.Βενιζέλος: Η κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλα τρία χρόνια

«Αυτό που λέγαμε ρητορικά ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας αποδείχτηκε στην πράξη με τον πιο καθαρό και προφανή τρόπο. Το ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως ο πυλώνας της χώρας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σχετικά με τη συγκρότηση της δικομματικής κυβέρνησης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κινήματος.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει μπροστά της άλλα τρία χρόνια», ότι «δεν θα γίνει κανένα παιχνίδι πρόωρων εκλογών, ούτε από τη ΝΔ ούτε από το ΠΑΣΟΚ» και τόνισε πως «αυτό είναι δέσμευση» και ότι «δεν υπάρχουν εκατέρωθεν απειλές».

Επιπλέον τόνισε πως το Κίνημα συνεργάζεται με τη ΝΔ, «τον παραδοσιακό πολιτικό αντίπαλό μας», «για λόγους εθνικής ανάγκης και ευθύνης». «Απαντώντας» ουσιαστικά στις σχετικές αναφορές του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Μάκη Βορίδη, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου «κορυφαία προσωπικότητα», υπενθύμισε ότι είχε «σταθεί αυτόκλητα δίπλα του το 1989, όταν τον εγκατέλειπαν πολλοί» και πως η δεκαετία του '80 ήταν τομή στην περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι «διατηρούμε στο ακέραιο την πολιτική και αξιακή ταυτότητα του ΠΑΣΟΚ» και σημείωσε πως «δεν περιμένουμε πιστοποιητικά ιστορικών φρονημάτων ή δημοκρατικής κοινωνικής επιτυχίας από κανέναν κύριο Βορίδη, από κανέναν κύριο Πολύδωρα, από κανένα». 

«Αυτά τα έχει δώσει ο λαός, η μνήμη, η ιστορία», πρόσθεσε και ανέφερε: «Και τους ευχαριστούμε γιατί αποδεικνύουν αυτό που λέμε, ότι συνεργαζόμαστε έντιμα για λόγους εθνικής ανάγκης, σε συγκεκριμένο πλαίσιο, αλλά έχουμε φυσικά διαφορές και να η απόδειξη».

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία «δεν θα είναι ρητορικό κείμενο, ένα κείμενο αρχών, αλλά ένας χάρτης συγκεκριμένων επιλογών επί του πρακτέου». Η επικαιροποιημένη προγραμματική συμφωνία, συνέχισε, εξειδικεύεται ανά δράση, ανά νομοσχέδιο και ανά πρωτοβουλία. 

Είπε ακόμη ότι το πολιτικό πλαίσιο αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του ίδιου και του πρωθυπουργού μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης και υπογράμμισε ότι βασικό στοιχείο της νέας συμφωνίας είναι το «όχι νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα που έχουν υφεσιακό χαρακτήρα και διογκώνουν την ανεργία».

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.