.ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ…Το κτήμα Ζωγράφου πέρασε στο λαό της πόλης!


.ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε...

Στη διάσκεψη κορυφής για τη ανεργία των νέων στην Ευρώπη συμμετέχει σήμερα στο Βερολίνο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την οποία οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της Ε.Ε., που συνοδεύονται από τους... 
 υπουργούς Εργασίας και τους επικεφαλής των υπηρεσιών απασχόλησης, αναμένεται να εξειδικεύσουν τα σχέδια για την αντιμετώπιση του φλέγοντος προβλήματος της νεανικής ανεργίας. 

Στο επίκεντρο η κατανομή των 6 δισ. ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η Ε.Ε. για το σκοπό αυτό, ενώ στόχος είναι η ανταλλαγή εμπειριών από επιτυχή προγράμματα μείωσης του αριθμού των ανέργων νέων. Συνολικά, μέχρι το τέλος του 2015, θα διατεθούν έως και 24 δισ. ευρώ από ευρωπαϊκά ταμεία, πόροι με τους οποίους θα χρηματοδοτηθούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Εκτός από τον έλληνα πρωθυπουργό, το «παρών» στην διάσκεψη δίνουν ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, η πρόεδρος της Λιθουανίας Ντάλια Γκριμπαουσκάιτε, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κά.

Στο περιθώριο των εργασιών αναμένεται να υπάρξει ολιγόλεπτη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την καγκελάριο Μέρκελ που φιλοξενεί τη διάσκεψη.

Τον κ. Σαμαρά  συνοδεύουν στο Βερολίνο ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου. τη διάσκεψη θα είναι χλιαρές διακηρύξεις και πολύχρωμες φωτογραφίες», σχολίασε σε συνέντευξή του προς την Neue Osnabrücker Zeitung.

.Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλα τρία χρόνια

«Αυτό που λέγαμε ρητορικά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας αποδείχτηκε στην πράξη με τον πιο καθαρό και προφανή τρόπο. Το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως ο πυλώνας της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τη συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλα τρία χρόνια», ότι «δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών, ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ» και τόνισε πως «αυτό είναι δέσμευση» και ότι «δεν υπάρχουν εκατέρωθεν απειλές».

Επιπλέον τόνισε πως το Κίνημα συνεργάζεται με τη ΝΔ, «τον παραδοσιακό πολιτικό αντίπαλό μας», «για λόγους εθνικής ανάγκης και ευθύνης». «Απαντώντας» ουσιαστικά στις σχετικές αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου «κορυφαία προσωπικότητα», υπενθύμισε ότι είχε «σταθεί αυτόκλητα δίπλα του το 1989, όταν τον εγκατέλειπαν πολλοί» και πως η δεκαετία του '80 ήταν τομή στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «διατηρούμε στο ακέραιο την πολιτική και αξιακή ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε πως «δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κύριο Βορίδη, από κανέναν κύριο Πολύδωρα, από κανένα». 

«Αυτά τα έχει δώσει ο λαός, η μνήμη, η ιστορία», πρόσθεσε και ανέφερε: «Και τους ευχαριστούμε γιατί αποδεικνύουν αυτό που λέμε, ότι συνεργαζόμαστε έντιμα για λόγους εθνικής ανάγκης, σε συγκεκριμένο πλαίσιο, αλλά έχουμε φυσικά διαφορές και να η απόδειξη».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία «δεν θα είναι ρητορικό κείμενο, ένα κείμενο αρχών, αλλά ένας χάρτης συγκεκριμένων επιλογών επί του πρακτέου». Η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία, συνέχισε, εξειδικεύεται ανά δράση, ανά νομοσχέδιο και ανά πρωτοβουλία. 

Είπε ακόμη ότι το πολιτικό πλαίσιο αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του ίδιου και του πρωθυπουργού μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι βασικό στοιχείο της νέας συμφωνίας είναι το «όχι νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα που έχουν υφεσιακό χαρακτήρα και διογκώνουν την ανεργία».

.Δε βλέπω νέο κούρεμα ελληνικού χρέους»

Τη βεβαιότητα ότι το ελληνικό χρέος θα εξακολουθήσει να είναι βιώσιμο εκφράζει σε συνέντευξή της στην «Καθημερινή» η Άνγκελα Μέρκελ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος επιμένει ότι δεν θα χρειαστεί νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, ωστόσο δεν απαντά στο ερώτημα τι θα συμβεί αν το ΔΝΤ επιμείνει στην άποψή του ότι θα πρέπει να μειωθεί το ελληνικό χρέος για να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, σε ερώτημα αν η Ευρώπη, ακόμα και χωρίς το ΔΝΤ, θα στηρίξει ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, η κ. Μέρκελ απαντά ότι «η Ελλάδα έχει προχωρήσει χάρη στην κυβέρνηση του Σαμαρά που προσανατολίζεται πολύ προς τις μεταρρυθμίσεις» και προσθέτει:

«Είμαι βέβαιη ότι η βιωσιμότητα του χρέους θα εξακολουθήσει να υφίσταται»

Σε ερώτηση εάν θα υπάρξει νέο «κούρεμα» του χρέους, η Γερμανίδα καγκελάριος περιορίζεται στην απάντηση: «Δε βλέπω κάτι τέτοιο».

.Κίνηση φορέων κατά της λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή

Στη συγκρότηση κίνησης με την ονομασία «Συμμαχία για την Κυριακή» προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στόχος της νέας κίνησης είναι να αποτρέψει την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων την Κυριακή, ενώ έχουν κληθεί να μετάσχουν η Εκκλησία της Ελλάδος, εργοδοτικοί, επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και κοινωνικές οργανώσεις.

Αντιπροσωπεία της ΟΙΥΕ επισκέφθηκε σήμερα τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ), Φώτη Κουβέλη και του ζήτησε να μην στηρίξει σχετική διάταξη στη Βουλή, στην περίπτωση που κατατεθεί. Ο Φ. Κουβέλης εξέφρασε και αυτός την αντίθεσή του στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Για το ίδιο θέμα, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, συναντήθηκαν, χθες, με κλιμάκιο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), αποτελούμενο από τους Ραχήλ Μακρή και Γιώργο Ζησιμάτο.

.Στα 317,8 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος

Αναλυτικά στοιχεία για το πώς διαμορφώνεται το Χρέος της Κεντρικής Διοίκησης, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα.

Το ύψος του χρέους της Κεντρικής Διοίκησης, λαμβανομένου υπόψη και του χαρτοφυλακίου των διαχειριστικών πράξεων (μετά swap), στις 31.5.2013 ανήλθε στο ποσό των 317.856.083.972,06 ευρώ.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν από τον κ. Σταϊκούρα μετά από ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο ο οποίος είχε ζητήσει να ενημερωθεί σε ποιο ποσό ανέρχεται το συνολικό ελληνικό χρέος μέχρι 31.5.2013 και σε ποιους οφείλεται το χρέος αυτό.

.Επίθεση με γκαζάκια στον προαύλιο χώρο του υπουργείου Πολιτισμού

Εισβολή στο υπουργείο Πολιτισμού πραγματοποίησε, στις 11:20 χθες το βράδυ, ομάδα ατόμων η οποία πυρπόλησε αυτοκίνητο. Οι δράστες πήδηξαν την περίφραξη του υπουργείου, στην οδό Μπουμπουλίνας και στον περίβολο πέταξαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό με γκαζάκια, ο οποίος εξερράξη προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε ακινητοποιημένο όχημα του υπουργείου που βρισκόταν εκεί λόγω βλάβης.

 Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές και αργότερα συνέλαβε δύο άτομα τα οποία θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.