.Από ποιες χώρες προέρχονται οι... δισεκατομμυριούχοι!

Η κατάλληλη τράπεζα έκανε την κατάλληλη μελέτη: η ελβετική UBS, η τράπεζα που για να σε δεχτεί ως πελάτη της πρέπει να είσαι ζάπλουτος, έκανε μελέτη για τους... δισεκατομμυριούχους! Δισεκατομμυριούχους σε δολάρια, οφείλουμε να επισημάνουμε, όχι δισεκατομμυριούχους σε ευρώ! Εστω και σε δολάρια, οι δισεκατομμυριούχοι στον πλανήτη δεν είναι πολλοί - μόλις 2.170 άτομα μέτρησε η UBS. 

Η συνολική περιουσία αυτών των δύο χιλιάδων ανθρώπων δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη - περίπου 6,5 τρισεκατομμύρια δολάρια! Η UBS μάς πληροφορεί και από ποιες χώρες προέρχονται οι περισσότεροι δισεκατομμ... περισσότερα »

.Τέσσερις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις τους για το Τελ Αβίβ

Πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες αποφάσισαν να ακυρώσουν τις πτήσεις που είχαν προγραμματίσει για το Τελ Αβίβ, για λόγους ασφαλείας, ακολουθώντας το παράδειγμα των αμερικανικών εταιρειών που νωρίτερα ματαίωσαν τα δρομολόγιά τους προς το Ισραήλ.

Η γαλλική εταιρεία Air France ανακοίνωσε ότι σταματά τις πτήσεις προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν μέχρι νεωτέρας. Από τη Φρανκφούρτη, έγινε γνωστό ότι η Lufthansa, η μεγαλύτερη γερμανική αεροπορική εταιρεία, διακόπτει τις πτήσεις προς το Τελ Αβίβ για 36 ώρες. 

Η απόφαση αυτή θα επηρεάσει επίσης τις θυγατρικές της, την Germanwings, την αυστριακή Austrian Airlines και την ελβετική Swiss. Από την πλευρά της, η ολλανδική KLM ανακοίνωσε ότι ακύρωσε την πτήση από το Άμστερνταμ για το Τελ Αβίβ καθώς ανησυχεί για την ασφάλεια γύρω από το αεροδρόμιο της πόλης. 

Και η βελγική Brussels Airlines ανακοίνωσε απόψε πως ακυρώνει τις σημερινές και αυριανές πτήσεις της προς το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Ισραήλ γα λόγους ασφαλείας.

.Άνοδος καταναλωτικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Άνοδος του Δείκτη Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης στην Ελλάδα για το δεύτερο τρίμηνο του 2014 σημειώνεται, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen. Ο δείκτης στην Ελλάδα αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο, φτάνοντας συνολικά τις 55 μονάδες, ακολουθώντας την αυξητική τάση τόσο του Παγκόσμιου όσο και του Ευρωπαϊκού δείκτη εμπιστοσύνης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της έρευνας Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης της Nielsen για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, ο παγκόσμιος δείκτης διαμορφώθηκε στις 97 μονάδες και είναι ο υψηλότερος που έχει σημειωθεί από το πρώτο τρίμηνο του 2007. 

Η Ινδία κατάφερε με μια αύξηση 7 μονάδων στον δείκτη της και φτάνοντας τις 128 μονάδες να ανακτήσει την πρώτη θέση από την Ινδονησία, η οποία την κατείχε τα τελευταία 5 συνεχόμενα τρίμηνα, ενώ την μεγαλύτερη μείωση ύψους 8 μονάδων σημείωσαν το Χονγκ-Κονγκ και η Ιαπωνία, φτάνοντας τις 103 και 73 μονάδες αντίστοιχα.

.Ο Βλ. Πούτιν θα ασκήσει πίεση στους αντάρτες για να βοηθήσουν στην έρευνα για τη συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της επί των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία ώστε να επιτραπεί η διεξαγωγή μιας πλήρους έρευνας για τη συντριβή του μαλαισιανού επιβατικού αεροπλάνου, αλλά πρόσθεσε πως η Δύση πρέπει να ασκήσει πίεση στο Κίεβο ώστε το τελευταίο να τερματίσει τις εχθροπραξίες. 

O Πούτιν κάλεσε επίσης τις δυτικές δυνάμεις να μην αναμιγνύονται στις εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας και δήλωσε πως χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας του εξαιτίας κινήσεων του ΝΑΤΟ, καθώς και για να προστατευθεί η οικονομία από "εξωτερικές απειλές".

"Καλούμεθα να χρησιμοποιήσουμε την επιρροή μας επί των αυτονομιστών στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Εμείς φυσικά θα κάνουμε ό,τι μπορούμε, αλλά αυτό δεν φτάνει", δήλωσε ο Πούτιν κατά την έναρξη της συνεδρίασης του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, με συμμετοχή αξιωματούχων της άμυνας και των δυνάμεων ασφαλείας. 

Ο Ρώσος πρόεδρος αναφέρθηκε σε μια επίθεση τεθωρακισμένων των ουκρανικών δυνάμεων εναντίον του Ντονέτσκ, της μεγάλης πόλης της βιομηχανικής περιοχής του Ντονμπάς όπου έχουν οχυρωθεί οι αντάρτες.

 "Πρέπει τελικά να καλέσουμε τις ουκρανικές αρχές να σεβαστούν τους στοιχειώδεις κανόνες της αξιοπρέπειας και να εφαρμόσουν μια κατάπαυση του πυρός έστω και μόνο για όσο χρόνο θα χρειαστεί η έρευνα", δήλωσε.

.Δηλώσεις Ευ. Βενιζέλου στο Συμβούλιο Εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ

H Ελλάδα με πολύ μεγάλο σεβασμό, υποστηρίζει την ολλανδική πρόταση καθώς η Ολλανδία είναι η χώρα που έχει τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευαγγελος Βενιζέλος, σε σχέση με το τραγικό συμβάν με το αεροσκάφος στην Ουκρανία.
Η ολλανδική πρόταση υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, την ανάγκη για πλήρη και ασφαλή πρόσβαση για έρευνες στο τόπο του τραγικού συμβάντος με σεβασμό στην «εδαφική ακεραιότητα» της περιοχής.
Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος τόνισε: «Θέλουμε την πλήρη και άμεση εφαρμογή της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας και είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ρωσία ψήφισε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την απόφαση αυτή. 

Το κείμενο των συμπερασμάτων του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών σήμερα στέλνει ένα πάρα πολύ καθαρό μήνυμα που αφορά όχι μόνο το τραγικό γεγονός, αλλά και γενικότερα στην κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία» είπε ο υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πρόσθεσε ότι από την άποψη αυτήν 

«πιστεύουμε ότι υπάρχει μια ομόφωνη ευρωπαϊκή θέση», η οποία ενισχύει την πολιτική οντότητα της ΕΕ και τη δυνατότητά της να παίξει έναν καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή που συνδέονται με την ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου. Αλλά, εδώ προέχει ο σεβασμός στα θύματα, ο σεβασμός στις οικογένειες και στους οικείους των θυμάτων, κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Εξάλλου, αναφερόμενος στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ειδικότερα στη Γάζα, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ελλάδα ευθύς εξαρχής έχει υποστηρίξει με σειρά διπλωματικών παρεμβάσεων την αιγυπτιακή πρωτοβουλία που στηρίζεται από τον Αραβικό Σύνδεσμο και είναι η μόνη συγκεκριμένη πρωτοβουλία η οποία μπορεί να αποδώσει αποτελέσματα.


Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στην ανάγκη για άμεση εκεχειρία, επαναφορά στο καθεστώς εκεχειρίας του 2012 και, όπως σημείωσε, απώτερος στόχος είναι η επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Αλλά, αυτό που πρέπει να αποφευχθεί είναι η εξακολούθηση της ανθρωπιστικής κρίσης στην περιοχή, επισήμανε.

.Μεταφέρθηκαν σοροί και μαύρα κουτιά από το αεροσκάφος - Περαιτέρω κυρώσεις κατά της Ρωσίας εξετάζουν οι ΥΠΕΞ της ΕΕ

Το τρένο που μεταφέρει τις σορούς πολλών από τα σχεδόν 300 θύματα του αεροπλάνου της Malaysia Airlines που συνετρίβη στην Ουκρανία, έφθασε σήμερα σε έδαφος ελεγχόμενο από την ουκρανική κυβέρνηση ενώ ένας αυτονομιστής ηγέτης παρέδωσε τα μαύρα κουτιά του αεροπλάνου σε Μαλαισιανούς εμπειρογνώμονες και η Ουκρανία κάλεσε τις χώρες που πολίτες τους σκοτώθηκαν σ' αυτή την αεροπορική τραγωδία να στείλουν αστυνομικούς τους στον τόπο της συντριβής για να εξασφαλίσουν «πως δεν θα παραβιαστεί». 

Το τρένο που μεταφέρει περίπου 200 σορούς έφτασε στην ανατολική πόλη Χάρκοβο, που ελέγχεται από την ... περισσότερα »

.Οικονομική ενίσχυση στους δήμους για τη δημιουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων

Οι όροι και οι προϋποθέσεις για την επιχορήγηση των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων για τη δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, το ύψος της επιχορήγησης, καθώς και η διαδικασία καταβολής της, καθορίστηκαν με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Καρασμάνη, η οποία προωθήθηκε για προσυπογραφή από τα συναρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
 Δικαιούχοι της κρατικής επιχορήγησης, σύμφωνα με την εν λόγω απόφαση, είναι οι Δήμοι και οι Σύνδεσμοι Δήμων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ίδρυσης και λειτουργίας καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, συνολικού προϋπολογισμού 1.300.000 ευρώ, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται και η περισυλλογή, σήμανση, καταγραφή, εμβολιασμός, στείρωση, αποθεραπεία, υιοθεσία ή επανένταξη των αδέσποτων ζώων.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.