.Ανδρ. Παπαδόπουλος: Δεν αποδεχόμαι την κατηγορία της «πατροκτονίας» του Φ. Κουβέλη

Δεν αποδέχεται το ρόλο του πατροκτόνου,το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος, με αφορμή τη διαφωνία του με τον Φώτη Κουβέλη, για την συμπόρευση με την κίνηση των «58».

Μιλώντας στο Πρώτο Θέμα, ο εκπροσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ ,που εξελέγη στη νέα Κεντρική Επιτροπή στο πρόσφατο συνέδριο με τη λίστα της μειοψηφίας αναφέρει: 

" Δεν έχω καμία τέτοια διάθεση (σ.σ πατροκτονίας), πολύ περισσότερο όταν με συνδέουν πάρα πολλά με τον πρόεδρο. Η εκτίμησή μου στο πρόσωπο του Φώτη Κουβέλη παραμένει στο ακέραιο. Αλλοίμονο,αν μια πολιτική διαφωνία σε μια συγκεκριμμένη στιγμή, αλλάζει τη σχέση δυο ανθρώπων".

.Κίνηση Εθνικής και Πολιτικής Ενότητας, προτείνει ο Αλ. Παπαδόπουλος

Να συγκροτηθεί Κίνηση Εθνικής και Πολιτικής Ενότητας,που θα πετύχει μια Νέα Μεγάλη Συμφωνία, με τους εταίρους ζητά ο πρώην υπουργός κ Αλέκος Παπαδόπουλος με συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής.

"Οι σημερινές πολιτικές δυνάμεις και οι όποιες ελίτ ή κατανονούν ότι η μεγάλη ευκαιρία διάσωσης της χώρας είναι η επίτευξη της Νέας Μεγάλης Συμφωνίας με τους εταίρους ή αναλαμβάνουν την ιστορική ευθύνη του πολιτικού αδιεξόδου και των καταστροφικών συνεπειών που θα προκαλέσει" λέει χαρακτηριστικά. 

Εκτιμά ότι "αν μέσα στο 2014 δεν δημιουργηθούν συνθήκες εθνικής και πολιτικής ενότητας, η χώρα θα αχθεί μόνη της, εκτός ευρωζώνης".

.Στρατιώτες είχαν συστήσει σπείρα και έκαναν ληστείες στην Πάτρα

Σπείρα αποτελούμενη από τέσσερις στρατιώτες, οι οποίοι έκαναν ληστείες στην Πάτρα, εξάρθρωσε η Αστυνομία. Ήδη έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα, ηλικίας 21 ετών όλοι, ενώ αναζητείται ένα ακόμη. Η επιχείρηση της Αστυνομίας για την εξάρθρωση της σπείρας ξεκίνησε χθες το βράδυ, μετά την ληστεία σε σούπερ μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου της Πάτρας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας, τα οποία υπηρετούν σε τοπική στρατιωτική μονάδα, έχουν διαπράξει τουλάχιστον 10 ληστείες σε καταστήματα της Πάτρας, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται και σε άλλες ληστείες. 

.Βελτιωτικές αλλαγές για πολύτεκνους, αναπήρους, ελεύθερους επαγγελματίες

Βελτιωτικές αλλαγές στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς ανακοίνωσε σήμερα ο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα αποσύρει και την παράγραφο 6 του άρθρου 7, που αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη και είχε δεχτεί τις εντονότατες διαμαρτυρίες όχι μόνο της αντιπολίτευσης αλλά και βουλευτών της συγκυβέρνησης.

Στις νέες ρυθμίσεις που κατέθεσε ο κ. Χατζηδάκης προβλέπεται μεταξύ άλλων:

-Αύξηση του χρονικού διαστήματος μέχρι 3 μήνες που έχει ο δανειολήπτης για να καταβάλει τη δόση.

-Στους ελεύθερους επαγγελματίες μειώνεται από το 30% στο 20% η ελάχιστη καταβαλλόμενη δόση του δανείου.

-Αυξάνεται το όριο του οικογενειακού εισοδήματος από 15.000 ευρώ στα 20.000 με δόση 10% για πολύτεκνους, τρίτεκνους και ανάπηρους.

.Ένταση στη Βουλή για τους πλειστηριασμούς

Με ένταση ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης να διαμαρτύρονται για την διαδικασία του κατεπείγοντος και να ζητούν να αποσυρθούν όλες οι άσχετες διατάξεις και τον εκπρόσωπο της ΝΔ Μάκη Βορίδη να τους αντιτείνει ότι το κάνουν για εντυπώσεις.

Πρώτος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την διαδικασία κατεπείγοντος που επέλεξε η κυβέρνηση και ζήτησε να αποσυρθούν τα άρθρα 6 και 7 
τα οποία, όπως είπε, «αφορούν τα τοκογλυφικά πρόστιμα φωτιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝ.ΕΛ Νότης Μαριάς, που διαμαρτυρήθηκε για την διαδικασία του κατεπείγοντος και μίλησε για «νομοσχέδιο καρμανιόλα».

Από την πλευρά του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, ζήτησε να παραμείνουν μόνο τα άρθρα για τους πλειστηριασμούς σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση όταν πρόκειται να κουρσέψει το βιοτικό επίπεδο του λαού, χρησιμοποιεί την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Την απόσυρση όλων των άσχετων διατάξεων ζήτησε από την ΔΗΜΑΡ, ο Νίκος Τσούκαλης.

Απαντώντας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης, χαρακτήρισε παραβίαση του κανονισμού το γεγονός ότι η αντιπολίτευση αναφέρεται στην ουσία του ν/σ πριν αρχίσει η συζήτηση του και υπαινίχθηκε ότι αποσκοπεί στην δημιουργία εντυπώσεων.

Η συζήτηση συνεχίζεται με τις τοποθετήσεις των εισηγητών των κομμάτων ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το βράδυ.

.«Όαση χαράς μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης»

«Μέσα στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, το χριστουγεννιάτικο φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι μια πραγματική όαση χαράς, μορφωτικής και πολιτιστικής δημιουργίας για τα παιδιά μας, για τα παιδιά όλου του κόσμου. Ταυτόχρονα, αποτελεί έμπρακτη στήριξη στα νέα ζευγάρια, στους νέους γονείς, που πασχίζουν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες» δήλωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας. 

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στηρίζει, με όλες του τις δυνάμεις τις πρωτοβουλίες αυτές της ΚΝΕ, έτσι ώστε να δυναμώνουν, να διευρύνονται και να αγκαλιάζουν όλο και περισσότερα παιδιά. Γιατί τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου, είναι το μέλλον μας» κατέληξε η δήλωση του κ. Κουτσούμπα.

.Δεν σταματάει πουθενά ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός σαρώνει τα πάντα στο διάβα του. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 5-0 του Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη και «έσπασαν» ακόμα δύο ρεκόρ. 

Πραγματοποίησαν ον καλύτερο πρώτο γύρο πρωταθλήματος στην ιστορία του, με 16 νίκες και μία ισοπαλία, ενώ παράλληλα έμειναν αήττητοι για 30ο εκτός έδρας παιχνίδι, καταρρίπτοντας το ρεκόρ της ομάδας του Νίκου Γουλανδρή. 

Παράλληλα, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα του ΠΑΟΚ κόντρα στον Λεβαδειακό, θα είναι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ πρώτου και δεύτερου, μετά το τέλος του πρώτου γύρου. 

Στο αγωνιστικό μέρος, τα γρήγορα γκολ των Φουστέρ (26’), Μανωλά (31’) και Σάμαρη (41’) έκριναν από νωρίς την αναμέτρηση, για να έρθουν δύο ακόμα γκολ από τον Χαβιέ Σαβιόλα (63’, 80’) και να διαμορφώσουν το τελικό 5-0. 

Δοκάρι με τον Σάμαρη οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο ένα πολύ κοπιαστικό πρώτο μισό της σεζόν. Με δέκα από το 53’ οι γηπεδούχοι, λόγω αποβολής του Πέτρου Κανακούδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα. 

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.