στην γειτονική χώρα, στέλεχος του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα επανεισδοχής απο τα Σκόπια, ουτε έχει διαπιστωθεί επιστροφή τους από τα επίσημα σημεία των συνόρων, ή άλλους ανεπίσημους δρόμους.
Ωστόσο, για την υπόθεση διεξάγεται έρευνα απο τις αρχές Ασφαλείας, παράλληλα με την έρευνα που διενεργείται για την κυκλοφορία του φυλλαδίου, το οποίο παρότρυνε τους πρόσφυγες στην Ειδομένη να περάσουν τα σύνορα απο σημείο που δεν υπήρχε φράκτης, με αποτέλεσμα να πνιγούν τρεις άνθρωποι σε χείμαρο, κοντά στην κωμόπολη της Γευγελής.
Συμφωνία ΕΕ - πΓΔΜ
Σύμφωνα με τη συμφωνία της ΕΕ με την πΓΔΜ για θέματα προσφύγων που έχουν εισέλθει στο έδαφος των Σκοπίων παράνομα, αυτή αναφέρει:

«Μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας, η ΠΓΔΜ έχει την ευχέρεια να αιτείται στις Ελληνικές Αρχές να επιτρέψουν την είσοδο στο ελληνικό έδαφος από καθορισμένα σημεία φύλαξης, συγκεκριμένα από τα Τ.Σ.Φ Δοϊράνης και Πολυκάστρου που εδρεύει στους Ευζώνους, υπηκόων τρίτων χωρών οι οποίοι συνελήφθησαν στην ΠΓΔΜ χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις εισόδου, εφόσον αποδεικνύεται η διέλευση ή η πρότερη παραμονή τους στην Ελλάδα. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.