.Αποχώρησε η διαπραγματευτική ομάδα από τις Βρυξέλλες!

*Με την αποχώρηση των κ.κ. Δραγασάκη, Τσακαλώτου και Παππά από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες διακόπηκαν αιφνιδίως, λίγο πριν τις 8 το βράδυ οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών στις Βρυξέλλες.* Κατά πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα, μεταξύ των δύο πλευρών υπάρχουν ακόμα τεράστιρς διαφορές. 

Κοινοτικές πηγές, ανέφεραν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα διεξαγωγής έκτακτου EuroWorking Group τη Δευτέρα, αλλά και ότι στο Eurogroup της Πέμπτης 18 Ιουνίου δεν θα συζητηθεί καν το θέμα της Ελλάδας, καθώς δεν υπήρξε καμία πρόοδος στις συνομιλίες. Σύμφωνα με πληροφορίες πο... περισσότερα »

.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ : O ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ...

Για την κρίσιμη διαπραγμάτευση με τους δανειστές μίλησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προσερχόμενος να ασκήσει...
το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη του 5ου προέδρου του κόμματος.


«Θέλω να πω σ' αυτούς που φαντασιώνονται τη ρήξη ως μια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας και λεβεντιάς, πως τέτοια επιλογή ρήξης στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Ρήξη σημαίνει υποβάθμιση, ταπείνωση, η χώρα τίθεται σε ακραίο κίνδυνο και μετά από λίγες μέρες είναι υποχρεωμένη να προσέλθει σε συμφωνία για να χρηματοδοτηθεί με τους χειρότερους όρους.

Όσοι έχουν στο μυαλό το δίλημμα συμφωνία ή ρήξη, ας το βγάλουν», δήλωσε ο απερχόμενος πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ.

Ακόμη δήλωσε: «Η συμφωνία πρέπει να γίνει με τους καλύτερους όρους. Το χαμένο πεντάμηνο επιδεινώνει τη θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση. Ο αναποφάσιστος πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας δεν εφαρμόζει κάποια στρατηγική διαπραγμάτευσης. Απλώς δεν μπορεί να ξεπεράσει το αθεράπευτο εσωκομματικό δίλημμά του».

Τέλος σχολίασε την αποχώρησή του από τη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και είπε: «Εγώ είμαι ενεργός πολίτης».

.ΣΑΜΑΡΑΣ : Η ΧΩΡΑ ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ - ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...

Με επιστροφή στη δραχμή απειλείται σήμερα η χώρα, προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, ... κατά την ομιλία του στην προσυνδιάσκεψη του κόμματος στη Καστοριά και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «κορόϊδεψαν» τον κόσμο, τον «εξαπάτησαν», τον «παραπλάνησαν και οδήγησαν τη χώρα στη διεθνή απομόνωση». 

«Όποιος έχει μέσα του τη θεωρία της δραχμής δεν θα περάσει, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν θέλει έξοδο από το ευρώ», είπε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας πως κάποιοι λένε ότι από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να οδηγήσει σε έξοδο από το ευρώ. Επανέλαβε ότι οι... περισσότερα »

.FAZ: Ο Γιούνκερ προειδοποίησε ρητά τον Τσίπρα για Grexit

Ξεκάθαρη προειδοποίηση για ένα Grexit απηύθυνε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με την εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ο πρόεδρος της Κομισιόν, στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό στις Βρυξέλλες την προηγούμενη Πέμπτη, τον προειδοποίησε ξεκάθαρα για ένα Grexit, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δηλώνοντάς του ότι αν δεν δώσουν σύντομα οι Θεσμοί ένα θετικό σημάδι, τότε το Eurogroup θα αρχίσει να προετοιμάζεται για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εντατικές συζητήσεις στις Βρυξέλλες, ανάμεσα στις δύο πλευρές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας, σε ό,τι αφορά το πρωτογενές πλεόνασμα, οι δανειστές επιμένουν στο 1% για το 2015 και η ελληνική πλευρά φαίνεται να το έχει αποδεχθεί.

.Ελληνική αποστολή στη «μάχη» των Βρυξελλών

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών- ανάμεσά τους και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο- έχουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι εκπρόσωποι του πρωθυπουργού με την ελληνική πρόταση με στόχο την επίτευξη συμφωνίας να μπαίνει στο μικροσκόπιο ενώ ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το Eurogroup της Πέμπτης. 

Στις επαφές συμμετέχουν Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος. Χθες άρχισαν οι συνομιλίες με τους εξουσιοδοτημένους από τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ σήμερα αναμένεται οι τρεις «απεσταλμένοι» του Αλέξη Τσίπρα ... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.