.''ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ''...

Την αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε κοινές δηλώσεις που έκανε με τον Ελληνα πρωθυπουργό ...
Αντώνη Σαμαρά.
« Θέλουμε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε», είπε ο αμερικανός πρόοδος ενώ τόνισε πως η λιτότητα δεν είναι λύση.
Ο ίδιος αναγνώρισε πως η χώρα μας αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις παρόλα αυτά εκτίμησε πως η Ελλάδα θα τα καταφέρει.
Όπως είπε, οι δύο αρχηγοί συζήτησαν επίσης για το ευρύτερο περιβάλλον στη Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, σημειώνοντας πως η Ελλάδα μπορεί να παίξει ένα σταθεροποιητικό ρόλο.
Καταλήγοντας δήλωσε ότι «είμαστε υπερήφανοι για τη φιλία με τον ελληνικό λαό».

.Τουλάχιστον 4.420 νεκροί κατά τη διάρκεια του ραμαζανιού στη Συρία


Τουλάχιστον 4.420 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Συρία κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού και τα δύο τρίτα από αυτούς ήταν στρατιώτες και αντάρτες, ενώ πέρυσι το τίμημα είχαν πληρώσει κυρίως οι πολίτες, όπως υποστηρίζει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σύμφωνα με την καταμέτρηση της μη κυβερνητικής οργάνωσης, από τα 4.420 θύματα τα 1.386 ήταν άμαχοι και μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται και 302 παιδιά. 
Οι υπόλοιποι ήταν 64 λιποτάκτες, 1.172 πολίτες που έχουν πάρει τα όπλα και πολεμούν το καθεστώς του προέδρου Άσαντ, 485 ήταν ξένοι τζιχαντιστές, 1.010 ήταν στρατιώτες πιστοί στο καθεστώς και 211 μέλη της Δύναμης Εθνικής Άμυνας, μιας παραστρατιωτικής φιλοκυβερνητικής ομάδας. 

 Για 92 από τους νεκρούς δεν υπάρχουν στοιχεία. «Συμπεραίνουμε ότι οι περισσότεροι ήταν ένοπλοι», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν. Το περυσινό Ραμαζάνι ήταν το χειρότερο που έχουν ζήσει οι Σύροι μέχρι σήμερα από την έναρξη της εξέγερσης εναντίον του προέδρου Άσαντ. 

Μέσα σε ένα μήνα σκοτώθηκαν 5.440 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 4.114 ήταν πολίτες. Το 2011 οι νεκροί κατά την ίδια περίοδο ήταν μόνο 473. Η αισθητή μείωση των θυμάτων μεταξύ των αμάχων πολιτών εξηγείται από το γεγονός ότι οι γραμμές του μετώπου έχουν σχεδόν σταθεροποιηθεί και η φύση της σύγκρουσης έχει αλλάξει. 
«Οι πολίτες φεύγουν από τις εμπόλεμες ζώνες και καταφεύγουν σε περιοχές που ελέγχονται σταθερά από κάποια πλευρά, είτε αυτή είναι η αντιπολίτευση, είτε οι Κούρδοι, ή το καθεστώς», εξήγησε ο Ραχμάν. «Οι πολίτες είναι συνεχώς σε κίνηση για να μην ξαναβρεθούν στη γραμμή του μετώπου και αναζητούν προσωρινό καταφύγιο σε περιοχές που θεωρούν ασφαλείς»

.Δεν τα κατάφερε ο Αστέρας

Με όλες τις δυνάμεις του πάλεψε σήμερα στη Βιένη ο Αστέρας Τρίπολης απέναντι στη Ραπίντ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πάρει την πρόκριση στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, καθώς ηττήθηκε με 3-1 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στην Τρίπολη, η ομάδα της Αυστρίας πέρασε στην επόμενη φάση. 

Αυτή μάλιστα ήταν και η πρώτη ήττα του Αστέρα Τρίπολης στα κύπελλα Ευρώπης. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Πέτσος (25΄) και Σάουμπ (63΄, 85΄) ενώ για τον Αστέρα ισοφάρισε προσωρινά ο Γκρατσίνι στο 57΄.

.«Καμία ανοχή στους κοπανατζήδες»

«Η δουλειά που γίνεται το τελευταίο διάστημα από το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) ενισχύει κάθε μέρα και περισσότερο τον πειθαρχικό έλεγχο και την ευθύνη στο Δημόσιο Τομέα», τόνισε ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης κατόπιν της δημοσίευσης, σήμερα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2013, της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για την τήρηση του ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπαλλήλων στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

«Η, για πρώτη φορά συστηματική προσπάθεια ελέγχου της τήρησης του ωραρίου εργασίας στο Δημόσιο, μέσω της πραγματοποίησης επιτόπιων ελέγχων από το ΣΕΕΔΔ, έχει διττό μήνυμα. Αφενός επιβραβεύει τη μεγάλη πλειοψηφία των συνεπών και εργατικών υπαλλήλων και αφετέρου δίνει ξεκάθαρο μήνυμα μη ανοχής στους κοπανατζήδες», συμπλήρωσε ο ίδιος. 

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στηρίζει και ενισχύει το ρόλο του ΣΕΕΔΔ, κάτι που αποτελεί επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας, αλλά και εκείνων των εργαζομένων που επιτελούν με αίσθημα ευθύνης τα καθήκοντά τους», κατέληξε.

Από τους ελέγχους που ολοκλήρωσε πρόσφατα το Σώμα Ελεγκτών – Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (ΕΟΤ) και στο πρώην Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων (ΤΕΑΥΕΚ) προέκυψαν τα εξής:

Στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού κατά το μήνα Νοέμβριο 2012, που ελέγχθηκε δειγματοληπτικά, μόνον το 30,4% των υπαλλήλων του Οργανισμού είχε τηρήσει την υποχρέωση ανελλιπούς σήμανσης και συμπλήρωσης του χρόνου εργασίας.
Αντίθετα, το 69,60% των υπαλλήλων δεν συμπλήρωσε το χρόνο εργασίας και μια ή περισσότερες ημέρες δεν σήμανε στο ηλεκτρονικό σύστημα την προσέλευση και/ή την αποχώρηση από την Υπηρεσία με αποτέλεσμα να μην προκύπτει ο συνολικός μηνιαίος χρόνος εργασίας.

Ειδικότερα, από τους 121 υπαλλήλους που αποδεδειγμένα δεν τήρησαν το χρόνο εργασίας, ο υπολειπόμενος χρόνος 33 εξ αυτών ξεπέρασε αθροιστικά τον εργασιακό χρόνο μιας ημέρας, ενώ 65 υπάλληλοι είχαν για τουλάχιστον τρεις ημέρες παραλείψει να σημάνουν το χρόνο εργασίας τους, ως όφειλαν.

.Σε κατασχέσεις 24 ώρες το 24ωρο θα προχωρεί το Δημόσιο

Σε κατασχέσεις τα μεσάνυκτα, σαββατοκύριακα και αργίες μπορεί να προχωρεί το Δημόσιο για συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή άνω του ποσού των 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που υπέγραψε η κυβέρνηση παρέχει τη δυνατότητα στο Δημόσιο να επιβάλει κατασχέσεις σε βάρος επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν και έχουν σημαντικό ύψος ταμειακά βεβαιωμένων οφειλών προς αυτό και κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος καθώς και το μήνα Αύγουστο.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα απαγορευόταν η αναγκαστική εκτέλεση κατά τις νυχτερινές ώρες, τα Σάββατα, τις Κυριακές, τις ημέρες που εξαιρεί ο νόμος, καθώς και το μήνα Αύγουστο, γεγονός που εμπόδιζε το δημόσιο στη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων σε βάρος οφειλετών.

Ειδικότερα, η ΠΝΠ «Επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων» προβλέπει ότι σε βάρος επιχειρήσεων που λειτουργούν κατά τα διαστήματα αυτά και έχουν συνολική βεβαιωμένη ληξιπρόθεσμη οφειλή, αποκλειστικά προς το Δημόσιο, άνω του ποσού των 50.000 ευρώ, επιτρέπεται, η κατάσχεση κινητών στα χέρια του οφειλέτη εντός της επιχείρησης κατά τις ώρες λειτουργίας της και καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.

Στην κατάσχεση κατά τις νυχτερινές ώρες παρίσταται ως μάρτυρας δημόσιος υπάλληλος ή αστυνομικό όργανο

.Bloomberg: Ο πρόεδρος Ομπάμα θα δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό

«Ο πρόεδρος Ομπάμα θα δείξει την υποστήριξη των ΗΠΑ στη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό ενώ η Ελλάδα προετοιμάζεται για περισσότερες συνομιλίες με τους πιστωτές για μια πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο bloomberg.

Σημειώνει ότι όπως έχει ανακοινώσει ο Λευκός Οίκος στην ατζέντα θα βρεθούν το κυπριακό, οι εμπορικές πρωτοβουλίες και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

«Η επίσκεψη μπορεί να δώσει στον Έλληνα πρωθυπουργό την ευκαιρία να στείλει μήνυμα στην Άγγελα Μέρκελ για χαλάρωση της λιτότητας», επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg και υπενθυμίζει ότι η συνάντηση προηγείται των γερμανικών εκλογών στις 22 Σεπτεμβρίου όπου η Καγκελάριος επιδιώκει τρίτη θητεία, με την υπόσχεση ότι η Γερμανία δεν θα μετριάσει την πίεση στην Ελλάδα να κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για να εξακολουθήσει να λαμβάνει βοήθεια, όπως συμβαίνει εδώ και τέσσερα χρόνια.

.Το κακάο βοηθά τους ηλικιωμένους να έχουν υγιή μνήμη

Η κατανάλωση δύο φλιτζανιών ζεστής σοκολάτας (κακάο) κάθε ημέρα μπορεί να βοηθήσει τους ηλικιωμένους να διατηρήσουν πιο υγιή τη μνήμη τους και γενικότερα τον εγκέφαλό τους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ρόφημα του κακάο συσχετίζεται με την υγεία των αγγείων του αίματος.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την ιρανικής καταγωγής νευρολόγο Φαρζανέχ Σορόντ της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Χάρβαρντ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Neurology" της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με το ΒΒC, μελέτησαν 60 ανθρώπους με μέση ηλικία 73 ετών, που δεν είχαν άνοια.

Οι εθελοντές έπιναν δύο φλιτζάνια ζεστού κακάο καθημερινά επί 30 μέρες και δεν κατανάλωναν σοκολάτα σε οποιαδήποτε άλλη μορφή στη διάρκεια αυτού του μήνα. 

Παράλληλα, υποβάλλονταν σε μνημονικά και νοητικά τεστ, ενώ μέσω υπερήχων καταγραφόταν η ποσότητα του αίματος που κυκλοφορούσε στον εγκέφαλό τους. 

Η μελέτη έδειξε ότι, μετά από έναν μήνα κατανάλωσης κακάο, είχε βελτιωθεί κατά μέσο όρο κατά 8,3% η κυκλοφορία του αίματος στον εγκέφαλο των εθελοντών εκείνων (18 άτομα) που στο ξεκίνημα της έρευνας είχαν μειωμένη ροή αίματος (μια ένδειξη πιθανής προϊούσας άνοιας και Αλτσχάιμερ). 

Αντίθετα, δεν φάνηκε να βελτιώνεται ανάλογα η κυκλοφορία του αίματος σε όσους εξ αρχής δεν είχαν τέτοια προβλήματα.

.Δρόμος «φορτίζει» ηλεκτροκίνητα λεωφορεία στη Νότια Κορέα

Ένας πρωτότυπος δρόμος, ικανός να τροφοδοτήσει ασύρματα με ηλεκτρική ενέργεια λεωφορεία που κινούνται σε αυτόν, κατασκευάστηκε στη Νότια Κορέα.
Ο δρόμος έχει μήκος 12 χιλιόμετρα και είναι ο πρώτος του είδους του στον κόσμο. Τα ειδικά σχεδιασμένα λεωφορεία δεν χρειάζεται να κάνουν στάση για να ανεφοδιαστούν. 

Αρκεί να κινούνται πάνω στο δρόμο προκειμένου να «αντλούν» από αυτόν την απαραίτητη ενέργεια. Δύο δημόσια λεωφορεία χρησιμοποιούν ήδη τη νέα τεχνολογία. Σύμφωνα με το σχέδιο των Νοτιοκορεατών, έως το 2015 θα προστεθούν ακόμη δέκα.
Πώς λειτουργεί το σύστημα

Στο κάτω μέρος των λεωφορείων έχει τοποθετηθεί ένας ειδικός πομπός, ο οποίος λαμβάνει την ηλεκτρική ενέργεια από τον δρόμο μέσω μαγνητικών πεδίων. 

Τα ηλεκτρικά καλώδια που είναι τοποθετημένα κάτω από το δρόμο χρησιμοποιούνται προκειμένου να ενεργοποιήσουν τα μαγνητικά πεδία. Ακολούθως, το «φορτίο» φιλτράρεται μέσω ενός εξελιγμένου μετατροπέα ενέργειας προκειμένου να δώσει κίνηση στα λεωφορεία.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.