.Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ για την αποβολή της πάλης


Την απόλυτη αντίθεσή του για την αποβολή του αθλήματος της πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκφράζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης.

«Eκφράζω την απόλυτη αντίθεσή μου, καταδικάζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, μαζί με όλους τους ανθρώπους του αθλητισμού, αλλά και τους απλούς πολίτες όπου γης, τις προσπάθειες αποβολής του αρχαιότερου και ελληνικότατου αθλήματος της Πάλης, από το Ολυμπιακό πρόγραμμα» λέει ο κ. Ασκούνης.

Και συνεχίζει: «Μόνο θυμό και ντροπή, σε όλο τον κόσμο, προξενούν τέτοιες ενέργειες κάποιων ανιστόρητων, που γκρεμίζουν για λόγους σκοπιμότητας τις αρχές και τα θεμέλια του Ολυμπισμού και του Ολυμπιακού κινήματος, βασικό κορμό του οποίου αποτελεί η Πάλη από τα βάθη των αιώνων».

Ο κ. Ασκούνης καλεί «την κυβέρνηση και τους φορείς του Ελληνικού Αθλητισμού να ταυτιστούν με τις κυβερνήσεις των κρατών, τους εκατοντάδες Ολυμπιονίκες και τον απλό φίλαθλο κόσμο και να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ακυρώνοντας και ανατρέποντας τις προτάσεις αυτές».

«Όλοι μαζί, να απαιτήσουμε από το Συνέδριο της Δ.Ο.Ε., που θα διεξαχθεί το Σεπτέμβριο στο Μπουένος Άιρες , να απορρίψει άμεσα αυτή την πρόταση, δίνοντας νόημα και ουσία στο στίχο του Ολυμπιακού Ύμνου "στο δρόμο και στο πάλεμα και στο λιθάρι…» αναφέρει ο κ. Ασκούνης.

.Τα οφέλη της βιταμίνης Ε


Η βιταμίνη Ε ή τοκοφερόλη (=γενώ και φέρω) ανήκει στις λιποδιαλυτές βιταμίνες και έχει έντονη αντιοξειδωτική δράση στα ανθρώπινα κύτταρα και στα τρόφιμα π.χ. κατά το τηγάνισμα ή την κατάψυξη. Προφυλάσσει από τις ελεύθερες ρίζες και είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ερυθρών αιμοσφαιρίων και μυϊκών κυττάρων. Συμβάλει στην αντοχή του σώματος και την αφομοίωση του οξυγόνου από τα κύτταρα.

Χρησιμοποιείται κυρίως από τον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα και τους πνεύμονες δηλαδή όπου υπάρχει υψηλή συγκέντρωση σε πολύακόρεστα λιπαρά οξέα (PUFAs), εμποδίζοντας τις αντιδράσεις των χημικών ενώσεων, -που οξειδώνουν τα λιπαρά οξέα και σταματούν τη φυσιολογική λειτουργία των κυττάρων -επιταχύνοντας τη γήρανση των ιστών. 
Έτσι την αποκαλούν την πιο σημαντική αντιγηραντική βιταμίνη η οποία υπάρχει σε αφθονία στα τρόφιμα, κυρίως σε λίπη, ελαία, σιτηρά, ξηρούς καρπούς, όσπρια και θαλασσινά.

Μελέτες έχουν δείξει ότι άτομα με χαμηλά επίπεδα βιταμίνης Ε στο αίμα τους, είναι κατά 50% πιο επιρρεπή στην ανάπτυξη όλων των μορφών καρκίνου.

Επιπλέον η επάρκεια της:

- Βελτιώνει το ανοσοποιητικό τους σύστημα: Σύμφωνα με έρευνα από το πανεπιστήμιο Ταφτς των ΗΠΑ, η χορήγηση βιταμίνης Ε -υπό μορφή συμπληρωμάτων σε δόσεις των 400 ή 800 IU ημερησίως- σε άτομα ηλικίας άνω των εξήντα ετών βελτίωσε κατά πολύ το ανοσοποιητικό τους σύστημα.

- Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στην ουροδόχο κύστη: Είναι αρκετές οι μελέτες οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι μπορούμε να μειώσουμε στο 50% την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

- Μειώνει τον κίνδυνο για αλτσχάιμερ: Μελέτη έδειξε ότι όσοι παρουσίαζαν την υψηλότερη πρόσληψη της βιταμίνης εμφάνιζαν 67% μικρότερο κίνδυνο για αλτσχάιμερ. 
Διαφορετική μελέτη έδειξε ότι όσοι εμφάνιζαν πρώιμα συμπτώματα της νόσου και έπαιρναν συμπληρώματα βιταμίνης Ε, δεν παρουσίασαν διαφορά με τους υπόλοιπους στο βαθμό εξέλιξης της ασθένειας.

- Στεφανιαία νόσος: Σε μελέτη που δόθηκαν συμπληρώματα με δόση 400-800Ι.U. βιταμίνης Ε βρέθηκε ότι μπορούν να μειωθούν τα μη θανατηφόρα καρδιακά επεισόδια αποτρέποντας την οξείδωση των λιπιδίων, μεταβάλλοντας έτσι το μέγεθος της στεφανιαίας αθηρωματικής πλάκας.

.Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας


Οι ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας και του μαστιχέλαιου για την υγεία, ήταν ήδη γνωστές από την αρχαιότητα και όχι άδικα.

Μαστίχα ονομάζεται η αρωματική φυσική ρητίνη, που εξάγεται από το μαστιχόδεντρο ή σχίνο, το οποίο φύεται μόνο στο νησί της Χίου και σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου, καθότι όλες οι προσπάθειες, ανάπτυξης του φυτού σε άλλα μέρη της Ελλάδας αλλά και εκτός αυτής, απέτυχαν.

Από την περίοδο του 3ου αιώνα χρονολογείται η καλλιέργεια του φυτού, όπου κατά την τοπική παράδοση, οι σχίνοι άρχισαν να δακρύζουν, όταν μαρτύρησε ο Άγιος Ισίδωρος από τους Ρωμαίους, περί το 250.

Οι ελάχιστες βροχοπτώσεις, η μεγάλη ηλιοφάνεια και η ασβεστολιθική σύσταση του εδάφους αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον ευδοκίμησης του φυτού. Η μαστίχα θεωρείται ένα προϊόν με πραγματικά θαυμαστά χαρακτηριστικά για την ιατρική, τη ζαχαροπλαστική, την ορθοδοντική κ.ά.

Έρευνες δείχνουν πως η μαστίχα έχει αντισηπτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Η μαστίχα δρα επουλωτικά, λύοντας τις φλεγμονές συγκεκριμένων οργάνων, από περιοδοντίτιδες, οισοφαγίτιδες, γαστρίτιδες, δωδεκαδακτυλικό έλκος μέχρι τις κολίτιδες και τις αιμορροΐδες.

Κλινικά, η μαστίχα έχει αποδεχτεί ιδιαίτερα ευεργετική για την αντιμετώπιση του δωδεκαδακτυλικού έλκους, καθώς μπορεί να αναστείλει την ανάπτυξη του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, το οποίο ζει κάτω από τον γαστρεντερικό βλεννογόνο στο 90% των ασθενών που πάσχουν από δωδεκαδακτυλικό έλκος και στο 60% των ασθενών που πάσχουν από γαστρικό έλκος, προκαλώντας μεταβολές στην κυτταρική του δομή.

Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν την παρουσία πολυφαινολικών ενώσεων, γνωστών για την ισχυρή αντιοξειδωτική τους δράση, καθώς προστατεύουν τους ιστούς και τα κύτταρα του οργανισμού, από την παρουσία των ελεύθερων ριζών.

Άλλες ευεργετικές ιδιότητες της μαστίχας είναι οι εξής:


- Μείωση των επιπέδων σακχάρου και χοληστερόλης στο αίμα.

- Προστασία επιθηλιακών κυττάρων του αναπνευστικού συστήματος.

- Αύξηση των επίπεδων της HDL (καλής χοληστερόλης) και μείωση των
επίπεδων της LDL (κακής χοληστερόλης).

- Aντικαρκινική δράση (στο παχύ έντερο, απόπτωση καρκινικών κυττάρων).

- Αντιμικροβιακή και αντιβακτηριακή δράση.

- Αντιαλλεργικές ιδιότητες.

.Α. Σκορδάς: Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισης του δανειολήπτη

Με σεβασμό στην κατάσταση κάθε δανειολήπτη, κάθε Έλληνα πολίτη, θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια ανακούφισής του, ταυτόχρονα με την ανάγκη διασφάλισης της πιστωτικής φερεγγυότητας και πειθαρχίας... 

Ο τόπος δεν αντέχει άλλο λαϊκισμό και κούφιες υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα». Aυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς απαντώντας σε τοποθέτηση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την αναμόρφωση της νομοθεσίας για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

   Στο κείμενο εργασίας του ΔΝΤ το οποίο επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνεται στην αρχή του, όπως αναφέρει ο κ. Σκορδάς, ότι αντιπροσωπεύει τις απόψεις του ΔΝΤ, αλλά πρόκειται για κείμενο εργασίας στο οποίο εκφράζονται προσωπικές απόψεις των συντακτών 


«και δεν είναι κατ' ανάγκη αντιπροσωπευτικές των θέσεων του ΔΝΤ ή της πολιτικής του. Τα κείμενα εργασίας περιγράφουν μια έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη από τους συντάκτες και δημοσιοποιούνται, προκειμένου να αποσπάσουν σχόλια ή για περαιτέρω δημόσια συζήτηση».

   «Είναι τόση η βιασύνη του ΣΥΡΙΖΑ, να επιτεθεί στην κυβερνητική πρόταση», συνεχίζει ο υφυπουργός «που δεν πρόλαβε να διαβάσει (σελ.18 παράγραφος 5) τα βασικά συμπεράσματα του κειμένου εργασίας που με τόση επιπολαιότητα επικαλείται και στο οποίο αναφέρεται ότι οι ρυθμίσεις πρέπει να ισορροπούν ανάμεσα στην ανακούφιση των δανειοληπτών και στην ανάγκη τραπεζικής φερεγγυότητας και πιστωτικής πειθαρχίας?»

.Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο Πιστόριους


Ελεύθερος με εγγύηση και την επιβολή περιοριστικών όρων αφέθηκε σήμερα ο χρυσός Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της φίλης του, μέσα στο σπίτι του, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.

Η απόφαση του δικαστή Ντέσμοντ Νάιρ να αποφυλακίσει τον Πιστόριους έγινε δεκτή με ζητωκραυγές από τους συγγενείς και τους υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στο δικαστήριο. Ο ίδιος ωστόσο παρέμεινε ανέκφραστος κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης της απόφασης.

Με βάση την απόφαση αυτή ο Πιστόριους θα πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 1 εκατομμυρίου ραντ (περίπου 85.000 ευρώ). Υποχρεώνεται επίσης να παραδώσει το διαβατήριό του, να αποφύγει τις επαφές με μάρτυρες της υπόθεσης και να μην επιστρέψει στο σπίτι του, τον τόπο του εγκλήματος.

 Θα πρέπει να εμφανίζεται δύο φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα, να παραδώσει όλα τα όπλα που έχει στην κατοχή του και να μην καταναλώνει αλκοόλ.

.Κατακλυσμός στην Αττική - Νεκρή 24χρονη


Μια κοπέλα 24 ετών, έχασε τη ζωή της το πρωί κατά τη διάρκεια της σφοδρής καταιγίδας στην Αττική.
Η άτυχη οδηγούσε στην περιοχή Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όταν έσβησε το αυτοκίνητο της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, περαστικοί είδαν ότι η κοπέλα δεν έβγαινε από το αυτοκίνητό της και όταν άνοιξαν την πόρτα του οδηγού διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τις αισθήσεις της. Μεταφέρθηκε στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο θάνατος επήλθε από έμφραγμα. Η κοπέλα επέβαινε σε ένα ΙΧ αυτοκίνητο μάρκας "SMART", το οποίο είχε ακινητοποιηθεί, εξαιτίας της μεγάλης συγκέντρωσης υδάτων λόγω της βροχής.

.Το στρες και το άγχος επηρεάζουν την ποιότητα του σπέρματος


Η ικανότητα ενός άνδρα να παράγει σπέρμα μπορεί να εξαρτάται από την ικανότητά του να διαχειρίζεται το στρες, σύμφωνα με μια μελέτη από την Ιταλία στο πλαίσιο της οποίας εξετάσθηκαν οι βραχυπρόθεσμες και οι πιο μακροχρόνιες επιπτώσεις του στρες.

Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσιεύουν τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση "Γονιμότητα και Στειρότητα" (Fertility & Sterility), διαπίστωσαν πως άνδρες με υψηλότερα επίπεδα τόσο βραχυπρόθεσμου όσο και μακροπρόθεσμου στρες και άγχους εκσπερματώνουν λιγότερο σπέρμα και έχουν μικρότερη συγκέντρωση και αριθμό σπερματοζωαρίων.

Οι άνδρες με τα υψηλότερα επίπεδα άγχους είναι επίσης πιο πιθανό να έχουν σπέρμα με αλλοιώσεις ή λιγότερο κινητικό.

"Οι παρατηρήσεις μας δείχνουν ότι (το στρες και το άγχος) μπορεί να αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό παράγοντα ο οποίος εμπλέκεται στην ανδρική γονιμότητα", γράφουν οι ερευνητές με επικεφαλής την Ελίζα Βελάνι του Ευρωπαϊκού Νοσοκομείου στη Ρώμη.

Η επιστημονική ομάδα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι "κοινωνικοί και ψυχολογικοί παράγοντες" θα πρέπει να εξετάζονται όταν εκτιμώνται πιθανές αιτίες στειρότητας και να αντιμετωπίζονται στο πλαίσιο θεραπειών γονιμότητας.

.Στο 1,42 δισ. ευρώ οι πωλήσεις γερμανικών όπλων στις χώρες του Κόλπου


Οι γερμανικές εξαγωγές όπλων προς τις χώρες του Περσικού Κόλπου, εκτοξεύτηκαν στο 1,42 δισεκατομμύρια ευρώ το 2012, ποσό που είναι διπλάσιο από αυτό του προηγούμενου έτους, αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung, την Παρασκευή.

Τα όπλα ή τα οπλικά συστήματα, πωλήθηκαν σε έξι κράτη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Περσικού Κόλπου, με τη Σαουδική Αραβία να αγοράζει την πλειοψηφία, για χρήση κυρίως σε σύστημα ασφάλειας των συνόρων, αναφέρει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Οικονομίας.

Τα στοιχεία δόθηκαν από το υπουργείο Οικονομίας μετά από αίτημα του κόμματος της Αριστεράς, το οποίο με τις 75 έδρες στην 620 εδρών Μπούντεσταγκ, έχει ζητήσει για την Παρασκευή προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση για το εμπόριο όπλων.

Παρά τη σκληρή κριτική από την αντιπολίτευση, η καγκελάριος Μέρκελ θέλει να διατηρήσει τις πωλήσεις όπλων, καθώς αυτό θα ενισχύσει τη κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας, τον «σταθεροποιητικό παράγοντα» στην περιοχή, σύμφωνα με δήλωση του εκπρόσώπου της από τον περασμένο Δεκέμβριο.

Όμως η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία αλλά και σε άλλες χώρες είναι ένας από τους λόγους που οι πωλήσεις όπλων επικρίνονται. Εκτός από τη Σαουδική Αραβία, μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου είναι το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.