.Προϊόντα δεύτερης κατηγορίας φέρνουν στην Ελλάδα οι πολυεθνικές


Η παρατεταμένη οικονομική κρίση που υπάρχει στην Ελλάδα αποτελεί το βασικό επιχείρημα των πολυεθνικών ομίλων για να προωθούν προϊόντα δεύτερης κατηγορίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή της Κυριακής», οι πολυεθνικές θεωρούν πως οι Ελληνες έχουν μειωμένη αγοραστική δύναμη, οπότε κατατάσσουν τη χώρα μας στους προορισμούς όπου θα πρέπει να προωθήσουν φθηνότερα αλλά χαμηλότερης ποιότητας αγαθά. Αυτό γίνεται προκειμένου οι εταιρείες να συνεχίσουν να είναι ανταγωνιστικές έναντι των άλλων επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χονδρεμπόριο, προμηθεύονται επώνυμα προϊόντα από άλλες χώρες (Βουλγαρία, Ρουμανία κ.ά.) σε χαμηλότερες τιμές, και στη συνέχεια τα προωθούν στην ελληνική αγορά, με το πλεονέκτημα πως είναι αρκετά φθηνότερα από τα ανταγωνιστικά αγαθά. 

Ωστόσο τα προϊόντα αυτά είναι προηγούμενης τεχνολογίας, κατασκευασμένα για χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, με τελική συνέπεια την προώθηση χαμηλότερης ποιότητας αγαθών στην ελληνική αγορά.

.Τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε στο Μαξίμου


Χωρίς κάποια οριστική συμφωνία ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. Ωστόσο, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που έκαναν οι αρχηγοί της ΔΗΜΑΡ και του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενοι του Μεγάρου Μαξίμου αναδεικνύουν πως υπάρχουν κάποιοι, έστω και στοιχειώδεις, άξονες συμφωνίας.

Οι επίορκοι θα δουν την πόρτα της εξόδου διαμηνύει τόσο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, όσο και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Όπως τόνισαν, ωστόσο, και οι δυο για να γίνει αυτό θα πρέπει να τηρηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως, ο σχεδιασμός προβλέπει 4.000 απομακρύνσεις δημοσίων υπαλλήλων μέχρι τα τέλη του 2013 και άλλες 11.000 το 2014.

.Φ. Κουβέλης: Θα απομακρυνθούν οι επίορκοι υπάλληλοι


«Δεν θα κόψουμε κεφάλια γενικώς και αορίστως στο Δημόσιο επειδή το θέλουν οι εταίροι» δήλωσε ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ανέφερε ωστόσο ότι αξιολογήσεις θα γίνουν και οι επίορκοι υπάλληλοι θα απομακρυνθούν.

Όσον αφορά στους προς συγχώνευση οργανισμών, δήλωσε «οι οργανισμοί θα αξιολογηθούν και αν δεν έχουν λόγο ύπαρξης θα σταματήσουν να υπάρχουν». Για τους μη επίορκους τόνισε πως «θα κριθούν στη βάση της αξιολόγησης».

«Δεν υπερασπίζομαι γενικώς και αορίστως κανέναν στο Δημόσιο, υπερασπίζομαι το Δημόσιο βάσει του Συντάγματος» ανέφερε ο κ. Κουβέλης. «Στόχος είναι ο εξορθολογισμός του Δημοσίου».

Διασαφήνισε πάντως ότι δεν θα δοθεί στην τρόικα άμεσα ακριβής αριθμός επιόρκων και διαμήνυσε πως «η τρόικα να αντιληφθεί ότι η διαπραγμάτευση δεν είναι επιβολή απόψεων», εμμένοντας πως η διαπραγμάτευση παραμένει ανοικτή.

.Συμφωνία ΗΠΑ-Κίνας για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου


Οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν ότι η κορεατική χερσόνησος θα πρέπει να αποπυρηνικοποιηθεί, δήλωσαν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, και ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης, Γιανγκ Γιετσί, μετά τη συνάντησή τους στο Πεκίνο.

Ο Κέρι τόνισε ότι υπήρξε αρκετή πολεμική ρητορική με τη Βόρεια Κορέα και δεν θα επιθυμούσε να εισέλθει σε έναν κύκλο ανταλλαγής απειλών με την Πιονγκγιάνγκ.

."Οι μέτοχοι, οι επενδυτές και οι καταθέτες θα διασώζουν τις τράπεζες"


Οι μέτοχοι, κατόπιν οι επενδυτές και έπειτα οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ θα διασώζουν από το 2015 τις τράπεζες, με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης να χρησιμεύει μόνο ως ύστατη λύση, επισημαίνει ο επίτροπος για την εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, σε συνέντευξή του στην «Sueddeutsche Zeitung».

«Πρώτα θα πληρώνουν οι μέτοχοι της τράπεζας, έπειτα οι επενδυτές, άρα και οι ομολογιούχοι. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, θα χρησιμοποιούνται οι καταθέτες με ποσά άνω των 100.000 ευρώ. 

Στην συνέχεια, τα κεφάλαια θα προέρχονται από τα μελλοντικά εθνικά ταμεία εξυγίανσης των τραπεζών, στα οποία θα συνεισφέρουν όλες οι τράπεζες», τονίζει ο κ. Μπαρνιέ και διευκρινίζει ότι ο ΕΜΣ θα χρησιμοποιείται μόνο όταν θα έχουν εξαντληθεί όλα τα άλλα μέσα.

Όπως επισημαίνεται από την εφημερίδα, ο επίτροπος παρουσίασε την πρότασή του χθες, στο πλαίσιο του άτυπου Συμβουλίου των 27 υπουργών Οικονομικών στο Δουβλίνο και ζήτησε την έγκρισή της το συντομότερο δυνατό και την εφαρμογή της ήδη από το 2015, αντί του 2018, που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. «Η σπουδή είναι αναγκαία προκειμένου να εξαλειφθεί η αβεβαιότητα των επενδυτών», η οποία προκλήθηκε με την περίπτωση της Κύπρου, σημειώνει.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.