.Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού Ζωγράφου ΜΠΡΟΣΤΑ- Ακομμάτιστη Δημοτική Ενωση

ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ 

*1* ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Βιολόγος - Εκπαιδ. Ειδικής Αγωγής 
2 ΑΝΔΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γεωλόγος - τ. Πρόεδρος Παρ/τος Ανατολικής Στερεά ΓΕΩΤΕΕ (ΓΕΩΤεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος) 
*3* ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Φαρμακοποιός 
4 ΒΕΡΕΜΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ του ΙΩΑΝΝΗ Φυσιοθεραπευτής *5* ΒΟΥΪΔΑΣΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Δημόσιος Υπάλληλος 
6 ΒΟΥΡΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ Επιχειρηματίας 
*7* ΒΩΒΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Κοινωνιολόγος 
8 ΓΑΛΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Φοιτήτρια *9* ΓΑΛΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Γυμν... περισσότερα »

.Eurogroup: Στην επόμενη αξιολόγηση θα εξεταστούν μέτρα για το χρέος

Στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος θα εξεταστούν πιθανά μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του το Eurogroup.
Αναλυτικότερα η δήλωση αυτή επισημαίνει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης επαναβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους να παράσχουν κατάλληλη στήριξη έως ότου η Ελλάδα ανακτήσει πλήρη πρόσβαση στις αγορές, υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα συμμορφωθεί πλήρως με τις απαιτήσεις και τους στόχους στο πλαίσιο του προγράμματος προσαρμογής. 

Πιθανά μέτρα που θα διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα του χρέους, όπως είχε υπογραμμιστεί στη δήλωση του Eurogroup της 27ης Νοεμβρίου 2012, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της επόμενης αξιολόγησης.

Παράλληλα, το Eurogroup καλωσορίζει τις πρόσφατες θετικές μακροοικονομικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Επισημαίνεται, επίσης, ότι οι προοπτικές ανάπτυξης που διαπιστώνονται για την Ελλάδα αντανακλούν την αξιοσημείωτη προσπάθεια προσαρμογής που έγινε από τους Έλληνες και τις ελληνικές αρχές. 

Οι δημοσιονομικές επιδόσεις εξακολουθούν να είναι ισχυρές, όπως διαπιστώθηκε με την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος το 2013.

Το Eurogroup υπογραμμίζει επίσης ότι η πλήρης εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα είναι ουσιαστικής σημασίας. «Καλούμε τις ελληνικές αρχές να συνεχίσουν τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες, ώστε να παραμείνει το πρόγραμμα σε τροχιά και να αποφευχθεί η συσσώρευση καθυστερήσεων» αναφέρει η δήλωση του Eurogroup.

.Ευ. Βενιζέλος: Η Ελλάδα βγαίνει από την κρίση μετά από 8 χρόνια ύφεσης

«Η Ελλάδα που σας υποδέχεται σήμερα είναι μια άλλη Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα που άρχισε να βγαίνει από την κρίση μετά από οκτώ χρόνια ύφεσης» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Αραβικού Κόσμου και της ΕΕ κατά την εναρκτήρια ομιλία του στο συνέδριο του Economist 

«Η Ευρώπη και ο Αραβικός Κόσμος» που διεξάγεται σήμερα και αύριο σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, υπό την αιγίδα και της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ. 

«Τώρα η Ελλάδα μπορεί να παρουσιάσει ένα εντυπωσιακό πρωτογενές πλεόνασμα, το μεγαλύτερο στην ΕΕ» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, παρατήρησε ότι «το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας κινείται κάτω από το ευρωπαϊκό όριο του 3% του ΑΕΠ» και σημείωσε ότι «η Ελλάδα παρουσιάζει τώρα, ως χώρα, όλα τα στοιχεία της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας».

Αναφερόμενος στις εργασίες του συνεδρίου, υποστήριξε ότι αποτελεί προοίμιο για ένα μεγάλο πολιτικό γεγονός, που προετοιμάζουμε ως Προεδρία της ΕΕ σε συνεργασία με την Ύπατη Εκπρόσωπο και αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής 

Επιτροπής Κάθριν 'Αστον σε μερικές βδομάδες. Πρόκειται, όπως είπε, για την Υπουργική Σύνοδο των 28 κρατών της ΕΕ και των κρατών μελών του Αραβικού Συνδέσμου, που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα στις 10 και 11 Ιουνίου, με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και του Αραβικού Κόσμου, που αποτελεί, άλλωστε, και μια από τις βασικές προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας στο Συμβούλιο της ΕΕ.

.H ελάφρυνση του χρέους, στο τραπέζι του Eurogroup

Έχοντας «ανά χείρας» τα επικυρωμένα στοιχεία για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2013 από τη Eurostat, την επάνοδο στις αγορές με την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, καθώς και τη διαπίστωση στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το Πρόγραμμα υλοποιείται, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, θα θέσει και επισήμως στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, το αίτημα να αρχίσει η συζήτηση για την ελάφρυνση του δημόσιου χρέους, στη βάση των δεσμεύσεων που έχουν αναληφθεί από τους εταίρους, τον Νοέμβριο 2012. 

Το όλο ζήτημα έχει, πάντως, δύο σημαντικές παραμέτρους: 

Πρώτη παράμετρος είναι ότι υπάρχει ακόμη διαφωνία μεταξύ των κρατών- μελών της ευρωζώνης και του ΔΝΤ για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος. Το ΔΝΤ ουσιαστικά εμμένει ότι χωρίς «κούρεμα» δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του χρέους, όταν, από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι η Γερμανία δεν έχει υποχωρήσει ούτε κατ'ελάχιστον από το «βέτο» στο σενάριο «κουρέματος» των επίσημων δανείων. 

Η δεύτερη παράμετρος, αφορά στον χρόνο ολοκλήρωσης της όλης διαδικασίας. Πρόσφατα, κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών είχε αναφέρει ότι το ζήτημα θα τεθεί μεν στο Eurogroup, «αλλά η διαδικασία θα είναι μακρά» για τη λήψη των οριστικών αποφάσεων. 

Καθώς, δε, ο ίδιος επισήμανε ότι στα νέα δεδομένα θα συμπεριληφθούν τα στοιχεία για τις τράπεζες (οι αποφάσεις για τις οποίες προσδιορίζονται χρονικά προς το τέλος του έτους, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί τα ευρωπαϊκά stress tests στα πιστωτικά ιδρύματα), όλα καταδεικνύουν ότι η διαδικασία για τη νέα ρύθμιση του χρέους θα αρχίσει μεν σήμερα, ωστόσο αναμένεται ότι θα διαρκέσει έως τον Δεκέμβριο. Μέρος της «εξίσωσης», είναι και το γεγονός της ανανέωσης το φθινόπωρο, των προσώπων στις κορυφαίες θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

.Σαουδαραβικό ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

Με τον πρίγκιπα της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και πρόεδρο της Kingdom Holding Company, Αλ Γουαλίντ Μπιν Ταλάλ Μπιν Αμντουλαζίζ Αλ Σαούντ, συναντήθηκε, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο πρίγκιπας εξέφρασε έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα και έκανε θετικές αναφορές στο θέμα της Κύπρου, σημειώνοντας ότι το κατεχόμενο τμήμα της μεγαλονήσου το αναγνωρίζει μόνο η Τουρκία.

.Μακραίνει ο κατάλογος των νεκρών στη Σάμο

Τους 22 φτάνουν οι νεκροί μετανάστες του ναυαγίου που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας, 4,5 ναυτικά μίλια βόρεια της Σάμου στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου. Μεταξύ των θυμάτων είναι και 4 παιδιά, τρία αγόρια και ένα μικρό κοριτσάκι.

Οι σωστικές δυνάμεις κατάφεραν να διασώσουν 36 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα μικρό κορίτσι, το οποίο μεταφέρθηκε στην Αθήνα. Άλλοι έξι νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σάμου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι διασωθέντες, στο σκάφος επέβαιναν τουλάχιστον 60 άτομα.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε η ρυμούλκηση και η ανέλκυση του δωδεκάμετρου γιοτ.

.«Στοίχημα η κυβερνητική σταθερότητα»

Το στοίχημα αυτών των πολλαπλών εκλογικών διαδικασιών στις 18 και 25 Μαΐου, είναι, κατά βάθος, η κυβερνητική σταθερότητα και ο σταθερός στρατηγικός προσανατολισμός της χώρας που βαδίζει στην έξοδο από την κρίση, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση του με την ηγεσία του ελληνοαμερικανικού εμπορικού επιμελητηρίου.
Το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά στην οποία μετέχουμε, δεν είναι ούτε «τσόντα» ούτε ουρά,ανέφερε χαρακτηριστικά οκ. Βενιζέλος .

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.