.Ψήφισμα του ΔΣ Ζωγράφου για τις εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση

*ΨΗΦΙΣΜΑ* του Δημοτικού Συμβουλίου Ζωγράφου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην τοπική αυτοδιοίκηση Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου, με ομόφωνη απόφασή του, απαιτεί την άμεση ανάκληση των αποφάσεων της κυβέρνησης για διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των υπηρεσιών της δημοτικής αστυνομίας και των σχολικών φυλάκων, αποφάσεις που οδηγούν τόσο σε απολύσεις εργαζομένων όσο και σε συρρίκνωση του κοινωνικού ρόλου της αυτοδιοίκησης. 

Τα απαράδεκταμέτρα, όπως αυτά αποτυπώνονται στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο, καταργούν στην ουσία σημαντικές λειτουργικές μονάδες των δήμων με πολύ μεγάλη συμβολή στην κοιν... περισσότερα »

.Έναρξη με διαξιφισμούς

Παρουσία των υπουργών Οικονομικών, Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών, ξεκίνησε πριν απο λίγο στη νεπιτροπή οικονομικών υποθέσεων της βουλής η επεξεργασία του πολυνομοσχεδίου. Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, η ψήφιση του νομοσχεδίου πρέπει να έχει γίνει έως τις 19 Ιουλίου για να γίνει η εκταμίευση της δόσης.

 Εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης τόνισε ότι το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει ότι το πολίτευμα της χώρας είναι δικτατορία της τρόικας με κυβέρνηση ανδρεικέλων.

.Πάει Λευκό Οίκο ο Σαμαράς

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα θα έχει στις 8 Αυγούστου στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού. Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης, ότι "θα συζητηθούν θέματα διμερούς, περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος". 
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ότι οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν σχετικά με τις προσπάθειες να προωθηθούν οικονομικές μεταρρυθμίσεις και την υποστήριξη της κυβέρνησης των ΗΠΑ σε αυτές.
Η επίσκεψη θα υπογραμμίσει την ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Ελλάδας σήμερα -τις δύο χώρες συνδέουν διαρκείς δεσμοί συγγένειας, κοινά συμφέροντα, και η συμμαχία του NATO- και θα υπογραμμίσει τη συνεχιζόμενη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της Ελλάδας να αναμορφώσει την οικονομία της και να προωθήσει την επιστροφή της στην ευημερία.

Ο Πρόεδρος αναμένει να συζητήσει με τον Πρωθυπουργό ένα ευρύ φάσμα θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντας και προκλήσεων, περιλαμβανομένων της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας, της Διατλαντικής Εμπορικής και Επενδυτικής Εταιρικής Σχέσης, της περιφερειακής συνεργασίας, των κοινών προσπαθειών καταπολέμησης της τρομοκρατίας, των προοπτικών διευθέτησης στην Κύπρο, των εξελίξεων στη Βόρεια Αφρική, και της Συρίας».

.«Δεν θα επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα»

Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, τόνισε από το Ηράκλειο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξει το κράτος.

«Οι θυσίες ήταν μεγάλες και χρειάζεται ακόμη ένα διάστημα να εφαρμόσουμε δύσκολες πολιτικές. Αλλά η Ελλάδα δεν αντέχει νέα δημοσιονομικά μέτρα, δεν αντέχει ο κόσμος νέους εισοδηματικούς περιορισμούς. Δεν πρόκειται να επιβληθούν νέοι περιορισμοί σε εισοδήματα, σε μισθούς και συντάξεις. 

Αυτό που πρέπει είναι να αλλάξουμε το κράτος. Να 
ανταποκριθούμε στην κραυγή της αγωνίας της κοινωνίας που θέλει άλλο κράτος, κι εκεί πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Βενιζέλος εμφανίσθηκε αισιόδοξος για τα θέματα της αγοράς και του τουρισμού και επεσήμανε ότι «βασικό μας μέλημα είναι να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις, επισημαίνοντας ότι «χωρίς την ανακεφαλαιοποίηση δεν θα μπορούσαμε να στηρίξουμε τη μεσαία και μικρή επιχείρηση».«Η στήριξη των επιχειρήσεων στηρίζει την απασχόληση» πρόσθεσε.

Υπογράμμισε ότι «δώσαμε αγώνα με την τρόικα για να μείνει ζωντανή η συζήτηση για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση».

Αναφερόμενος στην υστέρηση εσόδων, είπε ότι είναι υπολογισμένη και υποστήριξε ότι οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό σε τεχνικά αίτια. Δηλαδή, όπως εξήγησε, στο γεγονός ότι έχει καθυστερήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και στο γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη εγγραφεί στον προϋπολογισμό ορισμένες δόσεις του δανείου.

Επίσης διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα από πλευράς εφαρμογής του προϋπολογισμού της κεντρικής κυβέρνησης, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης.

Ερωτηθείς για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, απάντησε ότι θα γίνει αξιολόγηση με αντικειμενικά κριτήρια και διαφάνεια, ενώ για τους δημοτικούς αστυνομικούς πρότεινε να ενταχθούν στη Διοικητική Αστυνομία, στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και να καλύψουν τις ανάγκες της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τη νέα Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση, παρατήρησε ότι τώρα κινείται σε ένα πρωταρχικό στάδιο. «Δεν είναι αυτό που θέλουμε, αυτό που φανταζόμαστε. Θα λειτουργήσει η Επιτροπή Προσωπικοτήτων, θα διαμορφώσει το νέο σχήμα, το οποίο δεν θα έχει καμία σχέση με πελατειακές σχέσεις και κομματικές λογικές του παρελθόντος» ανέφερε και κάλεσε τους εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ να έρθουν στο μεταβατικό σχήμα που, όπως είπε, υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να γίνει ομαλότερα η μετάβαση στο οριστικό σχήμα

."Θετική εξέλιξη η απόφαση της Κομισιόν για θέσπιση θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο"

Για θετική εξέλιξη που ευνοεί τα ελληνικά συμφέροντα, κάνουν λόγο πολιτικοί κύκλοι αναφερόμενοι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ότι η θέσπιση θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο, συμπεριλαμβανομένων των ΑΟΖ, θα μπορούσε να ωφελήσει τη λεγόμενη «Γαλάζια Ανάπτυξη» και τις γενικότερες πρωτοβουλίες βιωσιμότητας.

Η απόφαση ελήφθη μετά από σχετική μελέτη που εκπονήθηκε με πρωτοβουλία της Ελληνίδας επιτρόπου Μαρίας Δαμανάκη.

Η μελέτη εξετάζει το κόστος και τα οφέλη της θέσπισης θαλάσσιων ζωνών στη Μεσόγειο και αναλύει τις συνέπειες της καθιέρωσης ΑΟΖ για διάφορες θαλάσσιες δραστηριότητες.

Πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η απόφαση της Κομισιόν ενισχύει τις προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα προς την κατεύθυνση ανακήρυξης ΑΟΖ, θέμα που έχει θέσει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο επανειλημμένως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

.Μέχρι τις 30 Αυγούστου θα λειτουργήσει το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής παράνομων μεταναστών, δήλωσε ο Ν. Δένδιας

Το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής παράνομων μεταναστών θα λειτουργεί σε πρώτη φάση μέχρι τις 30 Αυγούστου και θα έχει ολοκληρωθεί έως τέλος του 2013, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας στη διάρκεια επίσκεψης του στη Μυτιλήνη.

Αμέσως μετά την άφιξή του στο νησί, ο υπουργός επισκέφθηκε κλειστό στρατόπεδο στη Μόρια, που χθες παραχωρήθηκε από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και στη συνέχεια τον περίκλειστο χώρο του λιμανιού, όπου διαμένουν οι παράνομοι μετανάστες.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού, πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες για τη δημιουργία του κέντρου στο στρατόπεδο στη Μόρια προκειμένου αυτό να λειτουργεί σε πρώτη φάση μέχρι το τέλος του Αυγούστου, έως δε το τέλος του χρόνου πρόκειται να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

.Το ΔΝΤ δεν βλέπει «χρηματοδοτικό κενό» στην Ελλάδα μέχρι το καλοκαίρι του 2014

Η Ελλάδα δεν θα παρουσιάσει «χρηματοδοτικό κενό» μέχρι τον Ιούλιο του 2014, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, στα γραφεία του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει χρηματοδοτικό κενό ως τον Ιούλιο του 2014. Αναμένεται να υπάρξει μετά τον Ιούλιο του 2014».

Ο κ. Ράις ανέφερε επίσης ότι στο τέλος του μήνα θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου για την Ελλάδα και να αποφασίσει για τη δόση του 1,8 δισ. ευρώ. Αν και ακόμη δεν έχει ορισθεί συγκεκριμένη ημερομηνία, όπως είπε, αυτό θα ανακοινωθεί επτά μέρες πριν τη συνεδρίαση και πως η δόση αναμένεται να δοθεί στα μέσα Αυγούστου.

Ο εκπρόσωπος του Ταμείου αναφέρθηκε επίσης στην κοινή ανακοίνωση του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ της περασμένης Δευτέρας, επαναλαμβάνοντας ότι, σε γενικές γραμμές, το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται προς τη σωστή κατεύθυνση και αναμένεται να υπάρξει σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014, αλλά, σημείωσε, ότι οι προοπτικές για την ελληνική οικονομία εξακολουθούν να «παραμένουν αβέβαιες», για εσωτερικούς και εξωγενείς λόγους.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την Ελλάδα, ο κ. Ράις αναφέρθηκε ξανά στη δέσμευση των Ευρωπαίων εταίρων για την στήριξη της χώρας, εφόσον τηρηθούν οι δεσμεύσεις που ανέλαβε, σημειώνοντας παράλληλα ότι το ΔΝΤ προσδοκά ότι όλα τα μέρη θα τηρήσουν τα συμφωνηθέντα για «την αναγκαία χρηματοδότηση».

Ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ρωτήθηκε επίσης αν το Ταμείο ενέκρινε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες. 

Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η συμφωνία της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση δεν περιλαμβάνει την προσωρινή μείωση του συντελεστή ΦΠΑ σε εστιατόρια και τροφοδοσία. Το εν λόγω θέμα όμως συνεχίζει να απασχολεί τις συζητήσεις των δανειστών με τις ελληνικές αρχές, όπως επισήμανε.

.Βάθυνε ακόμα περισσότερο η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία

Η πολιτική κρίση στην Πορτογαλία βάθυνε ακόμα περισσότερο σήμερα, αφού ο πρόεδρος Ανίμπαλ Καβάκου Σίλβα απέρριψε την πρόταση της κυβέρνησης να ανασχηματιστεί για να τερματιστεί η κρίση στο εσωτερικό της, κάτι που ορισμένοι παρατηρητές επέκριναν κάνοντας λόγο περί «ωρολογιακής βόμβας», με την έκκλησή του να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές το 2014.

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας της Πορτογαλίας πρότεινε μια διακομματική συμφωνία με τη συμμετοχή όλων των κομμάτων της συμπολίτευσης και της αντιπολίτευσης που τάσσονται υπέρ του μνημονίου δανεισμού, ώστε να εξασφαλιστεί η ευρύτερη δυνατή υποστήριξη στα μέτρα λιτότητας που απαιτούνται στη χώρα προκειμένου αυτή να εξέλθει από το πρόγραμμα διεθνούς χρηματοοικονομικής στήριξης το 2014 και κατόπιν να διεξαχθούν πρόωρες εκλογές.

Η απόφαση αυτή χαρακτηρίστηκε από αναλυτές προειδοποιητική βολή προς τα κόμματα εξουσίας και καταδεικνύει πως ο Καβάκου Σίλβα δεν θεωρεί ότι κάποιο εξ αυτών είναι σε θέση να κυβερνήσει με αποτελεσματικό τρόπο έως ότου ολοκληρωθεί το μνημόνιο δανεισμού τον Ιούνιο του 2014.

.«Δεν πιστεύω ότι έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες» λέει ο Ντομινίκ Στρος - Καν

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δήλωσε πως πιστεύει ότι δεν έχει "ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες", σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε χθες από το CNN, δύο χρόνια μετά την υπόθεση του ξενοδοχείου Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης. 

"Δεν πιστεύω ότι έχω ιδιαίτερο πρόβλημα με τις γυναίκες", υποστήριξε ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος έδωσε στο αμερικανικό δίκτυο CNN, στο Παρίσι, την πρώτη συνέντευξή του στα αγγλικά μετά την παραίτηση που αναγκάστηκε να υποβάλει εξαιτίας των κατηγοριών για βιασμό που απηύθυνε εναντίον του στις 14 Μαΐου 2011 μια καμαριέρα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ της Νέας Υόρκης με καταγωγή από τη Γουινέα.

"Έκανα αυτό το λάθος" να πιστεύω ότι μπορεί κανείς να έχει δημόσια ζωή και ιδιωτική ζωή "μαζί, χωρίς σχέση ανάμεσά τους", προσθέτει ο πρώην αξιωματούχος, "είχα άδικο επειδή οι άνθρωποι δεν περιμένουν αυτό το είδος της ετερόδοξης συμπεριφοράς από την πλευρά κάποιου που έχει πολιτικές ευθύνες".

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.