.Οι υποσχέσεις και οι φόβοι του Τσίπρα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΟΥ *

Θα μπορούσαμε*, λοιπόν, να πούμε ότι η χώρα σας δεν σώζεται με τίποτα; Ηταν το ερώτημα του Αμερικανού συναδέλφου, ύστερα από μισής ώρας συζήτηση για την κατάσταση της οικονομίας, όπου ήταν έκδηλη η χαρά του για τη νίκη του Αλέξη Τσίπρα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου. 

Τον παρακολούθησε στη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι είναι ένας νέος άνθρωπος με νέες ιδέες και με όρεξη για δουλειά. *Από μακριά* (και από ψηλά ίσως) τα πάντα είναι πολύ όμορφα. Αλλά όταν ερευνά κάποιος από κοντά ή όταν βρίσκεται μέσα σε καταστάσεις και κοντά σ... περισσότερα »

.Βιώσιμη Ευρώπη: Ωδή στη Χαρά (;) με την υπογραφή της (9ης) συμφωνίας...

*Αλεξία Κωνσταντινίδου * 
Ειρήνη, ενότητα και ευημερία ήταν οι βασικοί πυλώνες στους οποίους με τη λήξη του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου, στηρίχθηκε η ετερόκλητη ομάδα από αντιστασιακούς μέχρι δικηγόρους, που εμπνεύστηκε την Ευρωπαϊκή Ένωση και εργάστηκε άοκνα γι’ αυτό το ευρωπαϊκό εγχείρημα. 

Σεπτέμβριος 2015 και 70 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου, ο Αλέξης Τσίπρας προκηρύσσει εκλογές και το πρώτο θέμα στην ατζέντα είναι η ανάγκη αλλαγής της Ευρώπης. 70 χρόνια μετά, στο facebook του 2015, ‘Can Europe make it?’ ονομάζεται ο ψηφιακός χώρος, μέρος του δικτύου της ‘Open Democracy’, όπου ...περισσότερα »

.Ιδιωτική τηλεόραση και πολιτισμός

*Γιώργος Σταματόπουλος* 

Διαβάζουμε και ανατριχιάζουμε την ανακοίνωση των καναλαρχών για τα είκοσι πέντε χρόνια της «ελεύθερης τηλεόρασης»: Η ιδιωτική τηλεόραση συνέβαλε στην πολυφωνία, προήγαγε τον πολιτισμό, κράτησε συντροφιά σε πολλούς συνανθρώπους μας σε δύσκολες στιγμές. 

Και κατήργησε μια μονοδιάστατη θέαση των πραγμάτων, που μέχρι τότε υπήρχε. Λέξη βεβαίως για τα δάνεια, τις απολύσεις, τους παχυλούς μισθούς των πρόθυμων της δημοσιογραφίας, που αυξάνονται και πληθύνονται (οι πρόθυμοι, όχι οι μισθοί), τη διαπλοκή με το Δημόσιο, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας για τους μικρούς... περισσότερα »

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.