.ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Η κάθοδος των μυρίων  στην Αμφίκλεια και πιό συγκεκριμένα η προγραμματισμένη επίσκεψη των πολυάριθμων μελών[7 λεωφορεία], των ΚΑΠΗ Δήμου Ζωγράφου Αττικής με επικεφαλής τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κοινωνικής μέριμνας κ. Στεργίου. 

Με φροντίδα της τοπικής Δημοτικής Αρχής και ιδαίτερα του προέδρου της Δ.Κ. κ. Ποζιού, την συνεργασία των τοπικών καταστηματαρχών και επιχειρήσεων, την παρουσία των τοπικών συλλόγων αλλά και αρκετών εθελοντών, οργανώθηκε μικρή γιορτή υποδοχής και ενημέρωσης, κατά την οποία δωρίθηκαν καλάθια με τοπικά προϊόντα, προσφορές των παραγωγών και εμπόρων.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα και αναλυτική ξενάγηση στα Μουσεία Άρτου και Παλιών Επαγγελμάτων, όπως και στην αίθουσα κειμηλίων του π. πρωθυπουργού Αθ. Ευταξία και φυσικά οι εκδρομείς δεν έχασαν την ευκαιρία μιας μικρής βόλτας στον παραδοσιακό οικισμό και τα τοπικά καταστήματα, αλλά και μιας μεσημεριανής γευσιγνωσίας στα πολλά και καλά, ανάλογα καταστήματα της κωμόπολης. 

Με οργανωτική πυξίδα και την σημερινή πολυάριθμη επίσκεψη στην Αμφίκλεια, κρίνεται πολλαπλά θετικό και ωφέλιμο το να εντείνει τις προσπάθειες η τοπική κοινωνία με επαγγελματισμό και συνέπεια, για αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. 

.Κίνημα στην Πόλη

Η Δημοτική παράταξη του Δήμου Ζωγράφου "Κίνημα στην Πόλη" στέλνει σε όλες τις δυνάμεις του κινήματος της ριζοσπαστικής και κομμουνιστικής αριστεράς της πόλης μας δημόσιο κάλεσμά όπως διαμορφώθηκε από τη Γενική τους Συνέλευση, με σκοπό και κεντρική προτεραιότητα να κατέλθουν στις δημοτικές εκλογές με συγκεκριμένα προγράμματα, πολιτικές και στόχους. 
Τη Δευτέρα στις 11 Νοεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζωγράφου επί της οδού Ανακρέοντος 60 στις *6 η ώρα το απόγευμα θα δώσουν συνέντευξη τύπου για να παρουσιάσουν τις θέσεις της παράταξης και να απαντήσουν σε όλα τα ερωτήμ...περισσότερα »

.Ξεκαθάρισμα εδώ και τώρα

Δεν με ξάφνιασε το περιεχόμενο, ούτε και το επίπεδο της τριήμερης κοινοβουλευτικής αναμέτρησης. Δεν περίμενα τίποτα περισσότερο ή καλύτερο. Αλλωστε ανταποκρίνεται απόλυτα στην αμετακίνητη άποψή μου ότι στην καλύτερη περίπτωση ο καθένας μας κάνει αυτό που ξέρει και μπορεί. Και σε περιπτώσεις όπως η προαναφερθείσα δεν μπορώ παρά να σκέφτομαι πόσο βλακώδες είναι εκείνο το «ουδείς αναντικατάστατος». Μια αναδρομή στην πρώτη μεταδικτατορική εικοσαετία ή στα προδικτατορικά χρόνια το αποδεικνύει.

Ωστόσο κάτι ενδιαφέρον υπήρξε. Και δεν ήταν οι επιεικώς αφελείς ατάκες που ανταλλάχθηκαν, αλλά οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ Τσίπρα και Βενιζέλου, οι οποίες εμμέσως πλην σαφώς υπαινίσσονταν ανέντιμες συμπεριφορές στην υπόθεση των υποβρυχίων με σκοπό την εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων. Και οι δύο απείλησαν με προτάσεις για σύσταση εξεταστικής επιτροπής.

Δεν πρόκειται για συνηθισμένη περίπτωση. Δεν έχουμε μια νέα περίπτωση Λαγκάρντ, όπου η απάντηση του Βενιζέλου στον Τσίπρα ήταν ότι τον συκοφαντεί για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας. 

Εδώ έχουμε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για νόμο που ψήφισε η Βουλή και τον Βενιζέλο να κατηγορεί τον Τσίπρα ότι έχει παρασυρθεί από ανθρώπους του Τσοχατζόπουλου και υπηρετεί οικονομικά και άλλα συμφέροντα.

Ανάλογη περίπτωση δεν νομίζω να έχει υπάρξει. Και εξυπακούεται πως όσο οι εκτοξευθείσες κατηγορίες παραμένουν μετέωρες και επαναλαμβάνονται δεν οξύνουν απλώς τα πνεύματα, αλλά ισοπεδώνουν και την όποια αξιοπιστία διατηρεί το πολιτικό σύστημα. 

Τέτοιου είδους κατηγορίες δεν επιτρέπεται να μένουν αδιερεύνητες και να ανασύρονται κάθε τόσο ως απειλές, που όμως δεν συνοδεύονται από τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία.

Η λύση είναι μία και μόνη: εδώ και τώρα να δοθεί τέλος σε αυτήν την ιστορία. Δεν ξέρω αν θα είναι «μονομαχία στο Ελ Πάσο» ή «για ένα τρύπιο δολάριο» ή εξεταστική επιτροπή ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να αποτελέσει διαδικασία αναζήτησης της αλήθειας και αξιολόγησης των στοιχείων της μιας και της άλλης πλευράς. 

Εκείνο που ξέρω είναι ότι αυτή η ιστορία δεν μπορεί να θυμίζει γελοιότητες του τύπου «βαστάτε με να μην τον δείρω!».

Χρειάζονται απαντήσεις, ξεκαθάρισμα της κατάστασης το ταχύτερο δυνατόν!

.Σφαίρες για Καλάσνικοφ και για αντιαεροπορικά έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα στο φορτηγό πλοίο Nour-M

Σφαίρες μικρού διαμετρήματος, 7,62 χιλιοστών, για Καλάσνικοφ και μεγάλου διαμετρήματος για αντιαεροπορικά 12,7 χιλιοστών, έχουν εντοπισθεί στα 9 από τα 59 εμπορευματοκιβώτια του φορτηγού πλοίου Nour-M με σημαία Σιέρα Λεόνε, που ακινητοποιήθηκε, την Παρασκευή, από το Λιμενικό, κοντά στα Ίμια, καθώς θεωρήθηκε ύποπτο. 
Οι Αρχές εκτιμούν ότι στο αμπάρι του πλοίου πρέπει να βρίσκονται και όπλα και θα χρειαστεί γερανός προκειμένου τα εμπορευματοκιβώτια να μεταφερθούν στην προβλήτα για να ανοιχθούν.
Σημειώνεται ότι τα συνοδευτικά έγγραφα του πλοίου, που οδηγήθηκε αρχικά στη Σύμη και στη συνέχεια στη Ρόδο, ανέφεραν ότι μέσα στα 56 από τα συνολικά 59 εμπορευματοκιβώτια, βρίσκονταν 20.000 Καλάσνικοφ και πυρομαχικά.

.Αθ. Τσαυτάρης: Έως 20.000 ευρώ σε 6.000 νέους αγρότες για πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο

Πριμ πρώτης εγκατάστασης στην ύπαιθρο για 6.000 νέους αγρότες, που θα φτάνει και τις 20.000 ευρώ για τον καθένα, χορηγεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στο πλαίσιο προγράμματος 100 εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Αθανάσιος Τσαυτάρης.

«Τις επόμενες ημέρες θα δοθεί η δυνατότητα σε ακόμη 6.000 δικαιούχους έως 40 ετών να ξεκινήσουν την προσπάθειά τους στη γεωργία με τη δική τους αγροτική εκμετάλλευση στη φυτική, τη ζωική παραγωγή, στη μελισσοκομία και αλλού. Το νέο πρόγραμμα αφορά όσους είναι στην ύπαιθρο ή θέλουν να γυρίσουν στην ύπαιθρο και μπορούν να ξεκινήσουν την εκμετάλλευσή τους. 

Θα πάρουν ένα μπόνους που θα φτάσει για όσους είναι στις ορεινές περιοχές έως 20.000 ευρώ, στις νησιωτικές περιοχές έως 17.500 και όσοι είναι στον κάμπο μέχρι 15.000 ευρώ» σημειώνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

.Μέχρι τα Χριστούγεννα η ολοκλήρωση των διαδικασιών για τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους

Μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι διαδικασίες για να προχωρήσουν με εντατικούς ρυθμούς τα έργα στους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων Στράτος Σιμόπουλος. Όπως εξήγησε, θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η ψήφιση από τη Βουλή των αναθεωρημένων συμβάσεων παραχώρησης και να έχουν πληρωθεί με κάποια ποσά οι παραχωρησιούχοι.

Ο κ. Σιμόπουλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ είπε ότι στο σημείο που υπήρξε η καθίζηση στο Καματερό βρίσκονται σε εξέλιξη τρεις εργολαβίες διευθέτησης χειμάρρων και τα σχετικά έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο 2014. 

Από του χρόνου και μετά, πρόσθεσε, δεν θα έχουμε τέτοια φαινόμενα. Σημείωσε, ακόμη, ότι πρέπει να προχωρήσει και το έργο διευθέτησης των νερών από το Ζεφύρι, προϋπολογισμού 170 εκατ., το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

.Νέα τροπική καταιγίδα έπληξε τις Φιλιππίνες μετά το φονικό πέρασμα του τυφώνα Χαϊγιάν

Οι περιοχές των Φιλιππίνων που βρέθηκαν στο έλεος του Χαϊγιάν, του ισχυρότερου τυφώνα που έπληξε ποτέ ηπειρωτικές περιοχές χτυπήθηκαν εκ νέου από μια τροπική καταιγίδα την Τρίτη. 
Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μαξ Ρόχας η νέα αλλαγή των καιρικών συνθηκών έφερε ισχυρές βροχοπτώσεις πάνω από την επαρχία Λέιτε, μια από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο από τον τυφώνα Χαϊγιάν και στην οποία εκφράζονται φόβοι ότι έχουν σκοτωθεί χιλιάδες άνθρωποι.

Το Πεντάγωνο διέταξε το αεροπλανοφόρο USS Τζορτζ Ουάσιγκτον και άλλα πλοία να πλεύσουν προς τις Φιλιππίνες για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια και να ανακουφίσουν τα θύματα του τυφώνα. Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε επίσης την «απελευθέρωση» 20 εκατομμυρίων δολαρίων σε ανθρωπιστική βοήθεια. 

Το Ηνωμένο Βασίλειο θα στείλει ένα αντιτορπιλικό και ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος ανακοίνωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον. Το Λονδίνο θα «ξεκλειδώσει» και 12.000.000 ευρώ πρόσθετη βοήθεια. Ο Καναδάς ανακοίνωσε την αποστολή μιας ομάδας 35 έως 50 στρατιωτών- διασωστών και ενός αεροσκάφους C- 17.

.«Θέλει η κυβέρνηση να κρυφτεί και η τρόικα δεν την αφήνει»

«Η κυβέρνηση όσο και να θέλει να κρυφτεί η τρόικα δεν την αφήνει», τονίζει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών.

«Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατέδειξε την πολιτική γύμνια μιας κυβέρνησης που είναι πλήρως προσηλωμένη στο μνημόνιο και δεν μπορεί ούτε καν να ψελλίσει μια άλλη πρόταση εξόδου της χώρας από την κρίση», αναφέρεται, μεταξύ άλλων.

«Είναι ενδεικτικό δε ότι δεν μπόρεσαν να απαντήσουν σε κανένα από τα ερωτήματα που τους ετέθησαν από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ» τονίζει η Κουμουνδούρου.

«Επειδή όμως τα ψέματα τελειώνουν, ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρύβεται για πολύ παίζοντας καθυστερήσεις, καθώς οφείλει να δώσει απαντήσεις στους πολίτες για τα όσα η τρόικα λέει για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, για τις απολύσεις, για την άρση των πλειστηριασμών, για το ληστρικό φόρο ακινήτων, για την περαιτέρω διάλυση του κοινωνικού κράτους», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Γι’ αυτό και το δίδυμο της καταστροφής, των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, θα βρίσκεται υπό διαρκή μομφή από την ελληνική κοινωνία και δεν αργεί η ώρα που θα γίνει παρελθόν», καταλήγει το σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

.Ανδρουλάκης: Σε λίγο οι πολιτικές του Μνημονίου δεν θα αφορούν μόνο την Ελλάδα

Το 5ο Συνέδριο Γενικών Γραμματέων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) πραγματοποιήθηκε στη Βαρσοβία. 

Στο συνέδριο στο οποίο παρευρέθηκε ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για τη θέση του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μάρτιν Σουλτς, συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον συντονισμό του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και των μελών του για τη διαμόρφωση μιας ενιαίας στρατηγικής ενόψει των ευρωεκλογών του 2014.

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων:

«Για να έχουμε κοινό λόγο πρέπει να έχουμε και κοινό σχέδιο αντιμετώπισης των προβλημάτων των ευρωπαϊκών χωρών. Σε μια Ευρώπη όπου τη σύγκλιση αντικατέστησε η απόκλιση, όπου οι χώρες χωρίζονται σε πιστωτές και οφειλέτες, το όραμα για την Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης δοκιμάζεται. 

Η ελληνική εμπειρία του Μνημονίου τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι χαρακτηριστική. Η πολιτική της σκληρής λιτότητας οδήγησε σε αύξηση της απόλυτης φτώχειας και της ανεργίας ιδιαίτερα στους νέους. 

Αν δεν ανατρέψουμε την κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη ιδεολογία, σε λίγο οι πολιτικές του Μνημονίου δεν θα αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη. Νίκη μας στις ευρωεκλογές να σημάνει αλλαγή, μια νέα σελίδα προοπτικής και ευημερίας για τους πολίτες της Ευρώπης.»

.Νόμιμα τα αυθαίρετα με αντιπαροχή

Στην τελική φάση επεξεργασίας βρίσκεται το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων με αντιπαροχή. Θα κατατεθεί εντός του Νοεμβρίου. Πάγιο στόχο αποτελεί η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων.

Συγκεκριμένα στη συνολική αντιμετώπιση της εκτός σχεδίου αυθαίρετης δόμησης προχωρά το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με νέο νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι το τέλος του χρόνου.

Προβλέπεται η επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών πολεοδομικού σχεδιασμού, θεσμοθετείται η μεταφορά συντελεστή δόμησης μέσω της Τράπεζας Γης και δημιουργούνται Ζώνες Συγκέντρωσης Συντελεστή Δόμησης γύρω από οικισμούς και σε πυκνοδομημένες περιοχές αυθαιρέτων.

Το νομοθέτημα, που αφορά γενικότερα ζητήματα πολεοδομικής και χωροταξικής μεταρρύθμισης, αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προς το τέλος Νοεμβρίου.

Μέσα από το νέο νομοσχέδιο θα μειωθεί ο χρόνος ολοκλήρωσης των εντάξεων στο σχέδιο πόλης, ενώ οι ιδιοκτήτες αυθαιρέτων θα μπορούν να νομιμοποιήσουν τα ακίνητα με «αντιπαροχή» συντελεστή δόμησης από την Τράπεζα Γης, σε τιμή που θα ορίζει η Τράπεζα.

Η μεταφορά συντελεστή Δόμησης θα γίνεται μόνο στις Ζώνες Συγκέντρωσης Δόμησης.

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.