.Μεταξύ των 19 Δημάρχων που αρνούνται τον “επανέλεγχο” των συμβάσεων η Τίνα Καφατσάκη

Την απόφασή τους να μην επιτρέψουν τον κατ΄ ευφημισμό “επανέλεγχο” των συμβάσεων των υπαλλήλων των Δήμων καθιστούν σαφή σε κοινή δήλωσή τους 19 Δήμαρχοι από όλη την Ελλάδα. 

Και αυτό γιατί θεωρούν πως πρόκειται για “ένα κατ΄ ευφημισμό επανέλεγχο των συμβάσεων εργασίας που μετατράπηκαν από ορισμένου σε αορίστου χρόνου” που σχετίζεται με την “ προσπάθεια της κυβέρνησης να γεμίσει τη δεξαμενή των απολύσεων, 
ώστε να μην παρεκκλίνει ούτε κατ΄ ελάχιστο των δεσμεύσεών της έναντι της τρόικα βάζει για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο την Αυτοδιοίκηση – αυτή τη φορά με τον”. 
Οι δεκαεννιά δημάρχ...περισσότερα »

.Υπέρ μιας ευρωπαϊκής συμφωνίας για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρώπη, ο Αλ. Τσίπρας

Την ανάγκη να υπάρξει μια ευρωπαϊκή συμφωνία για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρώπη, για να «σπάσει το πλαίσιο του Μερκελισμού», υπογραμμίζει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στους Φαινάνσιαλ Τάιμς, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τις θέσεις που ανέπτυξε στη ΔΕΘ για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση.

Ο κ. Τσίπρας σημειώνει τη σημασία που θα έχει να δοθεί ένα τέλος στη λιτότητα και δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος είναι φιλοευρωπαίοι που θέλουν η Ελλάδα να μείνει στο ευρώ και ότι στόχος είναι να μεταρρυθμιστεί η ίδια η ΕΕ και όχι να διαλυθεί.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει, επίσης, ότι «το σχέδιό μας είναι να αυξήσουμε τους κατώτατους μισθούς και τις κατώτατες συντάξεις, και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη ψυχολογία στην πραγματική οικονομία, και σε δεύτερη φάση θα κάνουμε ορισμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα και να εφαρμόσουμε στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις».

.Θ. Χιώνης: Χρειαζόμαστε έναν κόσμο στο επίπεδο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών

«Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» είναι το σύνθημα του 40ού Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή και ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιώνης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ εξηγεί την προέλευση του συνθήματος αυτού και το περιεχόμενο που έχει σήμερα.

 Με αφορμή τη χθεσινή πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, που ήταν αφιερωμένη στον αντιφασιστικό αγώνα, καθώς συμπληρώθηκε ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, από τoν Χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά, ο κ. Χιώνης προβαίνει σε μια αποτίμηση των κινητο... περισσότερα »

.Ντ. Κάμερον: Το ζήτημα της ανεξαρτησίας διευθετήθηκε «για μία γενιά»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον κάλεσε σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο «να ενωθεί» μετά την επικράτηση του «όχι» στο δημοψήφισμα της Σκωτίας και να προχωρήσει εμπρός. «Ηλθε η ώρα για το Ηνωμένο Βασίλειό μας να ενωθεί και να προχωρήσει εμπρός»  προσθέτοντας ότι το θέμα της ανεξαρτησίας της Σκωτίας διευθετήθηκε για «μία γενιά». 

Ο  Ντέιβιντ Κάμερον ανακοίνωσε  την παραχώρηση νέων εξουσιών και στα τέσσερα έθνη που συγκροτούν το Ηνωμένο Βασίλειο: Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία και Αγγλία. 

«Την ώρα που οι Σκωτσέζοι ζητούν περισσότερες εξουσίες στη διαχείριση των υποθέσεών τους, αυτό θα επεκταθεί επίσης τους κατοίκους την Αγγλίας, της Ουαλίας και της Βόρειας Ιρλανδίας που πρέπει επίσης να έχουν λόγο στη διαχείριση των δικών τους υποθέσεων» δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός μπροστά στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.