.“Όχι” σε εκλογές λέει το 51,6% των πολιτών


Αρνητική στο ενδεχόμενο νέων εκλογών εμφανίζεται η πλειοψηφία των πολιτών σύμφωνα με νέα έρευνα της "Κάπα Research" που θέλει το 51,6% να επιθυμεί να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση.
Αντίθετα υπέρ μιας νέας άμεσης προσφυγής στις κάλπες τάσσεται κατά την έρευνα το 35,3%.

Όσον αφορά στην προτίμηση των κομμάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτή τη δημοσκόπηση φέρεται να έχει προβάδισμα με 2,7% και να συγκεντρώνει ποσοστό 23,1% έναντι 20,4% για τη ΝΔ. Ωστόσο ο Αντώνης Σαμαράς θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός από τον Αλέξη Τσίπρα σε ποσοστό 38,25% έναντι 33,35%.

Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται η Χρυσή Αυγή με 10,4%, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ με 7,5% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,4% το ΚΚΕ με 5,7%, και η ΔΗΜΑΡ με 4,6%.

Καταλληλότερη κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες το 42,5% θεωρεί μια κυβέρνηση συνασπισμού υπό τη ΝΔ έναντι 37,6% που θεωρεί καταλληλότερη μια συμμαχική κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ.

.Έκκληση διαγραφής Παναγούλη


Να διαγράψει τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στάθη Παναγούλη, καλεί τον πρόεδρο της ΚΟ του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή τα όσα είπε ο πρώτος στη Βουλή στο πλαίσιο του προϋπολογισμού: "Χθες ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε και απείλησε τους επενδυτές να μην επενδύσουν στην Ελλάδα. 
Σήμερα, φτάνει στην χειρότερη πολιτική του κατάντια επιτρέποντας στον βουλευτή του Στάθη Παναγούλη να προσθέτει λιντσαρίσματα και φόνους που οδηγούν σε εμφύλιους πολέμους. 
Καλούμε τον κ. Τσίπρα να διαγράψει άμεσα τον Στάθη Παναγούλη, διαφορετικά είναι βαριά υπόλογος απέναντι στην ελληνική κοινωνία".

.«Απαράδεκτη η απόρριψη σύγκλησης της ΚΟ»


Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόρριψη του αιτήματος του να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα "Πρώτο Θέμα".
"Είναι παρακμιακό φαινόμενο να πετάγονται τα κομμάτια της δημοκρατικής παράταξης στον δρόμο και κάποιοι να γελούν από αμηχανία κάνοντας πως δεν καταλαβαίνουν" σημειώνει για τους βουλευτές που διεγράφησαν.
Λέει "όχι" στη συμμετοχή του στην κυβέρνηση και δηλώνει αρνητικός στο σενάριο για ενιαίο κόμμα με τη ΝΔ.
"Από το σοσιαλδημοκρατικό χώρο θα φύγω μόνο οριζοντίως" αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός. Πάντως ξεκαθαρίζει ότι οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ δεν σχετίζονται με τη στήριξη της κυβέρνησης.

.ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-0 και ΟΦΗ-Βέροια 2-0


Μετά από ένα δυνατό ματς ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει τη σημαντική νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. 
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε στο 10ο λεπτό ο καλύτερος παίκτης, έως τώρα στη σεζόν, της ομάδας της Ηπείρου Ντε Βινσέντι.

Ο ΟΦΗ με ηγέτη τον Μίρνε Σίσιτς λύγισε την αντίσταση της Βέροιας και πήρε τη νίκη με 2-0, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. 

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου, ο οποίος τιμήθηκε σήμερα καθώς συμπλήρωσε 400 συμμετοχές στην καριέρα του ως προπονητής, ήταν εμφανώς ανώτερη και πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης με τα γκολ των Σόουζα (41') και Λαμπρόπουλου (59').

."Συμφωνημένη υπόθεση" η εκταμίευση της δόσης, σύμφωνα με το Der Spiegel


"Συμφωνημένη υπόθεση" αποτελεί, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό "Der Spiegel", η εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την Ελλάδα, "αλλά εκκρεμεί ακόμη η επίσημη έγκριση".
Επιπλέον, το περιοδικό υποστηρίζει ότι η τρόικα ζητεί από την ελληνική κυβέρνηση κατάλογο με τα ονόματα των δημοσίων υπαλλήλων που πρόκειται να απολυθούν ως το τέλος του έτους. 

Σε ανταπόκριση του περιοδικού, από την Θεσσαλονίκη, αναφέρεται ότι η τρόικα περιμένει να αποχωρήσουν από τον δημόσιο τομέα 2000 υπάλληλοι ως το τέλος του έτους.

.Ολοκληρώνεται απόψε η 53η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου


Ολοκληρώνεται απόψε και επίσημα η 53η διοργάνωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Η αυλαία του λιτότερου στην ιστορία (Από την εναρξη της διοργάνωσης μέχρι σήμερα) φεστιβάλ ? υπο την έννοια του λιγότερου λαμπερού αλλα όχι και του λιγότερου ουσιαστικού και απόλυτα ταυτισμένου με το κλίμα της εποχής - θα πέσει στις 9 μ.μ με την τελετή λήξης την οποία θα παρουσιάσει η πολυβραβευμένη ηθοποιός Στεφανία Γουλιώτη, ενώ η τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Ηρώ στο πιάνο, θα «ντύσει» μουσικά τη βραδιά.

Για πρώτη φορά τα βραβεία που θα επιδώσει η κριτική επιτροπή αλλά και το κοινό (Χρυσός , Αργυρός Αλέξανδρος κ.α) δεν θα έχουν χρηματικό αντίκρισμα.
Παρά την οικονομική στενότητα που χαρακτήρισε τη διοργάνωση (κατάργηση χρηματικών επάθλων, μείωση των προσκλήσεων και των φιλοξενιών, προβολή 149 συνολικά ταινιών ? αριθμός σχετικά περιορισμένος σε σχέση με προηγούμενες διοργανώσεις), 

η πρώτη εκτίμηση των διοργανωτών ? η οποία θα επικυρωθεί το βράδυ με την ομιλία στην τελετή λήξης του διευθυντή του Φεστιβάλ Δημήτρη Εϊπίδη ? είναι πως επρόκειτο για απόλυτα επιτυχημένη διοργάνωση καθώς η πλειονότητα των προβολών (του Διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος , των αφιερωμάτων και ειδικά του τμήματος των «Ανοιχτών Οριζόντων») ήταν sold-out και παρουσίασε μικρή ? αλλά εντυπωσιακή σε σχέση με την εποχή- αύξηση του αριθμού των εισιτηρίων.

Μετά την αποψινή επίσημη τελετή λήξης και την απονομή των βραβείων, θα προβληθεί η ταινία «Στη χώρα των άλλων» του Κορεάτη δημιουργού Χονγκ Σανγκ-σου με πρωταγωνίστρια την Ιζαμπέλ Ιπέρ. 

Οι προβολές (επαναληπτικές) των ταινιών στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα συνεχισθούν κανονικά και αύριο σε όλες τις αίθουσες καθώς και στην Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (λειτουργεί στο Μουσείο Κινηματογράφου) που εγκαινιάσθηκε με την έναρξη του φετινού φεστιβαλ.

Από τη Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου έως τις 20 Δεκεμβρίου, οι προβολές επιλεγμένων ταινιών του φεστιβάλ θα συνεχισθούν σε 31 πόλεις της χώρας στο πλαίσιο των Περιφερειακών Εκδηλώσεων. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.