.Βήμα για τη συγκρότηση της «Ελιάς»

Φυσικά, το ενδιαφέρον εστιάζεται στο σκέλος της συνεργασίας των «58» με το ΠΑΣΟΚ...| 
Ομόφωνη απόφαση Η απόφαση ελήφθη ομόφωνα κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης των «58» με στελέχη άλλων κινήσεων της Κεντροαριστεράς (Πολιτεία 2012, Πρωτοβουλία Β, Νέοι Μεταρρυθμιστές κ.ά.), η οποία πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση, οι «58» και οι συνεργαζόμενες κινήσεις «αποφάσισαν να υποστηρίξουν τον σχηματισμό της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης ως κοινού φορέα που θα διεκδικήσει την ψήφο των πολιτών στις επερχόμεν... περισσότερα »

.Εμπλέκουν τον Ερντογάν στο σκάνδαλο διαφθοράς

Η τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Τ24» υποστήριξε σήμερα ότι πρόκειται για στοιχεία από την έρευνα του εισαγγελέα Μουαμάρ Ακάς ο οποίος είχε δώσει εντολή σε αστυνομικούς να κάνουν προσαγωγές, οι οποίες όμως δεν έγιναν.
Ανάμεσα στα στοιχεία συμπεριλαμβάνονται καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες 

Σε αυτές Σαουδάραβας επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπόθεση διαφθοράς καθώς κι ένας συνεργάτης του φαίνεται να συνομιλούν με τον διευθυντή του ιδιαίτερου γραφείου, έναν σύμβουλο, αλλά και το γιο του Τούρκου πρωθυπουργού. Στις συνομιλίες γίνεται λόγος για τον σχεδιασμό μιας συνάντησης με τον πρωθυπουργό.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική ιστοσελίδα, μεταξύ των στοιχείων της εισαγγελικής έρευνας υπάρχει και μια τηλεφωνική συνομιλία του υπουργού Δασών Βεϊσέλ Έρογλου με τον πρόεδρο της Διεύθυνσης Στήριξης Επενδύσεων, η οποία υπάγεται στον Πρωθυπουργό. Το περιεχόμενο της συνομιλίας σχετίζεται με υποθέσεις του Σαουδάραβα επιχειρηματία και των συνεργατών του.

.Αντίθετοι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας

Αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω εμφανίζονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι μετά τη γενική του συνέλευση συνάντησαν σήμερα τον υπουργό Υγείας, Α. Γεωργιάδη και του κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τις νέες ρυθμίσεις που προβλέπονται στο νομοσχέδιο για την υγεία. Οι ίδιοι ζήτησαν αλλαγές, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας τους είπε ότι δεν θα καταθέσει σήμερα το νομοσχέδιο στη Βουλή προκειμένου να γίνει ουσιαστική συζήτηση γι' αυτό.

.Η πορτογαλική κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία αποθέματος ρευστότητας

Η Πορτογαλία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα «μαξιλαράκι» ρευστότητας πριν από την έξοδό της από το πρόγραμμα διάσωσης, μετά την πώληση 5ετών ομολόγων την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times.

Το ποσό των 3,25 δισεκ. ευρώ από τη διάθεση των ομολόγων αυτών θα καλύψει σχεδόν το μισό των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας για το 2014, που εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 7 δισεκ. ευρώ. 

Το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από εγχώριες και λιανικές πηγές, δήλωσε στους Financial Times ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους της Πορτογαλίας κ. Ζοάο Μορέιρα Ράτο, προσθέτοντας ότι «από τώρα επικεντρώνουμε στη δημιουργία ενός μαξιλαριού για το 2015». 

Ο κ. Ράτο δεν ανέφερε, ωστόσο, ποιος είναι ο στόχος για το ύψος του αποθέματος και σημείωσε το κόστος που συνεπάγεται η συγκέντρωση κεφαλαίων που θα διατηρούνται στον κρατικό ισολογισμό.

.Συνεδριάζει η ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων για τις εσωκομματικές εξελίξεις

Συνεδριάζει, στις 2 το μεσημέρι, η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, με αντικείμενο τις εσωκομματικές εξελίξεις.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί, στα γραφεία του κόμματος σύμφωνα με πληροφορίες, από κοινοβουλευτικά στελέχη των ΑΝΕΛ ενώ και σύμφωνα με δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM οι βουλευτές «θα κληθούν όλοι να πουν τις δικές τους απόψεις».

Θα καταλάβουν όλοι ότι είναι άλλο το κίνημα το οποίο έχει τους πολίτες που αποφασίζουν και το Εθνικό Συμβούλιο που είναι εκλεγμένο από το Συνέδριο, και άλλο η Κοινοβουλευτική Ομάδα».
Ο πρόεδρος του κόμματος είπε ότι ο κάθε βουλευτής έχει την δική του ευθύνη, έκανε λόγο για «μια παρεξήγηση, γιατί κάποιοι ενημερώθηκαν ότι δεν θα συγκληθεί και, κάποιοι ότι θα συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα». 

«Ελπίζω να είναι όλοι καλών προθέσεων και ότι πρόκειται περί παρεξηγήσεως. Αν κάποιοι είναι κακών προθέσεων και αν κάποιοι αποδειχθεί ότι αυτό που ήθελαν να κάνουν είναι, σε μια στιγμή που δικαιώνονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, να δημιουργήσουν πρόβλημα, θα αποκεφαλιστούν» κατέληξε.

.Κηδεύεται ο Αριέλ Σαρόν

Κηδεύεται σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν, στο κτήμα του στο νότο της χώρας. Η σορός τέθηκε χθες σε δημόσιο προσκύνημα.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή στο κοινοβούλιο. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο πρόεδρος Σιμόν Πέρες και μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος εκφώνησαν ομιλίες. Παρέστησαν ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τόνι Μπλερ και πρεσβευτές πολλών χωρών. 

Κατόπιν η σορός θα μεταφερθεί με στρατιωτική αυτοκινητοπομπή στο ράντσο του Σαρόν. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

.Η καλύτερη ενδεκάδα του 2013!

Οι γνωστοί-άγνωστοι ήταν για μία ακόμη φορά οι πρωταγωνιστές για την καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς που μας άφησε.

Σύμφωνα με τη γνώμη των δημοσιογράφων αλλά και των αρχηγών των εθνικών ομάδων η καλύτερη εντεκάδα για το 2013 με διάταξη 4-3-3:

Στη θέση του τερματοφύλακα ο Νόιερ.

Οι τέσσερις στην άμυνα θα είναι: Στο αριστερό άκρο ο Λαμ, στα δεξιά ο Ντάνιελ Άλβες, ενώ κεντρικό δίδυμο οι Ράμος, Τιάγκο Σίλβα.

Στη μεσαία γραμμή δεσπόζουν οι Ινιέστα, Τσάβι και Ριμπερί.

Ενώ η επιθετική τριπλέτα θα είναι: Κριστιάνο Ρονάλντο, Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς και Λίονελ Μέσι.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.