.Πυρά ΠΑΣΟΚ για την κυβέρνηση: Υπογράφουν «γλείφοντας», εκεί που με τόσο ευκολία «έφτυναν» μέχρι τώρα»

Κεραυνούς εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ και η κυβέρνηση κατά της κυβέρνησης για την απόφαση η συμφωνία της Ελλάδας με τους εταίρους να μην κυρωθεί από τη Βουλή. Μάλιστα από το ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την κυβέρνηση πως δεν φέρνει τη συμφωνία στη Βουλή γιατί δεν έχει εμπιστοσύνη στους ίδιους τους βουλευτές της. 

Στην ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη αναφέρεται πως «σε κάθε δε περίπτωση καλούμε τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας να ζητήσουν και να δουν το κείμενο που υπέγραψε εκ μέρους τους και ως φορέας της εμπιστοσύνης τους ο κ. Βαρουφάκης, με ποιόν τρόπο δηλαδή υπογράφουν «γλείφοντας», εκε... περισσότερα »

.ΥΠΟΙΚ: Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για τη ρευστότητα τον Μάρτιο

«Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την αντιμετώπιση των θεμάτων ρευστότητας για το μήνα Μάρτιο» δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, στο περιθώριο των συσκέψεων που πραγματοποιούνται. 

Ευρεία σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου πραγματοποιείται, το απόγευμα, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με αντικείμενο τα υπό κατάρτιση νομοσχέδια καθώς και την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου.

.Το «έξυπνο» πιρούνι και εφαρμογές λογισμικού για την αντιμετώπιση διατροφικών διαταραχών

Οι σύγχρονες τεχνολογίες της πληροφορικής τίθενται πλέον στην υπηρεσία της αντιμετώπισης των διαταραχών της όρεξης. Ένα «έξυπνο» πιρούνι, διάφοροι αισθητήρες και συσκευές ειδικής χρήσης με υπολογιστικές δυνατότητες καθώς και εφαρμογές λογισμικού βοηθούν τους χρήστες να καταγράψουν και να τροποποιήσουν τη συμπεριφορά τους. 

Το «έξυπνο» πιρούνι HAPIfork, ένα εμπορικό προϊόν που στοχεύει στον έλεγχο της ταχύτητας πρόσληψης τροφής στη διάρκεια ενός γεύματος. Πρόκειται για ένα λειτουργικό πιρούνι, εξοπλισμένο με ηλεκτρονικό αισθητήρα, ο οποίος αντιλαμβάνεται πότε ο χρήστης τοποθετεί το π... περισσότερα »

.Eurostat: Σταθερή στο 25,8% παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014

Σταθερή στο 25,8% παρέμεινε η ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 2014, σε σχέση με τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξάλλου, τον Ιανουάριο του 2015 το ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη μειώθηκε στο 11,2% (από 11,3% τον Δεκέμβριο του 2014), καταγράφοντας το χαμηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ευρωζώνη από τον Απρίλιο του 2012, σύμφωνα με τη Eurostat.

Στην «ΕΕ των 28», η ανεργία μειώθηκε στο 9,8% από 9,9% το Δεκέμβριο του 2014.

.Συνελήφθη η Αγγελική Σπυροπούλου, που φέρεται ότι εμπλέκεται στην υπόθεση Ξηρού

Συνελήφθη το πρωί στη Σαλαμίνα, στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση Χρ. Ξηρού, η καταζητούμενη 22χρονη φοιτήτρια Αγγελική Σπυροπούλου, που φέρεται ως βασικός συνεργάτης του Ξηρού και ως συνδετικός κρίκος του ίδιου με τη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».


Η Σπυροπούλου οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών.

.Μεταρρυθμίσεις έναντι χρηματοδότησης, το μήνυμα Ντάισελμπλουμ

Η Ελλάδα μπορεί να λάβει μέσα στον Μάρτιο την «πρώτη εκταμίευση» από τη δόση των 7,2 δισ. ευρώ, που απομένει από το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας, εάν η κυβέρνηση της χώρας υιοθετήσει κάποιες μεταρρυθμίσεις που θα μπορούσαν να συμφωνηθούν γρήγορα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στην εφημερίδα Financial Times. 

«Το μήνυμά μου στους Έλληνες είναι: Προσπαθήστε να ξεκινήσετε το πρόγραμμα πριν τελειώσει η συνολική επαναδιαπραγμάτευση. Υπάρχουν στοιχεία που μπορείτε να ξεκινήσετε να κάνετε σήμερα. Αν τα κάνετε, τότε κάποια στιγμή στον Μάρτιο, ενδεχομένως θα μπορεί να γίνει μία πρώτη εκταμίευση. 

Αλλά, αυτό θα απαιτούσε πρόοδο και όχι μόνο προθέσεις» δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup. Ο ίδιος πρόσθεσε, ότι «εάν ξοδέψουμε δύο μήνες μιλώντας ο ένας στον άλλο και μην κάνοντας τίποτε, στο τέλος Απριλίου θα υπάρχουν μεγάλα προβλήματα».

.Υπεγράφη συλλογική σύμβαση εργασίας στη ΔΕΗ

Η χορήγηση επιδόματος τροφείου ύψους 6 ευρώ την ημέρα και η δέσμευση για μη πραγματοποίηση απολύσεων είναι δύο από τις βασικές ρυθμίσεις της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που υπέγραψαν η διοίκηση της ΔΕΗ με τη ΓΕΝΟΠ. 

Η σύμβαση έχει τριετή διάρκεια (ως το 2018) και προβλέπει επίσης την παρακράτηση 2 ευρώ το μήνα, επιπλέον ως έκτακτη συνδικαλιστική εισφορά η οποία σύμφωνα με συνδικαλιστικούς κύκλους επιβάλλεται για την αποπληρωμή δανείου που είχε λάβει η ΓΕΝΟΠ από την επιχείρηση.

Το τροφείο είναι 6 ευρώ την ημέρα για κάθε ημέρα πραγματικής εργασίας φυσική παρουσία και χορηγείται όπως αναφέρεται στη ΣΣΕ με στόχο την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Επιχείρησης, τη βελτίωση των όρων και των συνθηκών εργασίας, καθώς και την αύξηση της παραγωγικότητας. 

Η ΔΕΗ δεσμεύεται επίσης «να μην προχωρήσει σε καταγγελία συμβάσεων για οικονομοτεχνικούς λόγους, παρά μόνο εφόσον συντρέχει σπουδαίος λόγος».

.Ξεκινά σήμερα η δίκη για το Βατοπέδι

Στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έχει προσδιοριστεί για σήμερα η έναρξη της δίκης για την υπόθεση των αποκαλούμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου, με βασικούς κατηγορουμένους τον ηγούμενο Εφραίμ και τον δεύτερο τη τάξει στη Μονή, μοναχό Αρσένιο. 
Πλην των δύο ιερωμένων, κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου είναι άλλα 12 πρόσωπα.

Επτά χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης με τις επίμαχες ανταλλαγές, οι κατηγορούμενοι καλούνται πλέον να λογοδοτήσουν στο ακροατήριο για τον βαθμό εμπλοκής που τους καταλογίζεται, είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί σε πράξεις απιστίας και ψευδών βεβαιώσεων.

 Η υπόθεση αφορά την παράδοση από τη Μονή, στο Δημόσιο, της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεων της, συνολικού εμβαδού περίπου 27 χιλιάδων, με αντάλλαγμα ακίνητα του Δημοσίου.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.