.Πιάστηκε φορτηγό πλοίο με 20.000 καλάσνικοφ

Μεγάλη ποσότητα οπλισμού, μετέφερε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο "Nour Μ" με σημαία Σιέρα Λεόνε, που εντοπίστηκε χθες βράδυ να κινείται πλησίον των Ιμίων και οδηγήθηκε σήμερα το πρωί συνοδεία πλωτών του λιμενικού στη Σύμη.

Το φορτηγό πλοίο, που όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία σκάφους του λιμενικού άρχισε να αλλάζει συνεχώς πορεία.
Κάποια στιγμή το πλοίο ακινητοποιήθηκε και συνοδεία στελεχών του λιμενικού οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Εσκεντερούμ της Τουρκίας και φέρεται να μεταφέρει 20.000 όπλα ΑΚ 47 (Καλάσνικοφ).

Επίσης έχουν εντοπισθεί κάποια εμπορευματοκιβώτια, που πιθανόν στο εσωτερικό τους να υπάρχει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.
Το πλοίο αυτή τη στιγμή έχει μεταφερθεί στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να γίνει ενδελεχής έλεγχος στο φορτίο του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν αντιφάσεις στην πληροφορία για το λιμάνι προορισμού, καθώς από το σύστημα marin trafik είχε δηλωθεί το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας, ενώ από άλλο ηλεκτρονικό σύστημα δηλωνόταν ως προορισμό η Τρίπολη της Λιβύης, ενώ ο πλοίαρχος αρχικά δήλωσε το Εσκεντερούμ της Τουρκίας.

Για την εξέλιξη της υπόθεσης υπάρχει συνεχής ενημέρωση προς τον υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου Μ. Βαρβιτσιώτη, ενώ δεν αποκλείεται εντός της ημέρας και επίσημη ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι το τελευταίο διάστημα, οι έλεγχοι του λιμενικού έχουν ενταθεί στα ανατολικά θαλάσσια σύνορα της χώρας μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ανατολική Μεσόγειο.

.Επίθεση κατά της κυβέρνησης

Βολές του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά της κυβέρνησης στην εν εξελίξει -συζήτηση στη βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας- της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ως ένα ακόμη μετέωρο βήμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ που ως κίνητρο έχει να καλύψει τα σαρωτικά αδιέξοδα που η ίδια αντιμετωπίζει, χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο υπουργός πολιτισμού Πάνος  Παναγιωτόπουλος, ο οποίος τόνισε οτι η απόρριψη της θα ισοδυναμεί με παροχή νέας ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση συνεργασίας.
Υπερψηφίζουν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, προσωπική επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε η  Χρυσή Αυγή.
Παρούσα θα δηλώσει η ΔΗΜΑΡ στην ψηφοφορία της Κυριακής.
“Έξω από τη βουλή θα έρθει η λύση,  αρκεί ο λαός να πιστέψει στην ικανότητα του”, ανέφερε η πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία χαρακτήρισε πλαστό το δίλημμα ή με τη διαπραγμάτευση της ΝΔ και των συμμάχων της ή με την αναδιαπραγμάτευση του ΣΥΡΙΖΑ και των συμμάχων του

.Financial Times: Ελάχιστοι φοροφυγάδες θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις

Στον Γιάννο Παπαντωνίου, την ενδεχόμενη ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή 3 εκατ. ευρώ και τον έλεγχο στα οικονομικά του πρώην υπουργού αναφέρονται οι Financial Times, επικρίνοντας την αποφασιστικότητα και τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης να πατάξει την φοροδιαφυγή στην Ελλάδα. 

«Ο πρώην υπουργός Οικονομικών που οδήγησε την Ελλάδα στην ευρωζώνη το 2000 αντιμετωπίζει κατηγορίες φοροδιαφυγής» αναφέρουν οι FT, επισημαίνοντας ότι η λίστα Λαγκάρντ έχει γίνει σύμβολο της απροθυμίας των ελληνικών αρχών για πάταξη της φοροδιαφυγής της πλούσιας ελίτ της χώρας. 

«Η λίστα Λαγκάρντ περιλαμβάνει πολιτικούς και μεγαλοεπιχειρηματίες οι οποίοι φέρονται να έχουν μετακινήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω λογαριασμών τους στην HSBC», αναφέρεται, μεταξύ άλλων στο δημοσίευμα. 

«Οι επικριτές της κυβέρνησης, λένε πως η απόφαση να δημιουργηθούν ελληνικές εφορίες όπου καταχωρούνται οι κάτοχοι λογαριασμών για τους οποίους θα γίνει διερεύνηση, αντί να δημιουργηθεί μια ειδική ομάδα, δείχνει πως ελάχιστοι φοροφυγάδες θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις», καταλήγει το άρθρο των FT.

.Φορτηγό πλοίο μετέφερε μεγάλη ποσότητα οπλισμού

Μεγάλη ποσότητα οπλισμού, μετέφερε σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το φορτηγό πλοίο "nourm" με σημαία Σιέρα Λεόνε που εντοπίστηκε χθες βράδυ να κινείται πλησίον των Ιμίων και οδηγήθηκε σήμερα το πρωί συνοδεία πλωτών του λιμενικού στη Σύμη.

Το φορτηγό πλοίο, που όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, είχε απασχολήσει τις αρχές στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών, όταν αντιλήφθηκε την παρουσία σκάφους του λιμενικού άρχισε να αλλάζει συνεχώς πορεία.

Κάποια στιγμή το πλοίο ακινητοποιήθηκε και συνοδεία στελεχών του λιμενικού οδηγήθηκε στο λιμάνι της Σύμης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πλοίο είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία με προορισμό το Εσκεντερούμ της Τουρκίας και φέρεται να μεταφέρει 20.000 όπλα ΑΚ 47.

Επίσης έχουν εντοπισθεί κάποια εμπορευματοκιβώτια, που πιθανόν στο εσωτερικό τους να υπάρχει μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών.

.Στους δρόμους κατά της λιτότητας οι Πορτογάλοι δημόσιοι υπάλληλοι

Πολυάριθμες δημόσιες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων τα νοσοκομεία και τα σχολεία, υπολειτουργούν σήμερα στην Πορτογαλία εξαιτίας μιας απεργίας των δημοσίων υπαλλήλων, η οποία οργανώθηκε από τα κύρια συνδικάτα σε διαμαρτυρία εναντίον των μέτρων λιτότητας που χαρακτηρίζονται "βάναυσα".

"Εναντίον της διάλυσης του κράτους" και "Τα κεκτημένα δικαιώματα δεν μπορεί να κλαπούν", διακηρύσσουν πανό κρεμασμένα στα κάγκελα των νοσοκομείων, ενώ τα δοχεία απορριμμάτων ξεχειλίζουν στα πεζοδρόμια της Λισαβόνας.

"Οι Πορτογάλοι δεν ανέχονται πλέον τις μισθολογικές περικοπές και τις θυσίες", τόνισε η Άνα Αβοΐλα, συντονίστρια του κοινού Μετώπου των συνδικάτων του δημόσιου τομέα, το οποίο έκανε λόγο για "ισχυρή συμμετοχή στην απεργία, η οποία φθάνει από 70% ως 100%".

Ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Έλντερ Ροζαλίνο δήλωσε πως "καταλαβαίνει την αποθάρρυνση των δημοσίων υπαλλήλων", αλλά περιμένει μια συμμετοχή "που δεν θα ξεπερνά το 20%".

Η 24ωρη απεργία προκηρύχθηκε από κοινού με τις ομοσπονδίες των δημοσίων υπαλλήλων που συμμετέχουν στις δύο κύριες συνδικαλιστικές ενώσεις, τη CGTP, που πρόσκειται στο Κομμουνιστικό Κόμμα, και την UGT, που συνδέεται με το Σοσιαλιστικό Κόμμα.

.Την περαιτέρω μείωση του χρόνου απονομής συντάξεων του Δημοσίου προαναγγέλλει ο Χρήστος Σταϊκούρας

Την περαιτέρω μείωση του χρόνου απονομής συντάξεων του Δημοσίου στους δικαιούχους, προαναγγέλλει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση σχετικά με τις εξελίξεις στο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου, ότι η χρονική διάρκεια για την απονομή της σύνταξης έχει μειωθεί, μεσοσταθμικά, στους 4- 5 μήνες από 11- 12 μήνες το καλοκαίρι του 2012 και πως ο χρόνος αναμονής θα μειωθεί περαιτέρω.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «στο κοινωνικά ευαίσθητο πεδίο των συντάξεων του Δημοσίου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το καλοκαίρι του 2012, τέθηκε στόχος η προώθηση της εξυγίανσης, της διαφάνειας και της αποτελεσματικής διαχείρισης της διαδικασίας απονομής των συντάξεων. 

Με συγκεκριμένες νομοθετικές πρωτοβουλίες και διοικητικές πράξεις, πέραν των δεσμεύσεων της χώρας έναντι των εταίρων και δανειστών, έχει επιτευχθεί καλή προσέγγιση του στόχου. Η προσπάθεια αποδίδει καρπούς. Τα αποτελέσματα είναι μετρήσιμα, απτά και αντανακλούν στην καθημερινότητα των πολιτών».

.Η αποενοχοποίηση της σοκολάτας: Δεν παχαίνει η γλυκιά αυτή απόλαυση

Όχι μόνο δεν παχαίνει τους νέους η σοκολάτα, αλλά μάλιστα όσο περισσότερη τρώει κανείς, τόσο μειώνεται το επίπεδο του λίπους στο σώμα του, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα, που έρχεται να αποενοχοποιήσει την εν λόγω γλυκιά απόλαυση. Είναι η μεγαλύτερη έως τώρα μελέτη που εστίασε αποκλειστικά στην επίδραση της σοκολάτας στους εφήβους.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Γρανάδα, με επικεφαλής τη Μαγδαλένα Κουένκα - Γκαρθία, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό διατροφολογίας "Nutrition", μελέτησαν περίπου 1.500 Ευρωπαίους εφήβους ηλικίας 12 έως 17 ετών.

Η έρευνα έδειξε ότι η μεγαλύτερη κατανάλωση σοκολάτας συσχετίζεται με χαμηλότερα επίπεδα λίπους στον οργανισμό (τόσο του συνολικού λίπους, όσο και ειδικότερα του λίπους της κοιλιάς), με συνέπεια να μειώνεται ο δείκτης σωματικής μάζας (βάρος προς τετράγωνο ύψους). 

Η γενικευμένη αυτή μείωση του λίπους συμβαίνει ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, τη σεξουαλική ωρίμανση, από το αν ο νέος ασκείται, από το τι τρώει και πίνει κατά τα άλλα

.

.

ZOGRAFOU NEW POLIS ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΙΩΤΗΣ ΕΔΩ

.

.

ΖΩΓΡΑΦΟΥ NEWS1 ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

.

.