.Ο Ομπάμα κάλεσε τον Γιώργο Παπανδρέου στο συνέδριο των Δημοκρατικών


Σε ειδικό φόρουμ που διοργανώνει το Δημοκρατικό Κόμμα στο πλαίσιο του Συνεδρίου του στη Σάρλοτ, στη Βόρεια Καρολίνα (ΗΠΑ), στο οποίο έχουν κληθεί να συμμετάσχουν προσωπικότητες και ηγέτες κομμάτων από όλο τον κόσμο, προσεκλήθη και θα συμμετάσχει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, ο κ. Παπανδρέου θα παρακολουθήσει τις εργασίες του Συνεδρίου και του φόρουμ την Τετάρτη και την Πέμπτη.

.SOS για τον Έμπολα


Ο ΟΗΕ απηύθυνε σήμερα έκκληση για τη συγκέντρωση δύο εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση ξεσπάσματος του ιού Έμπολα, ο οποίος είναι άκρως μεταδοτικός και έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 14 ανθρώπων από τα μέσα Αυγούστου στο βορειοανατολικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό (ΛΔ Κονγκό).

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) και η UNICEF απηύθυναν σήμερα μια «κοινή έκκληση για την συγκέντρωση πόρων ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων για την καταπολέμηση της νόσου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στην ΛΔ Κονγκό, Λεοντεγκάλ Μπαζίρα.

«Απευθύνουμε επίσης έκκληση σε όλους τους εταίρους μας να συσπειρωθούν στον αγώνα κατά του ξεσπάσματος (του ιού Έμπολα), το οποίο, αν δεν τεθεί γρήγορα υπό έλεγχο, (...) μπορεί γρήγορα να αποτελέσει μια επείγουσα ανάγκη σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν «την κυβέρνηση να διοργανώσει τον αγώνα κατά της νόσου και να προσφέρει τα μέσα για την καταπολέμησή της», σημείωσε επίσης.

Ο ΠΟΥ είχε ανακοινώσει τη Δευτέρα ότι το ξέσπασμα του Έμπολα στην γειτονική Ουγκάντα, όπου 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, έφτανε στο τέλος του.

Το ξέσπασμα του ιού Έμπολα στην ΛΔ Κονγκό αναφέρθηκε στα μέσα Αυγούστου στην Ανατολική Επαρχία, στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας. Τότε είχαν καταγραφεί 9 θάνατοι, σχεδόν όλοι στην πόλη Ισίρο, από τα συνολικά 11 κρούσματα του ιού. 
Στις 3 Σεπτεμβρίου, τα καταγεγραμμένα κρούσματα είχαν ανέλθει σε 28 και οι θάνατοι σε 14.

«Το επίκεντρο δείχνει να βρίσκεται στην πόλη Ισίρο, με μια δεύτερη εστία στην πόλη Βιαντάνα», η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 70 χιλιομέτρων από την Ισίρο, πρόσθεσε ο Μπαζίρα.

Μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων σχεδόν τριπλασιάστηκε σε δύο εβδομάδες, ο ίδιος σημείωσε ότι «προσωπικά δεν θα χαρακτήριζα την κατάσταση καταστροφική, αλλά θα την χαρακτήριζα σοβαρή και θα σημείωνα ότι μπορεί να γενικευτεί αν δεν τη λάβουμε γρήγορα και κατάλληλα υπόψη».

.Χωρίς πακέτο εξαγγελιών ο Σαμαράς στη ΔΕΘ


Χωρίς την καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε τη συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής, θα πραγματοποιηθεί η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Αντώνης Σαμαρά θα πραγματοποιήσει επίσκεψη το πρωί του Σαββάτου 8 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου θα τελέσει στις 10.00 τα εγκαίνια της Έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Την Κυριακή το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα έχει συνάντηση με τις διοικήσεις των δύο εταιρειών και θα ακολουθήσει ομιλία του στο συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός».

Για τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ ΑΕ.

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου στις 13.00 είναι προγραμματισμένη η συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος την Τετάρτη το απόγευμα αναμένεται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ και τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων. Το βράδυ της Τετάρτης, στις 19.30, ο κ. Καμμένος θα μιλήσει στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στους παραγωγικούς φορείς το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, στις 19.30 («Ι.Βελλίδης») και την Κυριακή, στη μία μετά το μεσημέρι, θα δώσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

.«Ναι» Ευρωπαίων σε επιμήκυνση - «Όχι» σε νέα χρήματα


Ναι στη διάθεση επιπλέον χρόνου στην Ελλάδα, λένε Ολλανδία και Γερμανία, ωστόσο ζητούν αυτό να μην κοστίσει χρήματα.
Ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε απέρριψε το ενδεχόμενο και τρίτου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, υπογράμμισε όμως την ίδια ώρα ότι μπορεί να διατεθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα για την υλοποίηση των συμπεφωνημένων μεταρρυθμίσεων, εφόσον αυτό, όπως λέει, «δεν κοστίσει επιπλέον χρήματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δηλώσεις αυτές του Μαρκ Ρούτε έγιναν στο πλαίσιο τηλεοπτικού ντιμπέιτ ενόψει των βουλευτικών εκλογών στην Ολλανδία την ερχόμενη Τετάρτη (12 Σεπτεμβρίου).

Όπμως μεταδίδει η Deutche Welle, nωρίτερα και ο γερμανός υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε απέκλεισε νέα βοήθεια δισεκατομμυρίων προς την Ελλάδα, πέραν των όσων έχουν ήδη συμφωνηθεί. «Δεν μπορούμε να φτιάξουμε κανένα νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα», δήλωσε χθες ο υπουργός μιλώντας στη Βαυαρική Ραδιοφωνία.

Παράλληλα όμως προειδοποίησε για τις εικασίες περί εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ και εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι και του χρόνου η ευρωζώνη θα συνεχίσει να υφίσταται ως έχει: «Φυσικά και με τα 17 μέλη της», είπε και πρόσθεσε: «Θεωρώ ότι αυτές οι εικασίες δεν μας οδηγούν στο στόχο μας».

.Σαλμάς: Το υπουργείο έχει την καλή πρόθεση να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του


Προθεσμία δύο μηνών προκειμένου το υπουργείο Υγείας να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητές του, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς.

«Ζητούμε ανακωχή, ζητούμε πίστωση χρόνου. Το υπουργείο έχει την καλή πρόθεση να εξοφλήσει τις υποχρεώσεις του» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαλμάς διευκρινίζοντας ότι πρώτη προτεραιότητα είναι να εξοφληθούν οι ασφαλισμένοι που έδωσαν χρήματα για τα φάρμακά τους και στη συνέχεια οι πάροχοι του συστήματος Υγείας.

«Καταβάλλουμε προσπάθεια να βρούμε πόρους έως το τέλος του χρόνου. Κάνουμε τρομακτική προσπάθεια να κόψουμε τις δαπάνες χωρίς να μειώσουμε τις υπηρεσίες» 

ανέφερε απευθυνόμενος προς την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και πρόσθεσε πως στόχος είναι μετά από έξι μήνες να μην υπάρχει λίπος που δεν κόψαμε. «Σ' αυτή την προσπάθεια δεν μπορεί να έχουμε απέναντι κανέναν από τη Βουλή» σημείωσε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διευκρίνισε ότι το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των φαρμακοποιών, των γιατρών και των προμηθευτών θα υλοποιηθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα 

αφού η ηγεσία του υπουργείου συναντηθεί με όλους τους εταίρους της Υγείας και πάντως θα καθοριστεί μετά την ευρεία μεσημβρινή σημερινή διϋπουργική σύσκεψη.

.Ο Γ. Στουρνάρας θα ενημερώσει Βενιζέλο-Κουβέλη


Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα ενημερώσει τους κ.κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φ. Κουβέλη. Το Μαξίμου επιβεβαιώνει την επικοινωνία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τον πρωθυπουργό, όπου του έθεσε το ζήτημα της σύγκλησης σύσκεψης πολιτικών αρχηγών, προκειμένου να ενημερωθούν για τη συνάντηση των κ.κ. Στουρνάρα και Σόιμπλε.

Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός, σύμφωνα πάντα με το Μαξίμου, απάντησε στον κ. Βενιζέλο ότι για τα αποτελέσματα της συνάντησης του έλληνα υπουργού Οικονομικών με τον ομόλογό του, οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν από τον Γ. Στουρνάρα.

.Μαχαίρι 1,5 δισ. στην χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας


Η χρηματοδότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας θα βρεθεί σήμερα στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς
Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος αναμένεται να επαναλάβει την ανάγκη να γίνουν περικοπές των δημοσίων δαπανών, ενώ για το θέμα των γιατρών και των εφημερίων αναμένεται να τονίσει ότι γίνεται προσπάθεια για περιορισμό της δαπάνης των εφημεριών.

Συγκεκριμένα θα τονίσει πως ο σχεδιασμός προβλέπει ότι θα υπάρχουν γιατροί που θα εφημερεύουν σε συγκεκριμένες
ειδικότητες, ενώ θα δρομολογηθεί ενοποίηση τμημάτων και κλινικών η οποία θα προχωρήσει χωρίς να κλείσουν νοσοκομεία.

Για τον περιορισμό των ιατροφαρμακευτικών δαπανών θα τονίσει πως στόχος είναι να επιστρέψουν στα επίπεδα του 2005, ήτοι στα 3,88 δισ. ευρώ και θα προαναγγείλει παρεμβάσεις για τον περιορισμό της «πολυφαρμακίας» από την πλευρά των γιατρών και των πολιτών.

Για τα γενόσημα, θα επαναλάβει πως το υπουργείο επιδιώκει να διευρυνθεί η αγορά των γενοσήμων και να μπουν θεσμικά πλαίσια για την εφαρμογή της δραστικής ουσίας.

Σημειώνεται πως το πακέτο των περικοπών δαπανών ύψους 11,8 δισ. ευρώ για τη διετία 2013 -2014 προβλέπει
εξοικονόμηση 1,5 δισ. ευρώ από τον τομέα της Υγείας.

Συγκεκριμένα, 920 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τη μείωση στην φαρμακευτική δαπάνη, 120 εκατ. ευρώ από την αύξηση συμμετοχής τους ασθενούς, 245 εκατ. ευρώ από τη μείωση λειτουργικών δαπανών ΕΟΠΥΥ, 86 εκατ. ευρώ από τη μείωση δαπανών νοσοκομείων και 100 εκατ. ευρώ από την αύξηση της συνεισφοράς υγείας του ΟΓΑ.

.Εγκληματικά τα υφεσιακά μέτρα


Για «εγκληματική επενέργεια των υφεσιακών μέτρων στην πραγματική οικονομία», έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη σημερινή συνάντησή του με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι η νέα υφεσιακή επιδρομή των νέων μέτρων, που η κυβέρνηση έχει ήδη εκπονήσει και θα φέρει στη Βουλή, θα είναι η ταφόπλακα για τον εμπορικό κόσμο, θα είναι η ταφόπλακα για την ελληνική οικονομία 
και πρόσθεσε ότι, αυτό που χρειάζεται είναι μια ευρύτατη συσπείρωση, πέρα και έξω από πολιτικές προτιμήσεις ή κομματικές τοποθετήσεις, μια ευρύτατη κοινωνική συσπείρωση εργαζόμενων, εμπόρων, καταστηματαρχών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών, προκειμένου να αποτραπεί το νέο και καθοριστικό έγκλημα για την ελληνική οικονομία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας προτείνει μια νέα σεισάχθεια. Τη δυνατότητα, δηλαδή, οι υπερχρεωμένες επιχειρήσεις να μπορέσουν να απομειώσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, αντιστοίχως με τη μείωση του τζίρου που είχαν από την εφαρμογή των μέτρων του μνημονίου έως σήμερα. 
Επιπλέον, πρόσθεσε, προτείνουμε την άμεση εκταμίευση χρημάτων από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, που λιμνάζουν τούτη την ώρα στις τράπεζες, 
και ταυτόχρονα τη δημιουργία δημόσιας τράπεζας ειδικού σκοπού για την παροχή ρευστότητας στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να στηρίξουμε την πραγματική οικονομία, να στηρίξουμε την απασχόληση και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανάπτυξης.

Ο Βασίλης Κορκίδης πρόεδρος της ΕΣΕΕ δήλωσε ότι μετέφερε στον κ. Τσίπρα, όσο και πιο ρεαλιστικά είναι δυνατό, τις αγωνίες και την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην ελληνική αγορά και ιδιαίτερα στο ελληνικό εμπόριο. 
Καταθέσαμε τις προτάσεις μας, είπε ο κ. Κορκίδης, που πιστεύουμε επίσης ότι είναι εύκολο να πραγματοποιηθούν, ακόμα και σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία και ζητήσαμε τη βοήθεια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην προστασία και τον ορισμό της εντός κρίσης υπερχρεωμένης επιχείρησης. 
Δηλαδή, χωρίς να της χαριστούν χρέη και υποχρεώσεις να μπορέσει να προστατευτεί και να μπει σε όλες τις υπάρχουσες ρυθμίσεις, ώστε να επιβιώσει και να σταθεί στα πόδια της μέχρι να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.

.Σε αγωνιστική ετοιμότητα οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και ΤΡΑΜ


Αγωνιστικό κάλεσμα στις δύο κορυφαίες τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, να αντιδράσουν έντονα στη νέα λαίλαπα, όπως αναφέρουν, των οικονομικών μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση, απευθύνουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, (Μετρό, ΗΣΑΠ- Τραμ), μετά την κοινή συνεδρίαση που πραγματοποίησαν σήμερα τα Σωματεία τους.

 
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν κατηγορηματικά αντίθετοι με το νέο «χαράτσι», που όπως αναφέρουν, ετοιμάζει η κυβέρνηση στις τιμές των εισιτηρίων με αυξήσεις κατά 25% από τις αρχές του 2013 και σημειώνουν, ότι ήρθε πλέον η ώρα η κυβέρνηση και η τρόικα να βρουν απέναντί τους όλους τους εργαζόμενους για να δώσουν τη δική τους απάντηση.

 
«Καλούμε τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ να μην εξαντλήσουν την αντίδρασή τους σε μια εθιμοτυπική απεργία, αλλά να προχωρήσουν άμεσα σε προκήρυξη γενικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης και να υπάρξει καλή πολιτική και οργανωτική προετοιμασία για την πραγματοποίησή της», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

.Διυπουργική για τις αποκρατικοποιήσεις


Σύσκεψη με αντικείμενο τις αποκρατικοποιήσεις πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι υπουργός Οικονομικών και Ανάπτυξης Γιάννης Στουρνάρας και Κωστής Χατζηδάκης και άλλοι συναρμόδιοι παράγοντες.

Το απόγευμα,  ο κ.Σαμαράς συναντήθηκε με το Γερμανό υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Πρόνοιας και εντεταλμένο για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ.

Εν τω μεταξύ, ο Ευ. Βενιζέλος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό και του ζήτησε ενημέρωση για τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Ι. Στουρνάρα με τον Β. Σόιμπλε στο Βερολίνο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσης, συνάντηση των αρχηγών των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

.Μητέρα 12 παιδιών γέννησε πεντάδυμα στην Αυστραλία


Ιδιαίτερα «καρπερή» φαίνεται πως είναι μια 48χρονη γυναίκα από τη Μελβούρνη. Η εν λόγω γυναίκα αν και μητέρα 12 παιδιών γέννησε πεντάδυμα, χθες, με καισαρική τομή.
Δυστυχώς το ένα κοριτσάκι δεν επέζησε, αλλά τα δυο αγοράκια και τα δυο άλλα κοριτσάκια είναι μια χαρά, λένε οι γιατροί που σημειώνουν πως οι πιθανότητες για μία γυναίκα να συλλάβει πεντάδυμα φυσιολογικά, είναι μία στα 55 εκατομμύρια.

.Πρωτοποριακή θερμική κάμερα ανιχνεύει μέθη


Μια θερμική κάμερα, που ανιχνεύει την αυξημένη θερμότητα του προσώπου, μπορεί μελλοντικά να «προδίδει» τους μεθυσμένους, προτού αυτοί δημιουργήσουν προβλήματα σε μπαρ, αεροδρόμια και άλλους δημόσιους χώρους. 
Η πρωτότυπη τεχνολογία αναπτύχθηκε από τον καθηγητή Βασίλη Αναστασόπουλο και την ερευνήτρια Γεωργία Κούκιου του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικής του Τμήματος Φυσικής του πανεπιστημίου της Πάτρας.

Οι ερευνητές, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο διεθνές περιοδικό για θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας "International Journal of Electronic Security and Digital Forensics", έχουν αναπτύξει ένα λογισμικό, 

το οποίο μπορεί με αντικειμενικό τρόπο να αναγνωρίσει έναν μεθυσμένο που έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ, χρησιμοποιώντας ως μέσο εντοπισμού μόνο τη θερμότητα που μία υπέρυθρη θερμική κάμερα ανιχνεύει πάνω στο πρόσωπό του.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.