.Πρώτη πολιτική δύναμη στην πρόθεση ψήφου των Ιταλών το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα

Πρώτη πολιτική δύναμη όσον αφορά την πρόθεση ψήφου των Ιταλών αναδεικνύεται το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), το οποίο και συγκεντρώνει ποσοστό 27,6%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρίας Swg, που διενεργήθηκε για εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού Rai 3.

Το κεντροδεξιό κόμμα Λαός της Ελευθερίας (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι ακολουθεί με ποσοστό 26,8%, ενώ το Κίνημα Πέντε Αστέρων (M5S) του Μπέπε Γκρίλο συγκεντρώνει 18,1% της πρόθεσης ψήφου.

Σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο κινείται η κεντρώα συμμαχία Επιλογή Πολιτών (SC) του Μάριο Μόντι, με 5,3% και η Λέγκα, με 5,2%.

Το PD τον Οκτώβριο αναμένεται να οργανώσει έκτακτο συνέδριο για την εκλογή νέου γραμματέα. Ο προσωρινός επικεφαλής του, ο πρώην συνδικαλιστής Γκουλιέλμο Επιφάνι, ανέλαβε τα ηνία του κόμματος για μόλις πέντε μήνες.

Το PdL του Σίλβιο Μπερλουσκόνι σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού τύπου πρόκειται να επιστρέψει και πάλι, σύντομα,  στην παλιά του ονομασία: Φόρτσα Ιτάλια. 

Αλλά πρέπει να αποσαφηνισθεί ποιος θα ηγηθεί του κόμματος μετά τον Μπερλουσκόνι,  αν ο μεγιστάνας του Τύπου αποφασίσει να κάνει πίσω πριν από την ετυμηγορία του Αρείου Πάγου της Ρώμης, για την υπόθεση απάτης σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων, των ερχόμενο Νοέμβριο. Η κόρη του Μαρίνα διαψεύδει ότι ετοιμάζεται να τον διαδεχθεί.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.