.Δήμος Ζωγράφου : Συναυλία αφιερωμένη στον Λευτέρη Παπαδόπουλο

 Μεγάλη συναυλία – αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, οργανώνει το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00, στο πάρκο Γουδή, το Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου μας . Στη συναυλία συμμετέχουν ο Μιχάλης Ανδρεάτος, η Σοφία Παπάζογλου, ο Κώστας Μάντζιος, η Ειρήνη Χαρίδου, ο Βαγγέλης Δούβαλης, ο Γιάννης Καρκοβίρης ,ενώ, τη μουσική επιμέλεια έχει  ο Πέτρος Βαγιόπουλος.
Η συναυλία είναι αφιερωμένη στο Λευτέρη Παπαδόπουλο, το στιχουργό,τον ποητή, το συγγραφέα, το δημοσιογράφο, τον άνθρωπο. 

Τον άνθρωπο που έκανε τις γειτονιές του στίχους, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια τραγούδια, τη «Φτωχολογιά» και την «Άπονη Ζωή», δισκογραφική επιτυχία. Με τους στίχους του πονέσαμε , συγκινηθήκαμε, αγαπήσαμε, γίναμε πιο δοτικοί και γενναιόδωροι. 

«Όλα δικά σου μάτια μου», «Αυτά τα χέρια» «Το άγαλμα», «Η Αριστοτέλους» «Η αλάνα», οι πόθοι, τα πάθη, οι έρωτες, οι αγώνες, η ιστορία του τόπου μας για πάνω από μισό αιώνα.

Ο Λευτέρης  Παπαδόπουλος έχει γράψει στίχους για περισσότερα από 1.200 τραγούδια, έχει μελοποιηθεί από κορυφαίους συνθέτες και έχει τραγουδηθεί από τους μεγαλύτερους  ερμηνευτές. 

Ο ίδιος, λέει, πως πατρίδα του είναι η γειτονιά του και πως εάν ο κόσμος  κάποια στιγμή κατασρεφόταν θα ήταν ικανοποιημένος αν σωζόταν το «Σαββατόβραδο στην Καισαριανή».

.Πιθανή η επανάληψη των εκλογών

Στο ενδεχόμενο επανάληψης των εκλογών στην Γερμανία, εάν δεν καρποφορήσουν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού, αναφέρεται άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης του περιοδικού Stern.
Το άρθρο έχει ως αφετηρία την δήλωση της ίδιας της Καγκελαρίου Μέρκελ το βράδυ των εκλογών, ότι "ίσως κανείς να μην θέλει να συνεργαστεί μαζί μας", αλλά και τις  τοποθετήσεις στελεχών από όλες τις πλευρές.
Οι Σοσιαλδημοκράτες έσπευσαν πάντως από την πρώτη στιγμή να βάλουν ψηλά τον πήχη των απαιτήσεών τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση υπό την Άγγελα Μέρκελ.
Την τελευταία άλλωστε φορά, την περίοδο 2005-2009, το αποτέλεσμα ήταν εκείνη να θριαμβεύσει και οι ίδιοι να φθάσουν στο ιστορικά χαμηλότερο ποσοστό τους. 

.Σφαγή στην ΕΛΑΣ για τη Χρυσή Αυγή

Σε άνευ προηγουμένου ξεκαθάρισμα στην ΕΛΑΣ προχωρεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης με σκοπό να μονώσει το Σώμα από κάθε υπόνοια ακροδεξιών θυλάκων αλλά και να περάσει, με τον πλέον ηχηρό τρόπο, μήνυμα μηδενικής ανοχής στις δράσεις της Χρυσής Αυγής. 

Όπως αναφέρει το Έθνος, θρυαλλίδα -και μόνο- των δραστικών αποφάσεων αποτέλεσαν τα γεγονότα της περασμένης Παρασκευής στη Χαλκίδα πολλώ δε μάλλον τα στιγμιότυπα από τα πρόσφατα επεισόδια στο Κερατσίνι. 

Έτσι, το μεσημέρι της Δευτέρας αποφασίστηκε η απομάκρυνση από το Σώμα δύο ανώτατων αξιωματικών της ΕΛΑΣ: Του γενικού επ... περισσότερα »

.Μεγάλη συναυλία για μικρούς μουσικούς, από το Ωδείο Αθήνων

Μία ξεχωριστή συναυλία, για καλό σκοπό, πραγματοποιεί το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, το Ωδείο Αθηνών με τη συμμετοχή πλειάδας μουσικών, αποφοίτων, καθηγητών και μαθητών του, στο Μέγαρο Μουσικής. Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος υποτροφιών του Ωδείου «Μικροί Μουσικοί» δίνοντας με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να αναπτύξουν το ταλέντο τους στη μουσική.

Πρόκειται για μία συναυλία, στην οποία όλοι οι συμμετέχοντες μουσικοί, σολίστ, κλπ, δουλεύουν αφιλοκερδώς, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα Μότσαρτ και Ροσίνι για τρία πιάνα, καθώς και έργα του Μίκη Θεοδωράκη, ανάμεσά τους αποσπάσματα από το πασίγνωστο μπαλέτο «Ζορμπάς».

Το Ωδείο Αθηνών, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα «Ιωάννη Σ. Λάτση» σχεδίασε το πρόγραμμα «Μικροί Μουσικοί» που ξεκινά στις αρχές Οκτωβρίου και προσφέρει υποτροφίες για μουσικές σπουδές σε παιδιά από 6 έως 12 ετών, από την Αττική, οι οικογένειες των οποίων αδυνατούν να αντιμετωπίσουν το κόστος των διδάκτρων για τα μαθήματα, λόγω της οικονομικής κρίσης. Αφορά παιδιά που έχουν, ήδη, παρακολουθήσει μαθήματα μουσικής, αλλά και αρχάριους.

.Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον πρόεδρο της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκη

Η Βουλή θα συμβάλλει ώστε να μην υπάρξει ούτε μία έκπτωση στη Δημοκρατία, στα ατομικά δικαιώματα, στην ελευθερία του λόγου και στην προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα αυτήν τη στιγμή, διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο οποίος τον κάλεσε για να συζητήσουν τα φαινόμενα αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς από τη Χρυσή Αυγή και τις ενέργειες για την απομόνωσή της.

Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι πρέπει να βρούμε μία λύση ώστε να απομονώσουμε πλήρως τη βία και τις ακραίες φωνές, οι οποίες πολλές φορές σ' αυτές τις έκτακτες συνθήκες που ζούμε βρίσκουν έδαφος. Εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στο δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού και επισήμανε ότι χρειάζεται να εξηγηθούν και πάλι οι αυτονόητες αρετές της Δημοκρατίας. 

Απαντώντας ο κ. Παπούλιας, χωρίς να κρύψει την ανησυχία του, εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί, όπως ανέφερε, «ξέρω ότι θα είχα από σας μια ειλικρινή και πραγματική εικόνα του τι συμβαίνει στη Βουλή. Και σας ευχαριστώ που ήρθατε και ανταποκριθήκατε γι' αυτή μας τη συνάντηση». 

Πρόσθεσε δε ότι «ζείτε σ' ένα κοινοβούλιο που συνυπάρξαμε και μαζί, που ήταν ένα κοινοβούλιο πιο ήρεμο απ' αυτό που είναι σήμερα. 
Όχι ότι σήμερα δεν κάνει το έργο που πρέπει να κάνει, το κάνει όμως κάτω από δυσκολότερες συνθήκες.
Και αντιμετωπίζετε προβλήματα. Σας παρακολουθώ και χαίρομαι γιατί με την ηρεμία σας έχετε επέμβει πολλές φορές για να μπορέσει το νομοθετικό έργο της Βουλής να προχωρήσει».

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, που ήταν προγραμματισμένη για τις 14:00, σήμερα, μετατέθηκε για την Παρασκευή την ίδια ώρα.

.Υπό κατάληψη δεκατρία σχολεία στην Πελοπόννησο

Ξεκίνησε ο "χορός" των καταλήψεων σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Κορινθίας.
Ήδη, υπό κατάληψη βρίσκονται εννέα σχολεία της Μεσσηνίας, που αφορούν το σύνολο σχεδόν των γενικών λυκείων και των ΕΠΑΛ της Καλαμάτας. Επίσης, υπό κατάληψη είναι το γυμνάσιο και το γενικό λύκειο Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, καθώς και το 1ο και 3ο γενικό λύκειο Τρίπολης στην Αρκαδία.

Οι μαθητές δηλώνουν πως δεν προχώρησαν σε καταλήψεις για να χάσουν το μάθημα, αλλά στηρίζουν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των καθηγητών τους, ενώ παράλληλα διαμαρτύρονται για τις αλλαγές που φέρνει ο νόμος για το νέο λύκειο.

.Η Σελήνη είναι 100 εκατ. χρόνια νεότερη, τελικά

Το φεγγάρι είναι αρκετό πιο νέο από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες ως τώρα, κατά 100 εκατ. χρόνια τουλάχιστον, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία βασίστηκε σε νέες αναλύσεις των σεληνιακών πετρωμάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις, η Σελήνη έχει ηλικία 4,4 έως 4,45 δισεκατομμυρίων ετών και όχι 4,56 δισεκατομμυρίων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Ρίτσαρντ Κάρλσον του Ινστιτούτου Επιστήμης Κάρνεγκι της Ουάσιγκτον, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε συνέδριο στο Λονδίνο, που διοργάνωσε η Βασιλική Εταιρία επιστημών της Βρετανίας με θέμα «Η προέλευση της Σελήνης», σύμφωνα με το Space.com.

Σύμφωνα με την κυρίαρχη επιστημονική θεωρία, το φεγγάρι δημιουργήθηκε όταν ένα άλλο μεγάλο ουράνιο σώμα, στο μέγεθος τουλάχιστον του 'Αρη, έπεσε πάνω στη Γη και από την πρόσκρουση εκτινάχθηκαν στο διάστημα τεράστιες ποσότητες ύλης, που σταδιακά και υπό την πίεση της βαρύτητας σχημάτισαν τον δορυφόρο του πλανήτη μας.

.Η απόρριψη από το ΠΑΣΟΚ των αλλαγών στην εκλογή Δημάρχων η αιτία αποχώρησης Μιχελάκη από το Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε.

Μέσα σε κλίμα έντασης, υπό τη σκιά της δολοφονίας του 34χρονου Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και με αποχώρηση-διαμαρτυρία του Υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Συνέδριο της ΕΝ.Π.Ε.

 Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, αποχώρησε όταν από το βάθος της αίθουσας εργαζόμενοι των Περιφρειών με το που ανέβηκε στο βήμα , σήλωσαν πανώ και φώναξαν συνθήματα κατά των απολύσεων, των περικοπών και της κινητικότητας. 

Ανάλογη « υποδοχή» είχαν επιφυλάξει και πέρυσι συνδικαλιστές στον τότε υπουργό Εσωτερικών , Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος όχι μόνο δεν αποχώρησε αλλ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.